Šta je novo?

Nov telefon do 200 evra

• Začetnik teme Začetnik teme pwner
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pwner

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2010
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D & Noctua NH-U12S
Matična ploča
Asrock X870 Pro RS
RAM
2x16GB Kingston Fury 6000/CL30
GPU
RTX 4070 Ti Zotac Trinity
Storage
KC3000 2TB x2
PSU
Antec HCG1200 Pro Platinum ATX3.1
Kućište
Antec Flux White
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 x Lighspeed/MX Master 3s & Ajazz AK820 Pro
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max
Pristup internetu
  1. Optički internet
Šta preporučujete? Bitno mi je da ima dobru bateriju i solidan ekran. Nisam gadljiv na kineske telefone, samo mi je bitno da budu kvalitetni.

Takođe, da li da ciljam na neki telefon sa USB type c ili je to nebitno?

Nije mi kupovina hitna, pa ako neki interesantan telefon izlazi u skorije vreme ne smeta mi da sačekam.

Hvala unapred 🙂

Zato sam i pitao korisnike istog, da li vama traje tri ili cetiri dana baterija posto je osetno jaca od ove koja drzi po 2 dana ako ne drndam 24/7 telefon?

Edit: posto mi brat ima j5 sa 3100 mAh i njemu ne traje duze od mene baterija od mene.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni su auto brightness i led svetlence za notifikacije nesto sto se mora imati, pogotovo brightness.

Pa sta ce covek svaki put kad ugasi svetlo ili udje u svetliju prostoriju da smanjuje/povecava brightness?

Ja ne koristim auto osvetljenje nikad npr.
Zato sam i pitao korisnike istog, da li vama traje tri ili cetiri dana baterija posto je osetno jaca od ove koja drzi po 2 dana ako ne drndam 24/7 telefon?

Edit: posto mi brat ima j5 sa 3100 mAh i njemu ne traje duze od mene baterija od mene.
A isto koristite telefon?
Nekome baterija na S3 traje 2 dana a nekome na S7 jedan. Da li to znaci da S3 ima bolju bateriju?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Normalno koristimo telefon i jedan i drugi, ali da "osetno" bolju bateriju ima, nema.

To zavisi i od softverske optimizacije i drugih stvari, ne samo rezolucije i mAh... Bolja mozda jeste ali na to akcenat NE moze da se stavi.

Naravno. P9 Lite je bolji telefon od J7 ali on njemu i nije konkurent već A5 koji je po specifikaciji najsličniji a i cenovno. Doduše sad se uz P9 lite dobija i Hawaii tablet na poklon pa to može nekom da znači.

Cenovno, na oglasima p9l je oko 200e a j7 je skuplji.

Legalno je ovo, na kp i bench oglasima sa garancijom iz mts,vip, itd.

Preskupi su telefoni u radnjama.

40000 za telefon koji na oglasima ide sa garancijom od provajdera za 200 i manje evra.

Tablet "dzabe" kao sto je nemanja rekao 😀

Iako sam se bio zagrejao za P9 lite sa domaćom garancijom, naišao sam na xiaomi redmi pro za 200 evra na kp, naravno sa onim nekim kvazi par meseci garancijama.
Po svemu bolje izgleda od P9 lite, više rama, jača baterija, dosta više interne memorije i kako čitam po netu bolji ekran. Da li se isplati kupiti umesto p9 lite ili ne, šta biste preporučili? Jedino što me još uvek drži kod p9l je ta garancija, ali ako se redmi pro pokazao kao dobar telefon, možda i ne treba za to da brinem?

Poslednja izmena:
Duplo vise rama i preko 4000 mAh baterija, dosta jake specifikacije.

P9 lite bas lepo radi, mogu ti reci iz prve ruke i ja i dosta ljudi sa foruma koji ga koriste, ali ovaj xiaomi ga jede po specifikacijama.

Ako ti je garancija bitan faktor, onda je p9l za tebe.

Ako mozes da prezivis da nemas garanciju vecu od te kvazi-garancije, uzimaj caomi.

Sad sam video da nema official global rom i ko zna kada će ga biti, a bakćanje sa unofficial romovima i sitna podešavanja da radi kako treba i nisu za mene, dosta mi je bitna i stabilnost na telefonu. Tako da se verovatno zadržavam na p9l.
Šteta što nema P9 lite sa 3GB zvanično, to bi baš bio best buy.

Lepo radi i verzija sa 2gb.

Dobija 7.0 update ovog meseca takodje.

Ništa, jedino što su bez garancije.

Sent from my LT30p using Tapatalk

Znam, šalim se.
Snapdragon je uvek u prednosti, posebno kada su kineski telefoni u pitanju pre svega zbog takozvane "podrške zajednice" tj. mogućnošću izbora custom rom-ova jer jednostavno, ti kineski romovi jesu malo specifični, često ne leže korisnicima, ne koriste pun potencijal hardvera a bome umeju da budu bagoviti.
Zato mogućnost izbora uvek dobro dođe

Nazad
Vrh Dno