Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oho, kao sto sam predvideo, evo je zamena za Nexus 5x/6p ;)

Hoće hoće [emoji2]
Oni ne kreću od nule nego iz debelog minusa ...
Šta uradiše od onakve firme - neverovatno.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ajde nemoj da trolujes. Meni se brisu poruke iz LG teme a tebi je dozvoljeno da trolujes Nokiju.

Ovo je sasvim dobra prica za pocetak i ako stvarno pokazu da mogu da ispostuju obecano tj. da ponude podrsku i klot Android, lako cemo docekati flagship. To je mnogo bolje nego balavljenje na korejske treseve od telefona kojima skin zauzima giga i po rama a dialer i messages se zapucavaju u najbitnijem momentu...

Ajde nemoj da trolujes. Meni se brisu poruke iz LG teme a tebi je dozvoljeno da trolujes Nokiju.

Ovo je sasvim dobra prica za pocetak i ako stvarno pokazu da mogu da ispostuju obecano tj. da ponude podrsku i klot Android, lako cemo docekati flagship. To je mnogo bolje nego balavljenje na korejske treseve od telefona kojima skin zauzima giga i po rama a dialer i messages se zapucavaju u najbitnijem momentu...

+1

Nerealno koliko glup i omašen komentar od Hilari i +1 ispod [emoji2]

A ja postavio vesti o novim telefonima na prethodnoj stranici ...

Izvini Kosta, nisam te prepoznao...

Svima je nama jasno sta je bilo sa Nokijom, da su je kupili Kinezi, da to vise nije "ona" firma itd. Ali cu svejedno da im dam sansu da pokazu sta znaju. Ne patim od velicine brendova, pogotovo ne ovih sto proizvode Android telefone. Sad su Korejci neka super rasa, how yes no. Do juce kopirali Japance, pa ih Ameri ustolicili umesto njih da budu "premijum" proizvodjac necega. Zadnjih pet godina se bude Kinezi, za sutra Ameri pripremaju Indijce jer im se ne dopada sto su Kinezi ekonomski porasli. Vec vidjen scenario u proslosti. Kao sto je Nokia bila sila a danas mala firma koja tek treba da se probije, sutra ce ti tvoji LG i Samsung da se pridruze velikom Kodaku i ekipi na stranicama tech istorije.

Nije ovo jedina tema koju trujes, to radis i u Huawei temi jer ti iz nekog bolesnog razloga smeta sto je Huawei veliki prozvodjac danas a LG je propao u medjuvremenu. Jos jedan wannabe bot, kao oni sto pokusavaju da vaskrsnu Microsoft Phone 10...

Edit: Za slucaj da ne umes da citas izmedju redova, ono Kosta znaci da to sto prenosis vesti nije neki narocit "skill", to moze svako. Ali retki poput pomenutog Koste i onog sto pravi naloge svakih pet minuta utripuju da je to nekakva privilegija.

Poslednja izmena:
OK

2b7b40587d888a29517c2140aac1c415.gif

Izvini Kosta, nisam te prepoznao...

Svima je nama jasno sta je bilo sa Nokijom, da su je kupili Kinezi, da to vise nije "ona" firma itd.

Nisu je kupili nikakvi Kinezi. HMD je firma iz Finske, vlasnici su bivsi zaposleni Nokie. Znaci, dizajn rade isti ljudi, jedino ce se proizvoditi u Kini. Sto se tice ovog odnosa Koreja-Japan, nije to tako jednostavno, kvalitet koji su Sony i ekipa postavili je upravo razlog zasto su propali, bolji je biznis kada uredjaj menjas na 5-6 godina a uz to je duplo jeftiniji.

Jeli se zna gde se proizvode telefoni, odnosno hoće li biti po kvalitetu bliži npr. Xiaomi ili Oppo modelima ili pak kao Ulefone, Elephone i sl.?

To i mene u suštini najvise i interesuje.
Ovde mi je veliki plus pure Android, izrada se cini skroz dobra, kamera za ovu cenu super, mogao bi taj flegship stvarno nesto veliko da bude.
Mislim u vreme onih raspalih prvih lumija sam mastao o nekom Nokia Nexusu, zato mi ova prica postaje zanimljiva.

Sent from OnePlus 3T

Jeli se zna gde se proizvode telefoni, odnosno hoće li biti po kvalitetu bliži npr. Xiaomi ili Oppo modelima ili pak kao Ulefone, Elephone i sl.?
Foxconn.

O kvalitetu mozes da procitas gore na linku, da skratim, idu na visok kvalitet izrade.

Poslednja izmena:
Zadnjih pet godina se bude Kinezi, za sutra Ameri pripremaju Indijce jer im se ne dopada sto su Kinezi ekonomski porasli. Vec vidjen scenario u proslosti.

Hm, ovo je vrlo diskutabilno. Verovatno postoji pokušaj, ali je proces u startu osuđen na propast. Indusi si drugi mentalitet od Kineza, jednom rečju rečeno, vrlo lenj narod, ali i samosvestan u smislu koliko je plaćen, nešto kao ono naše "Ne možeš ti mene toliko malo da plaćaš koliko ja mogu malo da radim". Jedina sličnost je što i jedni i drugi rade za crkavice.

^^ Bila je svojevremeno slična priča za Kinezi vs Japanci. Ali nauče oni vremenom (misim na Kineze). Naučiće i Indusi.

Poslednja izmena od urednika:
Skoro sigurno ...

[YOUTUBE]hDQHm7hlZuY[/YOUTUBE]

Ceka se test Nokia6 uredjaja, ovaj 430 i nije nesto sjajan medjutim kolaju price da je kamera odlicna za mid_range uredjaj.

Ceka se test Nokia6 uredjaja, ovaj 430 i nije nesto sjajan medjutim kolaju price da je kamera odlicna za mid_range uredjaj.

Vidim da cu na Nokiu da se vratim ali kada izgustiram plocice na 950 :D

Nego ova 6tica je u rangu P9 lite / P10 lite ?

Poslednja izmena:
Nokiji 3310 na štandu „k“ iz logoa otpalo je već nakon nekoliko sati "testiranja" na Sajmu.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    472.7 KB · Pregleda: 157
  • 20170227_125412.jpg
    20170227_125412.jpg
    106.1 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
Meni ovaj Nokia 3 deluje odlično, ako kod nas ne bude preko 150€ (verovatno će kod operatera uz pretplatu da bude dž ili skoro dž). Sasvim moguće moj sledeći telefon.

Uzgred, zna li neko, da li će nova Nokia 3310 moći da stavi više brojeva pod jedno ime (tipa mob, posao, fix kuća...) i još neke podatke (e-mail, adresa i slično)?

Citat sa GSMarena komentara u vezi sta Nokia 3, 5, 6 nudi razlicito od konkurencije u low i mid_range:

- The Nokia 3,5,6 are all milled from a solid block of grade 8000 aluminium (where the 3 has a polycarbonate back and alu frame, but still milled not forged) which is also used in airframe structures or other applications that are under high stress.
- The curved display is laminated directly onto the Gorilla glass and all three phones have polarized filter for the screen (that certainly aint common at mid level and i think its a first in entre level smart phones like nokia 3).
- They all have a 8Mpixel front camera with large viewing angle and pretty large pixels for a front selife AND it even has auto focus on the front snapper.
- Also all have SD-card slot
- On top - they all run Vanilla Android Nougat withhout any bloatware :D
- All of them built in foxcons high quality manufacturing facilities.
- The Nokia 6 also features steroe speakers with Dolby Atmos support and a better amplifier

Meni ovaj Nokia 3 deluje odlično, ako kod nas ne bude preko 150€ (verovatno će kod operatera uz pretplatu da bude dž ili skoro dž). Sasvim moguće moj sledeći telefon.

Uzgred, zna li neko, da li će nova Nokia 3310 moći da stavi više brojeva pod jedno ime (tipa mob, posao, fix kuća...) i još neke podatke (e-mail, adresa i slično)?

Moze, podrzan full vcf (vcard 2.1) standard.

Ici ce ovi mid range kod operatera kao blesavi

Sent from OnePlus 3T

Vidim da cu na Nokiu da se vratim ali kada izgustiram plocice na 950 :D

Nego ova 6tica je u rangu P9 lite / P10 lite ?
Sa S430 moze samo losiji da bude od P9l, a ima cenu koju u Eu ima P9l 3gb.

Jedino da ga "povadi" kamera, ako je neka prosecna ne vidim zasto bi iko kupio telefon po toj ceni.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sa S430 moze samo losiji da bude od P9l, a ima cenu koju u Eu ima P9l 3gb.

Jedino da ga "povadi" kamera, ako je neka prosecna ne vidim zasto bi iko kupio telefon po toj ceni.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pogledaj post od Septimusa.

Za FHD ekran i za tu klasu a mid range je u pitanju mislim da je Snap 430 ok. Snap 430 koliko sam video nije nesto losiji od 808, tako da :)
Postoje i druge stvari koje se gledaju u obzir sem SOC-a , meni je vazan i ekran, kvalitet kucista, zvucnici ... e tu isto treba da se Nokia predstavi, kao Nokia a ne klasican kinez..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno