Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Trebalo bi da mozes da promenis sliku ali samo iz fabricke galerije jer tamo pri postavljanju wallpapera pita da li hoces da postavi i za lockscreen.

Kad je aktiviran drugi launcher umesto stock-a onda ne može da se postavi slika. Glupost neviđena. :D

Kad su sve upakovali u teme... Samo jedna od sitnih stvari kone bi vala mogli da srede...

Konačno stigla Aixuan fitrola... Odlična, ali sam se ja zeznuo pa naručio glatku (smooth) - daću joj malo vremena da se naviknem ali izgleda dosta skliska..
Znači naručite matte verziju i nema greške :)

p.s. opet razmatram ideju da probam Nougat :d To je dilema da li RR, Slim rom ili Nitrogen koji je navodno najbolji?

Poslednja izmena:
Konačno stigla Aixuan fitrola... Odlična, ali sam se ja zeznuo pa naručio glatku (smooth) - daću joj malo vremena da se naviknem ali izgleda dosta skliska..
Znači naručite matte verziju i nema greške :)

p.s. opet razmatram ideju da probam Nougat :d To je dilema da li RR, Slim rom ili Nitrogen koji je navodno najbolji?
Skoro sam probavao sve te nugat romove. crDroid je po mom misljenju nekako najbrzi i ima dosta opcija i najvise mi se dopao. Ali ipak sam se vratio na stari dobri RR 5.7.4 [emoji6]

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Generalno to što puca kamera i lampa još i nije strašno ali me na 7.x nerviraju neke sitnice - samo da potvrdim da i dalje ne može ni na jednom Nougat romu da bar app drawer (a ako može još i dialer i poruke da budu crne)?
(Znam da ne mogu teme ali rekoh da nema podešavanje u nekom od tih romova)

Cini mi se da postoje light i dark skinovi. Kamera i lampa i dalje zezaju na svim romovima, te rade te ne rade... Ali mene najvise "nervira" sto jos nema xposed za nugat.

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Poslednja izmena:
Meni je stigao lenuo case za special edition. Lezi super ali mi se cini da je klizav prilicno, doduse manje nego sam telefon. Inace jako ruzan case, ako nekoga zanimaju slike javite dan okacim.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne mora,ja flešujem već dugo Kenzo romove,samo mora baseband od Kate verzije da se flešuje.

Sent from my Redmi Note 3

Jednom se samo flesuje non-hlos.bin (modem) od Kate i to je to. Kasnije kad flesujes bilo koji custom rom ne mora to da se radi. Jedino miui rom bas mora da se flesuje iskljucivo miui za Kate, ne moze miui od Kenzo-a.

Sent from my Redmi Note 3 SE

Pozdrav ljudi, vec duze vreme iscitavam ovu temu, posto planiram da uzmem telefon sa alija, Note 3 pro prime pa ako bi mogao neko da napise da li vredi i dalje?

Meni je najbitnija baterija, to sam shvatio da je super, a kako funkcionise ostalo? Radi sve ok sa fabrickim romom, google servisi?
Nisam bas od tih sto se bakcu sa softverom i rutuju, ako je to sve ok uzeo bih telefon odmah :)

Kupuj, potroši ceo dan na podešavanja i posle uživaj u telefonu. Kad te smori ubaci dobar rom i iskoristi pun potencijal telefona. Glavni nedostatak telefona je kamera, pa ako ne slikaš puno zadnjom onda nema problema. Prednja je okej.

Do sad sam nosio galaxy s4, on je na izdisaju, a kamera mu je bila ok za moje potrebe. Ovo valjda nije gore od njega :) Da radi ono sto kazu out of the box, na fabrickom sve i to mi dovoljno...najvise koristim telefon za pozive mail drustvene mreze eventualno...

Ма ради он све добро, мењо сам ромове и могу да кажем да су сви добри, ако знаш да подесиш, једно време сам имао и кинески MIUI, али камера је баш лоша, буквално не парира ни S3-у који је 10 година стар, само сам због тога и променио телефон.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Ja imam S4 a koristio sam i Redmi Note 3 Pro nekoliko dana, pa evo mojih utisaka i zapažanja. Najpre S3 i S4 imaju maltene istu kameru, a Šaomi kamera je u problemu cim nema svetla i tu je lošija od Samsunga za koji takodje mogu da kažem da ne pravi sjajne fotke u Low light uslovima, stim da su Saomijeve neupotrebljive dibidus jer su razmazane i sa puno snega. Po danu ume da napravi super fotke mada ga fokus zeza pa ne ume lepo da fokusira predmet kao S4. Takodje taj softverski post processing se nabolje vidi kad istu fotku napraviš nekoliko puta, kod S4 je kvalitet ujednačen, dok Šaomi ume da zabrlja i da sliku previše ili premalo osvetli pa i one dobre slike izgledaju kao da su izašle iz Photo Shopa. Sama brzina rada, fluidnost i MIUI koji je meni lično legao jer ti pruža mnogo više podešavanja nego Šljamsungov Touch Šiz su po meni na strani Kineza. Napomena, da nisam kuvao romove, znacu sve je stock bilo i ja sam prezadovoljan za te pare koje Kinez pruža. Zahteva malo cackanja i igranja dok se ne podesi ali onda uživaš. Otisak prsta je malo zezao, ali sam onda isti otisak podesio za sve otiske i od tada ni meni a ni matorom koji ga koristi nije brljavio, stvarno otkljucava brzo i lepo,a tek je baterija prijatno iznenađenje jer gura kao luda. Igrice ne igram i ne slušam muziku pa to nisam ni probao ali sam zahtevan korisnik koji ga ako nemilice jer imam svaki dan min 150 min razgovora. Moje najiskrenije preporuke. Moj je došao sa Kineskim kuvanim krš romom ali tu je Kidence, sa kojim se sve lepo dogovaris i sem što u trenu telefon prebaci na stock softver koji može da se update-uje pomogne ti i oko podešavanja.

Na sta najvise obaratiti paznju prilikom kupovine ovog modela, polovnog.

Osim klasicnih stvari (izgled, ispravnost, ocuvanost) treba proveriti i da li je telefon na miui nalogu i ako jeste da li prodavac zna ispravne podatke za logovanje na isti.

Na preporuku Kidenceta i ja uzeh Aixuan case...
Doduše, uzeo sam greškom glatku a ne matte :d
Iako je vrhunski case ovaj glatki je klizav (ili tripujem) pa sam se vratio na providnu :D

TT

Ljudi jel vredi preci na Redmi Pro...da li neko ima iskustva..?

Kakva su misljenja za prelaz sa Sony Z2 na RN3pro 3/32? Da li je kamera mng losija u odnosu na Z2?

Dosta lošija zadnja kamera. Jedva da je na nivou S4 po danu. Noću na nivou S2 rekao bih.

Da li ce biti i za mtk ili se ne zna?

Jel ima promena u ponudi futrola za special edition od pre? Jel ima ikakvih novih ili je i dalje samo ona 1

Ima vise razlicitih. Meni su stigle dve okacicu slike sutra. Juce mi je stigla jos jedna mnogo lepo lezi.

Meni treba da stigne neka mat silikonska pa ću i ja okačiti slike.

Sent from my Redmi Note 3

Vrh Dno