Šta je novo?

CPU hladnjak lc power cc-120

Nisam uzeo, ali moram za koji dan. Nadam se samo da na matičnoj može da se podesi broj obrtaja CPU ventilatora. Ima 4-pin priključak, samo da ima izbor profila (zbog tišine noću, jer ga ne bih gasio).

Nisam uzeo, ali moram za koji dan. Nadam se samo da na matičnoj može da se podesi broj obrtaja CPU ventilatora. Ima 4-pin priključak, samo da ima izbor profila (zbog tišine noću, jer ga ne bih gasio).

Ako kupujes kuler, licno u radnji po meni nebi bilo lose da zatrazis ako je moguce da ti otvore kutiju i da pogledas bazu kulera da li je sve ok.

Jer moj drug, pre par dana je u radnji G***** kupio ovaj kuler, i dobio sa ostecenom bazom. (jedna od 4 bakarnih cevi je imala udubljenje na sebi) jedva je uspeo da ih ubedi da mu zamene za drugi, prvo su govorili kako je on to ostetio, pa su posle rekli iz servisa da je sa bazom sve u redu, i da je u pitanju feler fabricki koji tolerise projzvodjac, i da to ne utice na rad i performanse kulera.

Tako da nebi bilo lose, ako preuzimas licno u radnji, da zatrazis da ti otvore kutiju, da pogledas hladnjak i bazu kulera, da i tebi ne zapadne primerak sa ''fabrickim felerom''.

Pogledaću, ali ne verujem da bi uradili to momci iz Duo***-a i da bi pravili problem.

Neko je skoro stavio uputstvo za instalaciju ali to je kako mi izgleda starija verzija.

Evo kako je sada za ovu verziju bez gumica.

LC-CC-120.jpg

Nemanja, dobija se uputstvo za intel i za amd u pakovanju,bar sam ja tako dobio.
Jel si ti kupio pa nema za amd ili?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Rekoh ti da nisam, trebalo bi u ponedeljak.
Samo ne bih da uzem i tek onda saznam da ipak ne može na moju ploču jer je stara ili šta god...

Znam da si rekao da nisi, pomislio sam da si mozda kupio usput. Amd koristi iste mountove na am2 i am3, nema drugih, i ima uputstva za montiranje i svih potrebnih delova u pakovanju.

jel se u pakovanju dobija term.pasta i kakva je ?
Upotrebljivo ili za bacanje.

Ako je za bacanje, sta da uzmem ?

Klasika nista posebno ali nemas potrebe da pored te kupujes drugu.

Ja je koristim i ne mislim da je za bacanje.

Napisah ja pre par strana da su mi čak i u Duocom-u rekli da je odlična, čak mi je i uporedio sa nekom koju posebno prodaju ali nisam zapamtio koja je. A njima je u interesu da prodaju i posebno pastu ;)

Off:
I ja imam jako lepo iskustvo sa ljudima iz Duocoma, prvo mi je preporucio ssd koji je zapravo dobar, naravno ja sam proverio posle na netu review-ove i zacudio se kad sam video da je dobro, a posle su ponudili da mi odmah vrate novac posle nekoliko dana kad sam shvatio da ne odgovara ssd jer mi je trebao m.2 :D bas fer ljudi, iz mog iskustva

Nemanja, kad ces vise da uzmes i ubodes kuler i da ne razmisljas vise o njemu :D

U utorak, tek tada ću imati vremena da montiram :)
Javiću kako je sve prošlo i koristiću pastu koja ide sa njim. Kažu da ima za par korišćenja. A posle ću videti šta da uzmem, verovatno nešto sa slike koju je neko kačio.

Inače za radnju sam i saznao pre nekoliko godina po pozitivnim iskustvima sa foruma, kako iz prodaje tako i reklamacija. A preporuke su im stvarno na mestu, provereno na više primera (ventilator, sada hladnjak, tastatura Redragon, bloody miš, podloga...). Sve se pokopilo sa jednoglasnim preporukama sa benchmark foruma. Od tada prvo idem kod njih :)

OpenHW.PNG

Drzao Prime95 (2h) OC phenoma 955 na 4GHZ, nije prelazio 55c cc120 je zakon :)

Ni na fx 6300 ja nemam temperaturu po jezgrima

Probajte stariju verziju. Imao sam sličan problem sa mojom konfiguracijom. Ako treba okačiću oznaku.

Ja ne koristim taj program otkad mi je za neku od komponenti pokazao minus temperaturu... Nisam siguran, možda sam i okačio na nekoj od tema...

Ni jedan ni drugi processor nemaju senzore za temperaturu za svaki core po naosob,
Pretpostavio sam da je tako kada mi u 3-4 programa nije pokazivalo temp. Jezgara :D

Uzeo hladnjak i sada bih ga montirao :)

Koju metodu ste koristili za njega?

Do sada sam koristio "zrno gaška" metodu i bila mi je odlična, ali čini mi se da je neko rekao da treba razmazati po ovom kuleru, valjda zbog bakarnih creva koja idu kroz podnožje jer bi u suprotnom pokrilo samo centralna a spoljašnja ostala uslovno rečeno neiskorišćena. A i zbog mogućeg prostora između bakrrnih creva i aluminijuma (na površini koja je u samom kontaktu sa procesorom).

Ako ste razmazivali, jel ste to radili na hladnjaku ili procesoru i da li ste radili nekom karticom ili prstom (u gumenoj rukavici ili obavijen prijanjajućom folijom)?

Poslednja izmena:
To ti je skroz nebitno, mozes kako hoces.

Sto se tice razmazivanja, najelegantnije je po procesoru prstom dok zategnuta najobicnija kesa oko njega odnosno oko cele sake. :D

Nazad
Vrh Dno