Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
XD
ja ne mogu ni za obavljene kupoprodaje ocenu da dobijem, obicno svaka treca bude ocena

da kupci imaju negativno iskustvo lupili bi 1000 negativnih, ali im je tesko da daju jednu pozitivnu

Mene jedan iako nismo trgovali pitao da se ocenimo za dobru komunikaciju, ja rekoh ajde, on meni ono "preporuka za saradnju, sve po dogovoru, bla bla 5+" ja njemu "dobra komunikacija"... Možda nije to očekivao ali tražio, i dosta mu je [emoji4]

Ja sam skoro pitao nekog iz NS sa kupujemprodajem koji slapa konfe koliko bi ova izasla:
Kod:
MSI H110M PRO-VD
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
PATRIOT 8GB Signature DDR4 2133MHz CL15
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
LCPOWER LC600-12 V2.31
MS Phoenix 2
i odgovor je bio 450 evra sto je bilo skuplje nego u emmiju.

Ima dosta njih sto ne isprati cene kod nas i za komponente i za uredjaje. Posaljes mu poruku da je toliko u emmi pa ces videti da ce update cene na oglasu (ako ima cene), bar je tako bio slucaj kada bi ja naisao na takvu stvar kod ozbiljnijeg prodavca. Uglavnom bi update cene na svim oglasima i zahvalio se sto sam mu rekao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U tome i jeste stvar. Treba da se vaga. Šta se isplati, a šta ne. Ja sam deo mog kompa kupio od Mađara, a deo u BencShopu.

Posaljes mu poruku da je toliko u emmi pa ces videti da ce update cene na oglasu
Poslao sam mu poruku da je 2000din skuplje nego u emmiju ali nije odgovorio.
Jos sam napisao da sam ocekivao nizu cenu jer se radi o komponentama iz Madjarske.

Sto bi njega zanimalo sto je skuplje u emmiju, kakve to veze ima sa njim pa taman da imas i negde dzabe?

kakav odgovor u opste ocekujes...?

Naravno da ga zanima i da ima veze,sve sto on proda je iskljucivo iz razloga sto je jeftiniji nego nase radnje.

Sent from my 6S using Tapatalk

^tako je.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sto bi njega zanimalo sto je skuplje u emmiju, kakve to veze ima sa njim pa taman da imas i negde dzabe?
kakav odgovor u opste ocekujes...?
Jedini razlog zasto sam trazio komponente po KP je da sam ocekivao da cu jeftinije proci.
Ispada da mi je jeftinije i sigurnije da kupim ovde sa garancijom nego preko KP.
Samo sam ga obavestio, nisam ni ocekivao neki odgovor. Ne mislim da ce sa takvim cenama imati dobru prodaju, ali je to njegov problem.

Naravno da ga zanima i da ima veze,sve sto on proda je iskljucivo iz razloga sto je jeftiniji nego nase radnje.
A jel isto tako i emmi obavestavate kad u drugoj radnji ima jeftinije nego kod njih?

Ili obavestavate jednog madjara da je kod drugog jeftinije?

Jedini razlog zasto sam trazio komponente po KP je da sam ocekivao da cu jeftinije proci.

naravno da si to trazio "jeftinije"...a to ovde zovemo kako?

Pa Pilicarenje :D

Smeta vam ivredja vas kada neko trazi jeftinije od vas i spusta vam cenu... vi to isto radite, kako se razlikujete?

^O čemu ti pričaš i s kim se raspravljaš...

Sent from my 6S using Tapatalk

Ljudi iovako ionako precenjuju stvari na KP. Pre su prodavali i kupovali ono sto im zaista (ne)treba, a sada se prodaje na veliko. Sve masovni preprodavci, uvoznici.... stavise ovi iskusniji pokupuju jeftino od obicnih nobova, pa preprodaju i tako ukrug.

J
Ispada da mi je jeftinije i sigurnije da kupim ovde sa garancijom nego preko KP.

Samo jeftinije, sigurnije nije sigurno. Ove znaju da te vozaju za reklamacije i do 2 meseca, a da pri tom ti i ne pomognu

A jel isto tako i emmi obavestavate kad u drugoj radnji ima jeftinije nego kod njih?

Pa naravno. Njihova politika, za dinar jeftinije, je isto tako politika još nekih firmi.Ne razumem šta ti je tu nejasno ?

Smeta vam ivredja vas kada neko trazi jeftinije od vas i spusta vam cenu... vi to isto radite, kako se razlikujete?

ne, pilicarenjem zovemo kada preprodavac spusta cenu neobavestenim ljudima, a posle prodaje to znatno skuplje i glumi ubogu sirotinju, vucje vreme i ostalo

Ja sam obavestio par puta kada sam trazio neke stvari, i veruj mi da se svi cenkaju. U dr techno sam usao i video neki ssd sto je u atomu bio oko 15.5k da prodaju za 25k. Pitam jel ovo tacna cena, on proveri i kaze jeste. Ja rekoh - da nije malo skupo, u atomu je 15.5k. Kaze on - ali imamo isti takav samo sto je stigao nedavno pa se vodi pod drugom sifrom za 16k, a ovaj sto si ti pitao je stigao kada je taj model prvi put izasao pa je zato ta cena, a ovaj od 16k imam u skladistu... Isto tako je brat gledao telefone u gigatronu pre neke 2 godine i dodje lik i pita ga sta hoce, ovaj mu kaze taj i taj, ali je skup kod njih. Lik kaze mogu da ti ga spustim za toliko i toliko... I to nije jedini slucaj da su spustali cene...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo jeftinije, sigurnije nije sigurno. Ove znaju da te vozaju za reklamacije i do 2 meseca, a da pri tom ti i ne pomognu
Ja sam imao 2 reklamacije u emmiju i resene su u roku od 6 dana.

Emmi je sinonim za brzo i dobro rešavanje reklamacija :D

Ljudi jel kupovao neko nove pc komponente preko kp-a? Kakvi su utisci? Uporedjivao sam cene od par kp naloga(digitalscout,pc komponente) sa cene na benchmarkshopu i emmi i za konfiguraciju od oko 1000e razlika je 100-150e sto i nije malo.
U pitanju je ova konfiguracija(ssd planiram kasnije da dodam): https://pcpartpicker.com/user/Srkela/saved/GC9t6h

Ja sam pre dve godine kupio komp od momka sa KP, mislim da se zove Ivan, prodaje nove racunare, a moze I po zelji da se sklapa. Uglavnom, decko je I tad imao dosta pozitivnih ocena. Secam se da me izaslo oko 100 eura jeftinije (tipa 500 umesto 600). Kad je komp sklopljen, otisao kod njega, odradili par testova I preuzeo racunar. Dobio original kutije od svih komponenti, garantne listove neke. Posle kad sam menjao nesto, opet sam preko njega nabavljao. Ako treba mogu potraziti neki kontakt. Uglavnom, sto se mene tice pozitivni utisci za kupovinu preko kp.

moze na pp kontakt, hvala

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja sam pre dve godine kupio komp od momka sa KP, mislim da se zove Ivan, prodaje nove racunare, a moze I po zelji da se sklapa. Uglavnom, decko je I tad imao dosta pozitivnih ocena. Secam se da me izaslo oko 100 eura jeftinije (tipa 500 umesto 600). Kad je komp sklopljen, otisao kod njega, odradili par testova I preuzeo racunar. Dobio original kutije od svih komponenti, garantne listove neke. Posle kad sam menjao nesto, opet sam preko njega nabavljao. Ako treba mogu potraziti neki kontakt. Uglavnom, sto se mene tice pozitivni utisci za kupovinu preko kp.

Kontakt bi dobro dosao jer sam sve vise za to da kupim preko kp-a. Za oko 100e razliku u ceni taman mogu da uznem ssd od 240gb i neku tastaturu/mis :)

Tesko da na hardveru moze napraviti razliku od 20%, i da dobije domace garantne listove prica je preuvelicana.

Madjari tvrde da sa fotokopijom racuna (neki daju i original racun, kao i garantni list) mogu ostvariti garanciju u ovlascenom servisu u srbiji. U pitanju je LG tv. Da li je to tacno i da li je neko imao priliku da to proveri?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

LG garancije su medjunarodne, a reginoalni predstavnik za LG je u madjarskoj, a ovde takodje imaju kancelariju.

prakticno bilo gde u evropi da kupite TV on je iz madjarske.

Samo da bi dobio onih 5godina (ako to jos vazi) TV moras kupiti od domacih prodavaca preko legalnih kanala.

Poslednja izmena:
A ako kupim od nelegalnih trgovaca dobijam dve godine garancije?

To zavisi. Teoretski da, u praksi to može da bude tako a može da bude i problema jer ti i nemaš pravu garanciju nego moraš da je često ostvaruješ preko prodavaca koji će to da rešavaju tamo gde su kupili sredstvo.

Poslednja izmena:
LG garancije su medjunarodne, a reginoalni predstavnik za LG je u madjarskoj, a ovde takodje imaju kancelariju.

prakticno bilo gde u evropi da kupite TV on je iz madjarske.

Samo da bi dobio onih 5godina (ako to jos vazi) TV moras kupiti od domacih prodavaca preko legalnih kanala.

Jel to važi i za monitore i drugi LG-ev hardver ili samo televizore?

To zavisi. Teoretski da, u praksi to može da bude tako a može da bude i problema jer ti i nemaš pravu garanciju nego moraš da je često ostvaruješ preko prodavaca koji će to da rešavaju tamo gde su kupili sredstvo.
Uredjaje kupuju u madjarskoj i tvrde da mogu sam da ostvarim garanciju u srbiji sa samo kopijom racuna.

Kao što rekoh, kad je LG u pitanju ne bi trebalo da bude problema ali obično ne treba da bude problema ni kada sami ovde kupimo uređaj pa nekad ispadne prilično komplikovano...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno