Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Forsira zbog cene. Čim je cena amoleda pala na cenu IPS eto njih kreću sa amoledom( jedan model ip8 a posle svi modeli ip9 ) :) to će biti naravno retina amoled/oled ,nikada viđen do sada

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jasno. Mislio sad da je razlog tehnicke prirode tj da zbog necega insistiraju na istom...

Amoled zbpg svog nacina izrade podrzava (u potpunosti bez stetnih efekata) i featurese kao ambient display, dt2w, gasenje ekrana (crna boja) dok se nesto radi u pozadini...

Uz to je tanji, manje energije trosi. Skloniji burn inu jeste ali nije ni LCD imun na sve, ima i ma njemu image retentiona.

Mislim sve ovo je meni dovoljno da favorizujem amoled, ne samo meni vec i proizvodjacima.

Cak ko voli realnije boje malo ima sRGB mode, mada ja volim ovakav oled kakav jeste.

Onda ne vidim svrhu lcda sem da je jeftiniji.
Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Korisnička iskustva su različita. Meni je vanilla ogavan, bezličan, neupotrebljiv. Nikad ne bih mogao da ga koristim. Pa bre majku mu ako je Google-ov telefon daj mu za tu cenu jedinstveno korisničko iskustvo, drugačiji interfejs, podršku, garanciju. A ne samo klot android pa teraj, fixuj, skidaj launcher itd. Niđe veze.

Bas tako. Doduse uvek sam bio pristalica fabrikane, ali daj malo da nesto izmenimo i da mozemo da dodamo. Ponavljam se od sinoc ali stvarno je uzas. Klotina teska.
Evo sad sam drndao drugarov redmi note 3 pro, bukvalno nema razlike izmedju njega i mog nexusa. Telefon ni da stucne, otvara sve normalno, fluidan, nema laga. Da ne poveruje covek. Tezak telefon do zla boga, onako masivan bas. Pokazuje mi SoT ono 9 sati. I eto taj uredjaj je 150/160e, nikakve razlike nema osim aj da kazes kamere. Customizacije brdo, cak je i ekran dobar bar za moj ukus.

Uzmi, pa cu te pitati za pola godine sta koristis.[emoji23] Valjda ste nesto od loznice, vojkana, danila... starih lisaca naucili a promjenili su telefona vise nego vi carapa. I eto sta sada koriste... :D

Hocu reci ko nauci na nexus, posle svega tesko da ce odoliti da se ne vrati.

Neko ko koristi kineza a nije nexuse pa nravno da ce mu kinezi i slicni biti plafon...logicno.

Zali Boze para sto gubite na tim transferima, za 2godine se izgubi vrednost jednog telefona, bas ona razlika koja moze biti doplacena za uvijek noviji nexus.

Klotina teška... Pa ti kupi ubogi šareni ui sa brdo nepotrebnih opcija koje samo degradiraju ceo uređaj...

Sta si ti zapeo za nexus covece. Pa ja nexus 4 i 5x koristim ukupno 2 godine. Ko da ja ne znam sta je nexus ***. Nisam kineza koristio do sada, tj nisam licno imao.

Ajde doplati sada za novi nexus, a da nema ga haah. :) Ili doplati za pixel sada baas da vidim :D

Edit: @joca89 sta degradira ajde objasni ? Jel radi sporije sta ? Sta je tu brdo nepotrebnih opcija ? Ljudi su ti dali mogucnost da namestis telefon kako tebi odgovara. Sta ti je google dao ? Da mozes procenat baterije da namestis, pa cak i onaj drljavi ajfon ima notifikacije na ikonicama, to nema google, jer eto to je prava prica samo klotina. Posle 5 godina napravise tastaturu sa brojevima, jer eto to je fora da moram da drzim slovo da bi mi broj izbacio, kao na nokiji 3310..

Poslednja izmena:
Dobar je rn3 ali dobar za tih 150e koliko košta . Miui je previše neozbiljan ,kada vidim onaj vulkan sa pticama u meniju za bateriju zaboli me stomak i #### mi se.

To ne znači ni da je klot dobar ,mene brzo smori i to je verovatno glavni minus. Previše je mrtav.

