Šta je novo?

Flagship telefon uz paket

Froiibaad

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
330
Operater: mts ili vip
Potencijalni kandidati:
g5 i p9 u Vipu
Mate 9 u mts-u
Moto Z u vipu

otvoren i za druge predloge, unapred hvala na sugestijama!

Čisto da pomenem, u vipu nije G5 nego G5 SE, snapdragon 652 i 3 GB rama.
P9 uz nova 5 je ok ponuda. Mate jeste bolji ali je 30k din skuplji. Imaš i S6 za sličnu lovu u vipu.

S druge strane ako si već spreman da daš onoliko koliko koštaju mate 9 ili moto z, onda možeš da gledaš i S7 ili IPhone 7 🙂

Napisi sta ti je najvaznije kod telefona, neke smernice.
Ja bi uzeo Moto Z, odlican hardver, tanak i mene najvise privlace modovi(nesto novo kod telefona).

Sent from my iPad using Tapatalk HD

P9 je trenutno najpovoljniji, jos ako obnavljas ugovor mozes da iskukas popust na pretplatu uz uredjaj, bez ikakvog popusta uz Novu 4 cena je 3700 mesecno

Ne rekoh pakete: Mix XL i Nova 4 🙂 Ugovor 24 meseca.

A sto se telefona tice, najbitnija stvar je da ne laguje 🙂

Kamera je dosta bitna, imam klinca i dosta ga slikam, tako da to je nesto sto stalno koristim. Igre koje igram apsolutno nisu medju najzahtevnijim.

Moj niz telefona, S3, S4, iPhone 5.

Zasto ne razmatram iPhone: 128gb modeli su preskupi. Iako mi se iOS10 svidja u principu, 5 godina na Androidu i masa aplikacija na playstore-u skupljenih, koje mi malo i nedostaju. Npr. ne svidja mi se Tapatalk na iOS-u i generalno iOS notifikacije.

Gledao sam da telefon ne kosta previse: odatle p9 i g5 se, nazalost nema g5 redovan 🙁
Moto Z mi je na papiru delovao odlicno. Sinoc sam ga probao i ne svidja mi se kako lezi u ruci + plus ona budzetina od kamere me ne mami previse.

Mate 9 sam se zeznuo kad sam gledao koliko kosta u mts-u, mislio sam da je 60k uz mix XL na 2godine i tu se nalozio na telefon. Posto mi se note7 bas svideo, ovo mi je delovalo kao vise nego pristojna zamena. Opet, nema amoled ekran, 1080p rezolucija je i nije vodooptoran.

Galaxy S7 edge mi se nikad nije svidjao, tj. galaxy edge mi se nikad nije svidjao. A opet nije prevelika razlika izmedju njega i Mate 9.

Sve u svemu, raspametio sam se. Gledam novi telefon vec par meseci i oteglo se previse. :/

P9 ima dobru kameru lepo radi, nije preveliki i lepo lezi u ruci.

Ako ti treba kamera i fluidan telefon, ne bih gledao puno bolje(skuplje) telefone.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nisam rekao edge nego običan S7, drastično je jeftiniji u vipu.
Kad kažeš slikaš klinca pretpostavljam da je dosta toga u sobi, low light. Nisam siguran da ćeš tu biti zadovoljan P9 kamerom... S7 i G5 bi verujem bili primetno bolji tu. Opet P9 je za mene bolji telefon od G5 SE. Od S7 ipak nije, ali je i razlika nekih 14k uz paket...

I još jedna stvar što se paketa tiče, mislim da ti je pametnije da ideš na nova 5 ili xl+. Kada staviš na papir doplatu za 24 meseca * razlika u ceni paketa, a onda od toga oduzmeš onoliko koliko je telefon jeftiniji, dođeš na nešto sitno, što se pritom razvlači na 2 godine. Kod mtsa oduzimaš još i 3000 za 3g pretplatu jer nju naplaćuju uz telefon za pakete zaključno sa xl, od xl+ toga nema.

Konkretno na primeru mate9 u mtsu to bude 24*700 za skuplji paket (16800 više platiš), a onda od toga oduzmeš 12000 koliko je jeftiniji telefon uz xl+ i 3000 za 3g pretplatu koju nećeš plaćati i ispadne da platiš oko 2000 din više ukupno za 2 godine za 50% jači paket.

Isto tako nadam se da se sve ovo gledaš zato što hoćeš da uzimaš na rate. Za keš je dosta jeftinije uzeti telefon na oglasima a kod operatera popust na pretplatu...

Ladno im nestalo Mate 9 u mts-u 🙁 Moracu da se strpim par dana.

Mislim da sam prelomio u korist istog. Preskup mi je, al mi se dovoljno svidja da zanemarim ovo prvo. + supruga aminovala.

@Vojkan, nisam imao pojma da ovi retardi u mtsu naplacuju 3g posebno, mislio sam da su to ukinuli. Proverio sam danas u poslovnici, bio si u apsolutnu pravu. I da, oepratere razmatram zbog otplate na rate (telenor se nikako isplati u toj prici, zato ih ni ne pominjem). Kupovina preko oglasa je no-no.

Pogledaj po netu slike napravljene sa p9, mozda se predomislis.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ima u mate 9 temi fotke tj poređenje baš sa p9 plus (ista kamera kao mali p9), kad otvoriš neku fotku odatle na flickru ima još dosta uporednih scena, kolega @Bogi79 je kačio to, pa baci pogled na to

Ali popizdeo sam bas za Mate9. DAnas mi lik u mtsu kaze da ga uzmem, ja ajd da sacekam odobrenje od gospodje i uzecu ga online, kad ono medjutim, sad kad sam video da ga nema. Grrrrrrrr.

Sva sreca iPhone 5 ostaje kod mene do kraja meseca, valjda ce *****i to dobiti.

Ne znam iz kog razloga mi se toliko ne svidja s7. Gledao sam ga i danas opet (redovan i edge i nekako ima nesto sto me odbija). Ono sto sam video danas je ultra brz autofokus. Da je note 7 ziv, bio bih u opasnoj dilemi.

Gledao sam ponovo i iPhone7 plus. Bolje mi lezi mate 9 u ruci (3x sam bio u Huawei-u u Uscu 😀 )

S7e je dobar tel ali svakako da ima svojih mana. TW najveca naravno i meni je veliki minus edge ekran. Meni je Mate 9 bolji izbor od S7e. Ip7 plus isto ali je on ios i dosta skuplji

Nazad
Vrh Dno