Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Pa to i kažem, sitna kinta. Da ih već poklanjaju to nisam znao :d. Inače te obične ECC inače rade i na normalnim pločama, bar na svima što sam ih probao.
Buffered već neće.

Kolike su vam temperature cpu-a? Meni je sa box hladnjakom od c2d oko 55-60 stepeni. A od pre dva dana je poceo da mi se gasi komp,ito kad klinac pokrene minecraft. Ocistio sam prasinu i isto mi se desava,u aidi kad pokrenem onaj stability test pise mi da se proc pregreva...
A kuciste mi je ok provetreno ima dva venta koji izvlace vazduh. Nisam klokovao procesor.

Kolike su vam temperature cpu-a? Meni je sa box hladnjakom od c2d oko 55-60 stepeni. A od pre dva dana je poceo da mi se gasi komp,ito kad klinac pokrene minecraft. Ocistio sam prasinu i isto mi se desava,u aidi kad pokrenem onaj stability test pise mi da se proc pregreva...
A kuciste mi je ok provetreno ima dva venta koji izvlace vazduh. Nisam klokovao procesor.
Da li si menjao pastu na procesoru ?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Nisam od kad sam stavio tog xenona znaci sad ima sigurno dve godine.

Nisam od kad sam stavio tog xenona znaci sad ima sigurno dve godine.
Zameni je, pa probaj.

A taj hladnjak definitivno menjaj za nešto bolje. Meni je nikako hladio kad sam probavao mod.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pregazi ponovo bios sa mikrokodovima za tvoju plocu. Naravno pre toga probaj clear cmos.

Ово је послао 6п!

Odradjem clear cmos i sad je oktakt,a danas mi stize coller LC power cc95. Nadam se da ce biti bolje..

Jel može Ga-P31-DS3L 775 stabilno sa x5460 na 4+GHz, gledam ima četvorostepenu naponsku al to sigurno troši 130-140w
Isto pitanje za Asus P5N-T deluxe
imam volju da pređem na xeon u desktopu, a kako sam video poželjno je da radi na preko 4GHz

Poslednja izmena:
Jel može Ga-P31-DS3L 775 stabilno sa x5460 na 4+GHz, gledam ima četvorostepenu naponsku al to sigurno troši 130-140w
Isto pitanje za Asus P5N-T deluxe
imam volju da pređem na xeon u desktopu, a kako sam video poželjno je da radi na preko 4GHz
Ni jedno, ni drugo..

Sent from my 6055K using Tapatalk

auu, nemam veliki izbor:
http://www.kupujemprodajem.com/Maticna-ploca-MS-7530-VER-1-0-soket-775-41606545-oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/ASUS-P5Q-matcicna-ploca-775-socet-41314941-oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/asus-p5n-d-soket-775-ddr2-41049530-oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/Najpovoljnije-ploce-Am2-AM3-775-35328527-oglas.htm

izgleda da sa ovim pločama najbolje da se držim xeona e serije i occ do 3.8ghz, mislim da je glupo da dajem 5+ k din za staru ploču, mislim da je do 3-3.5k din neki normalan max

možda je solidna P5QL za ~3000-3500din

Poslednja izmena:
Te ploce su naduvali sa cenom ko pumpa fudbal :),jurim i ja vec duze vreme neku al nema i to ti je...hahahaha lik trazi(nikada nece dobiti :D)za p5q3delix 70 jura,on je bre izravnnja skoro sa mojom iz potpisa hahahahaha

pa neznam šta da kažem, uvek je skupo kad kupuješ, mada mi se najviše dopada ova Asus P5N-T deluxe za 3k din, može da posluži i za neki retro 3 sli way setup jednog dana a i naponska nije slaba.....
Možda je ipak bolje da se spustim na zemlju i pazarim xeon e npr 5430/5440 pošto su stvarno džabe kod kineza ~7-10$, dok je x5460 min 18-20$ i sigurno treba mnogo ozbiljniji cooler...

Te ploce su naduvali sa cenom ko pumpa fudbal :),jurim i ja vec duze vreme neku al nema i to ti je...hahahaha lik trazi(nikada nece dobiti :D)za p5q3delix 70 jura,on je bre izravnnja skoro sa mojom iz potpisa hahahahaha

Pa dobro, al` zato su procesori pali dobrano. Obrni, okreni, CPU+MOBO isto kao i pre godinu i po :D

Ja uzeh na licitaciji na Limundu Asus Commando novu za 3600din, full pack.
Imam i Xeon E5440 ali nikako da nadjem vremena da probam.
Ima li neko informaciju koliko je dobra ploca za overklokovanje?

Verovatno je vec pisano, zbog cega je e5450 vise od duplo skuplji od e5440 na aliex?
Razlika je samo u kloku (3ghz vs. 2.83)?

Ja uzeh na licitaciji na Limundu Asus Commando novu za 3600din, full pack.
Imam i Xeon E5440 ali nikako da nadjem vremena da probam.
Ima li neko informaciju koliko je dobra ploca za overklokovanje?

Preplatio si, osim ako nisi hteo da je imaš kao uspomenu na 2007. godinu :)

Ta ploča nije za quad-a 1333, iako je kasnije napravljena podrška. Od OC-a se nećeš usrećiti, mada bih voleo da nas iznenadiš. Srećno u poduhvatu!

Poslednja izmena:
Preplatio si, osim ako nisi hteo da je imaš kao uspomenu na 2007. godinu
Polovne su oko 3000din a ova je nova, nekoriscena, full pack sa svim kablovima i CDima.
Koliko sam proverio, to je bila high-end 775 maticna.

Da li neki od E54XX xeon-a radi na MSI Platinum 975X (775 socket) ploci? Ako ne da li postoji neki drugi koji radi?

Da li neki od E54XX xeon-a radi na MSI Platinum 975X (775 socket) ploci? Ako ne da li postoji neki drugi koji radi?

Na toj ploči će ti raditi jedino stariji Xeon procesori sa FSB-om 1066, a to ti ne treba jer uvek možeš da kupiš Q6600, na primer, za taj chipset. Alternativno Q6700 i QX6800. Poslednji se ne isplati jer se prodaje kao staro zlato..

Da li moze xeoncic na ovu plojcicu,s obzirom da je X38 Chipset ?
Asus P5E

ASUS-P5E_Mainboard-04.jpg

pa neznam šta da kažem, uvek je skupo kad kupuješ, mada mi se najviše dopada ova Asus P5N-T deluxe za 3k din, može da posluži i za neki retro 3 sli way setup jednog dana a i naponska nije slaba.....
Možda je ipak bolje da se spustim na zemlju i pazarim xeon e npr 5430/5440 pošto su stvarno džabe kod kineza ~7-10$, dok je x5460 min 18-20$ i sigurno treba mnogo ozbiljniji cooler...

Pokušaj ovako nešto da isčačkaš: http://valid.x86.fr/niw4ry

IMG_20170119_182129.jpg

Ako ne, javi kako se ponaša Asus P5N-T Deluxe, baš me zanima. Tnx!

Da li moze xeoncic na ovu plojcicu,s obzirom da je X38 Chipset ?

Mnogo puta rečeno - NE! Bar ne ovi popularni. Samo x3nnn serija, ali nije nikakav dobitak u odnosu na klasične C2D/C2Q.
Nažalost.

Poslednja izmena:
Thx :( To sam otprilike i ocekivao.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Meni se opet igra s ovim, al mi se nikako ne daju onolike pare za plocu :D. Pa pre 3 godine sam P5KC platio 2K + stap DDR2 2gb. Bas su bezobrazni postali ovi nasi preprodavci, namirisali lovu zbog xeona, a onda obicni useri prate trendove cena na KP.

Uzeo sam plocu Gigabyte Ga P35 s3g i nece uopste da mi boot sa xeon e5450 iako pise na nekom sajtu da je kompatibilan nece cak ni u bios da udje....

Vrh Dno