Mislim da nisi pročitao do kraja ili razumeo poentu posta.
Apsolutno ne znaju šta pričaju, u mom slučaju, istekla je dvogodišnja ugovorna obaveza Duo Gold, a ona piše raskid ugovora. Da pojednostavim, ugovor je bio na 24 meseca, a ona je insistirala da piše raskid ugovora u 25 mesecu.![]()
Djspi, kontaktiraj sbb korisnicki ili preko face-a da ti resetuju rucno. Imali su problem, nije im proradilo automatsko menjanje brzina. Cim ti resetuju to rucno radiceJel vama povecana brzina net-a?U rakovici jos nista...
Tako je. Paket je paket i u zavisnosti koji se odabere ta daklarisana (po cenovniku, na sajtu...) je ono sto se ima.Znači po tvome, može da se uzme Duo paket bez ugovorne obaveze i imaće se brzina od 40/2 pa naviše? Znači ne za one kojima je istekao minimalni period UO, već prvi put uzimaju paket (kao ovde net uz kablovsku).
Ja ovo prvi put čujem, jer ni sam nisam mogao bez obnove ugovora da uvedem NET, a kasnije ni telefon u Trio paketu. Čim nemaš ugovornu obavezu nemaš ni povlastice (u ovom slučaju brzine interneta) i tretiraš se kao prepaid korisnik koji će da uplaćuje da bi imao internet na mesec dana. Ovo znam iz prve ruke zato što imam drugara koji zbog provedenog vremena kod kuće ne plaća svakog meseca internet, već po potrebi. Da bi uzeo Duo, traže da se potpiše UO.
U ugovoru koji smo sklopili za paket piše da je minimalno trajanje ugovora 24 meseca. To bi trebalo da znači da ne može biti raskinut pre isteka 24 meseca, ali posle toga mora se raskinuti ako više ne želimo da ga koristimo. Želela bih da posle isteka 24 meseca otkažem Trio paket i zadržim TV, možda i telefon, ali nikako ne želim novi ugovor na 24 meseca. Da li je neko imao slično iskustvo, da li je taj novi ugovor koji se potpisuje postpaid na neodređeno? Hvala unapred, pošto se poveo razgovor o isteku/raskidu ugovora zanima me kakva su vaša iskustva.Kad istekne UO ne mora da se potpisuje nova. Po automatizmu i dalje ce da stizu racuni za paket koji se koristio a dovoljno je da se pred kraj meseca javi na koji paket ili bez paketa ili bilo koja kombinacija se zeli. Osim ako se hoce raskinuti ugovor - tada mora sva oprema da se vrati.
Pozdrav!
U ugovoru koji smo sklopili za paket piše da je minimalno trajanje ugovora 24 meseca. To bi trebalo da znači da ne može biti raskinut pre isteka 24 meseca, ali posle toga mora se raskinuti ako više ne želimo da ga koristimo. Želela bih da posle isteka 24 meseca otkažem Trio paket i zadržim TV, možda i telefon, ali nikako ne želim novi ugovor na 24 meseca. Da li je neko imao slično iskustvo, da li je taj novi ugovor koji se potpisuje postpaid na neodređeno? Hvala unapred, pošto se poveo razgovor o isteku/raskidu ugovora zanima me kakva su vaša iskustva.
Probao si da resetuješ uređaj preko neke njihove aplikacije?Jel vama povecana brzina net-a?U rakovici jos nista...
Tu opciju sad imaju samo prepaid korisnici.Jel postoji i dalje negde potrosnja (mesecna u GB)? Na naslovnoj "mojsbb" je pobrojana sa sve piktogramom, ali kad se ulogujem, nigde ne nalazim tu opciju.
Vezano za SBB fiksnu telefoniju, čitao sam ovde da su skoro svi zadovoljni. Međutim, moja tetka koja je pre godinu dana sa AVCOM-a prešla na Digitalni Trio ima problema sa telefonom što sam i sam čuo (SBB - Telekom fiksni razgovor): deformacija zvuka, seckanje, kao na mobilnoj mreži kada prijem nije dobar ili kao kada je loš VoIP (što i jeste SBB fiksni - VoIP). Ranije se javljalo ređe, sada češće, iako im digitalna TV radi bez problema, kao i net. Ali rekli su, čim istekne ugovor, fiksni nazad u Telekom.
Tako je. Paket je paket i u zavisnosti koji se odabere ta daklarisana (po cenovniku, na sajtu...) je ono sto se ima.
Pazi, stalno pisem o tome... Uvek je moglo da se uzme paket bez UO. Ja sam presao sa PTT-a (sada Posta NET) na SBB a nisam imao UO nego kablovsku (samo analogija) + Internet (neki M, ako se ne varam) - znaci u vreme davno kad su svi pricali, i ortaci i komsije i one zenske koje se javljaju na telefon i u poslovnici one zenske... da bez potpisivanja na 24 meseca ne moze nista kod SBB-a. Onda sam uzeo neki paket i potpisao prvu UO na 24 meseca jer nisam ni imao nameru da koristim drugog provajdera (iz iskustva sa IKOM, PTT...). Sada je nepune 3 (tri godine) kako mi je poslednja UO istekla i nemam nameru da potpisujem, iz jednog jedinog razloga - 'nako, necu.
Desetak i vise ortaka sam savetovao da ne produzuju/potpisuju novu UO. Uglavnom su svi na Premium paketu (neko duo neko trio) a par njih je prelazilo na manji pa se vracali, uglavnom kad leti idu na odmor.
Poenta je da moze ali ne samo da niko iz SBB-a to ne prica ili potvrdjuje nego se grcevito bore da se ne sazna i da uvale sto vise UO jer to je sigurna kinta na mesecnom nivou! Logicno sa njihovog stanovista ali ne treba biti ovca...
Pozdrav!
Da nije to grejanje uzrok što zna da baguje D3 uređaj zakačen na njihov ruter? Noću mi net zna da radi očajno sporo, ne znam šta je uzrok.Ruter gasim jednom dnevno na par sati jer se greje ko blesav i ako ga ostavim da radi par dana krene da se tripuje i baguje, kao i svaki jeftini uredjaj koji nije namenjen da radi stabilno 24/7/365. Kad mi daju takav ruter, necu ga gasiti. Net je nestajao u poslednjih sest meseci dovoljno cesto da se zapitam zasto sam pretplatnik SBB-a. Jos uvek ispusta ppakete kao blesav iako mi je bio pre nedelju dana momak koji je zategao db i popravio kvar zbog kojeg nisam imao net tri dana (jer su tehnicari bili na odmoru bla bla truc izgovori pilicarske firme).
Sto se kvaliteta zvuka, ne smeta mi toliko ali jeste znacajno losiji nego Telekom fiksni. Nego je pucanje veze problem a moj brat se ponasa kao penzos i samo zove na fiksni, iako imamo mobilni kod istog provajdera dovoljno minuta da se cujemo koliko nam volja. Valjda mu smeta zracenje, sta ja znam sta je, uvek insistiram da zove na mobilni ali slaba vajda. Ne treba meni fiksni u zivotu zato sam i presao kod SBB. Ali nisam ocekivao ovako losu uslugu. Medjutim moram imati fiksni zbog drugih. Iako bi zakonom zabranio koriscenje istog pored zivog mobilnog telefona.
Tako je. Paket je paket i u zavisnosti koji se odabere ta daklarisana (po cenovniku, na sajtu...) je ono sto se ima.
Pazi, stalno pisem o tome... Uvek je moglo da se uzme paket bez UO. Ja sam presao sa PTT-a (sada Posta NET) na SBB a nisam imao UO nego kablovsku (samo analogija) + Internet (neki M, ako se ne varam) - znaci u vreme davno kad su svi pricali, i ortaci i komsije i one zenske koje se javljaju na telefon i u poslovnici one zenske... da bez potpisivanja na 24 meseca ne moze nista kod SBB-a. Onda sam uzeo neki paket i potpisao prvu UO na 24 meseca jer nisam ni imao nameru da koristim drugog provajdera (iz iskustva sa IKOM, PTT...). Sada je nepune 3 (tri godine) kako mi je poslednja UO istekla i nemam nameru da potpisujem, iz jednog jedinog razloga - 'nako, necu.
DNS nema veze sa brzinom.
Ne sa brzinom nego sa PING-om koga nema
Nakon ponovnog cimanja podrške, rešili su problem, makar kod mene.Dobro je , mislio sam da sam jedini. Prijavi im ovaj problem putem twittera @SBBSupport ako ti nije problem.
Ja sam im prijavio sada i dobio sam odgovor da znaju za problem i da ce pokusati da rese u sto kracem roku.
Moja IP Adresa pocinje na 89.216.....
Ne mogu da pingujem ni Gugl niti bilo sta..
Nek pokusaju i ostali korisnici ovde sa Foruma cisto da vidimo kolko nas ima ovaj problem, predpostalvljam da nemamo samo ti i ja![]()
Ruter gasim jednom dnevno na par sati jer se greje ko blesav i ako ga ostavim da radi par dana krene da se tripuje i baguje, kao i svaki jeftini uredjaj koji nije namenjen da radi stabilno 24/7/365. Kad mi daju takav ruter, necu ga gasiti. Net je nestajao u poslednjih sest meseci dovoljno cesto da se zapitam zasto sam pretplatnik SBB-a. Jos uvek ispusta ppakete kao blesav iako mi je bio pre nedelju dana momak koji je zategao db i popravio kvar zbog kojeg nisam imao net tri dana (jer su tehnicari bili na odmoru bla bla truc izgovori pilicarske firme).
Sto se kvaliteta zvuka, ne smeta mi toliko ali jeste znacajno losiji nego Telekom fiksni. Nego je pucanje veze problem a moj brat se ponasa kao penzos i samo zove na fiksni, iako imamo mobilni kod istog provajdera dovoljno minuta da se cujemo koliko nam volja. Valjda mu smeta zracenje, sta ja znam sta je, uvek insistiram da zove na mobilni ali slaba vajda. Ne treba meni fiksni u zivotu zato sam i presao kod SBB. Ali nisam ocekivao ovako losu uslugu. Medjutim moram imati fiksni zbog drugih. Iako bi zakonom zabranio koriscenje istog pored zivog mobilnog telefona.
Meni su rešili ping kada sam ih zvao, resetovali su mi usluge....dečko kaže da to ne rade automatski nego ko ih zove?!?!? i ping mi je proradio.
Kod mene se javio još jedan problem a to je da ne mogu da šaljem ni jedan email (SMTP time out se dešava, prijem email radi normalno). Email je kod drugog provajdera...ali do sada je radilo sve besprkorno naravno ni sbb ni druga podrška mi nije pomogla....eh...
telnet smtp.example.com 25
telnet smtp.example.com 587
telnet smtp.gmail.com 587
Trying 66.102.1.108...
Connected to gmail-smtp-msa.l.google.com.
Escape character is '^]'.
220 smtp.gmail.com ESMTP x39sm45282453wrb.3 - gsmtp
quit
221 2.0.0 closing connection x39sm45282453wrb.3 - gsmtp
Connection closed by foreign host.
Zato sto sam Trio Gold Premium od kada postoji pa mi Ubee pripada po paketu bez placanja. Cak nisam ni trazio zamenu nego me zvali i doneli. Prednost Premioum paketa. Pa kad se vec placa toliko bar nesto...Čekaj kako koristiš Ubee a nisi pod ugovornom obavezom? Platio jednokratno?!
Jok. Ne mora ni kad prvi put sklapas ugovor sa SBB-om. Sve zavisi da li imas srece pa to radis sa nkim normalnim kome ije bitno da jednom coveku nametne UO. Promera kod osrtaka i komsija imam koliko hoces za to.Ali ti si sada sam (u boldovanom delu) potvrdio ono što sam rekao: moraš da potpišeš BAREM jednom UO na 12/24 meseci da bi uzeo paket. Ne priča se o tome da se potpiše novi ugovor kada istekne prethodni, već je dečko/čovek pitao "Da li ulazak u Duo paket (TV + NET) podrazumeva potpisivanje UO ili ne?". Dakle on već ima kablovsku i želi da doda internet. Za to ima dve opcije: UO i 40Mbps pa na gore, bez UO i brzinu od 6Mbps pa na gore.
Dakle prosto: MORA, kao što si i ti uradio. Uostalom, neka Neša proba i pita da izvuče bez UO pa da vidimo da li će uspeti. Do sada bi neko već ovde i pomenuo da je tako nešto uradio i da je moguće.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari