Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok Kinezi ne srede softver za kameru nema vajde. A taj Mi5 o kome pricate prate hw problemi.

Sent from my SM-N920C

+1 @Opusteno
Nisu ovo teretna vozila a ni rakete pa da HW treba da se pravi od specijalnih legura, a cene izmedju Kineza i već brendiranih, čitaj izvikanih imena su bezmalo duple. Prednost Šljamsunga je jedino u tome što im najsporije pada cena pa neko ko uzima telefon na par godina da se služi izgubice najmanje, mada uz ovoliku razliku u koštanju u startu nisam siguran da će biti u prednosti za par godina kad se uporedi polovni S7 i Mi5s na primer.

Poslednja izmena:
Puno srece pri prodaji Kineza starog 2 godine, veruj mi da ce ti trebati.

A samo se pitam da li cete ikada da ukapirate da ni Sljamsung, ni Drndroid ni bilo koja od tih gluposti nije smesna...

Ko pa nosi telefon 2 godine ? Pa ovde velika vecina ljudi ne nosi telefon duze od 6 mes/godinu dana. Svaka roba ima kupca, ja msm da nema telefona koji se nije prodao, al ako hoces vec zivi bili pa videli kinezi ce se za 2 godine prodavati mnogo jako. Pogledaj vec sad oglase preplavljeni su kinezima.

Sent from my Pixel using Tapatalk

Jel imaju ovlašćene servise, prodajne objekte, podršku u Srbiji ti Kinezi? Nemaju. Onda baš i ne treba sa se porede sa najvećim igračima jer Čajnezi ne ulažu u to već sve guraju u hardver. Tako da pored debelog marketinga ima još razloga zbog čega neki proizvod košta 200e više. Neko neće da kupuje uređaj sa wc papir garancijom... Porede se babe i žabe...

A ovaj s7 za 450e nije sa wc papir garancijom ? Brate ako ces o Srbiji ovde mnogo toga nema, nije bas za poredenje..

Sent from my Pixel using Tapatalk

Gomila "brendiranih" telefona je ovde takodje sa wc papir garancijom tj nije uzeta iz legalnih kanala vec je to KP varijanta i slicno. Kinezi nemaju ovlascene servise kao sto ni neki Samsung sa KP ne mozes u ovlasceni servis. Ulazu u softver ali da, to nije na nivou kako neki drugi rade plus nije za nase trziste. Leeco recimo ima fantasticne servise i to je odlicno uklopljeno u njihov EUI, naravno totalno neupotrebljivo kod nas.

Medjutim kada stavis na papir i vidis da za cenu jednog recimo Samsunga iz legalnih kanala mozes da kupis tri neka recimo kineza ili 2 ako gledas neki Samung sa KP, prosto prica onda dobija drugu dimenziju. Ne svidja se nekome MIUI itd? Ok, ne svidja se ni meni. Ogromna vecina njih ima CM ili nesto slicno kao alternativu i sve bude kako treba. Jednostavno, nema tog uredjaja koji ce da me natera da podrsku platim 400e ako znam da komponente u njemu kostaju 200e. Da je manja razlika pa da pricamo. Ovako...

Ali za Sljamsung i slicne ces lako naci deo ako zatreba i odraditi servis. Hajde odradi to za Kineze.

Sent from my SM-N920C

Na oglasima ima sa validnom garancijom od dve godine s7 za 460-470e...
Edit: Zbog čega je Huawei digao cene i skuplji od ostalih Kineza?

Poslednja izmena:
Ako zatreba deo porucicu ga sa Alija i resiti to ovde. Ako se uopste isplati popravka, vrlo moguce da je "jeftinije" uzeti nov telefon opet.

Eto 460-470, to je jos malo pa ravno 3 moja telefona. Jednostavno u toj racunici Samsung nema sta da trazi. Daleko od toga da ne valja, samo su nas prosto kinezi(ne svi, da ne pomisli neko da sve odande valja) naucili da sve to moze za daleko manje para. Ne patim od toga da mi na telefonu pise ne znam sta. Kad taj S7 bude 300e koliko realno i vredi onda ima smisla pricati o tome da je dobra kupovina.

Naravno, nije sve crno-belo, zato mislim da nije dobra generalizacija ali da, verovali neki ili ne, u mnogo situacija je kinez itekako bolja kupovina. Naravno, ima situacija i kada nije tako.

Brate svi navalili na servise, pa *** sta ce ti servis ? Ja ne pamtim da mi je neki telefon crkao.. Opet, ako ces ti da brines kada platis telefon 500e+ dal ce da ti crkne i sta ce da se desi, to onda nije dobra prica. Nisam nesto listao s7 temu ali videh da su crkavale neke stvari. Uostalom sta uopste komentarisemo samsung, oni ne trebaju da postoje na mapi posle note 7.

Ali za Sljamsung i slicne ces lako naci deo ako zatreba i odraditi servis. Hajde odradi to za Kineze.

Sent from my SM-N920C
Debelo grešiš, S7 Edge ima problem jer ekrane nemaju na stanju, pričao sam sa drugarom iz servisa, a imaju problem na istom modelu i sa HW crkavanjem kamere, toliko o validnom servisu i podršci u Srbiji.

U zadnja 2 meseca drugar je 2x lomio ekran na Edge-u i oba puta zamenio ekran u lokalnom servisu bez problema.
Za crkavanje ekrana sam upucen ali za kameru nije bilo nekih zalbi vecih.

Sent from my SM-N920C

U zadnja 2 meseca drugar je 2x lomio ekran na Edge-u i oba puta zamenio ekran u lokalnom servisu bez problema.
Za crkavanje ekrana sam upucen ali za kameru nije bilo nekih zalbi vecih.

Sent from my SM-N920C

I onda ti zavalja na kp za 450e, NOV bez ogrebotine, stanje 10/10. :D

Pa verovatno tako nesto i rade ovi sto ga daju za te pare.
Ispod 500 sa validnom garancijom i racunom ne ide.

Sent from my SM-N920C

Naravno da ćeš da razmišljaš o servisu, jer samo glup ne bi. Zasto? Evo ja sam prvi koji je kupio iPhone 6 i 3 puta ga menjao u 18 meseci tj na svakih 6. Da nemam servis ovde, znaš kada bih ga zamenio i koliko ni me to koštalo? A šta misliš koliko bi me koštalo da nemam ni garanciju ni servis u svom gradu ili državi ili ne daj Bože kontinentu?
Samsung nije propao, svidelo se to nekima ili ne, zbog onoga što nudi za uložen novac.
Huawei ima cene koje ima isključivo zbog prodajno-servisne mreže i softverske podrške koju su podigli. Do skoro to nisu imali pa smo videli koliko su im koštali telefoni.
Pixel jeste preskup, meni lično ovaj aktuelni nije interesantan, ali sigurno da nekom procentu jeste i to poštujem.

I za kraj, sviđa ti se kinez? Super, drago mi je da ti završava posao, ali me nemoj smarati svuda o njemu jer ja neću da rizikujem da mi nešto crkne i da bacim tih 150-200€.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne treba da razmisljas o servisu jer ako kupujes premium brend treba da dobijes i premium uredjaj a ne da ga menjas 3 puta u 18 meseci.

Niko ne kaze da je Samsung propao vec da je veliki deo cene koju placas samo brend, da bi pisalo sa telefonu da je Samsung. Ne kazem da si ti licno takav, mozda jesi, mozda i nisi, ali da, gomili ljudi je itekako bitno to. Najbolji dokaz je sto se novi Iphone u startu rasproda. Ima tu ljudi koji znaju zasto su ga kupili ali itekako ima i onih koji su ga kupili jer je iPhone i to je popularno. I Samsung je samo uzet kao primer, na bilo koji nazovi premium brend to moze da se primeni. Cim pocnes da pravis ime i cena ide gore. OnePlus je zivi dokaz za to.

To sto ti mislis da to neko tamo sedi u garazi i pravi telefone i prodaje za 150e je samo tvoja neinformisanost. I kad to tako kazes, sa visine, "drago mi je da ti zavrsava posao", mogu da ti kazem da konkretno moj kinez zavrsava posao na isti nacin na koji i tvoj Edge a platio sam ga 3 puta manje. I zamisli nije se pokvario jos uvek. A ostalo para za pametnije stvari.

@azimuth covece bacio si min 500e na telefon koji ti je crkao 3 puta.. Mi smo stvarno cudna nacija. Posle se ljudi cude zasto prelaze na kineze 3 puta jeftinije. Taj i da crkne nece ti biti nesto cudno a i platio si ga 200e. Isto tako verovatno moze da se popravi za okej cifru. Ali ne, svi ce pre uzeti ajfon i samsung baciti 500e+ i neka crkava sta ima veze. Koliko si ga koristio a koliko ti je bio u servisu bas me zanima ?

Kupis 6P za 400e, crkne ti ekran ili ploca. Gde ces je kupiti i ako je uopste nadjes koliko ce te to izaci? Da postoji garancija dinara ne bi dao. Ne?

