Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ono sto sam pronasla jeste da je isti Honor 8 lite i P8 lite 2017 (negde je P9 lite 2017).
Malo je bolji Honor 8 lite od P9 lite, samo po RAM memoriji i sto je noviji Android, ali me brinu neki utisci tipa da je ekran lose uradjen, da ne moze lepo da se skroluje itd.

Pa uzmite p9 lite 3gb

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

@mgx

Kolega forumas ima to staklo koje sam ti dao. Njemu se nista nije pojavilo.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Ono sto sam pronasla jeste da je isti Honor 8 lite i P8 lite 2017 (negde je P9 lite 2017).
Malo je bolji Honor 8 lite od P9 lite, samo po RAM memoriji i sto je noviji Android, ali me brinu neki utisci tipa da je ekran lose uradjen, da ne moze lepo da se skroluje itd.

Uzeo bih P8 Lite 2017 jer fabrički dolazi sa Nougatom, ima 1GB memorije više i noviju verziju procesora (mada se to neće primetiti) u odnosu na P9 Lite. Ili P9 Lite sa 3GB memorije, on ima veće LTE brzine i plastičan je (ima ko ne voli staklene telefone, poput P8 Lite 2017). Ne znam šta Huawei izvodi sa tim novim modelima, samo zbunjuju kupce...postali su k'o Samsung.

Kad smo kod stakla, stavio sam Nillkin staklo na moj P9L, svaka čast onoj foliji, trajala mi je više od pola godine...još uvek je dobra ali sam uzeo staklo zbog paranoje. Nemam vazduh kod Huawei logoa.

Imam jedno pitanje: da li se sa C900 može preći na C432 bez otključavanja bootloadera i roota i, ako ne može, da li se nakon prelaska bootloader i root mogu vratiti na staro (zbog garancije, ***)?

Imam jedno pitanje: da li se sa C900 može preći na C432 bez otključavanja bootloadera i roota i, ako ne može, da li se nakon prelaska bootloader i root mogu vratiti na staro (zbog garancije, ***)?
Ne može i da, možeš sve pozaključavati. Svakako čim se vratiš na C432 najsigurnije ti je flešneš isti taj stock C432Bxxx ROM koji si koristio za vraćanje metodom tri tastera i on odmah flešuje i stock recovery, i zaključava bootloader.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Poslednja izmena:
Ne može i da, možeš sve pozaključavati. Svakako čim se vratiš na C432 najsigurnije ti je flešneš isti taj stock C432Bxxx ROM koji si koristio za vraćanje metodom tri tastera i on odmah flešuje i stock recovery, i zaključava bootloader.

Hvala. Imaš li neki link ka proceduri, možda? Nisam do sad petljao s tim...

EDIT: što se tiče P8L 2027 vs. P9L, naleteh na ovo:

[YOUTUBE]67vxa6rY8xs[/YOUTUBE] [YOUTUBE]KaeYG4YkbBY[/YOUTUBE]

Ispada da je P9L možda bolja kupovina...

Ok, hvala, baciću pogled. Hoću da pređem na C432 jer mi deluje da će biti lakše za apdejtovanje, ali sam oklevao zbog garancije i bootloadera. Ako se to može obaviti bez ostavljenih tragova da je nešto petljano, poigraću se...
Zaboravih: gde mogu naći C432B130 (beše s njega posle ide OTA na B161?)...?

Poslednja izmena:
Ja se jos nisam usudio da probam

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Skinuo sam odmah B161. Imam problem, međutim...zaglavio sam na Huaweijevoj strani za kod za bootloader. Neće da mi da kod, iako sam sve pravilno uneo...samo mi non stop menja onu 4-cifrenu CAPTCHU.

Skinuo sam odmah B161. Imam problem, međutim...zaglavio sam na Huaweijevoj strani za kod za bootloader. Neće da mi da kod, iako sam sve pravilno uneo...samo mi non stop menja onu 4-cifrenu CAPTCHU.

Posalji mi podatke od telefona na PP ako zelis i poslacu ti kod...

Ok, zaglavio sam. Otljučao sam bootloader, TWRP je instaliran...šta dalje? Root pa...? Šta konkretno treba da ubacim i kako? Šta god sam pokušao ili neće da krene ili ostajem na C900...

U Srbiji je zvanično prisutan samo single SIM model. Taj single SIM je moguće, uz rootovanje itd. pretvoriti u dual SIM. Dakle, softverski je onemogućeno korišćenje drugog slota.

Ok, zaglavio sam. Otljučao sam bootloader, TWRP je instaliran...šta dalje? Root pa...? Šta konkretno treba da ubacim i kako? Šta god sam pokušao ili neće da krene ili ostajem na C900...
Kad rootneš treba preko one alatke da flešuješ oeminfo za C432.
Naravno dload da ti bude spreman jer će ti se telefon enkriptovati. Onda mu pukneš fleš preko tri dugmeta i to bi trebalo biti to... Bar je tako kod mene prošlo. :)

I pazi kad skidaš oeiminfo. Pretpostavljam da imaš isto L21, single SIM tako da skidaš sa oznakom L21 SS 432. :)

Poslednja izmena:
Kad rootneš treba preko one alatke da flešuješ oeminfo za C432.
Naravno dload da ti bude spreman jer će ti se telefon enkriptovati. Onda mu pukneš fleš preko tri dugmeta i to bi trebalo biti to... Bar je tako kod mene prošlo. :)

Preko koje alatke, Toolkita? Ako misliš na to, išao sam u Packages i ubacio komplet fajlova sa OEM info (jeste, L21C432, single SIM) i recovery image. Mada, sad kad se setim, mislim da sam preskočio bitan korak kad sam išao preko dload...probaću opet.

Trebalo bi čim flešneš oeminfo da ti prijavi u about da si na c432, ali se telefon meni totalno pogubio. Onda sam mu flešnuo preko dloada ROM i dalje je sve radilo bez problema. :)

Kad pokrenem dload, umesto da krene sa flashovanjem, pokrene se TWRP...pojma nemam zašto.

EDIT: Izgleda da je konačno krenulo flashovanje...videćemo.

Poslednja izmena:
Kad pokrenem dload, umesto da krene sa flashovanjem, pokrene se TWRP...pojma nemam zašto.
Napisao sam ti da ide metodom tri dugmeta. Ugasi telefon i drži power, vol - i vol +. :)

Ok, definitivno sam zeznuo nešto sam OEM info, jeste flashovano ali sam se vratio na C900B130. Fuck.

Ok, ali kako, heh? Nešto nije u redu ali ne mogu da provalim šta...skinuo sam sve što treba. Reče da nakon roota ubacim OEM info? Kako?

Ok, ali kako, heh? Nešto nije u redu ali ne mogu da provalim šta...skinuo sam sve što treba. Reče da nakon roota ubacim OEM info? Kako?
Pa preko toolkita. :)

Otključaš bootloader > flešneš TWRP > uđeš u TWRP i odradiš root > flešneš ona dva fajla za oeminfo preko toolkita > tri dugmeta

:)

Pa preko toolkita. :)

Otključaš bootloader > flešneš TWRP > uđeš u TWRP i odradiš root > flešneš ona dva fajla za oeminfo preko toolkita > tri dugmeta

:)

Tako sam nekako i radio ali ne posle roota...koja 2 fajla, konkretno?

E sad se već ne sećam tačno, a nisam kući pa da pogledam na kompu. Znam da sam kopao po tabovima i negde mi je tražio baš ta dva fajla.

Nazad
Vrh Dno