Ja imam S4 a koristio sam i Redmi Note 3 Pro nekoliko dana, pa evo mojih utisaka i zapažanja. Najpre S3 i S4 imaju maltene istu kameru, a Šaomi kamera je u problemu cim nema svetla i tu je lošija od Samsunga za koji takodje mogu da kažem da ne pravi sjajne fotke u Low light uslovima, stim da su Saomijeve neupotrebljive dibidus jer su razmazane i sa puno snega. Po danu ume da napravi super fotke mada ga fokus zeza pa ne ume lepo da fokusira predmet kao S4. Takodje taj softverski post processing se nabolje vidi kad istu fotku napraviš nekoliko puta, kod S4 je kvalitet ujednačen, dok Šaomi ume da zabrlja i da sliku previše ili premalo osvetli pa i one dobre slike izgledaju kao da su izašle iz Photo Shopa. Sama brzina rada, fluidnost i MIUI koji je meni lično legao jer ti pruža mnogo više podešavanja nego Šljamsungov Touch Šiz su po meni na strani Kineza. Napomena, da nisam kuvao romove, znacu sve je stock bilo i ja sam prezadovoljan za te pare koje Kinez pruža. Zahteva malo cackanja i igranja dok se ne podesi ali onda uživaš. Otisak prsta je malo zezao, ali sam onda isti otisak podesio za sve otiske i od tada ni meni a ni matorom koji ga koristi nije brljavio, stvarno otkljucava brzo i lepo,a tek je baterija prijatno iznenađenje jer gura kao luda. Igrice ne igram i ne slušam muziku pa to nisam ni probao ali sam zahtevan korisnik koji ga ako nemilice jer imam svaki dan min 150 min razgovora. Moje najiskrenije preporuke. Moj je došao sa Kineskim kuvanim krš romom ali tu je Kidence, sa kojim se sve lepo dogovaris i sem što u trenu telefon prebaci na stock softver koji može da se update-uje pomogne ti i oko podešavanja.