Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Elem povukao sam novac i vec 10+ sati stoji u peding jel zna mozda neko u cemu je problem i da li je neko imao slican problem?

Ako si povukao novac sa paypal-a na tvoj racun, ceka se 5-7 radnih dana. Tako da ce leci, ne brini.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pisali su ljudi o tome, nije dobar znak obično im transakcija bude odbijena posle par dana iz nekog razloga.. Sacekaj pa vidi

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Хајде немој причати глупости и џабе ширити дезинформацију. Ако си читао ову тему, а пре свега прву поруку ове теме као и наставак одговора у теми онда знаш да ПП задржава трансакцију од 24-48 часова, мање износе веома брзо пусти док за веће некада задржи трансакцију, а некада пустим одмах, зависи све до њих. Такође реализација исплате је од 5 до 7 дана, а у пракси то зна да потраје знатно краће, поготово код налога који већ увелико "раде" (повлаче новац)....

@Dolazim - Нема шта да бринеш после 48 часова, а максимално 72 часа одобриће ти трансакцију (ако је све ОК).... Ево моја исплата је била на чекању (мало већи износ), у року од 48 сати допустили трансфер и то је то...

Hvala svima, izgleda da će prva adresa biti carina, da vidim da li ima neke prepreke sa prodajom.
Iskreno, nema frke i ako bude morala da se prati carina, sa ovom cenom sam povoljniji od svih na ebay-u (par prodavaca iz USA koji ovo prodaju na celom ebayu) 2-3x, ali neću da imam problema.
Roba je legalna, imam sve papire i za to ne brinem, a stvarno ne vidim zašto bi bio problem ako prodajem robu koja je skupa, dogod ne izbegavam ono što je po zakonu.

Ali ću morati dobro da se organizujem pre nego okačim oglas.

Адреса "Савска 2" пошто пакет вероватно шаљеш преко класичне поште, онда они могу да ти пруже све детље (царина мало теже), иначе за физичка лица се итекако боје да неко не оштети државу, а тек да видиш када шаљеш 20 или 30 пакета месечно, добијеш инстант позив + да докажеш порекло робе + сива/црна економија... Одмах улазиш у царински тефтер :)

Као што су наведени субјекти почели да воде евиденцију о пријему пошиљки са све садржајем пакета :) Само гукну и изваде да си пре 6 месеци наручио 12 сијалица са све волтажом, произвођачем и слично...

Poslednja izmena:
Хајде немој причати глупости и џабе ширити дезинформацију. Ако си читао ову тему, а пре свега прву поруку ове теме као и наставак одговора у теми онда знаш да ПП задржава трансакцију од 24-48 часова, мање износе веома брзо пусти док за веће некада задржи трансакцију, а некада пустим одмах, зависи све до њих. Такође реализација исплате је од 5 до 7 дана, а у пракси то зна да потраје знатно краће, поготово код налога који већ увелико "раде" (повлаче новац)....

@Dolazim - Нема шта да бринеш после 48 часова, а максимално 72 часа одобриће ти трансакцију (ако је све ОК).... Ево моја исплата је била на чекању (мало већи износ), у року од 48 сати допустили трансфер и то је то...

Hvala na odgovoru isto mi je rekla i paypal podrska iznos je malo veci pa je verovatno zbog toga do sada je uvek bilo ono u sekund pa sam zbog toga malo ispanicio...

@bSecurity
Komentar ti je smesan :),
To su iskustva ljudi u zadnjih par dana, eno ti PayPal Srbija fb strana puna zalbi na istu temu "PENDING" transakcija. Nekome posle par dana prodju, nekima odbijena - razlog za sada nepoznat.

Na mom nalogu nema nikakavog cekanja niti ikakvih problema za sada, i manje i najvece sume istog momenta budu poslate na karticu a na e-bankingu vidim novac u roku od par sati, knjizi se kroz 1-2 radna dana. (SocGen banka) Kod Intese to traje 5, nekad 7-14 dana.

Poslednja izmena:
Kroz 2 radna dana ti legne na SocGe Visa karticu??

Meni u Komercijalnoj legne na karticu posle 6 dana od dana povlacenja sa PP.

To vec i shvatam, ali 2 radna dana mi zvuci previse dobro.

Sto ti deluje cudno kod mog prijatelja na raifaisen-u legne za 2-3 dana a i ovde sam pitao nekoga kome najbrze leze novac na racun neko se javio bio rece 2 dana preko unicredita dok kod mrtve intese se ceka preko nedelju dana toliko sam ja cekao.

Banke treba da radi uvek po MC/Visa kursu (ovde po Visa, jer je PP u pitanju). Mozda neke banke dodatne naplate proviziju do 2% na to (RF recimo).

Javi bas kog datuma si podigao i kod datuma je stiglo, koja suma je povucena i koliko je doslo. Bas me zanima da li RF naplacuje fee i za povlacenje.

Данас сам подигао новац. На Виза картицу Рајфајзен банке сам увече 13.-ог овог месеца повукао 353.89$. 335.57€ је стигло 16.-ог како сам видео на извештају. Е сад, не знам колико је банка узела али видим да је на Визином сајту може да се провери курс за размену за одређени дан. https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

Dirketno primenjen, u cent! kurs za 16. decembar znaci! Nema fee na toj kartici kada se povlaci na nju.

Daj neki datum/transakciju/iznos kada si PLACAO nesto u EUR i USD, ako moze? Koja je kartica u pitanju konkretno, posto RF ima prilicno puno Visa?

Daj neki datum/transakciju/iznos kada si PLACAO nesto u EUR i USD, ako moze? Koja je kartica u pitanju konkretno, posto RF ima prilicno puno Visa?

У питању је Виза Електрон картица. Ништа нисам плаћао средствима са картице. Само једно плаћање сам извршио средствима са мог Пејпел рачуна на други Пејпел. Данас сам повукао нешто новца на Интезину картицу па ћу да видим кад ће и колико стићи.

Odlicno, javi, plz.
Kartica je znaci bez provizije za povlacenje sredstava, sto je odlicno, i kurs se poklapa tacno.

Ako neko jos koristi Raiffeisen, Piraeus, Alpha ili Erste Visa kartice, dajte neke transakcije da uporedimo i vidimo da li se naplacuje za placanje/povlacenje, i taman da vidim da li je kao kod MCa nedostupan tacan kurs za transakcije obavljene vikendom :D
Za Piraeus licno mogu reci - ne isplati se NIKAKO. Za dolare je 1.5% provizija (za sve valute je 1.5% provizija), plus je kurs neki cudan (nije Piraeus kurs, ali nije ni Visa kurs)

Kroz 2 radna dana ti legne na SocGe Visa karticu??
Upravo tako kako sam napisao, a novac vidiš na E-bankingu za par par sati od momenta kad uradiš withdraw. Suma koju prvi put vidiš i koja je proknjizena se razlikuje za par evra što su mi objasnili da je zbog kursnih razlika..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ranije je tako bilo i kod Intese, ali od zadnje izmene e-Bankinga se vidi tek kada se proknjizi, ali to traje stvarno.
Dobro je znati, kome trebaju brze pare.

^Pa ne znam sta je bolje :) ja se prvi put istripovao kad se desila ta promena jer je razlika bila 40e - sad vidim da je taj prvi iznos koji se pojavi ipak po nekom malo nerealnom kursu a onaj drugi iznos nekih 0.025% manji od srednjeg na taj dan. Napreciznije mi je kad uporedjujem kurs na http://www.xe.com/

Gledanje kursa za withdraw na https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates je ipak greska, tamo se gleda kad bi nesto placao preko interneta karticom

40e razlika ti je bila? Au :)

Taj je kursa sa linka. Ali okreni valutu kartice i valutu placanja :) Kazi da je kartica u USD, a placas u EUR recimo, to je kurs za withdrawal sa PP-a.

^Ma tako se tek ne slaze - ne znam na kojim sumama ti racunas probaj sa malo vecim 1000-2000 dolara tu se vidi jako fina razlika i odstupanje :)

Pa daj mi neku transakciju i datum da uporedim? (moze i na PM)

Mene nervira recimo u Intesi sto skoro nikada nije MC kurs, iako je razlika minimalna (i na 4000 je razlika ispod 1e). Smesno je sto je ponekad kurs u moju korist :) Kod drugih banaka je MC kurs, barem ako transakcija nije vikendom proknjizena.

Za primer sa prethodne strane, oko 350$, slaze se u cent iznos.

Jel ima neko ideju sta se desava, dvojica drugara su napravili nalog na paypalu pre 10-tak dana i obojica dodali Intesa Visa Electron karticu na nalog, kartica aktivirana, nalog aktiviran, primili pare na nalog, ali sada ne mogu da ih povuku? