Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Čime skinuti .gif sa twitter-a? Neka app? Ako ne može telefonom, kako sa PC?

Ja koristim Talon za Twitter i kada kliknem da otvorim gif, imam opciju za download.

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Bio na popustu skoro, baš ozbiljna app

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Skino sam narodnu verziju da isprobam pre kupovine, nema demo da se isproba pre kupovine.
Evo gde kliknem, kasnije spustim posle spustim roletnu za obaveštenja i nigde me ne vodi da je sačuvao. Pogledao sam galeriju i nema fajla. Možda što je narodna ili negde grešim?

Prilozi

• 1.png
    1.png
    608.6 KB · Pregleda: 189
  • 2.png
    2.png
    342.2 KB · Pregleda: 187
Meni se stvori Talon folder i u njemu bude taj gif ili sta si vec sačuvao.

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Trebala bi mi neka dobra aplikacija za audio i video stream preko IP kako za lokalnu WiFi mrežu, tako i preko neta ako treba. Po mogućstvu da moze zasebno da se stream-uje samo audio ili video i da ima da se bira kvalitet i jednog i drugog. Pogotovo audio, kad treba da se stream-uje preko mob neta, pa da se smanji kvalitet da što manje troši.
Isprobao sam bar 10 apk i ni jedna mi se nije svidela.
Trenutno što koristim je da sa VLC player-om primam, a saljem sa IP Webcam sa kojim nisam bas zadovoljan.

Imam problem sa Unified Remote aplikacijom. Skinuo sam sve lepo i na telefon i na pc. Na kompu ima dozvolu da prodje firewall (sam je to kod instalacije namestio, a i ja sam ručno dodao dozvolu u windows firewall). Na telefonu nikako ne mogu da se nakačim na server. Neće ni automatskom pretragom, a ni kada ručno ukucam parametre. Probao sam preko bluetooth-a, tako se konektuje, ali dalje neće ništa, tj ne prikaže mi kontrole. Jel treba nešto možda još na kompu ili ruteru ili telefonu da podešavam? Naravno, telefonom sa nakačen na istu mrežu na kojoj je i pc. Inače na kompu je win 8.1, a telefon je G4 sa MM, ako to ima neke veze.
Da li si probao da iskljucis skroz firewall, pa da vidis da li unified prolazi? Cisto da vidis do cega je greska..
Ja ga koristim godinama, nezamenljiv je.
Imam ponekad problema, ali je do windowsa, resetuju mi se ponekad podesavanja za firewall, pa ne pusta unified. Nikako da sednem i to resim, pa makar reinstalirao win.

Da li može neko ko ima Nova Launcher poslednju verziju (5.0.1) da proveri jel mu radi opcija za pamćenje strane u app drawer?

Meni stalno pamti stranu u APP drawer gde sam poslednji put bio i kad se vratim na Home i opet uđem u APP drawer vodi me na poslednju posećenu stranu.

Postoji opcija u podešavanjima u App & Widget drawers pa skroz dole Advanced gde može da se uključi/isključi da to ne pamti ali meni ništa ne menja, ma šta podesio.

I kod mene je tako, ne menja ništa on /off te opcije.
Edit : posle nekog vremena ipak vraća na prvu stranu. Restartovao sam Novu.

Poslednja izmena:
Probao sam Nova Launcher, super je, ali me interesuje da li postoje sledeće opcije:
-Nameštanje razmaka između redova ikonica na Desktop-u i App Drawer-u?
-Otvaranje Google App swipe-ovanjem na desno (kao na GNow Launcher)?
-Vidim da postoje oni "balončići" kada uradim duži tap, slično 3D Touch, jel moguće podesiti neke kratke prečice vezane za određenu aplikaciju?

1. moze
2. mislim da moze, ali ne koristim
3. u Novi se zovu "gestures"

3. moze samo u placenoj verziji, 1 i 2 cini mi se i u free

Hvala na odgovorima, odmah kupujem Prime verziju ;)
Samo mi treba tačan naziv za ove prve 2 opcije koje mi trebaju (nigde ne mogu da ih nađem).

Hvala na odgovorima, odmah kupujem Prime verziju ;)
Samo mi treba tačan naziv za ove prve 2 opcije koje mi trebaju (nigde ne mogu da ih nađem).
Nova settings - Desktop - Desktop grid. Podesiš koliko ikonica hoćeš u redu i koloni.
Ispod toga Icon layout, možeš da podesiš veličinu ikonica.

Isto tako podešavaš i za App Drawer.

Nexus 5x via Tapatalk

Nova settings - Desktop - Desktop grid. Podesiš koliko ikonica hoćeš u redu i koloni.
Ispod toga Icon layout, možeš da podesiš veličinu ikonica.

Isto tako podešavaš i za App Drawer.

Nexus 5x via Tapatalk
Hvala!
Još jedno pitanje:
Koji je dobar Material Icon Pack (Nerviraju me neke odvratne ikonice, kao npr. WolframAlpha i AOSP Browser)?

Swipe za google now ne radi jer api nije dostupan za third party developere. Ili sam ja nesto propustio?

Druga stvar, ako si na mm ili nize, long press uglavnom radi sa google aplikacijama. Ja zapravo jos nisam naleteo na neku a da nije voogle. Mada to je do app developera i toga kada ce implementirati.

2 i 3 ne može, zeznuli te mangupi :)

Ikone npr materialistik, glim... Ima tema mobilni mod u bench clubbing pa tako možeš svašta da pokupiš

Poslednja izmena:
Za 2 sam se ogradio, jer i inace ne volim google search na telefonu. 3 je gestures, iako je njegovo pitanje neprecizno - sta moze da se uradi sa aplikacijom, osim da se pokrene? Sa gestures to moze uraditi na puno razlicitih nacina.

Na ovo je mislio. Ali kao sto rekoh i dalje nema mnogo aplikacija i ne mogu da se menjaju precice.Screenshot_20170208-230624.png

@ Markic
Ikonice:
Okrugle - Dives, Pixel IP (paid)
Zaobljene - Moko, GUX, Space Z
Obicne - Nucleo UI, Perfect icon pack.

Moj glas za ikonice od Vertumusa!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trebala bi mi neka dobra aplikacija za audio i video stream preko IP kako za lokalnu WiFi mrežu, tako i preko neta ako treba. Po mogućstvu da moze zasebno da se stream-uje samo audio ili video i da ima da se bira kvalitet i jednog i drugog. Pogotovo audio, kad treba da se stream-uje preko mob neta, pa da se smanji kvalitet da što manje troši.
Isprobao sam bar 10 apk i ni jedna mi se nije svidela.
Trenutno što koristim je da sa VLC player-om primam, a saljem sa IP Webcam sa kojim nisam bas zadovoljan.
Niko?

Da pojednostavim. Neka apk za stream audio ne samo u lokalnoj kućnoj mreži, nego www. I da li je to moguće ako se nema fiksna IP?

Probao sam Nova Launcher, super je, ali me interesuje da li postoje sledeće opcije:
-Nameštanje razmaka između redova ikonica na Desktop-u i App Drawer-u?
-Otvaranje Google App swipe-ovanjem na desno (kao na GNow Launcher)?
-Vidim da postoje oni "balončići" kada uradim duži tap, slično 3D Touch, jel moguće podesiti neke kratke prečice vezane za određenu aplikaciju?
Nije tačno da swype ne može, ja sam odavno namestio da palim search swype-om na gore (tako mi odgovaralo), swype levo desno mi nije logicno jer se tako šetam medju home screen - ovima

7b2e1c89d6a61f061a9f1a2df0cebb06.jpg

c7470c52cb8c9a097fe17b8d4b15773f.jpg

Sent from S7

Vrh Dno