Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Да ли си пробао са неким другим програмом/портовима? Отвори неки порт за торенте, покрени торент програм па онда провери тај порт. Наравно, провери и да ли има још нека препрека типа firewall на компу или у антивирус пакету. Е да, чини ми се да се на једној слици види и укључен DMZ и форвардовани портови. Ако укључиш DMZ, онда форвардовање не служи ничему, изабери или једно или друго.

iskljucio dmz. firewall na kompu bi trebao da propusta saobracaj prema tom portu. firewall na ruteru postavljen na low. antivirus nemam osim onog sto dolazi uz win10. onaj defender ili kako vec.

Poslato sa Note 3

Искључи за пробу firewall у свим облицима да не буде због неког подешавања. Форвардуј неки порт за торенте, покрени торент програм па провери порт. Ако имаш јавну адресу на wan порту, то би требало да буде довољно.

Od jutros imam probleme sa VDSL uslugom, jednostavno u zadnjih par dana mi je često WiFi pucao, morao sam da restartujem ruter da bi proradio, međutim od jutros neta nema ni u jednoj prostoriji,sem u sobi u kojoj se nalazi ruter i to je jačina signala na jednoj "crtici". Zvao sam da prijavim problem, prvo mi je pričao kako oni ne garantuje dobar rad u ostalim prostorijama, već samo u prostoriji u kojoj se nalazi ruter. Na kraju sam ga nekako ubedio da prosledi zahtev tehničkoj službi, nadam se da je zaista prosledio zahtev.
Inače jel zna neko do čega je problem? Ja sumnjam na ruter.

Evo mene ponovo sa ovim problemom, u poslednje vreme sve češće sam gubio konekciju (lampica ADSL treperi, a Internet lampica ne svetli), pa sam ih ubedio da pošalju nekoga da pogleda u čemu je problem. Došao čovek juče, pregledao parametre i kaže on meni da je problem do telefonskih kablova (koji idu od modema do splitera i od splitera do utičnice) i do same telefonske utičnice, treba sve da se menja. Ja razmišljam kakve to veze ima, ali reko ajde valjda čovek zna nešto. Poslušam ga i odem do prve radnje sa elektro opremom, uzmem nove kablove i novu utičnicu. Zamenim sve, kad ponovo isti problem, konekcija se stalno gubi.

Zovem ih danas ponovo, kažu da moram da sačekam jer su mi poslali nešto pismeno na kućnu adresu. Sada me baš interesuje šta to čekam da mi stigne.

@Markic
To što treba da ti stigne verovatno je da je konstatovano da ti ne valja kućna instalacija. Da istu treba da zameniš jer to nije posao Telekoma. Eto nešto u tom smislu.
Samo malo opširnije. Zovi ti njih i kaži da si kućnu instalaciju zamenio i da problem i dalje postoji. Smaraj ih. Kad je tako moraš biti uporan.

@Markic
To što treba da ti stigne verovatno je da je konstatovano da ti ne valja kućna instalacija. Da istu treba da zameniš jer to nije posao Telekoma. Eto nešto u tom smislu.
Samo malo opširnije. Zovi ti njih i kaži da si kućnu instalaciju zamenio i da problem i dalje postoji. Smaraj ih. Kad je tako moraš biti uporan.

Moraću da ih smaram, jednostavno nije do kućne instalacije, sve smo juče zamenili. Sigurno je do modema. Jednostavno kao da se sam od sebe restartuje.

Modem u ruke i u poslovnicu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedino mi to i preostaje.

Odneo sam ga danas u poslovnicu, a oni mi rekoše da ne mogu ništa da urade, te da ja trebam da zovem tehničku podršku i da insistiram zamenu modema. Zvao ih ponovo večeras, rekli su da će sutra u toku dana ako utvrde problem, neko doći da ponovo pogleda u čemu je problem. Ne mogu da verujem, da im je problem zamena modema... Sad još ima da mi uvale neku još veću kantu od ovog HG630.

Odneo sam ga danas u poslovnicu, a oni mi rekoše da ne mogu ništa da urade, te da ja trebam da zovem tehničku podršku i da insistiram zamenu modema. Zvao ih ponovo večeras, rekli su da će sutra u toku dana ako utvrde problem, neko doći da ponovo pogleda u čemu je problem. Ne mogu da verujem, da im je problem zamena modema... Sad još ima da mi uvale neku još veću kantu od ovog HG630.

Ma kakva crna kanta, daju ZTE HG 168N V3.1, domet mu je ok, nijedan jedini problem s njim nisam imao. Svaka preporuka za taj ruter!

Ma kakva crna kanta, daju ZTE HG 168N V3.1, domet mu je ok, nijedan jedini problem s njim nisam imao. Svaka preporuka za taj ruter!

Kolika je verovatnoća da ću dobiti baš taj model? Verovatno veoma mala.

Evo jedan test brzine preko Wireless-a sa ZTE H168N V3.1 (paket NET 50):

Screenshot (Feb 2, 2017 9-17-23 PM).png

Ruter je i vise nego odlican. :)

Sto se modema tice ima jedno prosto resenje. Prospes malo vode u njega i prijavis da nr radi. Morace da ga zamene. Ja sam dobio ZTE modem i on mi preko Wifi-a ne prelazi 20Mb, verovatno zbog zagusenja. Meni to apsolutno odgovara. Ostaje mi cistih 30Mb za D3i koji koristim(dva uredjaja). Sad kada se svi ukucani nakace na Wifi telefonima uopste ne secka D3i kao ranije na Huaweiu.

Ma ostavi ga samo u zamrzivaču da prenoći i eto rešenja. Nema sta da se zeza sa vodom pa da ga smaraju. Ili nek stavi blizu mikrotalasne pa da sprži wifi, lako bih ga ja napravio da ne radi. :)
Inače imam isti model kao i Rock, radi za sve pare...

Izgleda da će jedino doći da zamene modem, ako ga zaledim u zamrzivaču :p
Nadam se da ću dobiti taj ZTE, a ne neku kantu, inače problem koji imam sa HG630 je sve gori, šta god sam danas probao da pretražim na netu-puče net i restart modema. A tek kada sam probao da skinem torrent... E to je ludnica, lampice se pale-gase,kao novogodišnja jelka :D

Evo parametara:
Screenshot (25).png

Ja sam menjao modem, stb...

Al sam naišao na radnicu koja zna sve izgleda i nikada problem. Žena je kraljica. Terazije.

lava od tad...
Ja sam imao najbrži net na tom HG630 Sva sreća čovek iz centrale je daljinski video šta nije u redu kada me je pozvao na fiksni, jer čim neko pozove on se restartuje. Rekao mi je čeka te za 30ak min novi u pošti ( tu im je centrala za moj kraj) samo dodji i uzmi i ponesi samo stari HG630 i napajanje. Ali sam pisao na mejl uz screenshot i to na mejl [email protected]. Evo mojih parametara tada attachment-1.jpg

ljudi a taj port (prikljucak) za vdsl je isti kao i za adsl samo se modem menja?

Posle 11 meseci koriscenja i rada bez ikakvih problema dosao je i taj dan da se pokvari modem huawei ne znam koja je oznaka. Naravno za vdsl. Gubio se internet u vise navrata i nestajala slika na iptv. Ja prijavio uvece oni ujutru dosli i ustanovili da se pokvario modem za internet. Skinuli stavili novi i od tog dana sljaka ponovo sve kako treba. Sad me zanima kako da vidim parametre na novom modemu, da nisu nesto umanjili. Modem je ZXHN H367N. Hvala.

Posle 11 meseci koriscenja i rada bez ikakvih problema dosao je i taj dan da se pokvari modem huawei ne znam koja je oznaka. Naravno za vdsl. Gubio se internet u vise navrata i nestajala slika na iptv. Ja prijavio uvece oni ujutru dosli i ustanovili da se pokvario modem za internet. Skinuli stavili novi i od tog dana sljaka ponovo sve kako treba. Sad me zanima kako da vidim parametre na novom modemu, da nisu nesto umanjili. Modem je ZXHN H367N. Hvala.

I meni se Huawei pokvario posle 11 meseci, samo što su meni rekli "Nemoguće da je do modema, on je relativno nov, nismo imali pritužbi na njega", to je bilo krajem decembra, ja do danas nisam dobio novi modem, rekoše da će zvati danas, ali još niko nije zvao, izgleda da opet niko neće doći...

I meni se Huawei pokvario posle 11 meseci, samo što su meni rekli "Nemoguće da je do modema, on je relativno nov, nismo imali pritužbi na njega", to je bilo krajem decembra, ja do danas nisam dobio novi modem, rekoše da će zvati danas, ali još niko nije zvao, izgleda da opet niko neće doći...

Pitam li se zasto zaposljavaju takve ljude da rade u podrsci? Uzmi peckalicu od upaljaca i pokvari ruter, morace da ti ga zamene!

Stiglo pismo od Telekoma, kao što je neko ovde napisao, u pismu stoji da problem nije do njih, te da ja zamenim kućne instalacije. Ovo je stvarno komedija...
Zamenim i kablove i utičnicu, kvar je ponovo prisutan, ali nikoga iz Telekoma to ne zanima...

Kako je krenulo, u sledecem pismu ce ti reci da provuces novu paricu od stana do Telekomove table... A cime su argumentovali da je njihov ruter ispravan?

Da, samo se modem menja, što se korisnika tiče.

onda cu podneti zahtev za 20/2 rece mi tip da sam segmentiran ali oni nemaju te uslove trenutno kao trebalo je u decembru da bude ali nije

Nazad
Vrh Dno