Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Napomena za sve koji hoce da flesnu Supermena, obavezno koristite stock modifikovani launcher, nikako Novu i slicne, zbog baterije pricam. Od kad koristim S7 guram Novu bilo sa stock romovima, bilo sa Supermenom i nikad nesto specijalno nisam bio zadovoljan baterijom. Juce kad sam saznao da double tap to sleep radi jedino sa stock romom, obrisah Novu i baterija se bukvalno preporodila.
Čekaj druže, pa tek si jedan dan na novom sistemu. Ako i posle 2-3 nedelje ustanoviš isto, biće super informacija (bar za mene).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Slažem se svakako, tek posle 2-3 punjenja ću imati pravi uvid ali ovako na prvu loptu mi se čini da dosta bolje drži

Sent From My Galaxy S7

Meni to zvuči neverovatno, da app koja non stop radi ne troši ništa. Kako? Logičnije mi je ovo što je napisao @BitrAtE.

Svejedno i touchwiz launcher radi non stop. Mislim da je placebo u odnosu na njegovo novo flesovanje ROM-a. Uz to da je touchwiz "teži", sve mi je to sumnjivo nekako.

iP7

Ne verujem da je moguće ugasiti fabrički skin droida ni na jednom modelu. Šta dobiješ kada otvoriš podešavanja telefona? Uvek on radi u pozadini, po meni.

Koristite li neku zastitu za ekran, za edge? Takodje, da li neko koristi neki od ringke bumpera?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne verujem da je moguće ugasiti fabrički skin droida ni na jednom modelu. Šta dobiješ kada otvoriš podešavanja telefona? Uvek on radi u pozadini, po meni.
Niko nije napisao da moze da se ugasi skin, čovek je rekao da i touchwizz launcher radi isto kao i nova launcher.

Nisam ni mislio da je to rekao, već je to moje mišljenje. Ako radi fabrički skin na koji dodaš još jedan, logično je da se poveća potrošnja.

Ne dodajes skin, dodajes novu default aplikaciju. Taj prvi launcher mozes da disable opusteno.. Kao sto vecina skine Chrome umesto fabrickog pretrazivaca pa ovaj prvi ugasi.

@Vojkan, nije, ali radi fabrički skin + launcher. Nemoguće mi je da ne troši bateriju. Onda ni druge app ne bi trebalo da troše?

@axel-junior, nije isto poređenje sa chrome i IE, kad koristiš chrome sve otvaraš u chrome. Ne moraš YT klipove da otvaraš u IE. kao Ovde podešavanja telefona otvaraš u fabričkom skinu, ti moraš da koristiš fabrički skin, ne možeš ga isključiti.

Mesas babe i žabe, launcher je samo jedna od aplikacija..

Poslednja izmena:
Ali kakve veze ima "skin" sa launcherom? Launcher je samo aplikacija, kao dialer, sms, hangouts...

Aman covek to i kaze jedna dodatna aplikavija vise (bilo koja) i logicno mu je da telefon trosi vise bateriju (ne mora da znaci). Ali ima logike ta njegova pretpostavka...

Ne može da troši jer kad koristiš novu ovaj fabrički ništa ne radi i ne vidim kako može da troši bateriju.

Sent from my Redmi Note 3

Od svih duplih aplikacija na Samsung tw, jedna dodatna ne predstavlja problem... [emoji4]

Kojih duplih?

Pa misli na dupli npr. kalendar, kalkulator, weather widget, file manager, galeriju itd. da ne nabrajam dalje, jer ljudi koriste quickpic, solid explorer, drugi kalendar, mx player ili druge aplikacije koje su bolje od defaultnih... Defaultne app mozes disable, neke ne.
Nema razlike u potrosnji baterije, ako si rootovan mozes da propratis, udeo launchera i default aplikacija u potrosnji baterije je veoma mali...neprimetan.
Nova launcher je battery friendly, koristim ga vec par godina, puno opcija, redovno azuriran, jedina aplikaciju koju sam kupio, iskrena preporuka..

Poslednja izmena:
Koji je najbolji kalendar pored ovog Samsungovog?

Tapa...

Meni googletov radi posao samo me nerviraju paceri što neće da naprave da možeš boju da menjaš ili bar transparentan da bude!

Ništa duplo ja nisam dobio. Ti što to nabroja se skida sa ps...

Jel ima na ovom N ona opcija da kada uzmeš telefon u ruku ako je bila neka poruka da zavibrira nakratko?

Ima za poziv a za poruku nemam pojma - mislim da ne

S7 EDGE

Evo tražim ali ne mogu da nađem a znam da sam video negde - meni vibrira za poziv a poruke obično pročitam na satu

S7 EDGE

Poslednja izmena:
Gde je to podešavanje?
Našao
80b2be9565da37c241753cc48f2e4905.jpg
dce98ab8acaae1124d6821c2449b97f6.jpg

S7 EDGE

Na koju foru da izbrisem Samsungov bloatware koji dodje cak i sa Supermenom, tipa facebook i slicne aplikacije? Tj znam kako da ih izbrisem ali kako a da to ne utice na sistem, tj da ne dobijam posle greske tipa "stop working" od kojih ludim :)

Titanium backup, pa prvo zamrzneš te neke aplikacije, proveriš kako ti telefon radi i ako je sve ok onda brišeš.

Vrh Dno