Šta je novo?

Polukonfiguracija do 150e

malidzordz

Poštovan
Učlanjen(a)
29.01.2016
Poena
54
E pa ovako, potreban mi je savet oko sklapanja racunara.
Kao sto I naslov teme kaze, polukonfiguracija koja bi se sastojala od tri komponente: maticne,rama I procesora
Neke smernice: 1) Vec sam kupio graficku kartu ASUS R9 380 Strix,
2) Intel platforma je MUST!,
3) Socket-i 1151, 1150, 1155 dolaze u obzir,
4) Racunar bio trebao da bude gejmerski orijentisan za 1080p gejming(OC mogucnost nije moranje)
5) Najbitnije mi je da se na njemu moze igrati RUST:-devil-::-devil-::-devil-:
Delovi mogu biti novi i polovni, poenta je da mi pomognete da se odlucim sta bi trebao da bude BEST BUY, za ove tri komponente u ovom cenovnom rangu.

HVALA!
ps. Ako bi konfiguracija bila od novih komponenata, budzet moze biti I malo veci (zbog mogucnosti placanja na rate). Kada kazem malo veci, mislim na 200e.

E pa ovako, resio sam da napajanje uzmem kod Fante, dosta je jeftinije od nasih.. Odluka je pala na Thermaltake Smart SE. Pitanje je, da li je 530w (41a na 12v) dovoljno (ne bih da trosim dodatnih 12e za 630w ako nema potrebe)? G4560, r9 380. Kao sto rekoh, doneo sam odluku i druga me ne zanimaju (ne pokusavajte me odvratiti). 😀 Hvala!

I vise nego dovoljno.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Evga 500b bi bio moj izbor za te pare, samo sto gubis modularnost.

Pa nisu odusevljeni jer amerikanci uglavnom rade review-e, to je za njih low end napajanje.

Samo sam rekao sta bi moj izbor bio, ne kazem da je to thermaltake lose i da nece biti dovoljno za tvoju konfu, uzimaj i vozi kad si vec odlucio 😀

Update: Procesor stigao u prodavnice, finisira se lista gde-sta-kako.. Kod Fantinih dobavljaca napajanja nema, tako da se kupuje na drugu stranu, verovatno u winwinu za 8500.. Cekam jednog drugara koji radi u Usponu(ako ste culi za tu prodavnicu) da vidim kakve mi on daje cene, posto je rekao da ce da proba da izadje u susret.. Sve u svemu, po svemu sudeci svi delovi idu na rate, sto mi ostavlja mesta da jedna komponenta bude kupljena kod fante za kes.. U zavisnosti od cena druga iz Uspona, razmisljao sam da to bude maticna.. Ne bih stedeo vec uzeo msi B250 mortar, sa rgb osvetljenjem za 99e.. za slicne pare se na rate u radnjama kod nas dobija obicna B250 sa 2 slota za ram.. Ok je uzimati maticne kod madjara, ili bolje kod nasih zbog garancije (ipak imaju kraci vek od procesora,rama..)?

Poslednja izmena:
gigatron naruceno, cini mi se ok cena 72e za taj procesor sa domacom garancijom

INTEL Pentium G4560 3.5 GHz Box 8.790 RSD
ASUS MB - SOCKET 1151 - H110M-R/C/SI - 7.790 RSD
KINGSTON 4GB DDR4 HyperX FURY Black 2400MHz CL15 - HX424C15FB/4 - 4.490 RSD

21.070 RSD

gigatron naruceno, cini mi se ok cena 72e za taj procesor sa domacom garancijom

INTEL Pentium G4560 3.5 GHz Box 8.790 RSD
ASUS MB - SOCKET 1151 - H110M-R/C/SI - 7.790 RSD
KINGSTON 4GB DDR4 HyperX FURY Black 2400MHz CL15 - HX424C15FB/4 - 4.490 RSD

21.070 RSD
Imao si u benchu shopu sve to samo jeftinije.. ploca za 1000din, cpu za 800din, ram za 500din itd. [emoji1]

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
7673e82db9dbde8fb6825c4fcc8ed4c9.jpg

Evo ljudi, zavrsen je build..
G4560,furyblack8gb,b250,r9 380
upravo se dize sistem i inst gluposti 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da te dobro sluzi! 🙂

Hvala, nadam se da hoce 🙂
Trenutno je neki ocajan sata2 hdd sa 41% health-a, ali vec sledeci mesec se uzima novi sata3 hdd, a uskoro i ssd dolazi..
Kuciste je inace Ms Cyclops4, i kuciste je predobro, stvarno dobar cable managment se moze odraditi, ovo moje je cisto sklepano na brzinu 🙂
I da, napajanje je thermaltake smart se530w

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nek te super sluzi! 😀

Za 6200 u istoj radnji ima 1Tb toshiba hard.

Samo je dobro zašrafi tamo levo, po mogućstvu oba šrafa (ako ima uopšte dva).

Pa to je cista fizika, nema sta tu da je drzi da bi bila prava, tezina je obara.

Ako je levo lepo zasrafljena i lepo je legla u slot, to je to.
Posto i ova moja tako malo neravno stoji, sad sam dobio ideju da uzmem neko precizno izmereno parce plastike i stavim tu, da je ispravi.

Moze da se napravi da lepo izgleda estetski, kao neki stubic, a ispravi kartu.

Inace drajvere za integrusu za win10 jos nasao nisam.. tj jesam, ali kaze ,,this computer does not meet the minimum requierments for installiing the software'' kada startujem instalaciju 🙂

Nazad
Vrh Dno