Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

I na RR je to zanemarljivo 1-3%, ali eto desilo se jednom da je pobenavio :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Svi odmah hoće da olupaju telefon o zid, a drain je 99% softver.

Evo ipak sam flešnuo 7.1 Rom tačnije AOSIP 5.5 sa podrškom za teme, sa kamerom koja konačno ne puca... Flashlight nekad hoće, nekad neće ali ROM je stabilan, bez i jednog FC... Sa Radon kernelom 3.7.6 je postojao problem sa pozivima ali verzija 3.7 radi bez problema.

Možda flešnem Google ili SD kameru zbog HDR-a (i GC podržava HDR?).

Prvo iznenadjenje je bilo kad me je dočekala ćirilica na početno ekranu :d

Razmišljam o Pixel launcher-u ali ne znam da li substratum teme pokrivaju i meni tj drawer?

TT

Poslednja izmena:
Može li neko ko je poručio samo da mi postavi proverenog prodavca za one kvalitetne peskirane futrole u raznim bojama sa Alija? Znam da ste poručivali neki poseban tip, ali ne mogu da pronađem.

Ova providna Teracell se razvukla i opasno ofucala.

To je to, zahvaljujem! :)

A istih su dimenzija MTK i Pro? Pošto meni za MTK treba. Znam da je neki model par mm veći od drugog.

Onda više nema dilema, poručujem :)

Ekstra je ta sand , imam je kuci bleji sada posto sam tel prodao

I devojke na fb skoro sve lepo izgledaju.

Znas li ko je Paget96?
Covek je programer, Danijel Markov iz Krusevca i napravio je jedan od najpopularnijih tvikova za android - L Speed i jos dosta dobrih aplikacija.
E pa on je ucestvovao u pravljenju tog miui 8 modifikovanog roma, a i ovaj sto je okacio taj screenshot je takodje jedan od devs-a sa xda i pravio je taj rom zajedno sa Danijelom, a iz ukrajine je (ss je na ruskom jeziku), plus lik je jedan od moderatora xda foruma. ;) Zasto bi on lagao tj. falsifikovao taj ss, kazi ti meni?
A nije nemoguce jer ako si citao da su uspeli na OnePlus 3 sa baterijom od 3000mAh izguraju 7-8 sati SoT-a heavy rada sa posebnim kernelom, a citam komentare da dostizu i do 10 sati ukljucenog ekrana. Ipak je SD 820 dosta zahtevniji sto se tice baterije od naseg SD 650.

Poslednja izmena:
Znas li ko je Paget96?
Covek je programer, Danijel Markov iz Krusevca i napravio je jedan od najpopularnijih tvikova za android - L Speed i jos dosta dobrih aplikacija.
E pa on je ucestvovao u pravljenju tog miui 8 modifikovanog roma, a i ovaj sto je okacio taj screenshot je takodje jedan od devs-a sa xda i pravio je taj rom zajedno sa Danijelom, a iz ukrajine je (ss je na ruskom jeziku), plus lik je jedan od moderatora xda foruma. ;) Zasto bi on lagao tj. falsifikovao taj ss, kazi ti meni?
A nije nemoguce jer ako si citao da su uspeli na OnePlus 3 sa baterijom od 3000mAh izguraju 7-8 sati SoT-a heavy rada sa posebnim kernelom, a citam komentare da dostizu i do 10 sati ukljucenog ekrana. Ipak je SD 820 dosta zahtevniji sto se tice baterije od naseg SD 650.
Da ga pustis 20h da prikazuje tekst ili sliku pa i mozda, bilo kakvog rada 20 sati ne moze izgurati, ne moze ni 10. Moze da bude Cak Noris, ja u ovo ne verujem, a naivan je svako ko poveruje.

Ja sam sa fabričkim GS izvukao preko 11 sati SOT-a i baterija još nije umrla. Ali, nisam mrdnuo iz kuće, sve vreme WiFi i uglavnom čitanje (forumi preko TT i neka knjiga preko browser-a) + možda sat vremena YT. Ekran nije bio na minimumu, preko dana na 60%, uveče na 10%. Pri tome se nisam trudio da izvučem SOT, jednostavno je bio takav dan.

Sa ovom kombinacijom RR5.7.4+Radon koju je više forumaša hvalilo je toliko telefon "prodisao" da stvarno nemam reči, zabavan mi je bio MIUI neko vreme posle Nexusa, ali dojadi više sa njihovim blesavim multitaskingom i manjkom interne memorije, a dešavalo se baš i da štucne tu i tamo :)

Imam RR tek par dana i definitivno je multitasking značajno bolji. Takođe, sad sam siguran da bi bilo bolje da sam uzeo 3GB RAM-a jer zaista koristim sve što ima (prosek zauzeća RAM memorije mi je preko 90%, dosta šetam između aplikacija). Baterija mi je tu negde slična kao MIUI (koristim balanced mode na RR)

I ja sam se pokajao što nisam uzeo 32/3 verziju ali više zbog interne memorije nego zbog RAM-a, 16GB je postalo baš tesno za aplikacije i igre koje ja koristim.

Pozdrav,
već sam pisao da imam problem sa Wifi kada su u pitanju free i slobodne mreže. Evo, upravo malopre,sedim sa sinom kod doktora,i vidim da on surfuje bez problema sa istom mrežom koju sam i ja uhvatio, a ja ne mogu. Daje mi obaveštenje da nema interneta i da pokušam ponovo. Da li sa nekom aplikacijom, vezano za čitanje novina (B92,BLlic...), da li sa browserom, jednostavno nema neta. Tako mi je uvek sa free,slobodnim i javnim WiFi mrežama.
Evo uzeo sam par screenova, da pokažem.

Ovo mi je verzija telefona.
xHeeB33.jpg

Ovde pise da sam konektovan i brzina mreže
RFdZxMh.jpg

VrQhosI.jpg

Svuda gde je slobodna mreža, svi bez problema se kače na net i surfuju. Ja se nakačim, ali ne mogu da surfujem.

hahahha.. nakacio si se za bezicni stampac coveceeee... kako mislis internet da imas... ocito dete zna... a ti na ucenje englisha.. tipican primer kad neko prodje kroz skolu a ne nauci krucijalne stvari.. dakle,pitaj dete kako da se nakacis na wi fi

Poslednja izmena:
hahahha.. nakacio si se za bezicni stampac coveceeee... kako mislis internet da imas... ocito dete zna... a ti na ucenje englisha.. tipican primer kad neko prodje kroz skolu a ne nauci krucijalne stvari.. dakle,pitaj dete kako da se nakacis na wi fi

Danas stampac, a juce i proteklih dana su bile ostale otvorene mreze i nije moglo.
Necu dete da pitam, nego mi ti objasni kad vec znas.
Eno okacio sam i screenove.
Prekjuce sam bio u nekom trznom centru i nisam se nakacio na stapmac nego na mrezu od jednog kafica gde je bila otvorena mreza. Konektovan bio, ali se na internet nije moglo.

tipican primer kad neko prodje kroz skolu a ne nauci krucijalne stvari

P.S.

I jesam. Prosao sam skole i skole. Ukupno sedamnaest godina skolovanja, ali se ipak nisam ucio o konektovanju na WiFi mreze.

Ko zna, neka pomogne, ko ne zna, neka zaobidje, a ne da pametuje.

Poslednja izmena:
ok sorry,, ovo sto si poslao je nakaceno na stampac, jeste mreza, ali ne internet

@djagi
Probaj da daš konekciji statičku ip adresu obično kod telekomovih rutera bude u obliku 192.168.1.xxx. ovo xxx zameniš brojem od 2 do 255 (poželjno preko 20-30). Smo pazi, molim te, da se ne zakačiš na aparat za espreso . Ili još lakše, ako kući imaš wifi ruter privremeno mu ukloni zaštitu (šifru) pa probaj da se konektuješ. Javi kako je prošlo.
Pozdrav

Poslednja izmena:
@djagi
Probaj da daš konekciji statičku ip adresu obično kod telekomovih rutera bude u obliku 192.168.1.xxx. ovo xxx zameniš brojem od 2 do 255 (poželjno preko 20-30). Smo pazi, molim te, da se ne zakačiš na aparat za espreso . Ili još lakše, ako kući imaš wifi ruter privremeno mu ukloni zaštitu (šifru) pa probaj da se konektuješ. Javi kako je prošlo.
Pozdrav

Ma neka se zakači i za štampač i za aparat za espreso,mikrotalasnu,šporet ili frižider. Meni svejedno. :D
Piak, iako se zakači,neka onda može i da se koristi.

ok sorry,, ovo sto si poslao je nakaceno na stampac, jeste mreza, ali ne internet

Procitao sam ja da je stampac,ali me zbunilo, kako moj klinac normalno surfuje preko te WiFi mreže, a ja ne mogu.
Ja sam stvarno laik za ovakve stvari, pa sam se zato i ovde obratio za neku vrstu pomoci.
Da je u pitanju nešto poput Kliničke propedevtike ili Patološke fiziologije, onda ne bih imao problem, pošto sam sa tim pojmovima upoznat. Ovako, IT mi nije jača strana,stoga se ovde i obraćam za pomoć.
Prijatno i svako dobro ;)

Poslednja izmena:
Često se dešavaju problemi kao što ti imaš. Kod mene kući jedno vreme imali smo 3 lg telefona koji su imali isti problem. Kad su nam zamenili ruter sve je proradilo.

Ma neka se zakači i za štampač i za aparat za espreso,mikrotalasnu,šporet ili frižider. Meni svejedno. :D
Samo iako se zakači,neka onda može i da se koristi.
Legenda kaže da se Čak Noris povezao na net preko smederevca. Ja ne verujem da si ti Čak Noris

Često se dešavaju problemi kao što ti imaš. Kod mene kući jedno vreme imali smo 3 lg telefona koji su imali isti problem. Kad su nam zamenili ruter sve je proradilo.

Sa ruterom kod kuće namam nikakav problem. Na njemu se kače tri telefona,laptop,tablet...
Ja pričam o problemu o otvorenim WiFi mrežama. O tome kako mi uvek piše da sam se nakačio na neku otvorenu mrežu,da sam konektovan,ali internet nema nikakvu funkciju.Kao da se uopšte i nisam konektovao.
Juče se konektujem na SBB zona.Piše da sam konektovan,ali ne može da se surfuje. Pre neki dan u jednom tržnom centru bila otvorena WiFi mreža (nije štampač,aparat za espreso,a ni mikrotalasna :D) i ista situacija. Konektovan,jak signal,ali internet ne može da se koristi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno