Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto bi rekao Borat zurka :banana:

Ne znam da li mi je ikad bila vise zanimljivija vest vezana za AMD kao sada.
Osecam dozu radosti haha :D

@Crazy Serb

Razmisljao sam o tome. Treba biti strpljiv i sacekati malo da se pojave svi modeli ploca. Da se i biosi ispeglaju pa i na kraju da se vidi
kako se ponasa citava platforma, da se sve to dobro protrese.

@bombaš
Za šta slabašna? Nije za ekstremni OC, ali za default taktove ili umereni OC jeste.

Od Asusa fino izgleda i B350M-Prime, ali mi religija ne dozvoljava da kupim ploču bez hladnjaka na naponskoj

Poslednja izmena:
X8 samo da ne pipaš napon.. sve preko, ploča sa 6-o faznom naponskom, neće dugo izdržati. Pa onda taj "umerini" oc će po najviše da zavisi od "rapoloženja" CPU-a... I tuga te unvati baš ako je "raspoložen", a ti nemaš na čemu da ga "poteraš"! :S:

Edit:
Ja bih to ovako...
Sada neku dobru ploču i 4/8 zen-a (ako komp već ne služi, da se zadivi familija,društvo ili za "pravljenje" para), a onda za nekih 2 god. obraduješ sebe još jedared, sa nekom poslednjom revizijom 8/16... :smoke:

Poslednja izmena:
Ako je TDP 95W ili 65W, kakave veze ima koliko je jezgara unutra? Na ovoj mojoj bez problema A10 može sa 3.7/4 na 4.3GHz, i to sa uključenim IGP-om. Nisam testirao dalje, pošto mi je to nebitno. A i kome treba 8C procesor, sigurno ga je kupio zbog MT, a ne zbog ST performansi. A za kasnije, ako neko hoće da menja, pa biće kao i sada - dolaziće novi procesori sa većim defualt taktovima na istom TDP-u

Problem su aplikacije i igrice...neshto koristti MT nesto koristi 1/2 jezgra MAX....Ukratko devovi su stoka :)
Zato je intel i pojeo 8 seriju AMD. Realno u 85% aplikacija je i3 bio bolji od oktacore amd

Poslednja izmena:
Ovaj je dosta pregledno poslagao procesore. Koliko i da li naše radnje kasne sa puštanjem u prodaju u odnosu na te zvanične datume početka prodaje? Da li ćemo moći da uđemo u radnju i 1. marta kupimo cpu ili će proći nedelje dok sve ne stigne?

Kad se moglo cekat 5god moze i do 15 marta sto se mora kupit bas pocetkom marta, to je realno najmanji problem, bitne su performanse koje ce postizati, a to kad ce se naci u prodaji to je iskreno najmanji problem, mozda poslje 2 marta neces ni razmisljati o kupovini Ryzen-a.

Naravno. Nije problem sačekati i više sa kupovinom, nego sam naveo primer u pitanju. Najviše me zanima da saznam jel bio hajp ili bingo kada budu poznate i performanse i domaće cene. Tu mi se već ne čeka jer par puta dnevno odem da pogledam jel ima curenja nekih a ono sve na miligrame :)

Domace cene ce biti da padnes na dype ali ne od odusevljenja.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Sitacija je jasna, kome treba nesto jeftinije uzece G4560,FX 6300,AMD apu ili na jesen neki novi AMD apu.

Poslednja izmena:
Treba lockovati temu na 2 nedelje:)

Samo da ne bude "Tresla se gora.... rodio se Bulldozer" i sledeće godine AM4+.

Možda quad memaru... Ali to bi već zahtevalo više pinova na podnožju....

Realno mogli bi se pomeriti sa dva kanala.

Zato sto intelova platforma kojoj konkurisu ima 4 kanala.

AM4+ vec planiraju da izbace 2019 godine i ta serija se zove Amd Gray Hawk i radice se u 7nm....
Koga zanima detaljno nek iscita ovu vest http://wccftech.com/amd-gray-hawk-zen-7nm-apu/
Uvek je amd radio na tu foru i sa Am3 i Am3+ samo je pitanje da li ce moci AM4+ procesor na AM4 plocu cisto sumnjam iskreno...

Malo sam "drljao" po drugim forumima i naisao na citat iz ZDNet-a od pre nekoliko godina, pa da izlozim cemu se nadam (sta god kupio kada dodje vreme za zamenu masine).
"According to DailyTech, as of July 22nd, the price of a Q6600 2.4GHz 8MB L2 Core 2 Quad will fall from the current price of $530 to $266. This is a massive price drop, but it's not just the magnitude of the price cuts that are spectacular, it's the speed. The Q6600 went for $851 when it was released back in February, so in about six months the Q6600 will have come down in price by $585."

Ne, ali su obecali AM4+ na AM4... :d

Malo sam "drljao" po drugim forumima i naisao na citat iz ZDNet-a od pre nekoliko godina, pa da izlozim cemu se nadam (sta god kupio kada dodje vreme za zamenu masine).
"According to DailyTech, as of July 22nd, the price of a Q6600 2.4GHz 8MB L2 Core 2 Quad will fall from the current price of $530 to $266. This is a massive price drop, but it's not just the magnitude of the price cuts that are spectacular, it's the speed. The Q6600 went for $851 when it was released back in February, so in about six months the Q6600 will have come down in price by $585."

Nesto slicno se i ja nadam da ce biti ovoga puta.

Enthusiast socket neka trpaju 8/16, 10/20 i 12/24 CPU-e, tj ono sto ce biti mainstream/ono sto ce trebati prosecnom korisniku u ne tako bliskoj buducnosti. Sve ispod toga da bude na mainstream socketu i do $300-330.

AMD je ovde lepo naravio line-up, barem je na papiru pregledno. 4 puna jezgra za $100, pa krajnje vreme je i bilo. Jos da ubace neki otkljucani 2/4 za $50-55 da se kolje sa G4560 i to je to.

Ali na neke am3 ploce moze am3+ procesor.

Zar nije logicno s nazivom? :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dobro, zar stvarno očekuješ da na ploču koja podržava samo procesore sa podrškom za ddr2 memoriju možeš da ubodeš procesor koji podržava samo ddr3??? Phenom2 je mogao i na am2+ i na am3 i na am3+.samo je phenom2 940 išao isključivo na am2 i am2+ ploče jer je imao samo ddr2 mem. kontroler.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

Poslednja izmena:
Sto bi rekao Borat zurka :banana:

Ne znam da li mi je ikad bila vise zanimljivija vest vezana za AMD kao sada.
Osecam dozu radosti haha :D

@Crazy Serb

Razmisljao sam o tome. Treba biti strpljiv i sacekati malo da se pojave svi modeli ploca. Da se i biosi ispeglaju pa i na kraju da se vidi
kako se ponasa citava platforma, da se sve to dobro protrese.

A mozda izadje i jos neka ploca koja izgleda normalno (ova moja trenutna je kaNtastrofa kad je izgled u pitanju :D) bez RGB led sa boljim OC potencijalom. Meni je u 95% slucajeva (kad su igre u pitanju) dovoljan i ovaj phenom, ali zbog tih 5% u tim pojedinim situacijama kada nije dovoljan, zen ce svakako odraditi posao.

Ih, sto noctua ne pravi ploce, PCB bi bio unikat 100% :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno