Šta je novo?

LG G4

Problem glavni ovde kod nasih ljudi sto svi zele da budu pametni i da kupe fon za 50 evra manje,preko nekih prodavaca ...
Ja sam moj kupio sa validnom garancijom 2 godine,crkla mi ploca,stavili drugu,imao sam neki problem sa ekranom ,zamenili,ne stedim ga neka crkne i ova bole me imam jos godinu garanciju.... Nijebproblem u telefonu,problem je u nama, burazeru crko s7 edge kupio na kp uvatio se za ....***a hteo jeftinije, a ovaj decko serviser sta ti hvali buraz kako bi ti radio da nisu vaki modeli...

Problem glavni ovde kod nasih ljudi sto svi zele da budu pametni i da kupe fon za 50 evra manje,preko nekih prodavaca ...
Ja sam moj kupio sa validnom garancijom 2 godine,crkla mi ploca,stavili drugu,imao sam neki problem sa ekranom ,zamenili,ne stedim ga neka crkne i ova bole me imam jos godinu garanciju.... Nijebproblem u telefonu,problem je u nama, burazeru crko s7 edge kupio na kp uvatio se za ....***a hteo jeftinije, a ovaj decko serviser sta ti hvali buraz kako bi ti radio da nisu vaki modeli...
Nije to baš tako. Ja sam kupio telefon star pet dana za 300 evra u martu sa nazovi garancijom jedne male radnje, a u to vreme sam hteo da platim i 350 i 370 evra sa dve godine garancije od operatera ili nekog iz neke radnje sa fiskalnim i to nije postojalo.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I sada je jako tesko naci telefon koji ima dve godine garancije. Ja sam naletela na decka koji je prodavao telefon kupljen u Vipu i garancija je bila do maja `18 godine. Pored njega jos samo dva coveka su davala garanciju, pisanu, validnu. Svi ostali radnu od 7 dana.

A ne, ne...nemam ja strpljenja, a ni vremena ulaziti sa tobom u bilo kakvu konverzaciju...uzaludno je. Jedan smesak za tebe :) pozdrav i svako dobro.
pa imaš Xiaomi Mix XL, nikakve veze nemaš sa G4, al znaš izgleda najbolje šta i kako (ne samo u ovoj temi, maltene nema teme za telefone u kojoj ne komentarišeš). Evo i tebi jedan: :)
Pratim ovu temu od sad i cekam da ovaj joriq ili kako vec se javi sa porukom "Evo i meni crkao moj G4" :D :D
joriq će da ti maše u ovoj temi sve dok bude imao G4, isto kao što mašem u HTC One M7 temi od maja 2013-e god svima onima koji su me ubjeđivali da će se na svakom M7 prije ili kasnije pojaviti problem sa ljubičastom kamerom... Što reče RadmilaM (ako je i to tačan podatak), oko 15% G4-ki je pogođeno problemom, što ostavlja nas 85% da koristimo tel bez problema.
I sada je jako tesko naci telefon koji ima dve godine garancije. Ja sam naletela na decka koji je prodavao telefon kupljen u Vipu i garancija je bila do maja `18 godine. Pored njega jos samo dva coveka su davala garanciju, pisanu, validnu. Svi ostali radnu od 7 dana.

za 250e i da si mirna još godinu i po što se garancije tiče, pa teško da može bolje IMHO, sem da se ide na neke Kineze, ali poslije mog iskustva sa Meizuom i Lenovom, ne hvala...

Imala ja Meizu m2 note, dobar je ali ovaj je, jelte, bolji. :D

Suvisna je dalja rasprava oko maticne ploce, i ptice na grani znaju da crkavaju. Ako korsnik ima garanciju sve ce se resiti bez troskova.

pa imaš Xiaomi Mix XL, nikakve veze nemaš sa G4, al znaš izgleda najbolje šta i kako (ne samo u ovoj temi, maltene nema teme za telefone u kojoj ne komentarišeš). Evo i tebi jedan: :)

joriq će da ti maše u ovoj temi sve dok bude imao G4, isto kao što mašem u HTC One M7 temi od maja 2013-e god svima onima koji su me ubjeđivali da će se na svakom M7 prije ili kasnije pojaviti problem sa ljubičastom kamerom... Što reče RadmilaM (ako je i to tačan podatak), oko 15% G4-ki je pogođeno problemom, što ostavlja nas 85% da koristimo tel bez problema.

za 250e i da si mirna još godinu i po što se garancije tiče, pa teško da može bolje IMHO, sem da se ide na neke Kineze, ali poslije mog iskustva sa Meizuom i Lenovom, ne hvala...
Vidim moj si fan...pomno me pratis. :) Al si se malo prebacio (verovatno pomesao sa kim se trenutno svadjas) pa si me pobrkao sa nekim. Ako te bas zanima trenutno koristim g flex 2, a inace sam zaljubljenik u it i mobilne uredjaje narocito pa sam, jel te, i promenio dosta istih i smatram sebe dovoljno kompetentnim za komentarisanjem u svim temama u kojima komentarisem. Na stranu to sto sam okruzen ljudima slicnih afiniteta pa se diapazon uredjaja koje sam koristio ili koristim dodatno prosiruje. Ne dolazim na forum da se ku**im kakav sam Onazis i kako me zabole k**a ako mi rikne g4 jer cu odmah da kupim jos 36 komada da delim deci po parku. :)

gflex 2 pati od istih problema kao i g4, po onome sto sam citao. Ne sumnjam da si vec izgasio brza jezgra, mozes li da provrtis benchmarke, recimo Antutu i da nam javis rezultate, da vidimo koliko je usporenje?

gflex 2 pati od istih problema kao i g4, po onome sto sam citao. Ne sumnjam da si vec izgasio brza jezgra, mozes li da provrtis benchmarke, recimo Antutu i da nam javis rezultate, da vidimo koliko je usporenje?
Da znas da sam razmisljao u tom pravcu. Nego ne znam da li uopste moze da se izvede ta procedura kao na g4 s obzirom da je lg zakljucao bootloader na flex 2 i ne namerava da ga otkljuca. To sam bas hteo da pitam @stojshic ali ga ti otera sa teme. :)

Poslednja izmena:
Da znas da sam razmisljao u tom pravcu. Nego ne znam da li uopste moze da se izvede ta procedura kao na g4 s obzirom da je lg zakljucao bootloader na flex 2 i ne namerava da ga otkljuca. To sam bas hteo da pitam @stojshic ali ga ti otera sa teme. :)
Tu sam ja i dalje. Samo ne ulazim u dalju raspravu jer ne vodi nikuda.

Nije problem bootloader, jer i na G4 isključuješ jezgra bez otključavanja bootloadera, zato što zvaničan softver ne traži otključavanje. Problem je što ne postoji softver za Flex 2 koji isključuje jezgra (bar ne da ja znam)...

Iskreno, nije mi se niko javio za problem na Flexu. E sad, manje ga i ima nego G4-ki, ali opet, mislim da bi se sve neko javio. Snapdragon 810 se pregreva i sam aktivira taj "kernel throttling", i izgleda kao da mu to pomaže da ne zakucava toliko kao Snapdragon 808, koji kao nema taj problem sa pregrevanjem, ali zakuca. Nije problem samo u G4, i Nexus 5x ima isti problem (Isto Snapdragon 808). A i generalno, čini mi se kako LG ima neki problem. Imao sam i 5-6 G3 sa istim problemom na procesoru kao i G4, par LG Fino, Belo... Zanimljivo što isti pritisak na procesor koji rešava skroz oštećene G4 (qhsusb 9008), rešava i G3... Ne znam šta da mislim. Pominje se i G5 po forumima... Voleo sam G4, ali nesto tu LG ne radi kako treba...

Sent from my ZTE A2017U using Tapatalk

Kakva iskustva imaš sa 5x?
Sem za dva čoveka koja su mi se javila da im ne radi, nisam lično imao iskustva, ali sam posle G4 gledao da uzmem neki Nexus (greška što nisam 6P nego završio sa Axon-om), pa sam gledao i 5X i naleteo na baš dosta foruma na kojima se ljudi žale, manje više isto kao i za G4, a i beše neka vest na netu nakon toga, AndroidAuthority ili negde...

A i generalno, čini mi se kako LG ima neki problem.

Ima, bio je prisutan od G2, pa je dosao i do G5. Ljudi su postali skepticni prema LG brendu telefona. Cula sam ga su ugasili predstavnistvo u Evropi. Mada, najavise i G6. Ne znam kako ce proci s obzirom na to da su pukli sa G5com...
Fijasko od G4ke ih je ubio..

evo, nadam se da ćete zajedničkim snagama uspjeti da osmojezgrani tel apgrejdujete na sigurniji četvorojezgrani ;)

nego, ima li kakvih najava na XDA za Nougat?

evo, nadam se da ćete zajedničkim snagama uspjeti da osmojezgrani tel apgrejdujete na sigurniji četvorojezgrani ;)

nego, ima li kakvih najava na XDA za Nougat?
Vala da moze ja bih odmah odradio. :) ***, uzeo fon preko kp sa toalet papir garancijom, ako mi rikne maticna mogu sa njim da uradim isto sto i sa toalet papirom. Verovatno bi me odrali za zamenu maticne i to ako bih nasao neki servis koji moze da je zameni, jer kao sto rece stojshic redak je fon, slabo delova za njega. Drugar nije mogao bateriju da nadje ovde, nego narucivao sa neta. Tako da bi me to verovatno iznelo skoro kao nov flex 2, a svakako vise nego sto bih mogao da prodam ovaj dok jos radi. Izgleda da mi je najsigurnije da probam da ga prodam pa da uzmem nesto drugo, mada navikao sam se nekako na njega, daleko od toga da je savrsen, ali ja za sad (skoro godinu dana) i vise nego zadovoljan. Sto bi reko jedan lik krivina je jedna, sve ostalo su cigle. :D

Poslednja izmena:
Evo da javim da su iz Mobisa popravili telefon za neverovatnih 7 dana.Stavljena je nova maticna sa serijskom oznakom 611 pa cemo videti dokle cemo dogurati sa njom :)

Moj G4 kod gospodina iz Apatina vec 4 i po meseca and counting... bravo za mobis

tih maticnih bi trebalo da drze na lageru, kad je vec problem opstepoznat, i da se rjesava za dan-dva

Novije serije su ok.. Ja sam imao 506 verziju dosta se grejao telefon. Sada imam 609 ne primecujem grejanje nikakvo... Takodje mogu da kazem da kod novijih telefona popravljeno je i curenje svetlosti na ekranu ali bar mi se cini slabije traje baterija

E sad ne razmisljam logikom dali ce ili nece crci tel za god ili dve.. Samsung s6 edge mi je pojavio nekakve mrtve piksele na onom edge delu posle 20 dana... Imao sam dva sonija z3+ i na obadva se pojavile nekakve svetlije tacke na ekranu posle mesec - dva koriscenja i to na istom mestu.... Svaki tel ima neku manu ne znam ni ja... Sto se kineza tice na kineske stvari sam potrosio mozda 2000 evra u zadnjih 3 godine i nijednu od tih stvari vise nemam. Ne kazem da su kineske stvari dobre ili.lose ali iz principa ne kupujem ih vise... Zadnju kinesku stvar koju sam kupio je skuter koji je trajao 2 godine i poceo da se raspada a najteze mi pada sto sam ubedjivao ljude da kupuju ta ****** u firmi i nijedan vise ne radi posle dve tri godine...

Nisam imao kineske twlefone a neci ih ni kupiti nikad.. Verujem da odaju kvalitet na prvi pogled kao i gore pomenuto

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ubise nas predrasude. Za mobove je bar lako proveriti...puni forumi korisnika huawei, xiaomi, meizu, lenovo, leeco i telefona ostalih kineskih brendova. Nesto nisam primetio da se zale vise od korisnika ovih zapadnjackih brendova (tu ubrajam i samsung, lg, sony...iako geografski nisu bas sa zapada :D). Jedan imam i u kuci i za sada sljaka ko blesav...kuc, kuc, kuc.

Poslednja izmena:
tih maticnih bi trebalo da drze na lageru, kad je vec problem opstepoznat, i da se rjesava za dan-dva
Mobis ima na lageru i oni ukoliko im platis popravku odrade isti dan, ceka se kad imas garanciju jer onda salju zahtev lg srbiji, lg srbija prosledjuje zahtev lg madjarskoj i zato to traje obicno dve nedelje najvise...

Ne kazem da su losi i nekvalitetni kineski telefoni.. Ne mogu to da kazem i da hocu jer nisam koristio.. I necu. Kazem samo da sam kupovao razne kineske stvari i nijednu od tih stvari nemam vise jednostavno ne postoje.. za razliku od naprimer Makite Aiwe i slicnih stvari nekih stvari koje sam kupio i koje su tu i dalje... Tako sam i misljenja o telefonima kao i o svemu ostalom kineskom.. Izgleda sjajno odaje kvalitet za malo para kao Sprint skuter ali ipak to nije to i traje kratko... Dobro, to je i ok sobzirom da je jeftino..

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Napravio sam malu aplikaciju za aktivaciju 4 jezgra na telefonima na kojima se samo jedno jezgro aktivira nakon isključivanja jezgara

Root je, naravno, neophodan. Za sva pitanja sam tu. Aplikacija je neka vrsta "alfa" verzije, istestirao sam aplikaciju na 2-3 G4, i sve je radilo, ali ipak su bagovi mogući, i očekivani...

https://drive.google.com/uc?id=0B0s7kqGC8ThiemdsaUkySG1GMHc&export=download

znaci upropastili ste me. umalo nisam kupio od coveka 602 hw1.0 iz usa, i onda procitam ovu temu, i pitam druga koji ima g4 za savet i odustanem. drugu je 2 pjta crkavala ploca :( a iscimao sam sve zive ljude po inostranstvu da se raspitaju da li bi njihovi servisi popravili g4 iz usa i uvek negativan odgovor. odustao sam od kupovine telefona koji mi se trenutno na trzistu najvise svidja i nenormalno sam smoren.

Mobis je moj sredio za 3-4 dana. Tako da je verovatno do gospodina iz Apatina. Telefon verovatno mobis video nije.

Naravno da nije video mobis. Navodno je otisao za madjarsku. Mada lik koliko laze i maze ko zna da li je uopste na servisu. Ako se ne javi do kraja meseca prijavicu ga policiji, lik me vrti, ne zeli da vrati ni moj pokvareni telefon

Jel ima kod da prodaje plocu za G4, naravno ispravnu? :)

Nisam imao kineske twlefone a neci ih ni kupiti nikad.. Verujem da odaju kvalitet na prvi pogled kao i gore pomenuto

Imala sam i Huawei i Meizu i pokazali su se mnogo bolje nego Samsung, barem u mom slucaju. Svaki telefon ima manu samo je pitanje koliko ce jako da "odjekne" greska telefona kao sto je kod G4 slucaj sa maticnom.

Nazad
Vrh Dno