Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
28? DObar je kao film, vredi ga pogledati.

Prvih 20-30% filma je priča[druženje, priprema...], ostatak je akcija na frontu.

Naravno da je nerealan... kao i vecina ruskih izvestaja sa ratista koje su podnosili politicki komesari zarad uvlacenja i velicanja tj dizanja morala...
28 ljudi sa puskama,par protiv tenkovskih pusaka i par slabih AT topova zaustavili 50+ tenkova praceni teskom artiljerijom... vazi...
Fora je da su nemcki ocekivali slab otpor pa poslase par tenkova koje su zaustavili neocekivanjm zestokim otporom... kasnije poslase malo vise...
Inace su nemci zbrisali kompletnu 316 diviziju te su rusi napravili novu i dali novo joj novo ime...

Sreca,u filmu nisu prikazali 50+ tenkova pa moze da prodje kao ratni film za opustanje...

Mrzim ovakve propagadne filmove... *** ko da je Staljin jos uvek ziv... kako ne naprave film kako su slali ruse bez pusaka na tenkove kod Staljingrada,gde je... zaboravih ko je tada vodio nemce,menjali su se oficiri,naredio zaustavljanje napada jer ljudi nisu hteli da gaze nenaoruzane ljude...

Izvinjavam se za off,jace je od mene...

Poslednja izmena:
Nista bolje od pojedinih nasih partizanskih filmova... koje ne mogu sa svarim nikako. Cast izuzecima naravno.

Arrival bi trebalo da pogledaju nasi regionalni glvasi, mozda bi nesto mogli da shvate.
Mislim da je cela poenta filma lose shvacena ili mozda nekima koji vole sf nije bas legao dobro jer nisu dobili ono sto su ocekivali.
Tako sam i ja po trejlerima ocekivao jedno a dobio nesto sasvim drugo ali kad sve saberem dobar film sa temom za razmisljanje.

Poslednja izmena:
The Acountant

Iznenadjujuce dobar...mada mi ipak The Town kada je ASSfleck u pitanju ostaje br 1.
Ono sto mi se svidelo u filmu i vise od same akcije i price sto nije bilo nijedne scene sexa niti jedne jedine "napucane" ribe kojoj se vide ili sise ili dupe.

Poceo sam takve filmove (koji su prava retkost) mnogo vise da cenim

Beyond Genius Lies Insanity

9 ya rota je dobar film. Nije bilo baš toliko nerealnosti. Evo gledah neku novu dokumentarnu seriju o Amerima u Avganistanu i prilikom čišćenja nekog sela ladno vojnici stoje na vratima i prozorima dok talibani pucaju po njima. Bukvalno su na otvorenom i ništa. Vodnik osmatra dvogledom, vojnik sa puškomitraljezom dejstvuje, a vojnik kod vrata čas stane na vrata, odnosno okvir od vrata, čas malo izađe, pa uđe. I to bi trebala da je realnost?

Što se tiče 28...

Problem kod 28 "panfilovaca" je što švabe deluju kao pioni. Obični statisti. Tenkovi retko pucaju, idu cik-cak, pešadija tu i tamo puca. Mislim da bi stvarnija ocena bila 7/10 u najboljem slučaju.

Što se tiče istorije šta se stvarno dešavalo, ko će ga znati. Rat je to. Ima raznoraznih primera

Isto tako ima i nelogičnost kod "Hacksaw ridge". Zašto su japosi ostavili onu mrežu za penjanje? Pa, masovni juriš vojske...

Naravno da je nerealan... kao i vecina ruskih izvestaja sa ratista koje su podnosili politicki komesari zarad uvlacenja i velicanja tj dizanja morala...
28 ljudi sa puskama,par protiv tenkovskih pusaka i par slabih AT topova zaustavili 50+ tenkova praceni teskom artiljerijom... vazi...
Fora je da su nemcki ocekivali slab otpor pa poslase par tenkova koje su zaustavili neocekivanjm zestokim otporom... kasnije poslase malo vise...
Inace su nemci zbrisali kompletnu 316 diviziju te su rusi napravili novu i dali novo joj novo ime...

Sreca,u filmu nisu prikazali 50+ tenkova pa moze da prodje kao ratni film za opustanje...

Mrzim ovakve propagadne filmove... *** ko da je Staljin jos uvek ziv... kako ne naprave film kako su slali ruse bez pusaka na tenkove kod Staljingrada,gde je... zaboravih ko je tada vodio nemce,menjali su se oficiri,naredio zaustavljanje napada jer ljudi nisu hteli da gaze nenaoruzane ljude...

Izvinjavam se za off,jace je od mene...

Aman bre Mile, mnogo si bre počeo da braniš Nemce odkako si otišao tamo. :)

Ne vezano za film, još će da ispadne da su Nemci bili žrtve podno Staljingrada. Mislim stvarno. :zgran:

Sam reditelj je naglasio da je njegov film ratna legenda, a ne dokumentarac.

Ja sam ipak više rad da verujem ovoj verziji istorije:

15. oktobra Nemci su otpočeli napad na ovom sektoru fronta. Nakon dve nedelje neprekidnih borbi 316. streljačka divizija napustila je Volokolamsk. Zajedno sa ostatkom 16. armije divizija se povukla u pravcu Moskve. Iako je pretrpela velike gubitke divizija je uspela da značajno uspori nemačko napredovanje u pravcu Moskve, što je braniocima grada obezbedilo vreme da pripreme odbranu. 11. oktobra Panfilov je odlikovan treći ordenom Crvenog barjaka za ličnu hrabrost ispoljenu u borbi. Prema istoričaru Ričardu Overiju, maštal Georgij Žukov je rekao Panfiolovu da će ga streljati ukoliko se povuče.

