Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Na store regularno je verzija 3.20.4 ne treba ni da uđeš u beta testing. A novi protokol za razgovore se pali u meniju.

Koristi li neko biocoded?

Radi skrivanja IP adrese od sagovornika. Umesto direktne veze izmedju sagovornika pozivi idu kroz Signalove servere (uz losiji audio kvalitet).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
Da li može da se namesti na Dual sim telefonu (J5) Viber za oba broja? Ćalu treba da namestim, ne može da nosi dva telefona a na oba mu treba viber...

Ima aplikacija Parallel Space. Ali vuče bateriju prilično...

Možda i najveće otkriće koje je ovaj put doneo WikiLeaks je da CIA može da zaobiđe enkripciju koju imaju WhatsApp, Telegram i Signal aplikacije.
WikiLeaks tvrdi da nije u pitanju to da nešto nije u redu sa enkripcijom ovih servisa, već su vladini hakeri u mogućnosti da probiju u Android telefon kako bi povukli zvuk i razmenu poruka pre nego što enkripcija bude primenjena.
cela vest:
http://www.benchmark.rs/vesti/wikileaks_cia_moze_da_probije_u_whatsapp-70207

Poslednja izmena:
Pa ovo što je javio wiki mi ovde pišemo već godinama.. na internetu ne postoji privatnost ,to jest privatnost na netu je mit. Nešto kao sirene u okeanima

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nebitno je šta koristiš...
Lepo piše "WikiLeaks tvrdi da nije u pitanju to da nešto nije u redu sa enkripcijom ovih servisa, već su vladini hakeri u mogućnosti da probiju u Android telefon kako bi povukli zvuk i razmenu poruka pre nego što enkripcija bude primenjena."

Dakle sistemki je. Dal' je rupa ili backdoor pitanje je. :)

Jel se ovo odnosi i na iOS ili je samo Android pogodjen? I jel bilo nekih objasnjenja od strane Google-a povodom ovoga?

Jel se ovo odnosi i na iOS ili je samo Android pogodjen? I jel bilo nekih objasnjenja od strane Google-a povodom ovoga?

Na iOSu je danas pušten beta update (inače za sada nikad sredom nisu izlazili), baš povodom ovoga. Rečeno je da je rešeno sve, ali opet...

iP7

Nisu rekli ni o kojoj slabosti se radi, wikileaks je pustio samo 1% onoga sto imaju - a ovi vec "zakrpili". Seems legit.

Danas me podsetilo na privatnost - juce dobijem preko Vibera sliku nekakvih slusalica od kolege, a danas na FB iskacu reklame sa slicnim slusalicama.

Viber to Facebook. Seems usefull ;)

Poslednja izmena:
To je ništa :) dopisuješ se sa nekim prvi put na wa i odmah ti ga sutra nudi na insti u sugestijama za fallow

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Barem su WA i Instashit od istog vlasnika mada i to je mnogo sto kazes. Ali Viber i Facebook nisam ocekivao.

Poslednja izmena:
Ja bih se pre kladio da Viber nije nista poslao, tj. da FB aplikacija sniff-uje. Kako bi Viber znao da poveze sa FB nalogom, kad nema pristup tome?

Poslednja izmena:
Stvarno je sumnjivo, FB na desktopu NEDVOSMISLENO krade podatke, cak i kad je covek izlogovan. Koji wrapper koristis?

Zasto mi je kod nekih kontakata na Viberu status "delivered" ispisan crnim slovima a kod nekkih drugih belim slovima?

The dead have highways

Nazad
Vrh Dno