Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^Cela sustina stvari.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mislio sam i na to ali i na biose, nikada ne kupujem ploce koje nisu prelezale decije bolesti...

Vidim da sam ja pojeo g*vno sa ovim preorderom... Ide ovo po mač u Prodajem ili Menjam.

Lep upgrade sa ljude sa fx-om i one koji hoće jeftini render ili vm komp. Niko od SB pa na ovamo nema šta da prelazi na razen ako se igra...Ovo je 2011 trebalo da izađe. ST people treba da se drži Kabija i .

Malo bacam hejt, ali je realno
Hajp radi svoje. Vidjecemo rezultate ubrzo ali imam osjecaj da ce biti kao sto sam i pretpostavljao. Veliki skok u odnosu na FX (jer je FX smece) ali ne toliki da bi ugrozio intel.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Super rezultati ako je tacan test.

Ovo pokazuje da 1700x ima dovoljno jak 1-8 thread performans(iako nije procesor pravljen za dx11 gaming ili bilo kakav drugi vid gaminga), a da ljusti u multi-core.

Memory bandwidth test moze da se zaobidje jer je koriscena dual channel 2133 memorija, a kod intela dosta brze, na x99 quad channel.

kako *?= ......pa ne može da se zaobidje, to je što je, memorijiski kontoler drastično bolji bolji nego kod FX-a, ali sličan kao kod haswela.

Zato sto memorija sigurno nece biti limitovana na 2133 na Ryzenu, radice na vecoj frekvenciji sigurno.

Erik hoce pratiti neki snimak to testiranje? :)

Ово је послао 6п!

Samo vi pljuckajte po Ryzenu, udrite sto jace. Prvo su istocna braca uradila posao, naterala Intela da spusti malo cene. Sutra kada se ispostavi da Ryzen nije bas za igvice kako se mislilo, mogao bi i AMD jos malo da spusti cene. Taman da prodjem sto je povoljnije moguce :)

Edit: Po pisanjima sa neta, sutra se ocekuje malo jaci drop AMD akcija. Sa one vrednosti od pre nedelju dana su vec pale za dolar. Jos koji dolar dole pa nek malo cene koriguju. Bombona!

Poslednja izmena:
I ove cene su jako dobre, ne verujem da ce ih u skorije vreme spustati, osim ako intel ne udari neke debele redukcije, sto je jos manje verovatno.

Jesu dobre cene ali uvek mogu jos nize, onako bez zarade da rade :) Jer percepcija trzista je cudna stvar, pogotovo kada su ti prve musterije gejmeri koji realno o zivotu pojma nemaju. Sutra da Intel izbaci 8 core ovih performansi za ove pare, bilo bi opste slavlje. Ovako je, pa znas losije su perf 10% u matorim igrama nije mi to to. A igra se LoL i Kanter. Zato sam poceo da cenim Playstation gejmere, oni bar igraju moderne igre koje nisu ostale zarobljene u 2000-toj godini. Nije da sam odusevljen tim igrama, ali ono sto oni izvlace iz "slabog" hardvera je za respect. PC gejming osim ovih kvazi pro gejmera je ionako totalno propo. Nema nista pametno na pomolu.

Vidim da sam ja pojeo g*vno sa ovim preorderom... Ide ovo po mač u Prodajem ili Menjam.

Lep upgrade sa ljude sa fx-om i one koji hoće jeftini render ili vm komp. Niko od SB pa na ovamo nema šta da prelazi na razen ako se igra...Ovo je 2011 trebalo da izađe. ST people treba da se drži Kabija i .

Malo bacam hejt, ali je realno

Ne znam sta pricas. I dalje je mnogo jaci u gamingu od SB quad-ova. To pricam o igrama koje koriste samo 4 threada, u bilo cemu bolje napisanom nije uopste za porediti.
A da ne pricam o renderu i poslovnim aplikacijama gde unistava sve ostalo ispod 1500$.

Poslednja izmena:
Meni deluje kao da ce cela Ryzen serija imati dovoljan single-core za bilo kakav gaming koji je ogranicen jezgrima, a da ce za istu cenu nuditi daleko bolji multi-core od intela i da ce zbog toga biti dosta perspektivniji, pogotovo 4/8 i 6/12.

Ako intel izbaci jos poneki sa g4560 perf/$ odnosom u segmentu od 150-300e, amd je svoje odmrmorio, ali to je onda poruka svim ljudima koji su uzeli i5 i i7 da su bacili pare, a od njih je daleko vise i daleko je veca zarada na njima nego na kupcima i3-jke koju je pentium masakrirao.

Tako je Ivane. Ja ne znam sta su ljudi pomislili, da ce drati u single core-u 5ghz Kaby koji je quad... To nikad nije bilo realno, niti receno da ce uraditi.
A da ne pricam sto je cena 8-core cipa nekoliko puta manja od Intel 8-core-a, a kada se sve sabere daje bolje performanse.

Ovaj talas razocarenja mi vec ide na onu stvar, i uopste mi nije jasno sta su ljudi ocekivali. Da bude 8-core ide na 6ghz i ima IPC kao coffe lake? A da kosta ispod 200e. Yeah, right.

Poslednja izmena:
Sta fali ? :d :d :d :d

PS: sutra u 16:01, nemoj da te sanjamo :smash: :smash: :smash:

Erice, opusti se.

Znamo da ti je tesko da krijes dobre rezultate i da gledas kako ljudi hejtuju, sutra ce ti pasti kamen sa srca [emoji4], a za ljude koji ce uzimati 7700k zbog 5ghz, a ne neki 6/12 Zen na 4~ghz nemam komentara.

Cast izuzecima kojima stvarno treba toliko jak single-core i solidan multi core koji je ipak dosta ispod nivoa 6/12 i 8/16 cpu-a.

U Rusiji i Australiji je odavno 2 mart , ima li nekih rezultata i testiranja?

Pola tema na forumu je pod opsadom...odoh da prcam gospođu...

U Rusiji i Australiji je odavno 2 mart , ima li nekih rezultata i testiranja?

NDA se gleda po odredjenom vremenu koje je propisano. Nebitno je iz kog dela sveta si. Za nas deo sveta je sutra u 16h.

Ha, ne znam. Nešto se mnogo nervira, možda je i gospođa pod NDA. :D

Taj film nesh gledat.

Tacno se vidi ko je fanboy a ko normalan covek. Jedva cekaju da Ryzen bude sporiji i krece sa pljuvanjem. A znalo se od starta da ce biti sporiji ali i jos jeftiniji. Cak i ako bude 5 FPSa sporiji, dzabe. Intel, nVidia i Apple fanboysi nevidjeni smaraci.

Stvar je u tome da niko ne voli da prizna da je ispao bu.. da nije u pravu. Pogotovo kad se pravda kupovina neceg skupljeg ili se nesto ne uklapa u licna ubedjenja/modu. Najbolji primer je sa hi end ozvucenjem, kada ljudi pocinju da "slusaju" kablove (o carobnim razlikama izmedju zvucnih karti da ne pricam), a ne muziku, i stvarno cuju ogromnu razliku gde je nema. I dzaba im svi rezultati sa mernih uredjaja, naucni dokazi, teorija psihoakustike, jer su njihove "zlatne" usi - zakon (Stradivari ispade nista posebno, kad se ne zna da je Stradivari). Sasvim obicna reakcija. Siguran sam da je ryzen izbacio intel, a ne amd - bilo bi slavlje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno