Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Signal je zakon

Podrska za telegram. Gde se ranije nije provalio na ovim prostorima gde bi nam bio kraj... :)

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Istina, ukorenio se viber opasno, ali samo na ovim našim prostorima.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da da, samo ovde kod nas. Mi i Albanci ih u sustini odrzavamo u zivotu. Ajde ljudi uozbiljite se barem malo, Viber ima skoro milijardu klijenata.

Ne kapiram uopste cemu toliki hejt prema viberu? Takodje, koliko godina stare telefone koristite?! Jel jos uvek koristite HTC Magic mozda ili tako nesto pa se svi zalite kako vam je viber iskustvo kilavo i mucenje?! Ja imam preko ajde da kazemo 20-30 ljudi sa kojima se svakodnevno dopisujem, sa nekima malo sa nekima previse, i hiljade slika, klipova koje smo razmenili i milione stikera, i nisam primetio da mi je jednom stucnuo, a ne da sam osetio neko mucenje. Za pozive ga gotovo ne koristim, osim mozda sa drugarom u USA i tada savrseno odradi posao. Za domace pozive ne mogu ni da objasnim kolika bi nebuloza to bilo. Nemam 15 godina, mogu sebi da priustim da placam pretplatu i da ne mislim na minute. A verujem da je i vecina takva.

Sto se signala i telegrama tice, zasto se jednostavno vas trojica, cetvorica koji ga imate u ovom delu evrope lepo ne upoznate i medjusobno ih koristite? :) I budite maksimalno poslovni i ozbiljni dok to radite, nemoj slucajno neko da pomene smajli ili stiker, oni su fuj. Takodje i desktop aplikacija je takodje fuj. I da, obavezno iz nekog bunkera preko kriptovane linije da pricate, jer CIA prati sve, a vi ste mnogo bitni likovi.

Bila je statistika postavljana i istraživanje, nisu nikakva nagađanja...

Viber nema ni milijardu instalacija, a kamoli aktivnih korisnika ;)

Pa nebitno, skaliraj na dole sve aplikacije u tom slucaju, nek ima i 100 miliona, to je znaci poprilicno ukorenjeno, nije samo Srbija...doduse koliko nas ima, mozda i jeste. Ovi ostali mogu da zamislim onda koliko malo imaju korisnika.

Instaliranih 100 miliona ne znači da se i 100 miliona koristi. Ima neko je kačio baš broj korisnika, WhatsApp tipa 45% messenger 30% ostali 25%...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobar je Viber, dobar je i whatsapp.

Ja sam se i ranije čudio to za privatnost što su pričali ovde da je velika prednost jednog u odnosu na drugi.. Da se ne lažemo, boli nekoga patka kome vi izjavljujete ljubav ili dogovarate fudbal.

Znači meni je to lično apsolutno nebitno.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma ne, svi su zestoko utripovali da su neki bitni likovi, a svoje poslovne tajne salju preko vajbera i signala. Ajde keve ti, pusti me tih prica. Pa im je enkripcija ekstremno bitna.

Instaliranih 100 miliona ne znači da se i 100 miliona koristi. Ima neko je kačio baš broj korisnika, WhatsApp tipa 45% messenger 30% ostali 25%...

Ne znam za tu informaciju. Odakle taj info, tj. ko ga je objavio i zasto se razlikuje od onoga sto Google pokazuje?

Dobar je Viber, dobar je i whatsapp.

Ja sam se i ranije čudio to za privatnost što su pričali ovde da je velika prednost jednog u odnosu na drugi.. Da se ne lažemo, boli nekoga patka kome vi izjavljujete ljubav ili dogovarate fudbal.

Znači meni je to lično apsolutno nebitno.

Sto puta smo vec konstatovali na ovu temu: "meni licno" i "nemam sta da krijem" nisu nikakvi argumenti protiv zastite privatnosti, koja je vec postala ozbiljan problem. Recimo, posaljem coveku mail, sa gmaila na yahoo - vec sutradan mi je covek u predlozima za prijatelje na FB.

Poslednja izmena:
Nisu. Super je privatnost. Ako ja sad kazem, odlican feature bi bio da mi posle svake poruke izbaci novi naslov iz kurira ili skandala, ocekujem da niko od vas ne kaze da je "njemu licno" to *****no i da ne zeli to da cita, jer mi to nisu nikakvi argumenti. Ajde bre, ovo je forum, ovde se diskutuje o temama. Naravno da je OK izraziti svoje misljenje o bilo cemu. A misljenje je, vidi cuda, licno. Tako da, meni licno, jer samo folirantski da se neko sada zaklinje u enkripciju, kao ima nesto mnogo bitno da krije, a sto je svetskim mocnicima veoma bitno. Nikako da im neko objasni da su nebitni.

Android u pitanju.

World-Map.jpg

Pie-Chart.jpg

Mrzi me sad da palim Word i da pravim chart, pa da vidis rezultate. Ovo ama bas nista ne znaci. Ko je pravio ovaj chart, jel postoji neki izvor ili smo se pretvorili u Blic?

Na stranu koliko je ovde sve generalizovano, tako da u severnoj americi niko ne koristi ni viber ni wa....

aha. pa nije bas precizno onda, ali ok. I ne, nije viber djubre, ali kapiram taj stav kad nesto iz nekog razloga zamrzis, pa ti se zatamni deo mozga zaduzen za istinu i racionalizaciju. :)

Reklame na Viber posle poziva. Preteraše. Sve, sve, ali posle svakog poziva, mnogo.

Послато са HTC 10

Te reklame i ja viđam posle poziva. Zauzimaju blizu trećine ekrana. U principu jeste to bezveze.
Sa druge strane, ako mi se neki program ne sviđa, prestanem da ga koristim i to je to, bez daljeg kukanja i očekivanja da ceo svet koristi ono što se meni sviđa i što ja želim.

Poslednja izmena:
Mislim da je popularnost Bibera i u tome što ima i PC/Mac aplikacija,i znam masu ljudi koji ga koriste i sa kompa,kada su kući...
Lično mi ne smeta,i završava mi posao..A provalio sam da je bar u mom slučaju potisnuo Skype u drugi plan...

Eto postavio Loznica da ne tražim :)
Broj instalacija i aktivnih korisnika se vidi u konzoli developera aplikacije ...
Na PlayStore-u su pragovi - viber je od 500000 - 1000000 i dalje, WhatsApp I Facebook messenger odavno preko milijardu INSTALACIJA.

I to nisu nečiji word grafici nego https://www.statista.com/search/?q=...24&sortMethod=publicationDate&itemsPerPage=25

trend-social-2016-e1464940650709.jpg

Nego *** biber reklame na svakom koraku, od bilborda, reklama u busevima, TV, operateri, a i ima stikere *** [emoji4]

Poslednja izmena:
Vrv si u tripu da si ga nešto baš moćno omalovažio kad ga nazoveš "Biber".
Broj korisnika je skoro pa nebitan, koristiš ono što koriste u tvom okruženju. Godišnje primim možda 10 poruka preko WA, plus WA nema ni desktop varijantu, izbor je veoma jasan.

Prvo nisam u Tripu,nisam ni video da sam pogrešio a i da sam ga nazvao biber,nije bitno....Pratim raspravu
Srećan Božić
Koristim ono gde imam najviše prijatelja,kako god se zvalo ..
Nekad bio Msn,pa Skype ..Sada Viber

Poslednja izmena:
@Danilo, pročitaj to bolje, kakvih crnih 500 000...

Windows 10 Viber i Nokia Lumia Viber ne prikazuju slike i fajlove već samo tekst. Do čega može biti problem? Nekada prikazuje slike, nekada ne.

Edit: da kažem i da su najnovije verzije Viber-a sa Store-a.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    320.2 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena od urednika:
Kako onemogućiti messanger da se updatetuje? Fino sam namestio danas sa apkmirrora skinuo full verziju jednu pre nego sto su zbrljali sa storijima i kamerom. Hocu takav da mi ostane sam se od sebe updateovao a u play storu stoji kao da tek treba da se updatetuje?! Isključio sam automatsko updejtovanje sta jos mogu?

Poslednja izmena:
Bilo bi od koristi da napišeš koja je zadnja verzija bez My day i ostalih gluposti. Hvala :)

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Verzija 99. Da bi uspeo ovo sto je Djilkos objašnjavao treba ti neki custom recovery da bi kasnije flashovao taj zip, a ja sam na golom stocku. Prosto mi je neshvatljivo da ne mogu update app da sprecim.

Ma jok, snimiš kao apk. Testkey se koristi.
Update možeš naravno da isključiš i preko Play store, gore desno je opcija kad gledaš tu app. Ali stoji u listi i nervira, potpis je bolja opcija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno