Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Opet ne vidim kakve to veze ima sa min FPS u konkretnom slucaju. Eventualno bi se smanjila razlika malo ali s obzirom da je duplo manji na intelu opet nedovoljno.

1. To je jedina igra u tom testu koja ima takav rezultat.
2. Da, 500Mhz pravi veliku razliku na min fps-u, upravo na min fps-u najveću razliku i pravi oc na 6700/7700k, uticaj na prosečan fps je minimalan.

Poslednja izmena:
Nešo, jesi dostigao barem 4GHz? Pričaj

Bilo bi dobro da Neša otvori temu korisnički opis i da tu kači sve što testira u svom radu, da lakše pratimo. Ovako se zagubi na svakih par strana neka slika benča.

Poslednja izmena:
Opet ne vidim kakve to veze ima sa min FPS u konkretnom slucaju. Eventualno bi se smanjila razlika malo ali s obzirom da je duplo manji na intelu opet nedovoljno.

Svako ko ne testira na krsten nacin, bira benchmarke koji odgovaraju jednoj od strana i generalno ne zeli da prikaze potpunu sliku je jednostavno receno, placen da to cini :) Da li su pare u pitanju ili dobar odnos da vendor-om, to bas i nije bitno. Interes je bitan.

Btw, kada je popularno kačiti screen iz samo jedne igre, na ne oc procesoru, i samo na osnovu toga suditi o performansama. Evo screen-a iz dve igre. Obratiti pažnju i na min fps :p

CxjL8Sm.png

1nhGzPW.png

Poslednja izmena:
Jel treba da gledam u pasulj da bi znao koji je procesor u pitanju u prvom slucaju?

Ako sam mogao da slušam linusa 5 minuta da bih čuo da mu je 7700k na stock vrednostima, mogao si i ti naći test u susednoj temi. :p

U pitanju je i7-6700K @ 4.7 GHz vs [email protected]

https://translate.google.com/transl...nmt4&tl=en&u=http://pclab.pl/art73194-27.html

Nije poenta u tom testu, niti ga smatram za neki dokaz, već samo sam u skladu sa temom gde se izvlači jedan screenshot ili vrti jedan jutuber, kao što se pre par dana na svakoj strani ponavljao onaj test od jokera, i na osnovu toga generiše slika, a sve ostalo ignoriše.

Poslednja izmena:
Svako ko ne testira na krsten nacin, bira benchmarke koji odgovaraju jednoj od strana i generalno ne zeli da prikaze potpunu sliku je jednostavno receno, placen da to cini :) Da li su pare u pitanju ili dobar odnos da vendor-om, to bas i nije bitno. Interes je bitan.

Jasno je to, ne znam da li je pristrasan/placen ili ne, no svakako ono sto rAMA kaze stoji, ali 500MHz da poveca za 100% min FPS sumnjam.

@rAMA

Pogresnu sliku odaje ova diskusija o mom stavu, posto vidim da je iz nekog razloga moj odgovor naveo nenada da spominje fanbojizam. Ne interesuju me ni jedni ni drugi u tom smislu. Sve sto me zanima je mid range i koji ce dati best perf/$ da li intel ili AMD.

Odgovorio sam coveku na pitanje vezano za min fps, i da vidljivo je manje. S druge strane dosta je naslova u kojim je obrnuta situacija kao sto si i naveo.

Edit:
Tek videh tvoj post, okacio sam sLinusa zato sto sam na njega prvog naleteo. Mozemo se do sutra gadjati time koji je reviewer bolji ili ne. Poenta je da su konacno relativno marginalne razlike medj dve platforme (bar marginalne u odnosu na pre), sad da li u korist AMD-a ili Intel-a (u zavisnosti od reviewer-a) je nebitno.

Poslednja izmena:
Ljudi kapiram da je na temi mnogo mladjih likova i da je era tjubera i tjuberki, ali ne mozete stavljati znak jednakosti izmedju tjubera sto je fakticki attention whore dvorska luda kome je jedini interes vise pregleda i neki krsten sajt koji vec dve decenije radi opise hardvera.

Joker/Linus/Pjudipaja i njihovi testovi ne nose jednaku tezinu kao guru3d, anand i ostali.

Ja ne verujem nijednom popularnom tjuberu ama bas nista. Neki manje poznati koji ne ubija pare za to sto radi, kao sto nas kolega Vlada radi domace opise hardvera (pritom ih radi daleko bolje nego ekipe sa Bencha i Sekire, zapitajte se Bench/***** zasto je to tako), njih uzimam u razmatranje jer nemaju finansijski momenat da bi nekoga favorizovali. Ovi likovi sa 5 miliona subova, pa taj bi rodjenu majku prodao za pare i napravice kakav god hoces lazni grafikon za malu finansijsku injekciju.

Poslednja izmena:
Pogotovo oni jutuberi koji dobiju besplatno test primerke i koje vode na čajanke po kompanijama. Od jutubera, ja poštujem ono što radi digital foundry. Pre svega zbog toga što su retki koji izvuku detaljne grafikone i gledaju u sitna crevca kretanje fps-a i frame pacing. A sećam se recimo da su pre nekog vremena odbili da potpišu NDA za neku grafičku kartu, ne sećam se da li je bila nV ili AMD zato što im nisu odgovarala ograničanja koja nameće NDA, a potom i pokrenuli platformu za prikupljanje novca, da ne bi dobijali binovane primerke od kompanije, već uzeli sami u radnji, što govori da se makar trude da deluju legitimno.

Edit:

Više se neću baviti pričom oko gaming-a i Ryzen-a. Ryzen je super stvar za one kojima treba MT, sa te strane svaka čast. Ja sam se obazirao i komentarisao samo na ono što mene interesuje i lepio na te priče. Video sam ono što me interesuje, a temu ostavljam onima koje interesuje ozbiljan rendering i ostale stvari. :)

Poslednja izmena:
Jos jedna tema koja se pretvorila u prepucavanje fanova...kupite istestirajte a ne samo kopy-paste

Ovde izgleda svi renderuju i igraju se sa procesorima od soma evra,i 5%-10% razlike u performansama je pitanje zivota i smrti... :d Ja od skora poceo da se bavim video editingom...sa 1055t na 3.9Ghz i 280x . E sad objasnite vi meni kako mi neki 1700 Ryzen ne bi bio solidan korak napred za sitne pare (u poredjenju sa alternativom).

Neki ljudi k'o na Marsu da zive. Ne leze svi na parama ;)

Dobar i ddr...

To je vec preterivanja, ovi testove se radi da se saznjau limiti arhitekture, ko ne zna da zakljuci sta njemu treba sto da ga ja zalim?
Isto ko vecina zagrizenih AMD-ca ne zele da vide takve testove ane razumeju da su oni tu radi testa a ne znace da je procesor los
AMD treba da ima dosta kupaca za isti i treba da natera intela da snizi cene pa onda ljudi nek se odluce sta ce

To na stranu, nego kada pocne kmecanje o "locked 60", ako imas padove na 50-55 to je apsolutno neigrivo, secka, koci, baguje... Evo, ni 7700K na 5 Ghz im nije dovoljan i uopste se nisu zapitali zasto.

Joooj, ma neeee.....:d

Lock 60fps sa V-sync i Triple buffering stvara micro stuttering na ispod 60f za minimum,.....o tome pricamo.

I, dajte, razdvojite vec jednom profi i gaming rad. Niko ne spori da je AMD odradio odlican posao za MT. Za gaming jos uvek deluje da zaostaje za Intelom, videcemo da li ce i koliko optimizacija doneti pomaka, narocito za 6c\12t i 4c\8t proceve koji treba da se bore sa I5 i I7 procevima.

Ja ne verujem nijednom popularnom tjuberu ama bas nista. Neki manje poznati koji ne ubija pare za to sto radi, kao sto nas kolega Vlada radi domace opise hardvera (pritom ih radi daleko bolje nego ekipe sa Bencha i Sekire, zapitajte se Bench/***** zasto je to tako)

Zasto je to tako? :D

btw. Kolose
Game over, mozemo brisemo sve postove nakon onoga i zakljucavamo temu, ostavljamo pinovanu za buduce generacije.

Zar GTA koristi vise od 8 threads?
Da ti odgovorim direktno. GTA koristi onoliko threadova koliko mu treba da zadovolji potrebe. Ali se primecuje da je neki max oko 14 u gradu, dok u glavnom cinculira na 10 jezgri upotrebe na oko 30-50% bilo ryzen ili 6900K.

Jel se zna datum kada izlaze slabiji modeli, tipa 4c/8t?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

E se to meni cini ili je Erik promenio plocu u opisu? Mislim da je pre bila X99-A II... Mozda sam pobrkao sa nekim nisam siguran :d

Kolika je razlika za OC Samsung C-die u poredjenju sa B-die, konkretno [email protected] oem model CL17. Samo sam nasao da timing-zi mora da idu 1-2 reda velicine slabije da ide pri overclocku. Da li je moguce 1.35v@3000/3200Mhz 17-17-17, 18-17-17, itd.

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu od pocetka, pa mozda je vec bilo, ali za svaki slucaj: kad se ogranici da pojedine igre koriste samo fizicka jezgra, performanse skacu. Crysis i Doom su najekstremniji primeri.
Sto znaci da se ceka Microsoft da izda neki patch za scheduling.
Izvor.

Znaci svi Ryzen procesori koji koriste oba CCX u cipu bez obzira na konfiguraciju (4+4 ili 3+3 i eventualno 2+2 mada verujem da to ipak nece uraditi sudeci po najavljenih 8MB L3) ce imati probleme sa protokom izmedju CCX. Znaci cak i kada bi W10 znao razliku izmedju pravih i virtuelnih niti i kada bi se posao unutar samog procesora delio tako da cpu jezgra jednog CCX nikada ne odlazu visak iz L2 u L3 drugog CCX i dalje bi postojao problem premalog protoka (nizeg i od RAM protoka). Odatle sledi da ce za igre ipak biti najbolji 4/4 i 4/8 Zenic. Znaci kupi se neka fina ploca u nju se turi neki 4/8 Ryzen koji bi trebalo da bude ~duplo jeftiniji od 7700k, klokne se i kada izadje Zen+ samo se zameni boljim modelom :D Do izlaska Zen+ nadam se da ce da se sve maksimalno ispegla i zategne a mozda bude i neke promene u samoj arhitekturi pa se i resi taj problem sa protokom.

Vrh Dno