Šta je novo?

Resident Evil 7

Alo momci koristite spoiler!

*** ovako se nadje neko da spojluje 'ebe kevu...mislim daj... Ja ovo sto sam pisao nisam spojlovao, barem mislim da ne, sve je sa cistog pocetka igre i ne konkretno sad neki dogadjaji...

Racunarska ili bolje reci forumaska pismenost je nekom na nivou nula, *** na to mora da se bude spreman :D

upravo je zavrsio, skroz zadovoljan sa igrom...

Aahhah, kako lik ubi celu igru onima koji nisu prešli jednom rečenicom :d Nije savršena, ali meni je legla, jedino su mi slinavi zombiji višak i smor, bolje da su i oni u ljudskom obliku, a da mogu da se ubiju, nekako bih višeo voleo tako, ali to je sitnica. Oćekivao sam da će biti više na Outlast/Amnesiu, ali je jako malo tih delova.

Ja igram polako, zavirim u svaki cosak. Jedino sam se zeznuo sto sam one anticke novcice bacao jer sam smatrao da mi nisu potrebni ali sam se gadno zeznuo.

Bilo je samo dvaputa da sam se bas uplasio jer stvarno nisam bio to ocekivao da ce da se dogodi ali ovako generalno ja zadovoljan.

Ovo mi je druga igra da me je zakucala za komp od kak osam uzeo graficku, prva je bila ovaj zadnji tomb raider i sada ovo. Prosto me vuce da igram ali kako su ukucani zalegli nema bas smisla da 5.1 sistem gruva a pomislice i komsije da neko ovde nekoga stavrno ubija pa ce mi zove pajkanmen tilu lilu.

Ko ne zna foru:

:p

Poslednja izmena:
Evo zavrsih i ja igru. Sve u svemu dobra igra, ovo nije horor koliko igraju na psiholoski osecaj, u fazonu znas kakav je svaki rezident bio i ocekujes da ce nesto non stop da te plasi ali ovde izuzev stvarno 3 situacije koje su me zadesile za celu igru da me uplase je odlicno.

Ja sam imao par problema u vidu da mi je igra iz nekog razloga na nekim delovima seckala, tipa treba da predjem iz jednog hodnika u drugi i tu krene da koci i kada sam izasao napolje iz kuce kod one prikolice, i jos sam ima problem da kada mi je u kucistu na prednjem usb-u ukljucene slusalice mi je igra videla kao da je dzojstik utaknuti i nije htela a prebaci komande na tastaturu i mis pa zbog toga mi i nije bio toliko taj osecaj straha prisutan ali ipak dovoljno je bilo i sa 5.1 sistema da se strecne covek.

Inace uspeo sam da okljucam novu tezinu madhouse i ako krenete ponovo da igrate imate iznenadjenje u kovcegu gde vam je oprema.

Skroz interesantna i zarazna igra, vredi odigrati :) Malcice su kontrole mogle biti bolje radi prezicnijeg headshot-a, ali nije ni ovako lose.

Pustio je noćas na par minuta pre nego što ću leći. Grafički mi jako loše izgleda. Stavio i rendering na normal, ali ruke, lišće, sve i dalje izgleda jako loše. Igram na "moja mašina". Ima li neko ideju kako da namestim da izgleda pristojno? Ovako ne mogu ni da zamislim koliko bi bilo loše iskustvo u VR-u.

Poslednja izmena:
*** meni ova igra izgleda fenomenalno ali tek kad je sve na max-u zajedno sa resolution scaling na 2.0. Sa full HD ova opcija upscale-uje na 4k, sav blur nestane, sve teksture se izostre, ogromna je razlika. I bitno je staviti onaj reflections na variable a ne na on jer ON ima neke glitcheve. Imas malo VRAM na masini pa eksperimentisi sa texture quality i shadows koji najvise uzimaju fps, mada kazes da ti izgleda lose, nisi rekao koja podesavanja koristis.

Najveci problem ovde cini mi se je taj blur i isprane teksture, ali to resi samo res scale na 2.0 stim sto ubija fps.

2.0Resident Evil 7 02.02.2017 - 15.52.34.01.jpg1.0Resident Evil 7 02.02.2017 - 15.52.47.02.jpg2.0Resident Evil 7 02.02.2017 - 15.53.24.04.jpg1.0Resident Evil 7 02.02.2017 - 15.53.09.03.jpg

Poslednja izmena:
Sto nisi probao kombinaciju sa DSR? Meni daje bolje rezultate nego resolution scaling. Takodje iskljuci motion blur.

Igra je interesantna definitivno. Ima svih elemenata koji su izmesani ali svakako da nije nastavak na prethodni deo. Ovo je nesto sasvim drugacije i prica za sebe.

Ja sam dosao do dela kada treba da ubijem onu babu sto hoda kao pauk.

Ranije sam koristio DSR ali ne vise kako sam overclockovao monitor sa 60 na 80Hz. Ako upalim DSR onda mogu samo 60Hz. Mada nije ni bitno u ovoj igri konkretno jer sa resolution scaling na 2.0 nemam sigurno preko 60 fps. Mada zadovoljan sam sa tim internim upscale-om, izgleda mi vrh. Motion blur nigde ne koristim, to je automatski off :)

Ja sam zavrsio igru i moram reci da sam bas zadovoljan, skoro 10 sati playtime. Iako zvuci kratko, meni je bilo dovoljno. Napeta je i gameplay je solidan i onda nekako kao da nije kratka zbog tenzije kroz koju igrac prolazi. Svidja mi se sto se na kraju sve kockice lepo sklope, tj ako ste detaljni koliko toliko imacete jasnu sliku o cemu se radi i koliko je povezana sa proslim igrama iako nazalost jeste malo zbrzan kraj ali ipak dobro prezentovan.

Naravno postoji puno mana ali nema sta mnogo da se prica kad vam se igra svidi kao paket i zakuje za stolicu.

Pa resolution scaling vise skida fps od DSR sa kojim imas dosta bolje performanse a efekat isti ako ne i bolji. Zato sam ti i rekao da ostavis na def res scaling a da DSR stavis recimo blizu 4k ili na 4k pa pogledaj fps mada generalno tesko je gurati toliku rezoluciju konstantno u 60 fps + sa maksimalnim detaljima. Ali ono QHD je opet odlican kompromis za one sa malo slabijim grafikama. To bi moglo pogotovu na GTX 1070 jos ako je malo kloknuta, milina.

Sinoc presao, trebalo mi 10h:55m. Promasio 5 dokumenata i 3 novcica :p Meni se bas svidela, dobra atmosfera, gameplay, zvuk...
Mislim da je CAPCOM na dobrom putu da vrati neke stare i skupi nove fanove. Ne znam zasto se neki zale na grafiku, meni je skroz ok ( TXAA I FXAA znaju da zamagle sliku do zla boga, jedino resenje je res scaling ili smaa)
Kad padne cena, verovatno cu pazariti na steam-u :)

Pa resolution scaling vise skida fps od DSR sa kojim imas dosta bolje performanse a efekat isti ako ne i bolji. Zato sam ti i rekao da ostavis na def res scaling a da DSR stavis recimo blizu 4k ili na 4k pa pogledaj fps mada generalno tesko je gurati toliku rezoluciju konstantno u 60 fps + sa maksimalnim detaljima. Ali ono QHD je opet odlican kompromis za one sa malo slabijim grafikama. To bi moglo pogotovu na GTX 1070 jos ako je malo kloknuta, milina.

Ja bas imam suprotno iskustvo, meni DSR toliko izmuti sliku bez obzira jel 1,25x, 2x ili bilo sta drugo. Dok recimo resolution scale in-game mi izostri sliku maksimalno i naravno smanji aliasing drasticno kao da na neki nacin drugacije funkcionise od DSR-a. Igram sad na native 4k tako da se ne zezam sa scalingom vise :d ali interesantno kako svima razlicito radi, bas sam citao o ovom po netu.

Ja bas imam suprotno iskustvo, meni DSR toliko izmuti sliku bez obzira jel 1,25x, 2x ili bilo sta drugo. Dok recimo resolution scale in-game mi izostri sliku maksimalno i naravno smanji aliasing drasticno kao da na neki nacin drugacije funkcionise od DSR-a. Igram sad na native 4k tako da se ne zezam sa scalingom vise :d ali interesantno kako svima razlicito radi, bas sam citao o ovom po netu.

Malo pre sam ipak posvetio vise paznje ovom. Resolution scaling definitivno daje malo ostriju sliku ali zato ubija fps i vuce vram preko 8GB a uz to krece seckanje - stucanje, zastajkivanje.
Cak kada smanjis na manje od 2.0 oseca se znatno veci lag i opet se desi da stuca.

Na kraju sam ostavio nativnu rezoluciju i stavio 1.6 res scaling. 100 raznih kombinacija :D

Nego jel zna neko u cemu je fora kada zapalis svecu na torti? Eksplodira i sve se zapali i ubije me vatra. Da li je moguce da sam sada naleteo na bug? Kako to da resim?

P.S. Sto se tice DSR-a, i on moze da se steluje. Na def stoji smoothness na 33%. Mozda ako se smanji bice manje blura. Probacu i tu kombinaciju samo da vidim kako da resim ovaj problem.

Poslednja izmena:
Malo pre sam ipak posvetio vise paznje ovom. Resolution scaling definitivno daje malo ostriju sliku ali zato ubija fps i vuce vram preko 8GB a uz to krece seckanje - stucanje, zastajkivanje.
Cak kada smanjis na manje od 2.0 oseca se znatno veci lag i opet se desi da stuca.

Na kraju sam ostavio nativnu rezoluciju i stavio 1.6 res scaling. 100 raznih kombinacija :D

Nego jel zna neko u cemu je fora kada zapalis svecu na torti? Eksplodira i sve se zapali i ubije me vatra. Da li je moguce da sam sada naleteo na bug? Kako to da resim?

P.S. Sto se tice DSR-a, i on moze da se steluje. Na def stoji smoothness na 33%. Mozda ako se smanji bice manje blura. Probacu i tu kombinaciju samo da vidim kako da resim ovaj problem.

Nemoj da odvrćeš bure.

Nemoj da odvrćeš bure.

I to sam probao. Svejedno se vatra pojavi. Posto sam odigrao uvodni deo znao sam tacno koje su sifre pa sam preskakao protokol.
Posle sam opet radio sve po redu i opet ista stvar. Sada cu opet da probam posto igra cudno reaguje, imao sam jos nekih problema koji nisu mogli da se rese
pa je posle radilo. Ne znam.

Sto se tice rodjendana..

Ako si sada sa svojim likom Ethanom uzmes i bas sve preskocis, samo odes i ukucas sifru...ne odvrces bure nikako. Kada stavis svecu, svejedno eksplodira torta ali i Lucas baci bombu u sredini sobe, brzo dotrcis do te bombe, pokupis je i bacis kroz otvor u zidu i to je to. Ja nisam imao problem. Takodje, vidi da ti sam health nije nesto slab pre nego sto torta eksplodira, ako umres kasnije, onda je to verovatno sto nisi izbacio bombu iz sobe.

DSR smoothness meni je negde najbolje na 15%.

Resolution scaling na bilo sta manje od 2.0 i moras da pazis, imaces cudne piksele koje neces mozda odma moci lepo da primetis ali se vidi po slovima najvise ako sam scale ne odgovara na ratio od tvog monitora. Cudna stvar ali tako sam nesto primetio i procitao kako su neki to isto izvalili. Proveravajuci DSR opcije za rezolucije, kod mog monitora odgovaraju ratio-u ovako, 1.20, 1.50, 1.78 i 2.0. U igri ne mozes npr da preciziras 1.78 tako da bi ti validan ratio ili scale bio 1.2, 1.5 i 2.0. Jedino da procackas malo po .ini fajlovima da vidis jel mozes da namestis npr 1.78.

Meni ova igra nikad nije zastucala bez obzira koliko VRAM napuni. na 1070 sa res scale na 2.0 igram komotno...sve ostalo maks takodje. Ako upalim osd, vidim da je u dosta slucajeva svih 8GB VRAM-a zauzeto ali stucanja, seckanja svejedno nema ni tada. Sto se tice rama trosi nesto preko 10GB ...

A slika vam je zamucena ustvari zbog AA najvise. Apsolutni kralj u zamucivanja je sam TAA ili FXAA + TAA. TAA daje fantasticnu sliku i nigde nema shimmer-a ili-ti šetanje piksela pri kretanju i treperenja na nekim povrsinama kao film grain...ovo TAA super resi, medjutim slika bude jako blurovana i onda TAA + res scale na 2.0 resi problem da moze da se igra. FXAA + TAA mi je bezveze to ne bih koristio uopste. SMAA je dobar i stavite to pa vidite kako uopste slika nije mutna, cak i na 1.0 ress scale, medjutim jedino sam TAA resava ovaj problem sto sam naveo. Tako da meni za AA ide TAA i onda res scale na dvojcicu.

Poslednja izmena:
"Sto se tice rodjendana.." Resetovao sam igru pa sam presao deo.

Ti si se bas lepo potrudio da vidis kako to sve funkcionise. Trebalo bi i ja malo da to prostudiram detaljnije ali iskren da budem nemam zivaca a nemam ni vremena ali tu je bar volja nekad za kasnije, sigurno da cu odraditi neke testove.

Pazi DSR mnozi u odnosu na nativnu rezoluciju monitora a meni je 19x12 tj. 16:10 tako da na kraju dobijem 3800x2400 rez. sto je stvarno previse.
U igri sam odmah setovao SMAA, znao sam sta me ceka tako da tu nisam gubio vreme. Jedino da probam TAA pa da vidim i to.
Res scale mi vuce preko 8GB VRAM-a, pratio sam kada napuni 8134 Mb i definitivno pocinje da stucka. A cak i da smanjim da bude ispod 8GB osecam strahovit lag.
Nema veze da li igra ima 70-80 pa cak i 100 fps uvek je lag prisutan. Imam utisak da bi ovo radilo veoma dobro na monitoru sa 144Hz fps lock a to je ostvarivo sa 2x GTX 1080.

Ne znam da li si me razumeo, ja sam naveo samo validne rezolucije koje DSR smatra na mom monitoru, tj 1.2, 1.5, 1.78 i 2.0 cisto jer su one taman reper za to sta bi ja "smeo" da u Resident Evil 7 opcijama namestim kao Resolution Scale. Ne koristim DSR vec sam samo preko njega video sta mogu. U mom slucaju u RE7 opcijama mogu 1.2, 1.5 i 2.0 jer ne mogu da mu podesim 1.78 u opcijama, mozda u ini fajlu ali u opcijama ne. A sve to jer sam hteo da kazem da ako se u RE7 opcijama res scale podesi tako da ne odgovara ratio-u od monitora da se naprave neki cudni pikseli kako gde pa sam ti zato rekao, jer si ti napisao da koristis 1.6 da cisto proveris jel to validan scale tvog monitora, a to vidis u DSR opcijama npr, ne znam kako je za 16:10 monitor. *** mozda sam zakomplikovao sad malo :d

A kakav lag imas? Input lag? Ako je slucajno to, ugasi Vsync u opcijama ako imas upaljen a u nvidia control panelu za RE7 mozes da upalis Fast Sync..to je mnogo bolje.

Cudno da ti ovde treba 144 fps, uopste nije brza igra niti neki first person shooter, moze da se igra i lagano na manje od 60, nekih 50+ da ostvaruje je sasvim dovoljno po meni. A ti vidim imas dve 1080, jel koristis SLI za igru ili se igras samo na jednoj? Moguce da imas lag zbog toga, i naravno driveri updejtovani.. xD

Poslednja izmena:
Što se tiče DSR-a, kao što sam već pisao u par navrata, pravi rezultat daje jedino 4x opcija sa DSR smoothness na 0. Sve ostale opcije ne rade dobar posao i zamućuju sliku.

DSR nije savršena tehnologija i funkcioniše dobro jedino kada se prilikom skaliranja zadržava potpuna srazmera piksela, a to je slučaj jedino sa 4x, sve ostalo izaziva nepravilnosti i aliasing. Zato je ubačena dsr smoothness opcija, da bluruje te nepravilnosti kojih ima na svim vrednostima osim na 4x.

@ Stilskinz

Pa i nisam te bas najbolje razumeo. Kroz DSR ti imas uvecanje do 4x.

Ti hoces meni da kazes da 2x DSR je proporcionalno sa 2x resolution scale? 2x DSR u mom slucaju je rezolucija 2715 x 1697.
Validan scale kod mene je 2.0/2.25/3.0/4.0. Da li se isto mnozi i sa rez scale? Ja ne bih rekao jer 2x izgleda kao da je problizno 4k rez.

Haha. Ova ostala pitanja si mi postavio kao da sam pocetnik :d Ok. Zelis da pomognes shvatam ;)

Naravno da sam stavio poslednji driver, naravno da koristim Fast Sync, da, sada je samo jedna karta pa ne mogu da racunam na microsttutering.
Pricao sam i u temi COD Infinity Warfare, i taj engine zahteva mnogo veci fps da bi bilo fluidno, ovde je to jos izrazajnije. Mene oci bole, stvara mi muku na 60 fps a kamo li na nize ali
i to moze da bude individualno, zavisi kako je ko istreniran.

@rAMA

Tako je, nije savrsena tehnologija ali je korisna, u dosta slucajeva moze odlicno da posluzi. Ako budu usavrsavali na neku sledecu reviziju DSR2 i slicno tome bice to odlicno.

Poslednja izmena:
Nisam hteo to da kazem, bukvalno ovo sto je rAMA rekao haha. :D Sve ispod 2.0 (4k u RE7) i zezne se razmera piksela pa i slika.

Da da pisao sam to u vezi drivera i vsync-a i vec unapred shvatio da je u tvom slucaju to potpuno nebitno i da to vec sve ti znas xD

Ko hoce da igra na Phenomu.. uskoro izlazi patch :D za SSE

Mozes da igras na fenomu i bez tog pecha, vidi skini sejv od nekog ko je presao deo iz poplavljenog podruma(pocetak). Posle toga radi skroz normalno.

Poslednja izmena:
Bajica zezas? :D Brate mili..kazu da ne moze..kao nesto vezano za neki file..steam drz ne daj.. Imas neki link.. ili imas svoj mozda sev cim se prodje voda? Bio bih ti zahvalan punooo!
EDIT: Upravo nasao sa neta skinuo..ubacio u folder..drz mi fige.. haha .. odo probam.. nisam znao da je samo tu bug
EDIT EDIT: Nazalost ni to ne radi. Taman kada ucita..pojavi se ruka od lika..i pukne..mozda da nadjem jos neki save

Poslednja izmena:
Koja ruka? Ne razumem koji je to deo... Poslacu ti ja kad dodjem kuci, presao sam sve.

Uspeo sam. Nasao sam drugi save od nekog..i pikam uveliko...sad sam nasao onaj treci deo..pa se peglam sa onim matorcem kada me sutne dole u mrtvacnici valjdaili gde vec :) Svakako hvala

Nazad
Vrh Dno