Nakon povlačenja 316. streljačka divizija posela je novu odbrambenu liniju u blizini sela Dubosekova, ali su nemačke snage u napadu 15-16. novembra uspele da probiju i ovu liniju odbrane; neke sovjetske novine su kasnije izvestile da je 16. novembra, 28 vojnika iz 1075. pešadijskog puka uništilo 18 nemačkih tenkova i da su pri tom svi poginuli, iako je zvanična istraga sovjetskog vojnog sudstva sprovedena 1948. godine utvrdila da su ove tvrdnje bile preterane. Nemački proboj ugrozio je bok armije Rokosovskog zbog čega je Stavka naredila da se iz rezerve na ugroženi sektor fronta hitno uputi 78. Sibirska streljačka divizija. Nakon tri dana borbi i 78. divizija je bila prinuđena da se povuče, ali je dalje nastupanje Vermahta prvo usporeno, a zatim i zaustavljeno zahvaljujući kombinaciji snažnog sovjetskog otpora i loših vremenskih uslova.

9 rota,je odličan film al daleko od istine,po vikipediji.

Sad ako gledaš neki ratni film,bilo čije nacije,naravno da ima preterivanja,baš kao kod lovaca i ribalovaca :p

9 rota,je odličan film al daleko od istine,po vikipediji.

Sad ako gledaš neki ratni film,bilo čije nacije,naravno da ima preterivanja,baš kao kod lovaca i ribalovaca :p

Istina je jedno, a realnost scene ili celog događaja u filmu se može dočarati i čistom rediteljskom fikcijom nekog događaja. Verovatno je stvaran događaj takav da ne bi bio zanimljiv da se kao takav preneo na film. Ako pričamo o realnosti u samom filmu (kadrovi, scene, gluma), izmišljen ili ne, onda ja tu ne vidim da je film nerealan. Preneto je sve onako kako se brani određena kota. Scene solidno urađene, priča lepo ukompovana... 9 rota mi uvek asocira na još dva događaja iz bliže istorije. Naše Košare i američki Restrepo.

Poslednja izmena:
Aman bre Mile, mnogo si bre počeo da braniš Nemce odkako si otišao tamo. :)

Ne vezano za film, još će da ispadne da su Nemci bili žrtve podno Staljingrada. Mislim stvarno. :zgran:

Sam reditelj je naglasio da je njegov film ratna legenda, a ne dokumentarac.

Ja sam ipak više rad da verujem ovoj verziji istorije:

Nisam siguran da li moze vise da se izvrne moja izjava...

Jeste,sad zivim u Nemackoj i oni su sad naj naj... mani se...

Forrest Gump 4K,posle deset godina pauze. Kakav film, Hanks i Zemeckis nadmasili sami sebe.

Sent from my D6603

Lepo kaze marti.
Elem taj film racunovodja je bzvz. Kao da su hteli da modernizuju "the rain man". Sa kruzom i hofmanom i onom sisatom ribom. Ne gledljiv. Bar da je kao transformersi glup film sa onom sisatom crnkom sto sve puca pa da kazemo gledljiv, al ajde.
Njsta ne odgledah posle la la lenda, ostrim se veceras pa listam strane na ovoj temi.

Meni je računovođa potpuno prazan film, sumnjam da ću ga ikad više pogledati. Jedva sam i prvi put, izdelio na tri dela ...

Passengers - isprazna limunadica, relativno losi specijalni efekti. 5.5/10 - Gledljivo.

Odgledah i ja Arrival, uglavnom zbog minulog rada Vilneva. Zanimljiv je film, ne slazem se da je razvucen, ali je prica nekako mlaka - kraj je ipak malo popravio utisak. Ubedjen sam da bi film bio i bolji da nije sniman u ovakvoj visokobudzetnoj produkciji. 7/10

The Accountant
Odlican akcioni triler, Ben je postao ozbiljan glumac nema sale.

Ben za mene nikad neće postati ozbiljan glumac. Pogotovu mu uloga terminatora u tom filmu nikako ne leži

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slažem se u vezi navedenog filma, da je bio više ljudsko biće a ne kiborg film bi dobio višu ocenu kod mene. Onako mršavih 6.
Inače meni je Ben je odličan glumac, u rangu Mat Dejmona, mislim da su bili i kolege u školi.
Oboje su dobri, mnogo bolji od proseka.

Sent from my D6603

Poslednja izmena:
Ben za mene nikad neće postati ozbiljan glumac. Pogotovu mu uloga terminatora u tom filmu nikako ne leži

Sent from my iPhone using Tapatalk
Šta ima da ne leži? Kameno lice, autistican, uradio se ko Meštrović da ga je klesao... jedino je mogao da kiksne tamo gde pokazuje emociju, dok drlja cevanicu i to je odradio kako treba.
Dobar je Ben, dobar je i u Betmenu, dobar je i ovde. Jeste da je malo preterano smrtonosan u filmu ali nije baš otišao u bajku a la Commando.

^ U ulozi Betmena ga nikako ne vidim, dok mi je u The Accountant odličan. U Gone Girl takođe odličan, kad ga već pominjemo. :)

Meni su najbolji njegovi rani radovi, kao Chasing Amy, Dogma i Good Will Hunting. Town je isto dobar.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno