Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da javim, uzeo sam LG 55LH630V i meni je odličan. Sve lepo radi, jedino WebOS može biti malo brži, ali ništa strašno. Pošto FHD modeli nisu na 5 god. akciji, išao sam na varijantu preko "mađara" i uštedeo oko 100 evra.
Ovo je prvi LCD TV tako da ne mogu da poredim sa nekim drugim, ali mislim da nisam pogrešio. Videćemo kako će se pokazati u eksploataciji :).

Jedno pitanje vezano za povezivanje TotalTV-a na ovaj TV koji ima DVB-S2 tjuner. Da li to znači da antenski kabl sa tanjira mogu da dovedem direktno na TV, ako prebacim karticu iz risivera u TV? Hteo bih da izbegnem dva daljinca, ako je moguće.
 
Iskuliraste me pa cu ponovo.
Sta mislite o ovim modelima? Ima li ko iskustva? Hoce moji da kupuju novi pa da pomognem. Svi su oko 300 evra, ali stvarno nemam nikakva iskustva. Kupujemo u BiH. Moze i neki drugi ako imate preporuku za taj novac. Bitno je da je 40'' i Full HD, i sto bolje ostalo sto se moze ponuditi.

PHILIPS 40PFT4100/12
Philips 40PFT4201
Philips 40PFT4201/12
PHILIPS 40PFT4101/12
Sony RD450
Panasonic TX-40DSU401

Ove sam nasao na prvu da su u tom cjenovnom rangu pa javite sta mislite ili jos bolje, znate.

Ako niko nema iskustva ni sa ovim markama, ni sa ovim serijama navedenih marki, preporucite svoje. Sumnjive su mi ove razne marke koje takodje prodaju pa sam zato naveo ove sto sam nasao, sto ne znaci da ne mozete ponuditi i neki za koji znate da se pokazao kao dobar. Samsung i LG nisam nasao na tim sajtovima da nije mnogo veca cijena pa ih zato nisam stavio.

I da, ako nista od ovoga ne mozete da mi pomognete, da li imate neki sajt gdje mogu da se nadju prave vrednosti osvjezavanja ekrana i kontrasta kod odredjenih modela. Za ove sto sam naveo pise razlicito a onda sam na jednom sajtu nasao da su svi na 60hz. Uputite me ako nesto lupam. Hvala.
 
E tu sam gledao to za osvjezavanje ekrana ove televizore za koje su pisale razne oznake, od toga da je ovaj Panasonic 500 Hz da bi na kraju ispalo da su svi 60hz. Ako sam dobro shvatio, da bi se gledalo normalno, bez duhova i slicno, sport ili bilo sta brze na Full HD, mora biti najmanje 100 Hz, ili se varam?
 
Varas se, i mnogo skuplji modeli cak i neki 4k,imaju 60 herca.Iskreno ja ti ti ne bih ni jedan od ovih preporucio, bolje reci kolko si spreman novca da odvojis pa da trazimo.
 
E tu sam gledao to za osvjezavanje ekrana ove televizore za koje su pisale razne oznake, od toga da je ovaj Panasonic 500 Hz da bi na kraju ispalo da su svi 60hz. Ako sam dobro shvatio, da bi se gledalo normalno, bez duhova i slicno, sport ili bilo sta brze na Full HD, mora biti najmanje 100 Hz, ili se varam?

Ne mora.
Ja imam lg koji ima 120hz i za fudbal je odlican, a nedavno sam kupio lg sa 60hz i ne primecuje razliku, pogotovu ne duhove, gleda se najnormalnije sport preko kablovske. Jedino mi je u glavi kao ovaj je duplo brze osvezavanje pa ce ovaj slabiji kociti, ali ne primecujem nista.
Oba su FHD.
Ako moze preporuka za samsung 42 inca oko 400 do 500 evra
 
Poslednja izmena:
Mene pre zanima gde naci rezervne delove za panasonik star 2.5 godine?
Jednom mu je menjana ploča u garanciji a sad je crkla ponovo.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
 
Planiram da kupim novi TV i za to je planiran budžet do 100 hiljada dinara. Dijagonala ekrana treba da bude 48, 49 ili 50 inča. Izdvojio sam nekoliko modela i treba mi pomoć oko izbora. Ukoliko neko poseduje neki od navedenih modela dobro bi bilo da napiše svoju recenziju o njemu.

Odabrani modeli televizora:

PHILIPS 49PUS6501/12
Samsung UE50KU6072
Sony KD-49XD7005BAEP
Panasonic TX-50CX670E
LG 49UH668V
 
Sony i LG imaju pet godina garancije do 15-og odnosno 17 Januara ako kupuješ kod nas.
Što se tiče kvaliteta slike najbolje bi bilo da sam odeš do neke radnje pa ih uporediš na licu mesta.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno