Šta je novo?

AMD Ryzen 7

U tom, meni sumnjivom, videu je ekstremni slučaj GTA5 na dvojezgarnom procesoru koji ima stutter i na dosta jačim procesorima i ne samo zbog frame time-a.

Slažem se da je frame time bolji pokazatelj, ali ima razloga zašto ga u testovima nema. Prosečan i minimalni FPS daje dovoljno jasnu sliku.

Bez obzira da li je on pisao ili ne, ja sam generalno odgovarao na tvoj post jer pises da je frametime striktno vezan za fps a ja sam ti samo dao primer koji mozda jeste ekstreman ali je tu. Kada je drug uzeo 1050Ti ja nisam verovao da ce GTA5 raditi normalno na FX 43xx (nisam siguran za tacan model, znam da je vishera) jer sam video kako radi na neklokovanom G3258. Evo sajta gde je test radjen i nigde ne pise da CPU ima problem sa GTA5. Resenje je da se ogranici fps na 30, ali kada ogranicis fps da bi mogao da igras, onda to vise nije veci fps...
http://www.techspot.com/review/1017-best-budget-gaming-cpu/page6.html

G3258 nije los CPU za svoju cenu ali u igrama koje su CPU intenzivne kao GTA5, taj CPU tu nema sta da trazi bez obzira sta kaze fps. Govorim striktno o stock jer je OC za neke ljude "prevara da bi sprzili CPU i kupili novi" (a jedva je i taj kupljen :D). Nije intel bezveze ukljucio HT na novom pentiumu...

FPS je odavno "neprevazidjen" jer su igre mnogo kompleksnije nego pre 10+ godina kada se jos uvek koristili i single core procesori. Svaka tvrdnja da je fps dobro merilo je pogresno jer vec postoji merenje koje daje mnogo preciznije podatke.

@kasa, ali ako ne potrosis 600 evra, neces imati speedswift/pure power ili kako vec to amd zove a bez toga se ziveti ne moze :D
Ako se ne varam kod tebe je u sigu stajao onaj delid podvig, ako jeste, mislim da bi trebalo da ides na ryzen da prepravis malo CPU da se skine ta limitacija za OC :D

Jeste, stajao je taj podvig, a mucenik je jos uvek ziv and kicking ass :d Nazalost ili vec na srecu vecine, AMD za razliku of intela koristi Indijum za kontakt izmedju cipa i IHS-a :)

Starče, druže, ti si jedan od onih kojih su upravo u ovoj temi širili onaj lažirani 7700k vs 1700 gaming test, koji je svima koji se razumeju bilo jasno na prvo gledanje da nešto nije u redu sa testom, kao što se na kraju ispostavilo, jer je 7700k bio downklokovan na 4ghz, a da to nigde nije napisano ili rečeno :)

Ako je debeljko lazirao, sram ga bilo? Mada moram priznati da mi je njegov test bio malo sumnjiv. Ali da je bar on jedini koji lazira!
Ja sam licno uhvatio covjeka ovdje na forumu kako lazira, a radi za kompaniju koja proizvodi procesore, i rekao sam mu to u facu maltene, to jest javno napisao i dokazao. Taj covjek vise ne dolazi na forum i to vec godinama.
Taj debeljkov test mi je maltene bio uvod u Ryzen raspravu. Ako ga je namjerno lazirao, njega napadaj, ne mene. My mistake!

Nego to nema veze sa ovim o cemu ja i G@W se raspravljamo?

Ali zato ima veze sa "volim kontru jos od poni bicikle".
Ovde se sticu neprijatelji za ceo zivot u par reci. ;)

Zivot se ne odvija na internet forumu.

@nesha_70
Ako nadjes vremena, odradi Dolphin Benchmark 5.0
Prema rezultatima sa interneta Ryzen je jako slab u odnosu na Kaby Lake, sto znaci da nije cak ni za emulaciju (sto se podvodi pod gejming upotrebu).

Bez obzira da li je on pisao ili ne, ja sam generalno odgovarao na tvoj post jer pises da je frametime striktno vezan za fps a ja sam ti samo dao primer koji mozda jeste ekstreman ali je tu. Kada je drug uzeo 1050Ti ja nisam verovao da ce GTA5 raditi normalno na FX 43xx (nisam siguran za tacan model, znam da je vishera) jer sam video kako radi na neklokovanom G3258. Evo sajta gde je test radjen i nigde ne pise da CPU ima problem sa GTA5. Resenje je da se ogranici fps na 30, ali kada ogranicis fps da bi mogao da igras, onda to vise nije veci fps...
http://www.techspot.com/review/1017-best-budget-gaming-cpu/page6.html

G3258 nije los CPU za svoju cenu ali u igrama koje su CPU intenzivne kao GTA5, taj CPU tu nema sta da trazi bez obzira sta kaze fps. Govorim striktno o stock jer je OC za neke ljude "prevara da bi sprzili CPU i kupili novi" (a jedva je i taj kupljen :D). Nije intel bezveze ukljucio HT na novom pentiumu...

FPS je odavno "neprevazidjen" jer su igre mnogo kompleksnije nego pre 10+ godina kada se jos uvek koristili i single core procesori. Svaka tvrdnja da je fps dobro merilo je pogresno jer vec postoji merenje koje daje mnogo preciznije podatke.

Napisao sam da može da se vidi iz minimalnog i prosečnog FPS-a. Recimo na tom TechSpot testu nigde nemaš informaciju o minimalnom FPS-u, samo prosečni (45), a kad pogledaš onaj video koji si postavio vidiš da često pada na ispod 20. Da je test dobar, to bi moralo da se navede i da piše Average FPS 45, Min 17 i onda ti bude jasno da nije sve sjajno i da ima stutter-a. Naravno, u tom videu nije problem samo procesor, već gotovo sigurno ima i memory leak-a i ko zna šta još jer imaš brdo testova istog tog procesora (bez ograničenja FPS-a na 30) gde se vidi da ima stutter-a, ali nikako ne toliko.

Prava snaga Zen arhitekture. 32 jezgra po procesoru, nema potrebe za cipsetom na ploci, osmokanalni konrroler i 64 pcie linine. Ima AMD konja i za serversku trku.

Prava snaga Zen arhitekture. 32 jezgra po procesoru, nema potrebe za cipsetom na ploci, osmokanalni konrroler i 64 pcie linine. Ima AMD konja i za serversku trku.

Muku ti hebem, e ovo je revolucija. Nadam se da će da pokidaju sa ovim i povade se iz finansijksih problema (ako server segment u opšte i donosi toliko profita).

AMD postaje pravi konkurent intelu :) jos da taj gaming poprave :d

Vi se sprdajte, ali amd prodaje toliko cpuova u konzolama, tako da u gaming segmentu, vrv imaju vecu bazu korisnika od intela, kada se uzmu pc i korisnici konzola.

Tu je i benčmark Naplesa i intelovog CPUa.

O ovome svi koji su bili na prezentaciji šuškaju već par dana i ovo je u stvari ostavilo najveći utisak na one koji su prisustvovali.

Fenomenalna stvar, videćemo kako će se dalje stvari razvijati. U to ime i u duhu bacanja hejta na AMD proizvode u ovoj temi citiraću jedan komentar od pre par strana:

Test nema nekog smisla jer procesori nisu overklokovani.
:d

I naravno, kako Naples radi u igrama zašto nema tih testova? :p

Pa moras i ti jednom ubosti :D
I znas ljudi vole pricati o necemu sto ne razumiju, plus nametati svoja misljenja. Samo odi u dx12 temu.

Po pitanju grafike se nista bitno nece promijeniti u narednih 10-ak godina, jer konzole. Jos dugo ce stari i5 briljirati.
Nego zasto ne Ryzen za igranje? Vidi kako to odlicno radi.

[YOUTUBE]8-mMBbWHrwM[/YOUTUBE]

Jay objasnio covek.

Muku ti hebem, e ovo je revolucija. Nadam se da će da pokidaju sa ovim i povade se iz finansijksih problema (ako server segment u opšte i donosi toliko profita).

Pa to i donosi novac. Bili smo ovde izbacili cifre, Intel godisnje prihod 60 milijardi, nVidia (koja u gaming segmentu SIGURNO zaradjuje vise od Intela jedno tri puta) 5 milijardi. Pa ti sada vidi koliko je uopste bitan "gaming segment". Za uspeh na trzistu - nimalo.

Bolje da ne znam koliko hiljada dolara će koštati Naples.

Ali je neverovatno šta sve on može, pod uslovom da rezultati nisu nekako štimovani. Super!

Ko je bogat i kome treba, eto rešenja za servere.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Vec je na temi par puta napomenuto, da problem za mnoge proceve moze predstavljati Titnan X P ili 1080Ti kartice cak i na 1440p rezoluciji.

http://www.techspot.com/review/1348-amd-ryzen-gaming-performance/

Cak i jedan I5 7600K i 1800X ne mogu u mnogim igrama da se 'izbore' sa TitanX P na default klokovima. To jeste problem, kupis toliko skupu karticu i ne mozes da je iskoristis u fullu i na 1440p rezi. Stize 1080Ti i Vega, pa da vidimo kada se overklokuju kako ce se procevi ponasati u razlicitim rezolucijama.

Evo WD 2 na maximum grafika, tesko ce i 1080Ti izvuci 60fps na full HD. Na ovoj rezi verovatno je svaki procesor preslab za ovu karticu.

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_wydajnosci_watch_dogs_2_pc_pies_ganial_optymalizacje?page=0,10

Mislim, da ce u gamingu , sto se tice jacine proceva, biti zanimljivo videti kako ce se kretatiti situacija. Jer, sa dolaskom 1080Ti cene kartica ranga 1080, 1070 i 980Ti ( doci ce i neke nove AMD kartice slicne snage ) , ce drasticno padati i bice dostupne siroj igrackoj populaciji. Dosta igara sa ovim karticama mogu da se pokrenu samo na full HD rezi, gde je uticaj snage proceva veliki i bice zaista potrebni dosta jaki ( procevi ) da iskoriste ove kartice u fullu. Zbog toga je bitno da ovi AMD 6c\12t i 4c\8t budu dovoljno jaki da se izbore sa snagom ovih kartica.

Videcemo kako ce se pokazati. Verovatno ce tesko moci da se izbore sa I7 procevima od Intela, ali, po mom misljenju, ne bi smeli da budu u previse velikom zaostatku sto se tice perfomansi. ( u odnosu na I7 ), da bi bili konkurentni sa boljom i nizom cenom.

Poslednja izmena:
Neprijatelji? Zbog čega? Zbog različitih stavova oko običnih proizvoda? Na taj način neprijatelje može da stiče isključivo neko ko ni nema prijatelje, već se emotivno vezuje za proizvode...

Neki očito preozbiljno shvataju ovakve forumske priče. :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Btw, debeljkov odgovor na optuzbu. Ja mislim da nije nista lazirao.

[YOUTUBE]Li00SePkRp8[/YOUTUBE]

Tjeee i kod ovih madjara su cene vise nego naduvane...
Capture1.PNG

Pogledajte prilog 224053

Ja nudio na drugom forumu i ovde da donesem za 390e 1700x sa box kulerom od 1700ice, rekoše mi ovde da će madjari biti "tu negde" i da "smaram sa arapskim cenama bez poreza".

Eve vam sad :d

https://tinyurl.com/hxqwqaw

EDIT:

Norveški Nešo :d Molim te obajsni što wraith od 1700ice ne može da se stavi na istu tu AM4 ploču na 1700x? Ja donosim ljudima 4 cpua sa tim box kulerima od 1700, pa me zanima. Hvala.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 224053

Bas da vidim ko ce da kupi od svercera po ovim cenama. Mada u WW ionako vise nema, sve sto je bilo rasprodalo se sto je razumljivo jer cenim da nisu dobili ni deset komada a u Srbiji ipak ima vise od deset ljudi kojima Ryzen treba. Cenim da ce WW za sledecu turu gledajuci ove "madjarske" cene dici za bar 10% za svaki od R7 modela :)

List ima 1700/1700x/1800x za odma. ili da kazhem ewe :)

Poslednja izmena:
Jos ako nadjes nekog ko ima firmu u PDV-u to je 20% jeftinije, znaci za 1800x cena bi bila 55920 :)

Nazad
Vrh Dno