Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Čekaj ,to njih košta resursa ? Pa šta sa tim ,ti si im te resurse platio kroz premijum cenu..
Dok su ljudi koji razmišljaju kao ti u većini Samsung a i ostali oem nikada sw neće isprati hardware. nema logike ni da se trude ,pare uzmu i to je to

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Aj procitaj ponovo moj post, pa edituj svoj ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Pročitao, nemam šta da editujem, znam kakav je Samsung bio do sada ali to ne znači da ja treba da prihvatim da je to u redu i da budem time zadovoljan.
Ako se niko ne žali neće ni doći do promene. Do S6 su pravili plastične telefone i svi su se na to žalili i evo šta sada imamo, što ne moglo isto da se desi i sa software segmentom.

Pročitao, nemam šta da editujem, znam kakav je Samsung bio do sada ali to ne znači da ja treba da prihvatim da je to u redu i da budem time zadovoljan.
Ako se niko ne žali neće ni doći do promene. Do S6 su pravili plastične telefone i svi su se na to žalili i evo šta sada imamo, što ne moglo isto da se desi i sa software segmentom.

Mislim da ti (mi, vi) nismo bitan faktor. Plastika nije loša, nema defekta u njoj. Samo, iPhone izgleda luksuznije/lepše/štagod, ili neki Sony i ostatak konkurencije, pa je to nateralo Samsung da digne pedu sa lovorika.
Čekaj ,to njih košta resursa ? Pa šta sa tim ,ti si im te resurse platio kroz premijum cenu..
Dok su ljudi koji razmišljaju kao ti u većini Samsung a i ostali oem nikada sw neće isprati hardware. nema logike ni da se trude ,pare uzmu i to je to

Ispratiće, ali uz novi hardver :)
Ti si platio premijum cenu i dobio si premijum uređaj i odličan TouchWiz. To što se softver može (i hoće) nadograditi ne znači da se podrazumeva da treba. Nisu se obavezali nigde na to, ni oni, ni ti.

A igrači koji su spomenuti, LG i beše Huawei, su underdogs u trci (iako je Huawei gigant u svom selu), te oni moraju da pređu tu "ekstra milju", jer ako imaju istu cenu i isti kvalitet kao Samsung, ljudi ne znaju za Huawei, uzeće Samsung. Ako imaju neatraktivan proizvod i nižu cenu, nisi adekvatan konkurent Samsungu. Ostaje da imaju nižu cenu, a bolji proizvod u nekim bitnim segmentima.

+1

Resio sam problem sa CSC-o.
Onaj UK rom je bio multi CSC rom i pored BTU koji sam ja zeleo, imao i je i moj postojeci poljski XEO i zato mi nije menjao CSC. Ubacio sam zadnji 7.0 UAE rom i sada imam XSG CSC i ako ovi arapi imaju redovan update zadrzacu njih. Moj je dual sim i fabricki je imao neki arapski rom ali problem je bio sto sam u kalendaru imao muslimanske praznike sto sada nije slucaj. Sada imam nase praznike i sve radi kako treba za sada :)

Resio sam problem sa CSC-o.
Onaj UK rom je bio multi CSC rom i pored BTU koji sam ja zeleo, imao i je i moj postojeci poljski XEO i zato mi nije menjao CSC. Ubacio sam zadnji 7.0 UAE rom i sada imam XSG CSC i ako ovi arapi imaju redovan update zadrzacu njih. Moj je dual sim i fabricki je imao neki arapski rom ali problem je bio sto sam u kalendaru imao muslimanske praznike sto sada nije slucaj. Sada imam nase praznike i sve radi kako treba za sada :)
Jesi direktno ili prvo na 6.0.1?
I jesi dobio onaj mali OTA?
S7 EDGE

Poslednja izmena:
Ako mnogo okasne za SEE i ja se razmišljam da flesnem taj UAE rom.... Javite utiske ako je neko probao i engleza i emirata, da li ima neke razlike.

Sent from S7

Koga krene da muči baterija na N kao mene juče, samo wipe cache iz recovery i rešen problem. Tj ja sam i resetovao sve permisije za aplikacije, tako pročitah na XDA.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Mislim da ti (mi, vi) nismo bitan faktor. Plastika nije loša, nema defekta u njoj. Samo, iPhone izgleda luksuznije/lepše/štagod, ili neki Sony i ostatak konkurencije, pa je to nateralo Samsung da digne pedu sa lovorika.

Naravno da smo mi bitan faktor, kad kazem mi mislim na kupce generalno, ako konkurancija da nesto bolje kupci prelaze kod njih i Samsung gubi pare a samo to je vazno. Sto ih je nateralo da naprave telefon od "premuim" materijala da bi zadrzali kupce, nas.
Sa druge strane si u pravu da dobar deo ljudi ne obraca paznju na softver vec im je bitno da je telefon lep i dok se ne stvori neka kriticna masa koja ce zbog toga promeniti proizvodjaca nece se oni mnogo potresati.

Upravo tako. I unapred se zna koliko samsung, sony, htc loše rade po pitanju podrške i zakrpa i svesno se ulazi u kupovinu istih; čemu posle kukanje. Ja sam čak impresioniran što još uvek nisu krenuli da ruiniraju kvalitet kamere, baterije i sl, a s8 samo što nije.

