Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

MIUI 8 na mi4c ima locked BL...najlakse je odraditi flesh na 6.1.7 preko Mi flash i time se dobija otkljucan BL i odmah se ubacuje TWRP.

Sent from my Redmi 4 prime

a jel ima negde upustvo ovde za to da odradim? :)

MIUI 8 na mi4c ima locked BL...najlakse je odraditi flesh na 6.1.7 preko Mi flash i time se dobija otkljucan BL i odmah se ubacuje TWRP.

a jel ima negde upustvo ovde za to da odradim? :)

Nesto razmisljam,mrzi me sada da se bakcem oko ovoga,na proslom mi4c sam koristio miui sa oficijalnog eu.miui sajta misleci da je to to sto se tice optimizacije za EU(music i teme sam koristio bile su na kineskom,nasa slova mi nije ucitavao,play store sam naknadno ubacio...),posto sam vec navikao na to,da li mogu samo preko update.zip da ubacim oficijalni?

Imas par strana u nazad link ka uputstvu. Ako te mrzi onda se drzi tog kineskog oficijelnog.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Imas par strana u nazad link ka uputstvu. Ako te mrzi onda se drzi tog kineskog oficijelnog.

Nisam jos ubacio kineski,sad mi je evropski rom.Znaci mogu taj kineski da bacim samo preko update.zip?

Pa ja sam pre par strana opisao kako sam to uradio prateci uputstva. Samo sam ja greskom ubacio kineski ROM. Koji me uzasno nervia zbog svih kineskih aplikacija i sto mi stalno stizu neka obavestenja na kineskom.
Flesujes na 6.1.7 a radi i sa poslednjim Dev ROM-om (licno isprobao). Onda otkljucas BL. Instaliras TWRP i posle je laganica :D
E da jos jedna napomena ako nekada neko bude ovo radio. Moguce je napraviti backup na Mi nalog. Kako sam se fino iznenadio posle svog petljanja i ubacivanja Dev ROM-a, pa flesovanja na 6.1.7 pa ponovo instaliranje 8.1.1.0.....da mi je ponudio da ucita backup(prilikom ponovnog unosenja Mi acc) vratio sve programe, ikonice, raspored ikona, raspored ikona u folderima, sadrzaj note-a, .....

Kupih i ja ovog Šomija. Za sad sam prezadovoljan. Par zapažanja. Izrada odlična, lagan, kompaktan, kamera odlična. Panel je sharp a senzor sony. Greje se. U gornjem delu. Nije strašno. Problem su bile notifikacije. Nekad su kasnile, u nekih 25%. I to nakon što sam onemogućio da ih MIUI gasi. Tek nakon root-a i zamrzavanja nekih mi gluposti (tipujem na onaj cleaner), radi kako treba. Mislim da neću ni otključavati bootloader.

Za notifikacije samo isključiš optimizaciju/uštedu batererije u podešavanjima i nijedna notifikacija ne kasni.
4f2574a7e187e40d765deae0965d0024.jpg

mi4c/miui8

Napisah, iako sam to isključio, nekad su kasnile.

Ta opcija ne radi kako treba, cesto zna da zabaguje...zato treba ostaviti na ON i podesiti ovako:
1.Security-pa ukljuciti Auto-start za te app
2.Zakljucavanje tih aplikacije u Recent apps
3.Battery-Manage apps battery usage-Choose apps i tu staviti za svaku app koja treba da radi stalno na No restrictions

A one price , da ne mora ovo, ne mora ono...
Ko hoce da mu sve radi, mora i tacka. ;)

Poslednja izmena:
Meni autostart + ta opcija rade perfektno.

Edit: i na još par mi4c telefona koje sam flešovao za prijatelje. Nikom ne kasne notifikacije :)

mi4c/miui8

Poslednja izmena:
Probaj da nadjes u dev.options ako imas MIUI optimization opciju(ne znam koji rom koristis)i ugasi ako nisi :) da ti telefon malo "progleda" :)

Meni autostart + ta opcija rade perfektno.

Edit: i na još par mi4c telefona koje sam flešovao za prijatelje. Nikom ne kasne notifikacije :)

mi4c/miui8
Ma verujem, ortaku na Mi4 sve radi besprekorno i bez toga.
Probaj da nadjes u dev.options ako imas MIUI optimization opciju(ne znam koji rom koristis)i ugasi ako nisi :) da ti telefon malo "progleda" :)

Uh, nisam ni video ovu opciju kad sam uključivao debugging, na dnu je...

Šta radi ta opcija? Telefon sjajno radi samo je multitasking loš. Nekad ubije youtube čim 'skoknem' do tapatalk-a. Ako stavim te optimizacije na off da li će biti bolji multitasking?

mi4c/miui8

Moj setup, po meni najbolje sto moze na MIUI...

uploadfromtaptalk1482966722182.jpg

Šta radi ta opcija? Telefon sjajno radi samo je multitasking loš. Nekad ubije youtube čim 'skoknem' do tapatalk-a. Ako stavim te optimizacije na off da li će biti bolji multitasking?

mi4c/miui8
Ne verujem...svi kazu da je mt na miui ocaj, mozda i najgori koji sam video. Jeste sad da nisam neki "multitasker" aka batak :) ali stvarno smori kad izadjem iz app i udjem u neku drugu na sec da prekopiram nesto, a onda me ovamo vrati na pocetak.

Strpite se, prestali su da izbacuju DEV romove za telefon, posto sada testiraju Nugat ;) Tako da ocekujem do kraja Januara ako ne i pre prve Nugat bildove.
A ako bude srece i izvorni kod za nugat kernel i drajvere, e onda cemo moci da uzivamo u dobro uradjenom CM romu, jer je sve ovo kalemljenje :)

Pai stvarno...

For Mi4c, Mi4s, MiNotePRO stopped 5.1 updates because of testing Android 7.0
For MiMAX and MiMAX Pro released 6.12.22Android 6.0 as final step before Android 7.0 installation

[emoji41]

Mi-4c

Ne verujem...svi kazu da je mt na miui ocaj, mozda i najgori koji sam video. Jeste sad da nisam neki "multitasker" aka batak :) ali stvarno smori kad izadjem iz app i udjem u neku drugu na sec da prekopiram nesto, a onda me ovamo vrati na pocetak.

Ocaj je dok ne ugasis MIUI memory optimization u dev opcijama ;) MIUI ima agresivan RAM management, pa drzi sa 5 poslednjih aplikacija..
Meni dovoljno za chat aplikacije i osnovne funkcije sa kamerom :)

Ocaj je dok ne ugasis MIUI memory optimization u dev opcijama ;) MIUI ima agresivan RAM management, pa drzi sa 5 poslednjih aplikacija..
Meni dovoljno za chat aplikacije i osnovne funkcije sa kamerom :)
Ma koji crni 5...radim nesto u nekoj, otvorim drugu, vratim se na onu prvu i ucitava ponovo. :) Ovo za memory optimization nisam znao, probacu.

Kako da ubacim njihov developer ROM,sada sam na stable i dobio sam "kod" za otkljucavanje bootloader pre par dana,ali sam video na forumu da ne moze da se otkljuca sa stable roma,samo sa dev,pa me interesuje najlaksi nacin da predjem na dev?mogu li samo da instaliram iz sistema kao update?

Hugo bara ih malo zategao :)

Mislim da nisu očekivali bljesak u zapadnim medijima koji je napravio mi mix a I kritiku da je i dalje na 6.0 pa sada hoće da se pokažu kako budze android verzije :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kako da ubacim njihov developer ROM,sada sam na stable i dobio sam "kod" za otkljucavanje bootloader pre par dana,ali sam video na forumu da ne moze da se otkljuca sa stable roma,samo sa dev,pa me interesuje najlaksi nacin da predjem na dev?mogu li samo da instaliram iz sistema kao update?

Ima li neko resenje za ovo?

Ako imaš kineski stabilni možeš. Samo skines dev rom, kopiras u onaj folder i odradis ažuriranje.

@fkloznica Samo nek se pokazuju, odlicna vest.

Ubacio sam dev rom i sve isao po upustvu sa foruma i pri otkljucavanju bootloadera zabode na 50% i pise da mi nije na kompu i fonu isti akaunt,iako jeste,gledao sam na netu 100 resenja i nece,ima li neko ovde ko je uspeo to da sredi?

Ubacio sam dev rom i sve isao po upustvu sa foruma i pri otkljucavanju bootloadera zabode na 50% i pise da mi nije na kompu i fonu isti akaunt,iako jeste,gledao sam na netu 100 resenja i nece,ima li neko ovde ko je uspeo to da sredi?

Pa ja sam to radio pre samo 2 strane i opisao postupak. Sledio sam cuveni post #815
Evo ga moj post pa nastavi odatle: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?361799-Xiaomi-Mi4c&p=4922515&viewfull=1#post4922515

uzeo sam zeni ovaj uredaj zbog kamere, posto nemam vremena za testiranje jel mi moze netko reci koji os ima trenutno najbolji battery life? probao sam miui, aicp, rr, sad razmisljam o cm13 team superluminal, medutim nemogu u tako kratkom vremenu ocijenit koji je najbolji medu njima

Vrh Dno