Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzeto odavde:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5wsmtg/1700x_1700_gaming_benchmarks/

Zanimljiv je prikaz 99th% fps pogotovo 1700 vs 7700k.

P. S. Ne ćoravite na slikama neko je, dole u komentarima, napravio tabele gde se lepo vidi sve.

Nesto nisam siguran da im je smislenost testa bila glavna namera. Dva puta dve konfiguracije sa razlicitom grafikom, tako da ne mozemo da uporedimo recimo 1700 vs 1700x. Ako su hteli da porede CPU performanse rezolucija bi trebala da bude niza, cak ne znamo jesu li u svim igrama na razlicitim platformama postavke iste (trebalo bi, al bi trebalo i da sva cetiri sistema bar koriste istu grafiku)

Trebalo bi da bude stock vs stock, piše negde u komentarima mada opet sve su to nagađanja kao i sama slika. Naravno da čekamo Erik011 ali trenutno možemo samo da nagađamo.

Da li se zna kada ce testovi 1400x i 1600x?
I kada bi trebalo da se pojave u prodaji?

Koliko se secam, hexa su najavljeni za Q2 (april-jun) a za quad nisam siguran da li su najavljeni za isti period ili za kasnije jer me oni malo manje interesuju a bilo je dosta najava od strane AMD-a u zadnje vreme.

Trebalo bi da bude stock vs stock, piše negde u komentarima mada opet sve su to nagađanja kao i sama slika. Naravno da čekamo Erik011 ali trenutno možemo samo da nagađamo.

Sta ako se Erik prevari ovako nenaspavan pa prihvati "mito" od intela i okaci nam lazne rezultate? :D

Ponadao sam se da će makar testovi biti ranije, da znam da li da ga čekam ili idem na Intel.

E bre kakvi ste vi drugari cccccc. Čovek (Erik011) se ubija da što bolje testira Ryzen a niko da ga pita kako je da li mu nešto treba. Eto, možda, ma šta možda sigurno, opao mu je šećer ne može da se skoncetriše kako valja treba mu slatko. Jeli Erik jel voliš ti Kasato tortu ili njenu varijaciju pa umesto šlaga gore ide rastopljena bela čokolada ili Tiramisu ili Bajadere ili Keks tortu (Pettit keksi umočeni u mleko pa preliveni čokoladnim kremom) ili Točak tortu (standardno testo za tortu sa čokoladnim prelivom izmedju) ili Rafaelo kuglice ili Jaffa tortu?

Bože, mislim da nema teme sa više off i sprdanja od 2000. pa na ovamo... :D

Drugar hoće uskoro da napravi workstation konfiguraciju. Radi sa nekim software-om naučne proračune i treba mu što veći broj jezgara/tredova. Budžet mu je ograničen.
Preporučio sam mu da sačeka Ryzen i da gleda 1700 model.
1700 može od Mađara da se nabavi za 350 evra. Da li imate informaciju koliko će koštati neka normalna ploča ?

Loša stvar je što će morati da pazari diskretnu grafiku iako njemu treba samo da baci sliku na ekran.

S druge strane, razmišljam..nisam siguran kako je pisan software koji koristi i da li može da iskoristi 8c/16t procesor. Ja sam ovaj 6700K pazario 250e, kapiram da će uskoro, kada se cene slegnu, moći da se nabavi standardno na KP po toj ceni. Dakle 100 evra niže, plus ~50 evra uštede jer ne mora da uzima grafiku...Dakle 8c/16t AMD@ 3Ghz vs. 4c/8t Intel@ 4Ghz i nekih 150 evra manje (ako 6700K dođe na 250e).

Šteta što Ryzen kao i jači modeli Intel procesora (6800K +) nemaju integrisanu grafiku. Smatran da je to pun pogodak. Čak mislim da ta integruša treba da bude još slabija nego što jeste.

Može gpu da uzme i za 10-20€

Ne racunajuci Odbrana casti, nema :D

To je ipak bila sprdnja od početka, a ovo je metastraziralo :D

Drugar hoće uskoro da napravi workstation konfiguraciju. Radi sa nekim software-om naučne proračune i treba mu što veći broj jezgara/tredova. Budžet mu je ograničen.
1700 može od Mađara da se nabavi za 350 evra. Da li imate informaciju koliko će koštati neka normalna ploča ?

Ako neće da ocuje imaš ploče basic za 100e i za super za 200e .

Koji program je u pitanju?

E bre kakvi ste vi drugari cccccc. Čovek (Erik011) se ubija da što bolje testira Ryzen a niko da ga pita kako je da li mu nešto treba. Eto, možda, ma šta možda sigurno, opao mu je šećer ne može da se skoncetriše kako valja treba mu slatko. Jeli Erik jel voliš ti Kasato tortu ili njenu varijaciju pa umesto šlaga gore ide rastopljena bela čokolada ili Tiramisu ili Bajadere ili Keks tortu (Pettit keksi umočeni u mleko pa preliveni čokoladnim kremom) ili Točak tortu (standardno testo za tortu sa čokoladnim prelivom izmedju) ili Rafaelo kuglice ili Jaffa tortu?

Jeste li ti i Srki to otisli u poslasticare? :)

@Villy
Vracamo nazalost, ide posle drugim reviewerima. Kad mi zavrsimo ofc xD

@Crazy
Pazi, ako vidis u mom potpisu 6950X kao procesor odjednom, znas da sam primio mito i lazirao :d

Auu.. znam za ''slucaj'' (ima ih jos, naravno) ali nikada nisam nasao tu temu :d

Loša stvar je što će morati da pazari diskretnu grafiku iako njemu treba samo da baci sliku na ekran.

S druge strane, razmišljam..nisam siguran kako je pisan software koji koristi i da li može da iskoristi 8c/16t procesor. Ja sam ovaj 6700K pazario 250e, kapiram da će uskoro, kada se cene slegnu, moći da se nabavi standardno na KP po toj ceni. Dakle 100 evra niže, plus ~50 evra uštede jer ne mora da uzima grafiku...Dakle 8c/16t AMD@ 3Ghz vs. 4c/8t Intel@ 4Ghz i nekih 150 evra manje (ako 6700K dođe na 250e).

Šteta što Ryzen kao i jači modeli Intel procesora (6800K +) nemaju integrisanu grafiku. Smatran da je to pun pogodak. Čak mislim da ta integruša treba da bude još slabija nego što jeste.

Reci drugaru da će od mene da dobije na poklon GF 7100GS ako se odluči za Ryzen ali jedino ako ga kupi u Srbiji :) Imam i GF 6200 i jednog HD6350 ali samo sa D-Sub izlazima.
Grafika je korišćena poslednji put pre par godina tokom zamene "diskretne" grafike u sklopu konfiguracije i5-2500 i P67 ploče :)

Znači, da ''okači'' račun... :D

Ima da se kupi kod "madjara" malo sutra.
Možda sa 2+ nedelje čekanja.
To što je neki ljakse izbacio sliku procesora, ne znači da ga i ima u prodaji.

Poslednja izmena:
Reci drugaru da će od mene da dobije na poklon GF 7100GS ako se odluči za Ryzen ali jedino ako ga kupi u Srbiji :) Imam i GF 6200 i jednog HD6350 ali samo sa D-Sub izlazima.
Grafika je korišćena poslednji put pre par godina tokom zamene "diskretne" grafike u sklopu konfiguracije i5-2500 i P67 ploče :)

Vidi sa njim, pošto ga i ti dobro poznaješ :)
Što se mene tiče ja na ucene ne pristajem ;)

Pa ako kupi i7-7700K neće mu trebati ;) A ja ne podstrekujem sivu ekonomiju, šverc i nelegalne radnje ni na koji način.

i ja se razmišljam oko 1700 modela. neka mi neko potvrdi, nisam pratio na času? razlika između njega i 1700X? taj proc. nije namenjen za overclock(svakako ga ne bih klokovo)? + ako može predlog za neku solidnu ploču? ili treba čekati na još modela?

Ne znam zbog cega si zakljucio da 1700 nije za OC. I ranije je bilo modela sa manjim TDP pa su mogli isto da se klokuju ko i ovi jaci modeli.

Pazi, ako vidis u mom potpisu 6950X kao procesor odjednom, znas da sam primio mito i lazirao :d

I rog rampage ili nesto slicno, za uverljiviji review :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno