Šta je novo?

Win 10 ili Win 7 ????

• Začetnik teme Začetnik teme IvaVuk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre par dana sam pitao Mico$oft Srbija da li mogu da downgrade-ujem firmin laptop sa Win10 na odgovarajući Win7. Rekli su mi da to nije moguće. Iskreno, smatram da bi to moralo da bude moguće, ali ok.

Inače, nemam nikakve probleme sa Win10 (ne znam da li i šta telemetriše, to me ne zanima), ali jednostavno nikako ne mogu da se priviknem na ovaj flat UI i boje Windowsa 10 🙁

Mozes da mu sam izmenis interface nekim programom ako si vec zadovoljan njime, clasic shell na primer ti daje start meni kao na windows 7... imas razlicitih programa pa pogledaj sta ti se svidja

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Pre par dana sam pitao Mico$oft Srbija da li mogu da downgrade-ujem firmin laptop sa Win10 na odgovarajući Win7. Rekli su mi da to nije moguće. Iskreno, smatram da bi to moralo da bude moguće, ali ok.

Inače, nemam nikakve probleme sa Win10 (ne znam da li i šta telemetriše, to me ne zanima), ali jednostavno nikako ne mogu da se priviknem na ovaj flat UI i boje Windowsa 10 🙁

Mozes ako je ostao old.windows folder bez problema. (30 dana) *Mada mozes i posle tog roka ako rename foldera odradis.

https://www.microsoft.com/en-us/licensing/learn-more/brief-downgrade-rights.aspx

Ukratko, mozes.

Nisam napisao kako sam popravio metro aplikacije ako nekome bude potrebno
Windows firewall mora da se prvo ukljuci, nemam pojma zasto ali treba
zatim otvoriti CMD ili Powershell i ukucati sledece

powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.xml

udariti Enter i ako treba restartovati, kod mene radi i bez restarta cim udarim Enter

Ništa ne treba gasiti, Defender se sam ugasi kad instaliraš AV.

Pored Defendera ti nije potreban bilo koji drugi AV.

Sent from my WP using mTalk

Dokaz je da ja ne koristim ni jedan a difender obavezno isključujem samo private7 firewall.

Nemam ni ja ništa drugo do Defender-a već godinu dana. Iskeniram sa Mbam-om i Eset online +Adwcleaner-om i retko kada se nešto zakači kada baš ne promislim dobro. Ima WD samo jednu stvar koja me nervira, upozori na nešto a kada uradim full scan, ne nađe ništa.
O da, malo je nervozan sa Keymaker-ima.

Poslednja izmena od urednika:
Dokaži.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Za nesto jace od godinu dana koliko koristim WIN 10 nemam instaliran ni jedan AV. Defender je do sada uvek na vreme prijavio ako je nesto sumnjivo naislo I na vreme reagovao (stavio u karantin, obrisao....) U prvo vreme sam, kontrole radi, povremeno skenirao komp Malwarebytes-om I nikada nije pronasao nista, sto ce reci da Defenderu nista nije promaklo.
Eto, ne znam da li je to dokaz, ali ja na osnovu licnog iskustva tako mislim.

U pravu si, nije dokaz, pohvalno je sto kod tebe lepo radi.

Malwarebytes ne radi iste stvari kao WD ili neki drugi AV mada WD takođe ima neke funkcije MB-a (PuP) od skoro.

Malwarebytes ne radi iste stvari kao WD ili neki drugi AV mada WD takođe ima neke funkcije MB-a (PuP) od skoro.

Zato I prekontrolisem komp Malwarebytes-om nakon sto Defender zavrsi skeniranje. Racunam da ako ni jedan ne registruje bilo kakav sumnjiv fajl, da je sve u redu. Ili mozda gresim?

Pa ne kaže sa džabe da je najbolji AV onaj između stolice i kompjutera.

Pa i ja napisao moje iskustvo, najveća mana je baš to ne nađe sve, False Detection i naravno skromna podešavanja(kad, šta...). Niko ne kaže da ne radi, ali neki rade bolje, nađu više, češće se ažuriraju, i samim tim brže otklone pretnje.

U FB 50k dolara bonus za potpis ugovora, opa đurđo !

Zavisi od sta imas od hardwera al prednost win 10

-1 dude ,)

Nazad
Vrh Dno