28? DObar je kao film, vredi ga pogledati.
Prvih 20-30% filma je priča[druženje, priprema...], ostatak je akcija na frontu.
Što misliš da je nerealan? U principu, kod ratne tematike više jurim dokumentarce baš zbog tog realnog efekta, ali kod rute nisam imao taj bedasti utisak. Jeste da sam ga davno gledao ali ostao mi kao jedan od N01 ratnih filmova.Na njega mislim. Daću mu šansu, nadam se da neće biti nerealan kao 9. četa:
http://www.imdb.com/title/tt0417397/
Naravno da je nerealan... kao i vecina ruskih izvestaja sa ratista koje su podnosili politicki komesari zarad uvlacenja i velicanja tj dizanja morala...
28 ljudi sa puskama,par protiv tenkovskih pusaka i par slabih AT topova zaustavili 50+ tenkova praceni teskom artiljerijom... vazi...
Fora je da su nemcki ocekivali slab otpor pa poslase par tenkova koje su zaustavili neocekivanjm zestokim otporom... kasnije poslase malo vise...
Inace su nemci zbrisali kompletnu 316 diviziju te su rusi napravili novu i dali novo joj novo ime...
Sreca,u filmu nisu prikazali 50+ tenkova pa moze da prodje kao ratni film za opustanje...
Mrzim ovakve propagadne filmove... *** ko da je Staljin jos uvek ziv... kako ne naprave film kako su slali ruse bez pusaka na tenkove kod Staljingrada,gde je... zaboravih ko je tada vodio nemce,menjali su se oficiri,naredio zaustavljanje napada jer ljudi nisu hteli da gaze nenaoruzane ljude...
Izvinjavam se za off,jace je od mene...
15. oktobra Nemci su otpočeli napad na ovom sektoru fronta. Nakon dve nedelje neprekidnih borbi 316. streljačka divizija napustila je Volokolamsk. Zajedno sa ostatkom 16. armije divizija se povukla u pravcu Moskve. Iako je pretrpela velike gubitke divizija je uspela da značajno uspori nemačko napredovanje u pravcu Moskve, što je braniocima grada obezbedilo vreme da pripreme odbranu. 11. oktobra Panfilov je odlikovan treći ordenom Crvenog barjaka za ličnu hrabrost ispoljenu u borbi. Prema istoričaru Ričardu Overiju, maštal Georgij Žukov je rekao Panfiolovu da će ga streljati ukoliko se povuče.
Nakon povlačenja 316. streljačka divizija posela je novu odbrambenu liniju u blizini sela Dubosekova, ali su nemačke snage u napadu 15-16. novembra uspele da probiju i ovu liniju odbrane; neke sovjetske novine su kasnije izvestile da je 16. novembra, 28 vojnika iz 1075. pešadijskog puka uništilo 18 nemačkih tenkova i da su pri tom svi poginuli, iako je zvanična istraga sovjetskog vojnog sudstva sprovedena 1948. godine utvrdila da su ove tvrdnje bile preterane. Nemački proboj ugrozio je bok armije Rokosovskog zbog čega je Stavka naredila da se iz rezerve na ugroženi sektor fronta hitno uputi 78. Sibirska streljačka divizija. Nakon tri dana borbi i 78. divizija je bila prinuđena da se povuče, ali je dalje nastupanje Vermahta prvo usporeno, a zatim i zaustavljeno zahvaljujući kombinaciji snažnog sovjetskog otpora i loših vremenskih uslova.
9 rota,je odličan film al daleko od istine,po vikipediji.
Sad ako gledaš neki ratni film,bilo čije nacije,naravno da ima preterivanja,baš kao kod lovaca i ribalovaca![]()
Aman bre Mile, mnogo si bre počeo da braniš Nemce odkako si otišao tamo.
Ne vezano za film, još će da ispadne da su Nemci bili žrtve podno Staljingrada. Mislim stvarno. :zgran:
Sam reditelj je naglasio da je njegov film ratna legenda, a ne dokumentarac.
Ja sam ipak više rad da verujem ovoj verziji istorije:
I, Daniel Blake
http://www.imdb.com/title/tt5168192/
Tužno je koliko je dobar. Apsolutna preporuka. Mali čovek vs sistem...
Počeo sam polako da se krajem što ne uzeh 4k TV. *** 50ice su još uvek skupe... mada mora da je ekstra u 4kForrest Gump 4K,posle deset godina pauze. Kakav film, Hanks i Zemeckis nadmasili sami sebe.
Sent from my D6603
u rangu Mat Dejmona, mislim da su bili i kolege u školi.
Oboje su dobri, mnogo bolji od proseka
Šta ima da ne leži? Kameno lice, autistican, uradio se ko Meštrović da ga je klesao... jedino je mogao da kiksne tamo gde pokazuje emociju, dok drlja cevanicu i to je odradio kako treba.Ben za mene nikad neće postati ozbiljan glumac. Pogotovu mu uloga terminatora u tom filmu nikako ne leži
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni su najbolji njegovi rani radovi, kao Chasing Amy, Dogma i Good Will Hunting. Town je isto dobar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari