Šta je novo?

Mehanicke Tastature

To su topre svičevi, velika je to razlika u odnosu na cherry mx i sve ostale mehaničke tastature.

Jel probao neko Roccat suora fx?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni se Suora baš svidela, ali sam već imao roccat ryos mk pro. Vidi kako se porede te dve, pa ti onda mogu izneti svoje utiske o ovoj drugoj, može ti značiti ako su iole slične.

Sinoć (22.12.) sam napunio svoju Varmilo VB87M posle mesec i po dana intenzivnog korišćenja. Baš ću sada obratiti pažnju koliko će da izgura sa ovim novim punjenjem, jer za prvo se ne sećam kad sam ga tačno uradio, tj. dopunio je.

Ja još nisam punio moju tastaturu, a stigla mi je pre nego tebi, doduše ja verovatno manje koristim tastaturu od tebe.

Odakle ste uzimali Varmilo i koji switch? Davai feedback svidja mi se tastaturica.

Sent from my A0001 using Tapatalk

stigla tastatura od brace kineza sa Kailh (originally LongHua) blue switchevima odlican taktilni feedback, odlican zvuk, radi za sve pare.

izrada je robusna i uliva poverenje rgb rasveta ugradjena u switcheve koja se podesava preko tastature.
nisam siguran da li postoji neki driver ili softver za download kako bi se podesavanja vrsila " jednostavnije " bilo bi lepo ( ako neko zna neki univerzalni dajte link pls ).

na kartonskoj kutiji od recikliranog papira stoji oznaka modela " pro gamer " ( to sam ja :p ), ima kinesku nalepnicu qc( quality control) pa cak i serijski broj.

untitled (1 of 13).jpguntitled (1 of 1).jpguntitled (2 of 13).jpguntitled (3 of 13).jpguntitled (5 of 13).jpg

jos koja..untitled (6 of 13).jpguntitled (7 of 13).jpguntitled (9 of 13).jpguntitled (11 of 13).jpguntitled (13 of 13).jpg

@q4u
Kako te sluzi G602? Ima li laga jer je bežični?
Odakle ste uzimali Varmilo i koji switch? Davai feedback svidja mi se tastaturica.

Uzimali smo na massdropu, moji su Gateron brown. Caps su malo tanje, za moj ukus onda klakće previše, a to sam otkrio kad sam stavio par kapica sa Roccata, zvuk je onda bio prigušeniji i puniji.
Sad čekam neke druge kapice, pa ćemo videti sa njima.
Inače na sve drugo nemam zamerki, povezivanje bluetoothom je dobro, rekonekcija instantna, kvalitet izrade odličan.

@q4u
Kako te sluzi G602? Ima li laga jer je bežični?

odlicno, nema laga istina izmestio sam risiver da ne bi bio zaboden u maticnu iza aluminijumskog kucista - to bi povremeno sigurno izazvao lag od nekoliko ms.
baterije traju ludilo dugo i u performance modu tako reci ne prazne se.

@q4u Neko me je pitao, jer imam par komada na prodaju, ali nisam smeo ništa da kažem :)

@q4u Ma najjeftiniji na KP :)
Sad su bile i K70 red switch na nekom popustu, ali ne uzeh.

Tnx na feedbacku, moram juriti neki popust za tu Varmilo. :))

Pitah, al' ne dobih odgovor. Ima li neka mehanicka tastatura sa nasim kodnim rasporedom da se kupi? Znaci YU/SER layout?

Na korak sam da narucim claymore, jer mi tastatura treba sada, ne mogu da cekam par meseci da stigne sa massdropa. Da li je to dobra ideja?

Pitah, al' ne dobih odgovor. Ima li neka mehanicka tastatura sa nasim kodnim rasporedom da se kupi? Znaci YU/SER layout?

Mislim da novih nema, toga je bilo dok smo živeli u velikoj ozbiljnoj državi i bili ozbiljno tržište, interesantno velikim kompanijama :( jedino da vijaš neku matoru iz vremena SFRJ, pa makar iskoristio samo keycaps-ove. Druga varijanta je nabaviti neku sa DE rasporedom, naš raspored je rađen po ugledu na nemački i mislim da su svi znakovi interpunkcije isto raspoređeni, jedino su na mestima gde su naša slova kod nemačke njihova slova sa umlatima, a ima i na k/p da se kupe nalepnice za tastere sa našim slovima...

To sam i ja konto kao poslednje resenje. Uzmem DE i nalepnice na KP.

Da se pridruzim...

Posto sam na privremenom radu u Nemackoj, ovde je situacija katastrofalna za nabavku ANSI (US) tastatura, ali sam se snasao. Bolje (ne) pitajte kako. Narucio sam juce sa jednog Nemackog shopa Leopold FC750RT /w Cherry Blue, po lepoj ceni. Leopold je korejska verzija kineskog high-end brenda Varmilo. Ovo malo rivjua sto sam nasao kazu da je vrh. Bas sam se primio nisam mogao da spavam, sutra mi stize.

KBParadise v80 je bio drugi jeftiniji izbor, ali sam odustao jer ima neke ABS kapice, a Leopold ima navodno najbolje PBT kapice u industriji i TOP kvalitet izrade. Videcemo.

Koliko ce ti izaci carina na to, jel se placa i pdv ? Izgleda sasvim ok..

U pravilu pdv bi trebao na sve da ide, carina preko 50 eur... To sto cesto do 50eur ne carine ni lupaju pdv je druga prica. Desavalo mi se da proizvod vredi oko 60 eur i da platim carinu i pdv iako sam proizvod dobio skoro dzaba i prilozio fakturu (ali ganjanje sa njima traje i kosta), a isto tako mi se desilo da sam za paket od cca 150-200 eur platio 0 RSD.

Dajte neku preporuku za sto jeftiniju mehanicku tastaturu bez numerickog dela, moze i bez strelica i ovih gluposti iznad.

Video sam sa su redragon okej, ali pretpostavljam da vi momci ovde imate puno vise iskustva.
Budzet je 50ak evra.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dajte neku preporuku za sto jeftiniju mehanicku tastaturu bez numerickog dela, moze i bez strelica i ovih gluposti iznad.

Video sam sa su redragon okej, ali pretpostavljam da vi momci ovde imate puno vise iskustva.
Budzet je 50ak evra.

Ajazz AK33 po onome sto su ljudi feedbackovali. Verovatno sledeca moja, ako mi bude trebala "kompaktna" mehanicka...

Mislio sam vise na nesto sto se moze naci kod nas.
Nadjoh redragon k553 redragon, kakva je ona?

Ajazz AK33 po onome sto su ljudi feedbackovali. Verovatno sledeca moja, ako mi bude trebala "kompaktna" mehanicka...

Mislim da sam je ja medju prvima na forumu uzeo i mogu reci da i dan danas sluzi super posle sigurno vise od pola godine. I dalje kuckam na njoj svaki dan, a blackwidow sa mx blue je na drugom kompu koji ne koristim [emoji4]

Drugari, jel vredi ovo ... vidim dosta pozitivnih kritika, a i trneutno je na popustu nekako mi simpa izgleda, pa bih je pazario ako mi neko ko je ima aminuje :)
CK104

Zar nije na Gearbestu oko 40$ ?

Mislim da sam je ja medju prvima na forumu uzeo i mogu reci da i dan danas sluzi super posle sigurno vise od pola godine. I dalje kuckam na njoj svaki dan, a blackwidow sa mx blue je na drugom kompu koji ne koristim [emoji4]

Koliko te je kostalo sa carinom i ostalim djakonijama?

Nazad
Vrh Dno