Tako je -zato ne kupis 6P i resio si problem. Jer ako plocu treba da porucis sa inerneta i jos je platis ne znam koliko onda taj telefon na kraju malo previse kosta...

Ako kupis za 150e nesto sto je istih specifikacija samo ne pise "ime" na prednjoj masci onda i ako kupis deo za 50e sa interneta nije strasno. A mozes i da uzmes nov telefon pa opet nisi na tih 400 koliko si u startu dao sa 6P.

Naravno, da ima 6P sa zvanicnom garancijom ovlascenog servisa i neka kupovina preko operatera za normalne pare, onda prica vec moze i da bude drugacija.

Opet kazem, ja kineza bez garancije i servisa kod nas ne bih uzeo ni u ludilu. Možda bih za 50-100€, ali preko toga me ni puškom ne bi naterao.
IPhone sam imao 18 meseci, od toga je možda ukupno 40 dana proveo u servisu, a na kraju tj posle 18 meseci sam dobio nov S7E. Drugim rečima, iPhone sam platio oko 470-480€ (kroz rate) i dobio S7E ili ako okreneš stvari, dobio sam besplatno iPhone na korišćenje 18 meseci i platio S7E 470-480€.
Svaki telefon tj sve se može pokvariti, samo je pitanje da li imaš garanciju koja pokriva taj kvar i servis da ti otkloni kvar ili si bacio 150-200€.
Ne, ne pričam tj ne pišem sa visine. Zaista mi je drago da ste zadovoljni sa telefonima, ali isti taki ne vidim kakve veze imaju sa ovim iz naslova i zašto ih konstantno poredite.
Nekima je prosto zadovoljstvo da imaju taj ili takav telefon, neki su jednostavno u mogućnosti, baš kao što je situacija sa kolima. Neko vozi polovnjaka od 1000-2000€, neko kupi novog za 10 000, a neko istrese 80 000€ a da ne trepne. Svaki će te odvesti od tacke A do tačke B, samo je pitanje kako i koliko udobno.

@azimuth ajde kupi nov mi5 sa oglasa za 240e, koristi par meseci pa ako ti se ne svidi javi da ga otkupim. Verujem da sem ekrana nikakvu razliku ne bi primetio u odnosu na s7.

Kad bi kinezi tako crkavali kao što se ovde komentariše ne bi postojale te kompanije odavno. Ja evo drugog kineza imam i nema nikakvih problema, još u kući imam i 2 Huawei telefona za dinar pa i oni ni posle 2 godine korišćenja nisu crkli. Šteta, je l' da? A Samsung ne eksplodira? Pixel se ne zamrzava? Ajfon 6 se ne krivi? Mnogo smo mi smešna nacija.

Da ali poredjenje nije isto o tome se i radi. Logika u tvojim primerima za auto stoji ali ovde imamo situaciju da imas kineza za odredjenim specifikacijama tj komponentama koji kosta 150-200e i "premium" brend koji sa istim tim specifikacijama kosta 450-500e. Obojica te isto voze od tacke A to tacke B. Da ima razlike, naravno, ako mozes da uzmes bolji uredjaj uzeces. Ovde se svodi prica na to da li je bolji kinez ili neki "premium" brend za koji isto tako nemas servis i podrsku jer je nabavljen na crno od madjara.

Sto se diskusije tice, pa ni S7 nije tema, no prosto, tehnika je, volimo svi to, zdrava diskusija. Ne idem svakako i trolujem po svim temama kako ja imam ne znam sta a onaj drugi je majmun. *****izam.

Zato sam i napisao da mi ovaj Pixel nije interesantan jer između ostalog em nemam garanciju (doduše nemam ni kutiju ni punjač jer prodaju gole telefone), em nemam servis ako zatreba.
Nije tema ni S7 niti neki drugi telefon, ali sam se samo nadovezao na poređenja od ranije.
@filip11314, kupi ti S7E, koristi par meseci pa onda piši o njemu ;)
Nisam ja ni rekao da crkavaju svi redom niti da ih prave u garažama, već da nemaju prodajno-servisnu mrežu. Da imaju, morali bi i troškove toga da uračunaju u konačnu cenu telefona koji nama prodaju. Isto važi i za softver. Od čega će da plate tamo neke ljude da im urade Nugat ili koji već apdejt? Iz svog džepa? Ne, nego od cene telefona odvoje neki $/€ i to ide u te svrhe.

Uostalom, ako sve bude kako treba, ako opstanu i razviju se, naprave prodajno-servisnu mrežu, buku konkurentni u svim segmentima, videćemo da li će i dalje koštati koliko koštaju delovi u proizvodnji ili će podići cene kao što je Huawei uradio nedavno, kao što su ostali uradili odavno.
Sa druge strane, lično jesam za to da bude još brendova, zdrava konkurencija koja vodi ka nižim cenama, ali za to treba i mnogo love i mnogo vremena ili ako si google pa da imaš samo love toliko da ne znaš da pročitaš tu cifru.