Btw opet sam zaboravio gde se podešava da kada mi stigne sms onako ispiše gore sa notification panela odma i sadržaj, kao viber što radi. Trenutno mi samo pokaže sliku kada koristim tel i stigne mi poruka (koristim nova launcher mada mislim da to nema veze).
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upravo tako. I unapred se zna koliko samsung, sony, htc loše rade po pitanju podrške i zakrpa i svesno se ulazi u kupovinu istih; čemu posle kukanje. Ja sam čak impresioniran što još uvek nisu krenuli da ruiniraju kvalitet kamere, baterije i sl, a s8 samo što nije.

Btw opet sam zaboravio gde se podešava da kada mi stigne sms onako ispiše gore sa notification panela odma i sadržaj, kao viber što radi. Trenutno mi samo pokaže sliku kada koristim tel i stigne mi poruka (koristim nova launcher mada mislim da to nema veze).
Settings u porukama pa preview?

U porukama, settings, notifications pa preview messages

Hvala obojici. U principu preview messages je bilo upaljeno ali na N neće da pokazuje dok se ne upali i ovaj pop-up display koji je po defoultu ugašen zbog floating msg (možda je to samo na supermenu tako, pojma nemam). Kako god, sad sam sve rešio, uklonio sve nedostatke odnosno sve je isto kao na MM što je bilo. Čekam da vidim baterija kako će se ponašati. U prilogu slika opcije...

7ec40024c21c7296f0c5ddd97cbfdb38.jpg

To je neki bug sigurno. Ne bi trebalo da bude vidljiv tekst samo ako je popup ukljucen. Mene taj popup izuzetno nervira.

Jesi direktno ili prvo na 6.0.1?
I jesi dobio onaj mali OTA?
S7 EDGE

Probao sam prvo sa UK 6.0.1 i isto mi nije menjao CSC, i onda sam skinuo preko SamFirm zadnji UAE rom (najverovatnije da sadrzi onaj zadnji update) i ubacio preko odina. Svakako posle promene CSC-a bih isto ubacio cist rom jer mislim da je to bolje nego OTA, ako sam vec obrisao sve u telefonu. Posle sam uradio samo whipe cache i whipe data/factory reset iz System Recovery.
Backup sam vratio sa Samsung naloga. Vratio mi je aplikacije, poruke,... ali podesavanja programa nije vratio kako je bilo, recimo whats app, facebook,... morao sam ponovo da uradim login i sve iz pocetka kao da prvi put instaliram program. Ipak meni to nije veliki minus.

Za sada ja sam zadovoljan sa Nougat-om i drago mi je sto najzad imam Blue Light Filter koji radi i ne pravi problema :)

Ovo je rom koji sam ubacio:

c9de1e8cd2d4d4dfe1078875e841c499.jpg

Poslednja izmena:
Zenin s7 i dalje na decembarskom security update-u, a vec uveliko februar. od 7.0 ni traga ni glasa. jeste vi koji niste dobili 7.0 bar dobili januarski update?

Ja sam uzeo pre mesec dana telefon nov vakum iz Holandija je telefon i nema nikakvih update a ni Nugata biće verovatno uskoro

✊tapatapatapa by s7 edge

8d5b207b8d21275dfa045b753bae55f1.jpg

abfe09529e718d47e150dea880650700.jpg

100%-47℅ 4g, dosta kamere, lokacije, instagrama itd - 2h SOT
47%-7% wifi, uz snimanje videa, ekran pojacan dosta jer sam bio napolju - 3h SOT

Generalno zadovoljan sam baterijom na Nougatu, i prema svemu sudeci, ostace S7 jos dugo kod mene (osim ako ga ne zamenim za Edge). [emoji4]

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Pa sa edgom možeš samo bolju bateriju da imaš jer je veća tako da ja ti kažem da je s7e najaci telefon za tu cenu odnosa onoga dato dobijeno ... a probao sam i mate 9 pro i mogu ti reci da me nije oduševio i vratio sam se na s7e zbog dosta stvari...tako da čekam nugat da bude još bolji

✊tapatapatapa by s7 edge

sta ga cekas kad je poodavno izasao :) ko da je vazno za cije je trziste,za bateriju se slazem,al dosta zavisi od toga kakva ti je mreza i kolko app imas,npr meni na 4g baterija dosta krace traje

Poslednja izmena:
Ti beše reče do nove godine ? [emoji6]
Stiže S8 polako ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.7 (Build 853)

Nije logično da porede rezultate sa god dana starim mobom i novim
Bugari ...

piksel (nexus) ili jabuka od sada za mene do kraja zivota. Ne dolazi nista drugo u obzir pa da je od zlata i da je bolje 3 i jeftinije 3 puta od pixela i ovog apple cuda. Ne dajem vise ni dinar onom ko ne moze da mi obezbedi novi os updejt u prva 24 sata.

Pa da je Piksel malo pristupacniji polovina bi uzela njega pre S7. Ali za 700e bas ne vredi.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Pixel pre edge7? Batače naš , to je prejaka izjava čak i ta tebe :)

Vrh Dno