Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Obicno staklo+futrola na preklop ovde, ali obicno staklo hoce da ostavi baloncice kod logo-a, ne zalepi se skroz lepo.

Pisano je ovde da Nillkin stakla nemaju taj problem.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja imam na preklop a imam i silikon pa menjam

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Stavio sam staklo sto sam dobio kada sam kupio telefon. Prvi dan ekstra,nista nije bilo i sutra kada sam se probudio,donji levi ugao, kao da je vazduh tu. Moze da se istisne ali se vrati. Skoro se i ne primecuje,tek pod nekim uglom

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Velika je glupost sa tim oborenim ivicama, ne moze covek da zastiti telefon kako treba..

Ja sam dobio u vipu staklo i zalepio mi covek u radnji za telefone besplatno i sve super. Nemam vazduha nigde drzi evo 2 meseca

Meni sutra stize telefon, a koliko sam video po netu telefon ima oborene ivice kao na Samsungu pa kraj stakla nece lepo da se zalepi.

Pre par dana sam primetio da u Battery Manager-u kad udjem ne pokazuje mi vise Mobile Network Signal liniju. Stoji ono za WiFi, Awake itd, ali za signal vise nema.... Signal mi je 4g pune crte konstantno i radi normalno. Do pre par dana je prikazivalo tu liniju. :type: Ima li neki razlog zasto je nestalo odjednom?

I meni je samo wifi linija ne znam zbog cega.. Na Nougatu sam..

Poslao Havaji P9

Night
d47cb63320b6abc1668b3505e19372d1.jpg

Sad sam iskljucio WiFi i bio na mrezi jedno 15-ak minuta i vidi se malo linija. Izgleda da kad je WiFi upaljen ne prikazuje mobile network signal. MM ovde, nisam stavljao Nougat betu.

@Crow011 I kod mene je isto tako prikazivalo pre. Sad prestalo. A radi sve normalno. :d Takodje pre mi je Cell Standby time bio koliko mi je i ukljucen telefon u principu a sad mi je 1m47s a telefon je na bateriji vec 14 sati.

Poslednja izmena:
Bio do grada oko 12, vratio se i sad vec nekoliko sati normalno pokazuje opet liniju signala.

Jel postoji mogucnost da se iskljuci vibracija prilikom stizanja poruka?

Udji u podesavanja aplikacije, bilo da koristis fabricku ili neku sa Prodavnice, i ima sigurno opcija da se iskljuci vibracija. Ja sam sad proverio u fabrickoj i ima da se iskljuci, kao i u Guglovom mesendzeru.

Za ove što se žale na multitasking, pogledajte kako izgleda mt na 3GB RAM verziji, a posebno u odnosu na S7 - dere ga P9 Lite: poređenje.

P.S. Mislim da ovaj lik baš mnoooogo voli P9 lite:D, ali opet se neke stvari vide.

Ja imam 3GB verziju i sem ako ne zakljucas osredjene aplikacije gasi ih, potpuno isto kao i sa verzijom od 2GB. Softverski je tako ograniceno. Uvek ima po 1.5 GB slobodnog RAMa jer su mi samo 4 aplikacije zakljucane. :)

A kod mene na 2gb verziji uvek ima 500-800 rama slobodno, isto tako samo nekoliko zakljucanih :D

Ja imam 3GB verziju i sem ako ne zakljucas osredjene aplikacije gasi ih, potpuno isto kao i sa verzijom od 2GB. Softverski je tako ograniceno. Uvek ima po 1.5 GB slobodnog RAMa jer su mi samo 4 aplikacije zakljucane. :)

Ja jos uvek nikako da skroz rastumacim poentu 'protected apps'. Prvo sam mislio da je potrebno da bi ti uopste radile aplikacije kad se ugasi ekran, ali nije to, recimo Deezer mi nije protected i radi u pozadini i sa ugasenim ekranom.
Pa sam onda pomislio da te aplikacije uvek drzi spremne i aktivne, da nikad ne moras da cekas da se ucitavaju opet, al nije to.
Neki kazu da je poenta da kad udjes u aplikaciju da ti odma prikaze najsvezije stvari, u prevodu da sama aplikacija osvezava feed, za FB ili Instagram recimo, al nije ni to, i dalje sacekas jedno sekund dok ti ne osvezi feed sto govori da krene da ga osvezava u tom trenutku kad si otvorio aplikaciju.

Na kraju izgleda da je ipak poenta samo u Push notifikacijama, ugasio sam protected za Messenger juce i nisam dobio poruku od sinoc..

Takodje je potrebno i da widgeti (sat, temperatura) budu protected, inace se ne osvezavaju real time..

Sto se multitaskinga tice, deluje da je 'problem' u odredjenim aplikacijama, recimo Instagram mi nikad ne izbacuje iz memorije, ne iz recent apps, to je lazna slika aktivnih aplikacija, mislim bas iz memorije, uvek je aktivan instant kako tapnes na ikonicu.
Dok recimo Tapatalk, Inbox, u zadnje vreme i Twitter, cesto skroz izbaci iz memorije pa moraju ispocetka da se ucitavaju. Al to je daleko od necega sto bi nazvao problemom, uglavnom ne cekas vise od 1.5, 2 sekunde da se ponovo otvore..

To je taj problem, softverske strane. 2gb jeste dovoljno za dobar multitasking, ali ako imate ovako grbav softver koji će da isključuje sve živo, multitasking je praktično nepostojeći. Ja sam jednom već pisao, otvorim Spotify, slušam muziku, pauziram na par minuta. Posle se vraćam, nema plejera na zaključanom ekranu, nema notifikacije, ali je zato tu u recent apps. Pokusam da otvorim odatle, ono je opet učitava.

Pa nije ni 2GB bas dovoljno za komotan multitasking. Evo npr Nexus 5x zna da izbaci iz memorije sve zivo kad se upali kamera. I meni na 6P sa 3GB vrlo cesto izbacuje neke app.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne znam, meni je na Nexus 5 bilo sasvim dovoljno, retko kada sam morao da učitavam aplikaciju ponovo. Ovde mi se to često dešava, a i najveći hit mi je kada ažuriram aplikacije iz Prodavnice, ja izađem i odem u neku drugu app, ono vidim obaveštenje da ažurira neki app, to završi i dalje ne ide iako je imalo još par ažuriranja. I ja opet udjem u Prodavnicu, ono je opet učitava ispočetka i opet moram da ažuriram preostale app.

Sto se tice multitaskinga isti je problem i na Honor 7 lite. Ono sto sam ja skontao da zakljucavanje aplikacija obezbedjuje da pozadinski procesi aplikacije rade dok se glavna aplikacija ugasi posle nekog random vremena. Ja sam testirao sa Viberom. Ako ga koristim svakih 10-tak minuta bice ucitan u memoriji ali ako recimo jedno sat vremena ne ulazim u njega on ce se ponovo ucitavati. Sa druhe strane Viber ima dva pozadinska procesa koja su uvek aktivna cak i kad EMUI ubije Viber u pozadini i zato notifikacije stizu. Aktivne procese mozete videti u Developer opcijama, kao i koje su aplikacije kesirane (a obicno ih ima malo u kesu).

Na netu sam polusao da nadjem neko upustvo kako da dobijemo "pravi" multitasking ali sem informacije da je multitasking nesto bolji u "Performance" modu nista drugo nisam nasao.

Koji telefon je kralj multitaskinga ?

Sent from ass

A koliko dugo traje podrska? Zanimljiv telefon

Nexus 6P ili OnePlus 3T, samo je prvi preskup , a drugi je teško nabaviti ...

Nazad
Vrh Dno