Mislim da je idealan sw za mene onaj koji fura oneplus ,blizu stock Ali ima bruka korisne opcije

Loool. Gubimo pare na transferima? Au covece ali ti pricas gluposti pa to je neverovatno. Recimo OPO sam oktobra 2014te platio 310e, sa vrhunskim spec za ono vreme. Oktobra 2016te sam ga prodao za 180. Dakle gubitak od 130e za 2 god koriscenja. I dodao sam 40e i kupio telefon sa 2k ekranom, 4gb rama, S820 itd. I ti meni pricas o gubitku na transferima. Daj ne sramoti se vise molim te.

I ponovicu pitanje, sta to na Nexusu ima sto recimo na nekom CM nemas? Posto su specifikacije iste, ne bas u sitnicu ali to je to, nesto bolje nesto losije ali nista drasticno ni na ciju stranu. Dakle bez neke preterane demagogije, sta ti to sa tvojim telefonom mozes brze, bolje ili sta vec i da to opravdava da ga platis 2.5 puta vise?

Pretpostavio sam :) od s6 su ubacili i basic mod (koji nije izabran po defaultu), 6p ima srgb mod, mislim i da je op3 u nekom updateu doneo srgb mod... Kada ih prebaciš u te modove izgledaju maltene isprano (odnosno kako i treba da budu), uz naravno zadržanu crnu, kontrast, uglove... Tako da je amoled superioran u odnosu na ips, uz eto izuzetak borisovog burnina [emoji14]
Basic od S6? Nesto si mi zabrljavio ovih dana. :D
I glavobolje [emoji23]
Smej se ti ali to je istina. Sarenilo mnogo opterecuje oci i izaziva glavobolju. To ne vazi ako imam 2h ekrana za ceo dan.
A za Nexus se slazem sa braniocima. :D
Kad jednom koristis Nexus sve posle toga je lagovito i sporo. Pa Nexus 4 je fluidniji od ovog Note 4 sto sad koristim. Sta ste se uhvatili za taj hw kao da je to jedino bitno?
Sent from my SM-N920C

Poslednja izmena:
Loool. Gubimo pare na transferima? Au covece ali ti pricas gluposti pa to je neverovatno. Recimo OPO sam oktobra 2014te platio 310e, sa vrhunskim spec za ono vreme. Oktobra 2016te sam ga prodao za 180. Dakle gubitak od 130e za 2 god koriscenja. I dodao sam 40e i kupio telefon sa 2k ekranom, 4gb rama, S820 itd. I ti meni pricas o gubitku na transferima. Daj ne sramoti se vise molim te.

Gluposti, a sam si napisao ono sto sam ja rekao, ti samo potvrdio, pa ne znam ko ispada pametan.[emoji23] Jos ko promjeni par jeftinijih kineza za godinu dana, moze odmah uzeti 6P i biti miran dugo vremena.

Ali dobro, pobedio si..[emoji490] [emoji122]

Neupuceni ljudi smartphone posmatrju ko racunar, bitne su kompomente, a windows (koji se i ne mijenja godinama) i drajveri su univerzalni.

Poslednja izmena:
Ne razumem, telefon treba da zaradi za 2 godine? Da ga prodas skuplje? Koliko je kostao 6P kada se pojavio a koliko kosta sada a tek koliko vredi polovan... Mislim...

P.S. Promeni PAR jeftinijih kineza?!? Stvarno sam bez teksta zasto bi iko normalan menjao par telefona za godinu dana?

P.S.2. Slucajno si zaboravio da procitas drugi deo posta i odgovoris na pitanja.

Poslednja izmena:
Zakljucak:

Bolje kupiti u startu da valja, nego mijenjati razne krseve. Nije onaj glupi Njemac dzaba rekao onu staru izreku...

To je to ***.[emoji106]

Running ti mora da vozis golfa i mislis da je to najbolji auto. Zar ne ? :)

Upravo to htedoh da kažem :D

Ali slažem sa njime. Ne treba uzimati krš. Zato sam i uzeo telefon koji je bolji od njegovog a platio ga manje. I sad njemu krivo :d

Mislim čim on tako olako karikira i donosi zaključke o tome koliko drugi znaju, jesu li glupi ili šta već, savršeno mi je jasno koliko nema pojma i onda diskusija sa njim samo i može da bude na nivou sprdnje.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Edit: @joca89 sta degradira ajde objasni ? Jel radi sporije sta ? Sta je tu brdo nepotrebnih opcija ? Ljudi su ti dali mogucnost da namestis telefon kako tebi odgovara. Sta ti je google dao ? Da mozes procenat baterije da namestis, pa cak i onaj drljavi ajfon ima notifikacije na ikonicama, to nema google, jer eto to je prava prica samo klotina. Posle 5 godina napravise tastaturu sa brojevima, jer eto to je fora da moram da drzim slovo da bi mi broj izbacio, kao na nokiji 3310..

možda misli na one "optimizacije"

šta ste se uhvatili za fabričke aplikacije (launcher, tastatura), to se menja na 2 klika otkad je androida.

Nisam ni video da me je citirao. A i ne mogu više da se objašnjavam. Ko ne vidi prednosti čistog Android-a neka koristi šta mu odgovara...

Al to je ono brate, uvek moralo na klotu da se dodaje te ovo te ono. Te daj flesuj ovaj rom pa onaj, pa flesuj ovo, pa skini nova launcher, pa plati nova launcher pa, tesla unread, smara ***. Bar mene je smorilo.

Bem ti ljude iz googla ne mogu krsten kernel napraviti nego mora francisco franco iz pm, koji koristi ios, e taj covek napravi bolji kernel od njih. Da se razumemo ja imam 5x, ali malo sam ogorcen na celu tu pricu nexus/pixel/google, jer po meni mnogo je to navikano, a i smorilo me flesovanje i skidanje bilo cega, hocu da sve imam da mogu da biram, skinem 10, 15 aplikacija koje koristim i to je to.
Udavio sam ljude, izvinjavam se :D

pa bolje da na klot dodaješ nego da od bloata oduzimaš :) tim pre jer ovo drugo uglavnom i ne može :)

Ala je živnula tema [emoji3]
Za par sati više komentara nego za 2 meseca !

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nego, kad ce novi Nexusi*? :D

*px

Nema od toga ništa. Vidiš da ima manjak pixel-a na tržištu...

Biće android one u USA :)
To su novi nexusi

A i ne mogu više da se objašnjavam. Ko ne vidi prednosti čistog Android-a neka koristi šta mu odgovara...

Joco, da li tebi na 6p imenik ili phone app zna da zalaguje pri učitavanjau? Lag, kašnjenje, kako god. Meni se to redovno dešavlo da to nije u RAM na 6P, dok recimo fejs kešira, ovo ne.
@Vojkan i @Danilo, isto pitanje kao i Joca za 6p?

Mene ne pitaš? [emoji14]

Tih problema nemam, ali je umeo Phone app da laguje unutar. Tipa ja otkucam broj dosta brzo, on traljavo ukuca dva-tri broja i onda odjednom otkuca ostale. Još ako je zvuk tipki uključen to se čuje kao kad ton tipke telefona pustiš nekoliko puta zaredom u razmaku od 0,2s.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Ima, ima lag na 6p, isto kao nekad samsung S3, samo ne toliko. Nije uvek to u RAM. Jedini fon koji mi je to uvek vadio bez razmišljanja je htc 10, svi, ali svi ostali zanju da nekad zastanu, neki više, neki manje, pa i 6p.

Nemojte ovde da pominjete podršku, Pixel je sigurno ima. Ja tu ne pravim pitanje. Ima je i nexus.
Samsung, Sony, HTC i ostali su ti koji odvale cenu a nemaju podršku! Spadaju na dno Kineza duplo i troduplo jeftinijih sa te strane. To me nervira. Eno Huawei kad je pustio v7 za P9, a samsung za S7 još nije! Nema obaveštenja kod mene na telefonu, dok ne stigne zvaničnim kanalom ne računam, ja da popravljam/flešujem drugi region za tu lovu neću. Jeste, ima i ona strana da su S7 i S7E trenutno najkompletniji, to stoji i mogu da kažem iz prve ruke, ali ne praštam više za lošu podršku. Moraju da se potrude u budućnosti da mi izvuku pare.

Poslednja izmena:
Stock android nema zamenu. Ove zabloatovane gluposti ne mozes nikad da ocistis a stock ces lako da napakujes cime hoces i opet ce super da radi.

Sent from my SM-N920C

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno