Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Radi Stock Rom savrseno,barem meni.
Imam dva pitanja...
Kamera mi je 16:9,a ima i opcija 4:3.
Da li je na obe opcije 16mp ili ne ?
Nisam ocekivao da nema ama bas nikakvog stelovanja u samoj kameri sem blica i HDR opcije...?
Ides na Modes i imas sva podešavanja ili settings/system apps/camera

Instalirah RR 5.7.4 i Radon, prodisa telefon! Mnogo brze nego MIUI a multitasking neuporediv. Samo fingerprint senzor jos nisam napravio, probah i FPC i Goodix fix iz Radona ali nista, ne prikazuje ga.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja opet stavio stable umesto dev roma. Neverovatno mi da je lošiji.... Toliko da ću večeras morati nazad na developer rom.

Po čemu je lošiji taj stable od deva? Neka velika razlika ili?

Sent from my Redmi Note 3 SE

Ne radi mi uvek senzor koji gasi ekran dok razgovaram, zatim kad otključavam telefon na otisak prsta desi se da na trenutak otključa, i odmah zatim zaključa ponovo. Rešenje je da pritisnim power dugme, pa kad se ekran uključi tek onda otisak da otključam telefon. Viber imam kao dual apps i desi se da ne prođu notifikacije na onom drugom nalogu. Nisu prevelike stvari, ali me nerviraju. Sve bude normalno nakon restarta, pa se posle nekog vremena zaglupira...

Poslednja izmena:
Ne radi mi uvek senzor koji gasi ekran dok razgovaram

Restartuj telefon pod jakom svetloscu i drzi ga tako (pod sijalicom recimo ili napolju kada je dan) sve dok ti se ne startuje telefon ponovo. Jeste da je ovo proximity senzor, ali kako sam negde procitao ima veze sa light senzorom i stvarno tako, meni radi posle ovog saveta normalno. Za ovo drugo i trece pitanje ne znam...

Poslednja izmena:
Ne radi mi uvek senzor koji gasi ekran dok razgovaram, zatim kad otključavam telefon na otisak prsta desi se da na trenutak otključa, i odmah zatim zaključa ponovo. Rešenje je da pritisnim power dugme, pa kad se ekran uključi tek onda otisak da otključam telefon. Viber imam kao dual apps i desi se da ne prođu notifikacije na onom drugom nalogu. Nisu prevelike stvari, ali me nerviraju. Sve bude normalno nakon restarta, pa se posle nekog vremena zaglupira...

Meni se ovo s vremena na vreme dešavalo i na dev romu, mada redje u poslednje vreme. U zadnje vreme najviše mi na živce ide ovaj "feature" sa slike. Može li se trajno ugasiti?

Screenshot_2017-02-22-12-39-57-166_com.miui.home.png

Poslednja izmena:
If you get the “Don’t cover the orange area of the screen” message when you turn on your phone’s screen all the time, it means that you’ve turned on the Prevent pocket dial feature and something is blocking the proximity sensor at the top part of your phone.

Prevent pocket dial is a good feature that prevents you from rejecting or picking up calls by accident when the phone is in your pocket by using the proximity sensor.

If this feature isn’t working properly on your Xiaomi phone, here’s how to turn it off:

1. From your device’s Settings, tap Lock screen & password.
2. Slide the Prevent pocket dials switch to the off position.

^ Da, to se tako rešava.
Mene na dev romu nervira što od pre nekog vremena na drugom Viber nalogu (dual apps) nemam kontakte. Zato sam bio i vraćao stable rom; tamo je ta opcija u redu, ali sam imao više drugih problema.

Slajder mi je blokiran na ON i ne mogu da ga pomerim na OFF, opcija je zasivljena, nije mi je jasno zašto? Da li zavisi od neke druge opcije?

Izvini što ti copy - paste, mrzi me da prevodim... [emoji5]

Have you got the "skip swipe screen" option in the screen lock & fingerprint settings enabled? Annoyingly, turning that option on prevents you from disabling the "Prevent pocket dials" thing. If you turn it off, you should be able to disable the pocket dials setting.

Poslednja izmena:
Ok, iskljucen mi je swipe screen, i mislio sam da je zbog toga najverovatnije onemogucena ona opcija. Hvala za tip.

To je sa Miui foruma?

Poslednja izmena:
To je sa reddit-a, tamo sam pronašao

Hoce uskoro android 7 imi Muiu 9 ?

Sent from my Redmi Note 3

Nije ništa potvrđeno još.

Ok,pitam jerbo...koliko sam informisan,mi max je dobio,zar ne ? A HW je identican.

Mi Max je Mi, Redmi Note je Redmi...

Restartuj telefon pod jakom svetloscu i drzi ga tako (pod sijalicom recimo ili napolju kada je dan) sve dok ti se ne startuje telefon ponovo. Jeste da je ovo proximity senzor, ali kako sam negde procitao ima veze sa light senzorom i stvarno tako, meni radi posle ovog saveta normalno. Za ovo drugo i trece pitanje ne znam...
Ja sam isti problem imao sa proximity senzorom na stable rom-u i sasvim slucajno sam ga resio tako sto sam ukljucio automatsko snimanje razgovora. Ne znam kako je povezano, ali od kad se snimaju razgovori nije zabagovao nijednom.

Ja sam isti problem imao sa proximity senzorom na stable rom-u i sasvim slucajno sam ga resio tako sto sam ukljucio automatsko snimanje razgovora. Ne znam kako je povezano, ali od kad se snimaju razgovori nije zabagovao nijednom.

Ja sam imao taj problem, i sa zadnjim apdejtom kao da se samo resilo! Kad se ugasi, morao da prekidam poziv pa palim, pa ponovo restartuj senzor i td.. Nadam se da nadalje nece biti problema [emoji6] u pitanju je isto Stable!
Ali imam jednan drugi, slike koje dobijem ili saljem preko Vibera se ne vide u galeriji... A od WhatsUp npr normalno se vide i screenshot, naravno sve u albumima! A od vibera moram da trazim preko foldera.. Da li je to moguce resiti? Da se ubaci i folder Viber slike?

Ne znam da li na Aliji ima neki "pouzdan" kinez - prodavac da narucim displej,crn,note 3 pro ? Ako moze neki link...po servisima po gradu svi nude gold varijantu.

Ja izlomih dva stakla za dve nedelje, treće neću ni da kupim. Nosiću ovo polomljeno, ne vidi se puno a i ne daju mi se pare više

I ja sam samo polomio staklo,ali to navodno ne menjaju,jedino ceo displej.

kako vam. to. polazi za rukom??? sta radite sa tim tel?

Funkcija tog stakla je da se grebe i polomi umesto ekrana :)
@Hromi Daba, ako ti treba, poruči neko sa AliExpress. Ja imam jedno viška da ti dam odmah, a kad ti dođe iz Kine da mi vratiš...

Čini mi se da ovde jedni pričaju o zaštitnom staklu koje se kupi za 500 dinara a drugi o displeju kao delu telefona koji može da košta i 50 ili 100 evra (original), zavisi od modela, ali ne znam ko priča o čemu. :p Možda i svi pričaju o zaštitnom staklu...

Poslednja izmena:
Pa nema na aliju za special edition (kate) lcd, barem ja nisam uspeo da nadjem. Slomio sam bas staklo ekrana, ne zastitu.

Moja greška. Razumeo sam da je zaštitno staklo puklo.

Nazad
Vrh Dno