Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguće je da je tako bilo. Na primer da su ga loše hladili ko zna čime prilikom benčmarka pa se nije boostovao, a prilikom screenshota se jeste bustnuo na kratko jer nije dovoljno dugo trajao napor da bi se pregrejao i iskljucio boost.

i3 bez avx instrukcija, čitaj G4560, košta 60e. :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Mislis konkurent za G4560? Bas sumnjam da ce dati 4c/4t procesor (u rangu i5 3xxx/4xxx) za 60-90 evra.

Poslednja izmena:
Bice kasnije 2/4 apu-ova, ali ne odmah.

RyZen krece od oko 120-130e. koliko sam shvatio.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

i5 je postao sada tako shitty kupovina da je to uzasno, i3 mogu da izbace iz proizvodnje, a i7 da stave za 250e.. imamo pentium za budzet gaming i i7 za ove debele gejmere sto kokaju 25/8.. :D

Jedva cekam da vidim koliko ce intel da skrese cene..

Kako da ne. Makar nisi rekao "imamo R7 360 za budzet gaming a za gejmere GTX1070".

Hm. 17916 Firestrike za 1700X po ovoj zadnjoj slici sto je goldi okacio.
A leak sa videocardz-a kaze 17900 @3.4GHz, 20250 @4GHz.
E sad, ili ovaj poslednji test procesor nije bustovao uopste (mada CPU-Z kaze 3.9GHz), ili videocardz masno laze u svojoj tabeli.

All aboard the hippie train :d

Pogledajte prilog 222756
Koji su ovo Ryzen modeli?
Po oznakama ih ne prepoznajem.
Pretpostavljam da je onaj najjači 1800x ali ne znam za ostale...

Najjaci na tom grafikonu je valjda 1700x 3.8/3.4 u nazivu

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

RX 460-470-1050 jeste budzet gaming, a pascal u pokusaju ne uzimam u obzir, dok ne osveze seriju, a to ce uskoro, prvo Vega da baci bombu pa ce Nvidia klasicno svog keca u rukavu..

Kad vrate i5 na 150e onda mogu da kazem da su vredni, kao kada sam uzeo svoj, 170e bio top i5 a sad.. i to kod nas.. za****te me sa tim fangejisanjem..

Bio je i5 za ~165 evra do nedavno. A i u to vreme kada si ga kupovao, drugaciji je bio kurs evra i ubogi PDV u zemlji Serbiji.

Pripazi na recnik, sto bi rekao lasica "nismo na pijaci". ;)

jel Maksa banovan sa foruma ili?

Previse je ovde drame, da li intel pada pitanje je sad, ja znam da cu uzeti ono sto bude best buy za mene, bole me briga ko kolo vodi, inace pozdrav svim mojim fanovima na forumu, totalno ludilo je trenutno u ovoj temi :banana::banana::banana: Inace moram vam reci da sam dugo na ovom forumu i da trenutno osecam strasno lepu energiju i povezanost sa svima vama ipak imam 3784 poruka vrlo kvalitetnih i smislenih, Hvala na paznji vas brat Borat :D

Poslednja izmena:
Previse je ovde drame, da li intel pada pitanje je sad, ja znam da cu uzeti ono sto bude best buy za mene,

Kako mislis pada? Ne moze AMD da ugrozi Intel u toj meri nikad, moze samo da doprinese da se trziste malo izbalansira i da se cene smire sto je za nas krajnje korisnike odlicno i korisno osim
ako kapitalizam ne uzme maha. Videcemo na kraju koliko ce Ryzen-i zaista da kostaju.
Sto se tice tih rezulutata koji mahom izlecu na net dok ne vidim validne detaljne testove sa proverenih sajtova tek tada mozemo da pricamo o performansama.

Da je situacija zanimljiva to stoji ;)

Kako mislis pada? Ne moze AMD da ugrozi Intel u toj meri nikad, moze samo da doprinese da se trziste malo izbalansira i da se cene smire sto je za nas krajnje korisnike odlicno i korisno osim
ako kapitalizam ne uzme maha. Videcemo na kraju koliko ce Ryzen-i zaista da kostaju.
Sto se tice tih rezulutata koji mahom izlecu na net dok ne vidim validne detaljne testove sa proverenih sajtova tek tada mozemo da pricamo o performansama.

Da je situacija zanimljiva to stoji ;)

Jasno nego cisto da se ukljucim u temu, nekako mi ovo ludilo prija :D

Kako može biti zanimljiva kad je gotovo poznat ishod, osim konačnih cena? Meni je dosadna situacija. :)

A što se tiče cena, ja sam za to da u Srbiji budu još više. Skupo ti? Izvoli, imaš G4560, ćao.

Hoće čovek i5 za 150e kao 2013-te... Ne može! Zašto? Zbog zato! :D

Banovali ga zbog cene ahahaha :D :D

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ne svidja mi se ono sto sam vec napomenuo, razliciti rezultati na testovima, ne znamo koji je istinit (mada pre verujem ovom kasnijem, losijem). Zakuvalo se, sad da vidimo nekoliko zvanicnih review-a kad se skine NDA, pa da vidimo na cemu smo. Sto neko napisa, bice tacno koliko para toliko muzike, mada ce biti raznovrsnija muzika...

Kako može biti zanimljiva kad je gotovo poznat ishod, osim konačnih cena? Meni je dosadna situacija. :)

A što se tiče cena, ja sam za to da u Srbiji budu još više. Skupo ti? Izvoli, imaš G4560, ćao.

Hoće čovek i5 za 150e kao 2013-te... Ne može! Zašto? Zbog zato! :D

Ti izgleda drzis neku radnju IT opreme ili pekaru? :D

Znqci verovatno od sutra rezultati?

Dosta vrhunskih profi gejmera u ovoj temi, svi limitirani CPU-om, ko bi rekao, Srbija u samom vrhu :) Izgleda smo mi ostali u zabludi da komp moze jos necemu da sluzi, pa ce nam oni reci sta nam treba.

U pravu veliki vodja ovde niko ne radi svi se igraju:)

Nema šta, samo bookmark na wccftech.com i videocardz.com i šta god negde da ispliva tu završi. Hoće li Benčmark dobiti da testira Ryzena onako pre isteka embarga ili samo zapdanjaci imaju tu privilegiju da se poigraju sa aždajom pre svih?

Znaci ocekuje se neki boom, samo da ne bude ko za RX, sta su najavljivali nesto malo je ispunjeno (ne govorim za cenu samo za performanse)... Ja sam uvek imao AMD procesor, nijedan Intel, ako ovo bude kako treba to ce biti super! Ja na kompu doduse se vise i ne igram toliko, jedino sto igram je Warhammer total war, a trenutni proc i nije nesto za igru, kada su velike bitke pada ispod 30 i to me nervira... Nego moja neka procena sto se ceni tice, ocekujem da najjeftiniji Ryzen bude oko 20k kod nas, mislim da nece ici jeftinije

Pa 4c/4t mora dosta jeftinije od 20k. :D Kad su vec FX 6xxx prodavali za ~10k...

Onaj 1100 je najavljen za 120 dolara (po onim leakovima). Preskupo je 20k, moraju da gadjaju 15-16 a i to je preskupo u odnosu na Pentium.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno