Pa resolution scaling vise skida fps od DSR sa kojim imas dosta bolje performanse a efekat isti ako ne i bolji. Zato sam ti i rekao da ostavis na def res scaling a da DSR stavis recimo blizu 4k ili na 4k pa pogledaj fps mada generalno tesko je gurati toliku rezoluciju konstantno u 60 fps + sa maksimalnim detaljima. Ali ono QHD je opet odlican kompromis za one sa malo slabijim grafikama. To bi moglo pogotovu na GTX 1070 jos ako je malo kloknuta, milina.
Ja bas imam suprotno iskustvo, meni DSR toliko izmuti sliku bez obzira jel 1,25x, 2x ili bilo sta drugo. Dok recimo resolution scale in-game mi izostri sliku maksimalno i naravno smanji aliasing drasticno kao da na neki nacin drugacije funkcionise od DSR-a. Igram sad na native 4k tako da se ne zezam sa scalingom vise :d ali interesantno kako svima razlicito radi, bas sam citao o ovom po netu.
Malo pre sam ipak posvetio vise paznje ovom. Resolution scaling definitivno daje malo ostriju sliku ali zato ubija fps i vuce vram preko 8GB a uz to krece seckanje - stucanje, zastajkivanje.
Cak kada smanjis na manje od 2.0 oseca se znatno veci lag i opet se desi da stuca.
Na kraju sam ostavio nativnu rezoluciju i stavio 1.6 res scaling. 100 raznih kombinacija![]()
Nego jel zna neko u cemu je fora kada zapalis svecu na torti? Eksplodira i sve se zapali i ubije me vatra. Da li je moguce da sam sada naleteo na bug? Kako to da resim?
P.S. Sto se tice DSR-a, i on moze da se steluje. Na def stoji smoothness na 33%. Mozda ako se smanji bice manje blura. Probacu i tu kombinaciju samo da vidim kako da resim ovaj problem.
Nemoj da odvrćeš bure.
Što se tiče DSR-a, kao što sam već pisao u par navrata, pravi rezultat daje jedino 4x opcija sa DSR smoothness na 0. Sve ostale opcije ne rade dobar posao i zamućuju sliku.Ja bas imam suprotno iskustvo, meni DSR toliko izmuti sliku bez obzira jel 1,25x, 2x ili bilo sta drugo. Dok recimo resolution scale in-game mi izostri sliku maksimalno i naravno smanji aliasing drasticno kao da na neki nacin drugacije funkcionise od DSR-a. Igram sad na native 4k tako da se ne zezam sa scalingom vise :d ali interesantno kako svima razlicito radi, bas sam citao o ovom po netu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari