Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja ne bi pogotovo ako kopas zeca, pravi peakove pa potrosnja moze lako da ubije to napajanje.

Znaci Ne.

...ma cuj fala 0.05BTC [emoji14] salim se imam ja te karte pa sam sve iskusio sa njima imam biose i za hynix i elpidu pa ako kopas Eth dobro ce ti doci, ako vec nisi modovao javi poslacu ti na mail. :wave:
Nisam jos nista modovao,sve je fabrika,na Zecu sam trenutno...

Sa tim kartama puno je bolji eth pa mislim zadnji 15 dana, kako god hoces ako vjerujes u zec-a bolje ti je kopat eth-prodat-uzet zec-a vise ces imati na kraju.

Goldi naisao si na tvrd orah :d

ja guram na TT750w gold 3x 470 asus i 1x 280x ali samo eth i monero zeca jos nisam pustao :) za sada sve ok cak je i napajanje ledeno ;)

Za 6x470 8GB na ETH trenutno iz zida vuče 860-870W. Ovo je sa modovanim biosom, undervoltom i spuštenim takvom GPU. Ovo je sa dodatnih 5x12cm ventilatora i običnim 2,5" HDD i USB extenderima.
Na stock podešavanjima je bilo oko 980W.

Tebi realno treba napajanje od 1200W. Možeš to obezbjediti iz jednog ili 2 napajanja. Imali smo 10 diskusija na ovu temu.
Obzirom da postavljaš ovo pitanje, ja koji bi uvijek izabrao 2x750W, tebi bi ipak savjetovao da ideš na opciju 1x1300(1350).

Vec sam i ja pitao koje da uzmem al ima nekoliko pa ne znam za koje da se odlucim, jer ipak je bolje uzeti jedno novo nego da ostavljam ovo staro par godina pa da stavljam 2, bolja je opcija jedno novo od 1200w minimum a ovo staro ostavim za neki manji rig u buducnosti, jer vec mi se i ovo na par dana restartuje sad dal je do napajanja ili nesto drugo pojma nemam

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Leadex platinum 1200w ako nadjes. Ili Cm v1200

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Aha, a ima i neki raidmax 1200w u emiju ali osecam da je s*it

Pozdrav svima,

hocu da sastavim jedan rig, trenutno imam jednu 7970 koja kopa i sa kojom sam samo testirao kako ovo sve radi.

Sad me zanima, nasao sam ovo napajanje Leadex platinum 1200w koje je oko 100eur skuplje nego CM V1200, da li se isplati uzimati Leadex koji je dosta skuplji ali i duza garancija?
Maticnu cu uzeti h81btc pro, i sto sam vidio po forumu bolju ne mogu naci :)
Ram ce biti 8gb 1600mhz, da li je previse ili premalo?
Koji mi je procesor potreban neki penitum najjeftiniji da uzmem ili da idem na nesto malo skuplje?
Hard diskova imam puno nekih samo mi stoje, ali da li ima potrebe uzeti neki jeftini ssd, cisto da to ne bi stekalo
I sad ono najvaznije, graficke kartice, mislio sam uzeti 6x rx 480, ima dobru ponudu za sapphire rx 480 nitro+ 4gb, da li ima potrebe kupiti neku 8gb OC koja je 60eur skuplja?

Uzmi ovako, CM V1200 tu ustedis 100e i uzmes 6x rx480 8gb te safirove lakse ces ih prodati u buducnosti ovim gejmerima :), hard disk mozes koji hoces samo da nema bad sektore ;), plocu tu sto si naveo a ram mozes i 4gb kako hoces, on ne predstavlja problem u potrosnji, cpu mozes uzeti intel g1820. mislim da sam ti sve rekao :)

Samo da dodam (iz ličnog iskustva) da je na zec-u ssd +15sol više po karti u odnosu na hdd pa pretpostavljam da je i na drugim algoritmima razlika...

Imam mesanih rigova, sa ssd-ovima i obicnim diskovima i kod mene nema razlike. Procesor utice na hash kod zeca.

Samo da dodam (iz ličnog iskustva) da je na zec-u ssd +15sol više po karti u odnosu na hdd pa pretpostavljam da je i na drugim algoritmima razlika...

Ne vjerujem da HDD ima ikakav uticaj, osim ako imaš baš malo RAM memorije (2GB), pa dolazi do upotrebe "paging file".
Procesor već zna praviti razliku - nažalost :(.

Koji procesor da uzmem za slucaj da se sa eth nesto desi da mogu kopati zeca?

Sent from mTalk

Pa neces kopati sa procesorom grafe ce ti kopati zec ili bilo koji drugi novcic , uzmi procesor koji sam ti naveo minimalno trosi struje a to za hard ne znam ako imas love uzmi ssd naravno da je brzi dosta

Vrh Dno