Kupujem par godina unazad u Emmiju i do sad nisam imao problema s robom, dok nije počeo da se kvari hard disk (prvi put u 20 godina), pa sam se malo "smrzao" nakon čitanja ovih iskustava
Disk (WD Red NasWare 3TB, ovogodišnji model) je uzet u avgustu. Pre par nedelja, slučajnom proverom heš fajlova nad nekim bekapima utvrdim da nešto nije u redu (total commander krenuo da se zaglavljuje nad njima, izbacuje neispravne heševe itd). Proverim u HDD Sentinelu, broj realociranih sektora krenuo da raste, a health opada pa sve zviždi. Izvučem podatke koji nisu propali, odnesem disk na reklamaciju, priložim screenshotove. Nisu odmah pristali na zamenu ili povraćaj nego su oterali na servis na dijagnostiku, ali je posle desetak dana stiglo obaveštenje da je reklamacija prihvaćena (na osnovu pročitanog, očekivao sam da će da mi vrate disk uz obrazloženje "nije dovoljno neispravan, i dalje se okreće" :d ), ponuđena mi zamena ili povraćaj novca bez natezanja i ubeđivanja (izabrao sam povraćaj, očigledno postoji neki problem sa toliko naguranih a gusto formatiranih ploča u 3TB diskovima), istog dana pare uredno uplaćene na račun.
Drugi skorašnji slučaj, pre par dana uzeo Vox TV (pošto imam dobra iskustva sa Vox-om u proteklih par godina, u smislu da je slika korektna, nijedan se nije kvario i softver im radi kako treba). Donesem kući (neraspakovan), povežem, probam da uključim na daljinac i na taster na TV-u, ništa - mrtav načisto. Okrenem uputstvo, nema ni reči o nekoj specijalnoj proceduri uključivanja. Zovem radnju, nemaju pojma šta je, savetuju nošenje na servis (u Dunavskoj) na ubrzanu proceduru. Srećom sam motorizovan, odnesem tamo TV, sve uredno prime i najave ekspresnu proveru i zamenu. Sutradan me zove čovek iz servisa i kaže da na Vox-u, počev od ovogodišnjih modela, ima neki zavučeni master prekidač bez čijeg uključivanja naravno neće da radi :d Aj što ja od umora to nisam video, nego što uputstvo ko zna kad je poslednji put osveženo, a ni prodavci ne znaju ni šta prodaju

U svakom slučaju, dadoše mi u zamenu ganc nov neraspakovan primerak (mada sam bio spreman da preuzmem i taj prethodni, jer je očigledno ispravan), tako da je sve dobro prošlo. Ljudi u servisu su bili krajnje ljubazni.