Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko skoro porucivao UPSom?
Ispod 50e posiljka, 30e vrednost, 30e sam shipping - da li UPS dodaje nesto svoje? (sem PDVa, to nije problem)

Jel ovo znaci da ce da carine? Ili se jos ne zna?
4f70012343daa2716b3368db8430ac84.jpg

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ne zna se. Ako i sutra i prekosutra bude tsmo onda carine

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Je l' ti promenjen status da ces danas dobiti ili je jos na carini?

Ово је послао 6п!

Carina nema pravo da otvara nasa pisma, nije bitno da li su preporucena ili obicna jel tako? pismo prolazi bez carinskog pregleda?

Nije tako . Posta kao pismo vodi posiljku do 2kg tezine , odgovarajucih dimenzija.

Znaci stvarno pismo a ne neka roba koju ti neko salje u koverti? To se ne otvara osim ako si sumnjiv iz nekog razloga :d

Da druze stvarno pismo, papiri samo, kakva roba? bas zato i pitam, papiri su unutra nemam nikakve robe, kartice, upaljaci , samo papiri, 2 ili 3 papira. A treba mi sto pre...

Poslednja izmena:
Jel neko narucivao (pretlostavljam da jeste) led sijalice sa alija? Kako je prosao sa carinom i do koliko komada bi bilo bezbedno naruciti? Meni bi trebale tri sijalice, sad ne znam dal da narucim jednu, pa da sacekam da posalje, pa drugu, pa trecu...jer Kinez kakav je sve i da mu kazem strpace sve u jedan paket.
Nije tema, al ajde kad smo vec kod toga, neka preporuka za prodavca (sijalice) sa alija?

Da druze stvarno pismo, papiri samo, kakva roba? bas zato i pitam, papiri su unutra nemam nikakve robe, kartice, upaljaci , samo papiri, 2 ili 3 papira. A treba mi sto pre...

To ce 99.999% da prodje bez otvaranja. Jedino ako su neki bitni dokumenti a hitno je, DHL je mozda bolja opcija. Mozda i nije toliko skupo a ovde ce biti za par dana.

Nema vise popusta na DHL express na iHErbu :( Moracu od sada obicnom postom narucivati. Da li su vam ikada oduzeli vitamine na carini, jer je bilo skuplje ?

Znate li neki drugi sajt i imatel i iskustva, razmisljam sa VItacosta da pocnem narucivati tabletice

Poslednja izmena:
Jel neko narucivao (pretlostavljam da jeste) led sijalice sa alija? Kako je prosao sa carinom i do koliko komada bi bilo bezbedno naruciti? Meni bi trebale tri sijalice, sad ne znam dal da narucim jednu, pa da sacekam da posalje, pa drugu, pa trecu...jer Kinez kakav je sve i da mu kazem strpace sve u jedan paket.
Nije tema, al ajde kad smo vec kod toga, neka preporuka za prodavca (sijalice) sa alija?
Kolike su te sijalice? Ako su vece naruci dve pa jednu. Ako hoces da budes siguran da te nece cimati na carini.

Sent from my IRON using Tapatalk

Meni je stiglo 6 led sijalica, ukupne cijene oko 22e i nista nisam platio. Ni otvaranje cak

Jel neko narucivao (pretlostavljam da jeste) led sijalice sa alija? Kako je prosao sa carinom i do koliko komada bi bilo bezbedno naruciti??
Ja za 3 komada ne bi gubio vremena.
Porucio sam 30 komada nekoliko puta (treba mi dosta G4/G9, a nigde drugde nema sa nekom jacinom u LED varijantu, sve neko njesra od 2W, 30 komada da stavim pa bi se opet jedva videlo nesto :))
Nema vise popusta na DHL express na iHErbu :( Moracu od sada obicnom postom narucivati. Da li su vam ikada oduzeli vitamine na carini, jer je bilo skuplje ?
Da su oduzeli zbog cene ili nekog pravila, jos uvek nisam cuo.
Ali jesam imao slucaj da su ronjesa iz DHLa hteli da naplate spediciju jednom prilikom, ja rekao da se vrati, iHerb nije hteo nista da vrati od cene paketa (i ja sam posle toga i prelaska na Loyalty umesto direktnog popusta prestao da ista od njih porucujem).

Ja za 3 komada ne bi gubio vremena.
Porucio sam 30 komada nekoliko puta (treba mi dosta G4/G9, a nigde drugde nema sa nekom jacinom u LED varijantu, sve neko njesra od 2W, 30 komada da stavim pa bi se opet jedva videlo nesto :))

Da su oduzeli zbog cene ili nekog pravila, jos uvek nisam cuo.
Ali jesam imao slucaj da su ronjesa iz DHLa hteli da naplate spediciju jednom prilikom, ja rekao da se vrati, iHerb nije hteo nista da vrati od cene paketa (i ja sam posle toga i prelaska na Loyalty umesto direktnog popusta prestao da ista od njih porucujem).

Tu ti iHerb nije nista kriv bio. Jer lijepo stoji da ce vratiti novac samo ukoliko cijena povratka paketa bude manja od iznosa robe koji si platio. Medjutim, posto ovi nasi kada vracaju to za USA naplate PAPRENO, iHerb i ne moze da vrati.

DHL ti nece naplatiti nikakvu spediciju ovde, ukoliko ti iznos robe ne prelazi 50e. Narucio sam oko 10 iherb posiljki na ovaj nacin i za 3 dana mi dodje na kucnu adresu i platim NULA.

Iako je sada cijena DHL-a 18E, umjesto 8E, opet razmisljam da do 50e narucujem na takav nacin, jer i kada narucis obicnom postom, slijedi ti PDV, otvaranje, dugo cekanje itd... Tako da je mozda opet bolje platiti ovih 18E za shipping. Naravno da cijena ne prelazi 50E (postarina nije bitna jer se ne uzima u ozbir priliko carinjena dhl expresom)

P.S. Koliko su ti trazili za spediciju i koji je iznos bio u pitanju ?

Poslednja izmena:
Tu ti iHerb nije nista kriv bio. Jer lijepo stoji da ce vratiti novac samo ukoliko cijena povratka paketa bude manja od iznosa robe koji si platio. Medjutim, posto ovi nasi kada vracaju to za USA naplate PAPRENO, iHerb i ne moze da vrati.
iHerb moze da ima besplatan DHL shipping, a ne moze da vrati paket od 90$? How yes now... to pricajte neiskusnima koji ce u to poverovati :) Pa mene je manje kostalo da posaljem paket od skoro 2KG preko DHLa iz Srbije, kao fizicko lice.

P.S. Koliko su ti trazili za spediciju i koji je iznos bio u pitanju ?
90$ je bio paket, 4000 su trazili za spediciju. Ranije je moglo da se zahteva da ide po skracenoj proceduri, i to sam radio - samo naplate veci % carine, ali nema spedicije.
Sada nisu hteli.

Sijlaice ko i obicne, otprilike, koliko mogu da zakljucim preko slike, mozda malcice vece. Pa ja nasao i do 15w idu po sijalici...to mu dodje po ovim katalozima sto uporedjuju jacine kao obicna od preko 100w, sto mi je i vise nego dovoljno. Pa mi zato treba samo tri komada...da zamenim postojece...crkavaju na nadeljnom nivou...ne mogu samo sijalice da nakupujem.

Neko je skoro ostavio sa KP-a link, gde prodaju bas kineske "kukuruze" LED, izgledaju bas dobro, i cena su skroz OK.
Probaj bas tako da nadjes (LED kukuruz), mozda ti vise odgovaraju.

iHerb moze da ima besplatan DHL shipping, a ne moze da vrati paket od 90$? How yes now... to pricajte neiskusnima koji ce u to poverovati :) Pa mene je manje kostalo da posaljem paket od skoro 2KG preko DHLa iz Srbije, kao fizicko lice.

90$ je bio paket, 4000 su trazili za spediciju. Ranije je moglo da se zahteva da ide po skracenoj proceduri, i to sam radio - samo naplate veci % carine, ali nema spedicije.
Sada nisu hteli.

Da, bas sugavo sto je obavezna sada ova spedicija od 4000 za sve preko 50E.

CIsto da znas, izgleda zbog velike zalbe korisnika, shipping na iherbu je sada FREE za obicnu postu preko 40$, a DHL Express samo 10$ ili manje, zavisno koliko narucis 3:) Odusevljen sam. Sada se ulogovah. NAdam se da ce potrajati :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno