Šta je novo?

Ideje za konstrukciju rigova(podeli fotke svog riga)

update

Dobro ti centralno grejanje... grejes celu kucu sa tom prostorijom :DDD

Kolege forumasi, napravio sam rig od alu profila i prebacim sve sa drvenog riga na alu i nece komp da se upali, samo na sekundu zavrti kuler od procesora i od napajanja, popali lampice na tastaturi i ugasi se.. sve sam zivo vadio, stavljao drugo (procesor, memoriju, napajanje) i opet isto, nece ni da mrdne..
Na kraju skinem plocu sa alu riga i on upali iz prve..
Da napomenem da je ploca bila usrafljena direkt na aluminijum, i posle nadjem u ovoj temi da to nije tako radjeno nego ima nesto izmedju ploce i aluminijuma..

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni ideju sa uzemnjenjem? kako je to reseno na drvenim rigovima? Pricao sam sa jednim drugarom i on mi je kao nesto objasnio ali mi nije jasno opet..
Hvala unapred.

Kolege forumasi, napravio sam rig od alu profila i prebacim sve sa drvenog riga na alu i nece komp da se upali, samo na sekundu zavrti kuler od procesora i od napajanja, popali lampice na tastaturi i ugasi se.. sve sam zivo vadio, stavljao drugo (procesor, memoriju, napajanje) i opet isto, nece ni da mrdne..
Na kraju skinem plocu sa alu riga i on upali iz prve..
Da napomenem da je ploca bila usrafljena direkt na aluminijum, i posle nadjem u ovoj temi da to nije tako radjeno nego ima nesto izmedju ploce i aluminijuma..

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni ideju sa uzemnjenjem? kako je to reseno na drvenim rigovima? Pricao sam sa jednim drugarom i on mi je kao nesto objasnio ali mi nije jasno opet..
Hvala unapred.

Najjednostavije bi ti bilo da tu ploču koja ti je sad alu na koju srafiš mobo, napravis od nekog drugog materijala, tipa pleksiglas, drvo, medijapan itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Plasticne podloske na sarafima su dovoljne, npr. tiple za sarafe odseces na istu meru i postavis ih kao odstojanje...

Odradio sam ovo iznad. Hvala, ako neko moze/zna neka napise ovo za uzemnjenje..

Druze, stavi ispod stiropor ili neki sudjer i usrafi plocu. Kako si mislio direktno na ALU.?

Au! No comment! Koliko Ghs ukupno?

Poslednja izmena:
@lakicevic
Vrlo ozbiljna farma. Nije li ti upadala murija da vidi da ne uzgajas marihuanu? :d Sa tom potrosnjom struje...
Cenim izmedju 13 i 15kw\h.

Sta reci,svaka cast [emoji2]

Hvala

Au! No comment! Koliko Ghs ukupno?

Trenutno 2.9 al 2 masine za sad ne rade

cenim odokativno 3.2 GHz
Ovo sa slike je tu negde

@lakicevic
Vrlo ozbiljna farma. Nije li ti upadala murija da vidi da ne uzgajas marihuanu? :d Sa tom potrosnjom struje...
Cenim izmedju 13 i 15kw\h.

E njima se nikad ne zna, hahahah

meni su upali da traze marihuanu zbog potrosnje :) nije sprdnja u pitanju zaista to rade

ma nista, meni javio drug iznutra da ce doci, ja ih docekao mrtav ladan sa 'dobar dan bas sam vas ocekivao svaki sekund' :D prosetaju se po kuci u nadi da ce naci laboratoriju, nista detaljno ne pregledaju, zA 5m su otisli

Poslednja izmena:
Hahaah, pa koliko ti je potrosnja bila?
I da li su ti pokazali sudski nalog ili su samo banuli?

@lakicevic
Auuuu! Svaka cast, koliko imas karti tu, ~100 ? Kolika ti je potrosnja, kako se boris sa racunom za struju ?

Ajde onako u kratkim crtama ako mozes napisi kad si krenuo u mining, sa koliko karti ti je bio start, jesi li sva zaradjena sredstva ulagao u rudnik ponovo ili je bilo jos ulaganja sa strane. Cisto ono, malo informacija za nas koji smo tek poceli ovo.

Su videli rigove ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

imao sam 6 rigove, davno je to bilo 2014te, imali su nalog, ne secam se tacno kolika je struja bila, ali eto 6 rigova pola 280x pola 270x pa mozete izracunati, nije to nista specijalno bilo sklonio sam rigove koliko se secam, nisu ih videli

^Da ne udju pajkani u mining biznis.
Zamisli da ga nateraju da im objasnjava cemu to sluzi, bolje da su mu nasli labaratoriju. :d

Vrh Dno