Šta je novo?

AMD Ryzen 7

body-0.933A.jpg

body-0.4C1C.jpg

body-0.2CA6.jpg

Jos ce na kraju i za Gaming postat odlican :)

Izvor?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

E se to meni cini ili je Erik promenio plocu u opisu? Mislim da je pre bila X99-A II... Mozda sam pobrkao sa nekim nisam siguran :d

Jok, imam X99 platformu mnogo duze nego sto je X99-A II tu :)

Rumunski/ruski/poljski testovi??

Jel znate vi koja je kazna za kacenje tih satanistickih testova?
Pod mach bato, pod mach..

Salu na stranu, vise od 10% fps-a u nekim igrama kada se iskljuci SMT, u nekim je manje ali svakako ima gain.

Jel probao neko da klokuje kad je iskljucen SMT, mozda dostigne koji mhz vise?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovaj Ryzen je zreo za re-review za jedno 3 meseca kad sve legne gde treba (ako legne). Otprilike kad izadju 6/12 i 4/8 procesori treba ponovo testirati i 8/16 Ryzen-e, pa da se vidi pravo stanje...

Ovaj Ryzen je zreo za re-review za jedno 3 meseca kad sve legne gde treba (ako legne). Otprilike kad izadju 6/12 i 4/8 procesori treba ponovo testirati i 8/16 Ryzen-e, pa da se vidi pravo stanje...

svakako će situacija do pojave 6-core 1600x i ostalih biti daleko zrelija, ako ne i ispeglana do tada. Kako sada stvari stoje, negde početkom ili sredinom maja će biti objavljen 1600x, pošto kažu drugi kvartal. A ne verujem da će čekati Computex za objavu, već dve do tri nedelje pre njega.

X99 vec otisla pod mach(bez uvrede vlasnicima X99), cekamo 6/12, 4/8 i 4/4 pa da saljemo na kamenovanje SL i KL i3-i5-i7.
Mada je i3 vec odsvirao svoje :D

Nijedna od tih platformi nije otisla pod mač, niti će u skorije vreme.

Nijedna od tih platformi nije otisla pod mač, niti će u skorije vreme.
Sto mislis da je tako?

Osim ako nekom ne treba 4kanalni memorijski kontroler, nema ni jedan jedini razlog da kupi X99 platformu, po trenutnim cenama [emoji4]

Ljudi će ih i dalje kupovati jer su stabilne platforme. AMD još mora da radi na tome. Odnos cena perfomanse je na strani AMD, ali nije sve u tome. Plus je Intel - Intel, u očima većine korisnika.

Malo mi je neverovatno da ce neko izabrati za 1100e samo cpu, kad za tih 1100e ima celu gotovu konfu sa gotovo istim procesorskim performansama.

Ne bih rekao da je ozbiljnije firme i kupce koji se bave poslom briga za ime na kutiji, a stabilnost ce doci vremenom.

Valjda ce za neki mesec izaci chartovi sa prodajom X99 i AM4 platforme(od dana izlaska Ryzena do tog dana), naravno pre nego sto izadju ovi 6/12 i slabiji Ryzeni, pa cemo imati sliku.

Za ime na kutiji se pale klinci(takih ima najvise) za mene licno moz moj tata da je na kutiju zabole me ako ima za upla cene a iste perf :D

A šta se trenutno zbiva sa DDR4 3200Mhz podrškom? Vidim da od 4 ploče u Bench shopu, ni jedna nije dobila update biosa posle 1. marta. Jel moguće danas staviti 3200 Mhz ram kit, 2 pločice i imati punu brzinu ? Ili mora nešto da se sakati kao što su revieweri radili zbog problema?

A šta se trenutno zbiva sa DDR4 3200Mhz podrškom? Vidim da od 4 ploče u Bench shopu, ni jedna nije dobila update biosa posle 1. marta. Jel moguće danas staviti 3200 Mhz ram kit, 2 pločice i imati punu brzinu ? Ili mora nešto da se sakati kao što su revieweri radili zbog problema?
To bih i ja voleo da znam...

Peco, ima li te da odgovoriš?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ljudi će ih i dalje kupovati jer su stabilne platforme. AMD još mora da radi na tome. Odnos cena perfomanse je na strani AMD, ali nije sve u tome. Plus je Intel - Intel, u očima većine korisnika.
Au , kakav zakljucak!Sta nije stabilno kod AMD?Odnos cena preformasa je najbitnija stavka kako kod Intela tako kod AMD, uvek bilo i bice.Uvek za svoj novac hoces najvise tako da je potpuno nebitno koju platformu uzimas ako ona odradjuje posao za koji je namenjena.

X99 vec otisla pod mach(bez uvrede vlasnicima X99), cekamo 6/12, 4/8 i 4/4 pa da saljemo na kamenovanje SL i KL i3-i5-i7.
Mada je i3 vec odsvirao svoje :D

Ne bih se slozio. Nemoj tako olako da donosis zakljucke ;)

Au , kakav zakljucak!Sta nije stabilno kod AMD?Odnos cena preformasa je najbitnija stavka kako kod Intela tako kod AMD, uvek bilo i bice.Uvek za svoj novac hoces najvise tako da je potpuno nebitno koju platformu uzimas ako ona odradjuje posao za koji je namenjena.
Pogledaj klipove od jayztwocents. Utilizacija samo 1 threada prilikom zahtevnog testa itd. Nije bas tako jednostavan izbor za profi upotrebu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ma jok.. razmenjujemo misljenja :) licno cekam ryzen5 6/12

Pogledaj klipove od jayztwocents. Utilizacija samo 1 threada prilikom zahtevnog testa itd. Nije bas tako jednostavan izbor za profi upotrebu.

Kakve veze to ima sa stabilnoscu? To sto neka aplikacija baguje jer nije optimizovana za Ryzen je druga stvar. Ima 0 veze sa stabilnoscu platforme. Stabilnost X99 takodje nije bombona, cak ni 3 god nakon izbacivanja.

@Panonski
Ne, jos uvek 3200 ne radi kako valja. 2933 je najbrzi koji radi punom brzinom.

Brikovao je plocu i nije zadovoljan plocama jayz :D Iskreno sad da uzimas za posao da li bi uzeo 6800k ili ryzen 1800x ?

Kad je bolid. Njegova strucnost je lvl 9000. Na stranu sto NE MOZES brikovati ASUS plocu jer imas BIOS flashback za koji ti je potrebno samo da imas USB i to je to.

Nije konkurencija 6c vs 8 core, od cega 8 core ima isti IPC, a bolji MT.

Ubedio si me. No cekam peticu. 7 mi je overkill :)

Taj lik Jay2cents je mamlaz teški. Ubio je jednu Asrock x99 ploču, jer je izbušio rupe kroz cooler mount kroz PCB!!!:zgran::zgran::zgran::hair::shock:

EDIT: Elem, ryzen još nije 100% "kompatibilan" sa svim profi softverom ( u smislu iskorišćenja perf), pa treba videti kako će se stvari izpeglati u narednih par meseci i koliki je perf gain (ako ga bude).

Poslednja izmena:
Giga SOC ploca je bila :) I da, mentol.

Vrh Dno