Napisa joca sa svog kineza bez garancije [emoji28]
Zato što je apsolutno tako. Ja sam prihvatio rizik da 6p može da crkne ili bilo šta drugo. Sve su to kinezi. Isti tako poštujem to što će neko da kupi za duplo manje nekog Kineza u odnosu na videće flagship telefone, i ja bih to uradio.. Ali isto tako ne može da se poredi cena proizvoda firme koje ne ulaže u distributivne centre, servis, podršku, update (kakav takav) sa kineskim firmama koje uređaje prodaju online i nemaju većinu tih troškova. I taj švercerski Samaung je kupljen u Mađarskoj gde Samsung i drugi proizvođači imaju svoje troškove. Tako da Kinez kojeg naručiš online i krstiš se levom i desnom da ti prođe bez carine ne može da se poredi u svim aspektima sa vodećim proizvođačima...

Poslednja izmena:
Evo recimo OnePlus je kostao koliko je kostao i imao odlicnu zvanicnu podrsku. Bio totalno nepoznat. Kada sam ga uzeo, isto je bila prica, jao kinez, sta ce ti to i slicno. Danas, OP3, premium uredjaj, dobra podrska i kosta solidno vise u odnosu na ono koliko je OPO kostao a imao je sve to isto. I dalje nema prodavnice i dalje nema lokalnog servisa. Pa sta se promenilo? A da, sada smo popularniji brend i zato veca cena.

+ sto gomila tih kineza za svoja lokalna trzista imaju sve to. E sad sto toga nema ovde... Iskreno, upitno je po meni i trebaju li da imaju. Kazem ako su cenom toliko konkurentni onda ne zelim ni da razmisljam o popravci. Da se mnogo kvare statistike kvarova bi to jasno rekle. Ovako, ako se i desi neki kvar, porucicu deo kazem i propraviti ili cu cak kupiti nov i proci jos bolje. Mada realno, nijedan telefon mi se nikada nije pokvario. Nijedan od kad sam iste poceo da koristim.

I nikakav problem nemam sa OnePlus filozofijom, imamo jedan servis u EU recimo, svaki telefon saljes postom tamo, ako je za popravljanje sredi se, ako nije, evo ti nov i slicno. To sto mi nismo normalna drzava pa nismo u tom svetu je vec nesto drugo... Hocu reci ne vidim nikakvu potrebu da imamo u svakoj zemlji zvanicno predstavnistvo, servis itd ako ce nepostojanje toga(a organizacijom na neki drugi nacin) da dovede da mi kao krajnji korisnici imamo nizu cenu za istu stvar...

Zato što je apsolutno tako. Ja sam prihvatio rizik da 6p može da crkne ili bilo šta drugo. Sve su to kinezi. Isti tako poštujem to da će neko da kupi za duplo manje nekog Kineza u odnosu na videćet flagship telefone..Ali isto tako ne može da se poredi cena proizvoda firme koje ne ulaže u distributivne centre, servis, podršku, update (kakav takav) sa kineskim firmama koje uređaje prodaju online i nemaju većinu tih troškova. I taj švercerski Samaung je kupljen u Mađarskoj gde Samsung i drugi proizvođači imaju svoje troškove. Tako da Kinez kojeg naručiš online i krstiš se levom i desnom da ti prođe bez carine ne može da se poredi u svim aspektima sa vodećim proizvođačima...

Dosli smo do sustine. Obojica smo prihvatili taj rizik koji navodis. Ti si svoj uredjaj platio 400e onaj tamo nekog kineza upola manje za isto. Ti imas redovan update od Google-a(sto stvarno postujem i sto mi je veliki + kod Nexus/Pixel uredjaja) a onaj tamo nema i ceka da neko napravi recimo neki CM(sto uglavnom i ima). I onda je samo pitanje, da li je vredno za uredjaj koji vrlo verovatno neces ni koristiti 2 godine, da das 200-250e za to da bi ti neko napravio update redovan...

Sve te firme iz Kine itekako imaju sve to sto si naveo. I ozbiljna ulaganja i servis itd, no ne ovde. I ljudi koji kupuju njihov uredjaj tamo(i mi uostalom ovde) tom kupovinom placaju i njihova ulaganja u servis, podrsku itd. Zato i kazem, ako se sve to moze napraviti i sa cenom od 200e onda je cena od 500e upitna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno