Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa pazi stanje je takvo kakvo jeste.
Prodaja na ide jer zapravo ne proizvode ništa što bi prodali, ako izuzmemo x3 i onaj Alcatel koji prave OEM-ovi.
Srednja viša klasa, srednja i niža klasa uopšte ne postoje u ponudi, osim ako naravno nije ostalo nešto po policama bog te puta otkad, ali čak i za to ovi naši deru.
Čak i ako neko hoće da kupi WP regularnim putem ili ne može ili će morati da ga kupi po krajnje nekonkurentnoj ceni.

Sent from mTalk Lumia 950xl

X3 je odlican telefon ali je skup , necu reci preskup ... alcatel je isto dobar, pitanje je koliko ce oni uspeti da prodaju te modele...
Svako je navikao na Lumie i taj MS brend, masa i ne zna da postoje drugi OEM-i .. poput acer-a, hp-a, alcatela ... itd mnogi misle da je LUmia istoo sto i Iphone , da ga iskljucivo pravi samo MS. To sam i pre video, ljudi su po radnjama govorili i za HTC 8X da je lumia ... stvorila se takva slika, kao da je tu MS jedini a nije, odavno i drugi prave WP , W10M telefone..

I ja mislim da je ubijanje lumie los potez, taj Surface phone tesko da ce doziveti uspeh Lumia iz 2014 i 2015 ... treba im bas pravo cudo , a do sada nismo videli , nece toga biti ni u skorijoj buducnosti.

Poslednja izmena:
Sve i da hoću, kod nas nema drugog brenda osim M$ za kupiti (mislim na Lumia modele telefona).
Kupio bih ja Alcatel 4S WP ali yaba kada nema a mislim da bi mu i cena bila viša od 950ke koju imam tako da sve to pada u vodu.
Zato ćutim i pušim koristeći i voleći ono što imam :d a time sam zaista zadovoljan (na stranu to što plastika na L950 cvrcka po malo)...

Sve i da hoću, kod nas nema drugog brenda osim M$ za kupiti (mislim na Lumia modele telefona).
Kupio bih ja Alcatel 4S WP ali yaba kada nema a mislim da bi mu i cena bila viša od 950ke koju imam tako da sve to pada u vodu.
Zato ćutim i pušim koristeći i voleći ono što imam :d a time sam zaista zadovoljan (na stranu to što plastika na L950 cvrcka po malo)...

Ja sam sa 950 miran , ne mislim da to da menjam bar do leta , ako se nesto promeni u vezi ovog W10m onda cu svakako ga koristiti godinu dana znaci do decembra 2017 :)

Oni nisu normalni. Šta, aman, da menjaju kada ni ovo nisu doterali kako treba, ali bitno je da radi (meni).
Ja sam zadovoljan.

Sent from mTalk By Lumia 950 DS

3NoVJeg.jpg

Branko nastavlja u svom stilu ❤

Sent from mTalk

Ali kakvo poredjenje :)

Neka neko kaze Branku da je u medjuvremenu na stotine hiljada ''bosanaca'' izbacilo kamencice iz patika uz kupovinu-obuvanje novih, udobnih a pristupacnih kineskih :)

Zato i dalje mislim da je loš potez ubijanje Lumia linije. Em bi i dalje, kako-tako, popunjavala rupu na tržištu, em bi kasnije bila low i mid segment uz pretpostavku da je Surface high.
X3 je odlican telefon ali je skup , necu reci preskup ... alcatel je isto dobar, pitanje je koliko ce oni uspeti da prodaju te modele...
Svako je navikao na Lumie i taj MS brend, masa i ne zna da postoje drugi OEM-i .. poput acer-a, hp-a, alcatela ... itd mnogi misle da je LUmia istoo sto i Iphone , da ga iskljucivo pravi samo MS. To sam i pre video, ljudi su po radnjama govorili i za HTC 8X da je lumia ... stvorila se takva slika, kao da je tu MS jedini a nije, odavno i drugi prave WP , W10M telefone..

I ja mislim da je ubijanje lumie los potez, taj Surface phone tesko da ce doziveti uspeh Lumia iz 2014 i 2015 ... treba im bas pravo cudo , a do sada nismo videli , nece toga biti ni u skorijoj buducnosti.

Džaba kad je MS posle tog uspeha pokazao da ne zna gde bije. Prvo je bila tamo neka L6xx (650?), namenjena za "business" klijentelu sa ekranom on 5" i baterijom od 2200mAh a posle su došli čuveni fejlovi sa W10m i L950/xl gde je jedva nešto radilo kako valja. Kako da praviš nove uređaje kad ti je OS u haosu? Na stranu što kvalitet izrade tih uređaja nije bio na nivou...
To je večna boljka Majkrosofta gde uvek nešto moraju da zaseru, ili na početku ili na kraju.
Ili u nekim slučajevima u oba. Da ne nabrajam šta su sve pravili tokom zadnjih godina i koliko su se puta obrukali.

Poslednja izmena:
Džaba kad je MS posle tog uspeha pokazao da ne zna gde bije. Prvo je bila tamo neka L6xx (650?), namenjena za "business" klijentelu sa ekranom on 5" i baterijom od 2200mAh a posle su došli čuveni fejlovi sa W10m i L950/xl gde je jedva nešto radilo kako valja. Kako da praviš nove uređaje kad ti je OS u haosu? Na stranu što kvalitet izrade tih uređaja nije bio na nivou...
To je večna boljka Majkrosofta gde uvek nešto moraju da zaseru, ili na početku ili na kraju.
Ili u nekim slučajevima u oba. Da ne nabrajam šta su sve pravili tokom zadnjih godina i koliko su se puta obrukali.

Delujes mi sada kao neko ko ce prvom prilikom da proda 950xl :D

Ja zelim da MS nastavi pricu ali SP mi je bezveze na kvadrat, em sto ce biti skup , a pre svega toga pitanje je hoce li i biti ... Ugasili su Lumie, MS vise ne treba da se bavi sa HW-om bar sto se tice telefona i to je to.

Pričam realno, L950xl me za sad solidno služi i neću da je menjam. Što ne znači da će moj sledeći telefon biti WP, ako tad uopšte bude postojao.
WP apologeta nisam, ali da me android botovi nerviraju- nerviraju ne. :)

Ako SP nije jos uvek spreman onda neka izbace L960/XL sa standardno odlicnim kamerama, amoledima, SD835/4Gb rama ali ovaj put uz lepsa i kvalitetnija kucista.
Na taj nacin bi zadrzali i osigurali kakvu-takvu bazu korisnika (sto i treba da im bude cilj pred surface/continuum, sta im znaci da ti uredjaji budu plasirani za svega par miliona potencijalno zainteresovanih korisnika) a to bi bilo odlicno i za win fanove jer bi cene brzo morale da idu ispod 400e :)

I onda eto hardverski odlicnih uredjaja za ''male pare'' a W10m svakako nece nazadovati u smislu funkcionalnosti/aplikacija.

Poslednja izmena:
Pričam realno, L950xl me za sad solidno služi i neću da je menjam. Što ne znači da će moj sledeći telefon biti WP, ako tad uopšte bude postojao.
WP apologeta nisam, ali da me android botovi nerviraju- nerviraju ne. :)

+1

Kakva su ovo slova? Omg
Takva su mi slova na pojedinim sajtovima jos od anniversary update ,ako smanjim u postavkama da je font manji onda je na sajtovima sve lepo al je zato na telefonu u menijima sve sitno ,mnogo se ljudi zalilo na ovaj problem ,pre anniversary text scaling nije uticao na velicinu fonta na sajtovima .

Sent from mTalk

Ako SP nije jos uvek spreman onda neka izbace L960/XL sa standardno odlicnim kamerama, amoledima, SD835/4Gb rama ali ovaj put uz lepsa i kvalitetnija kucista.
Na taj nacin bi zadrzali i osigurali kakvu-takvu bazu korisnika (sto i treba da im bude cilj pred surface/continuum, sta im znaci da ti uredjaji budu plasirani za svega par miliona potencijalno zainteresovanih korisnika) a to bi bilo odlicno i za win fanove jer bi cene brzo morale da idu ispod 400e :)

I onda eto hardverski odlicnih uredjaja za ''male pare'' a W10m svakako nece nazadovati u smislu funkcionalnosti/aplikacija.

Oni sad moraju sve ispočetka, nemaju ponudu za niže segmente koji su se ranije najviše prodavali.
Ako neće oni to rade moraju da nađe one koji to hoće a to je već teško.
Samsung Majkrosoftu isplaćuje oko milijardu USD godišnje za korišćenje njihovih patenata na fajl sisteme i ko zna za šta još. Majkrosoft je pokušao da se dogovori s njima, da ima smanji naknadu ali da prave WP što su ovi glatko odbili. Što i ima smisla kad se uzme u obzir da Samsung sa svojim Tizenom pokušava da se odlepi i od Androida. MS im sigurno ne treba.
Onda se postavlja pitanje ko će to da radi kad se zna da na mobilnom tržištu samo Samsung i Apple zarađuju pare i kad se zna kako su raniji OEMovi prošli sa MS, npr LG?
Da ne spominjem da ekonomija Windows store i dalje nije jasno formirana.

Samsung ako se idlepi od androida, android propada. Tipujem da masa kupuje Samsung mobilni zbog imena a ne zbog OSa.

Sent from mTalk

Tesko da je to moguce u skorije vreme, Samsung je pre 6-7 godina imao odlicnu sansu sa veoma stabilnom i fluidnom Badom (1.0-1.2, 2.0 je bagovita) pa nisu nista uspeli da urade cak ni u to vreme dok je android bio tesko djubre-poluproizvod a hardver slab :)

MS-u ocajnicki treba nesto poput Lenovo K6 sa ili bez Note...
Ili ti u prevodu sledeci HW:
- FHD ekran 5÷5.5"
- baterija od ~3000
- SD 430 ili SD 6xx
- Interna memorija min. 16GB
- RAM min. 2GB (pozeljno 3GB)

Lenovo sve ovo prodaje za 140-200E... no iskreno kad nakon L640 XL u ruke uzmem Lenovo K6 kao da sam uzeo igracku, lagano, krhko, ali radi lepo i pristojno brzo...

Do nekih boljih vremena bice dobara i ova moja Lumia... koja iskreno receno radi sasvim OKet... muzika, povremeno slikanje, telefoniranje, BIBER (koji meni bolje izgleda na w10M), SMS, dobra baterija koja sve to izgura ceo dan ponekad i duze...

Kad sad bolje razmislim, ja nosim ovu moju 640 pa još malo sad će dve godine. I nisam razmišljao o menjanju iste u skorije vreme. Izuzev ako se pojavi neka dobra ponuda. Ili godine čine svoje pa nemam nekih prevelikih očekivanja od smart telefona, ali ovaj telefon u potpunosti odrađuje sve što mi treba bez problema.
Jedino posle ovog mozće doći neka 950 ili nokia.

Sent from mTalk

Takođe. Vozim L625 gotovo 3 godine, stalno na wp8.1, i dalje mi nije želja za zamenom. Imam i L650, ženin, ali mi nikad nije prirastao za srce. Od nove godine razmišljam o L950(xl), onako. Ako naleti, ok, ako ne, ok. Hoću da kažem da stanje na tržištu ne daje želju za promenom (mislim i na android), drago mi i ovo što imam.

windows_product_family_9_30_event_741x416.png

By1t_NJ4_IEAECKo_O_vadrcy.jpg

Vidim niko ne želi otvoriti novu temu, pa ću iskoristiti taj trenutak i otvoriti.

Voleo bi da se ima razumevanja za sve pisano u ovoj temi. Ne bi da se ograničavamo glupostima, već da iskoristimo ovu temu i da se bolje organizujemo u smislu da nas nema "malo" i da kroz dobru organizaciju i glasanje kroz već postojeću aplikaciju doprinesemo boljitku budućeg sistema.

Suggestion Box
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/suggestion-box/30f4a6af-d742-452d-9f90-aeed254f3d42

Stavljajte sve, svoje ideje, tuđe ideje (koncepte) i najvažnije punite je sa novim informacijama i saznanjima.

Recimo, ovo su "navodno" modeli lumia telefona, koje će dobiti windows 10.

rqz_SXR7.jpg

Hvala!

Sent from mTalk

Aaaaaaaa, sad sam ukapiraooooooo... MS ima filozofiju da pošto prave jako kvalitetne uređaje nema potrebe da izbacuju svake godine nov model. Dovoljno je da nadograđuju sistem, a pošto će uređaji trajati po 5-6 godina samo prilagodjavati nove sistteme starim aparatima i sve je ok. To skoro k'o Apple... Znači ja sam sa mojom Lumiom miran još najmanje 3-4 godine i imaću uvek taze win i uživam [emoji15][emoji27][emoji857]

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Da si malo stariji verovatno bi razumeo ono što sam napisao! Nema veze, možda i shvatiš.
Drugo, odakle ti pravo da razgovaraš tako sa drugima sa foruma!? Pripazi malo na svoj rečnik.

Izvinjavam se gospodine, bio sam u tom momentu pristrasan. Nece se ponoviti.

Jednom sam već napisao, jugo jeste bio auto, koji nije dorastao svojim vršnjacima... Opet, nije trebao kompjuter za popravku i veliki servis nije koštao 350€, pa na više... :D

Za 50 - 60 e imas i polovan i to bas ocuvan WP - Jugo koji ce te sluziti sasvim solidno.

Android ili IOS telefon nemas za te pare , ako i nadjes nesto od toga mora da si bas srecnik, kod Apple-a ce biti unakazen fizicki (za te pare), a kod Droida sotverski nestabilan zbog slabog hardvera (za te pare) ... imas i mali milion droid kineza, jeftini, ali gori nego Jugo ;)

Nisi ti druze prosao pored kineza. Reci mi sta ima, tacnije jos preciznije sta je imalo pre jedno pola godine da se kupi novo od ms-a do 120e? Reci cu ti ja...l640 i to ako naletisvda te us*re jer su bile mahom oko 130-135e. A onda uporedi hardver jedne l640 sa hardverom xiaomi mi4c koji je bio pre pola godine na oglasima u najvece 120e (licno uzeo). E sad da te preduhitrim jer jos nisi zavrsio citanje ovog posta a vec si krenuo da mi pises odgovor kako je dzabe hardver i da se kinez softverski raspada. Moracu da te razocaram, video, koristio l640 (jedan u nizu wp koje sam imao) godinu i jace dana...i mogu ti reci b*lja i glava. Naravno ne u smeru u kome bi ti voleo da je. Ali dobro...svako neka koristi sta mu prija naravno...samo nemojte da iznosite neistine kako jeftine lumie nemaju alternativu. Bilo nekad, sad se prepricava.

Za 50 - 60 e imas i polovan i to bas ocuvan WP - Jugo koji ce te sluziti sasvim solidno.

Android ili IOS telefon nemas za te pare , ako i nadjes nesto od toga mora da si bas srecnik, kod Apple-a ce biti unakazen fizicki (za te pare), a kod Droida sotverski nestabilan zbog slabog hardvera (za te pare) ... imas i mali milion droid kineza, jeftini, ali gori nego Jugo ;)

To ide u prilog WP, jer sa manje para se dobija bolje.

Nazad
Vrh Dno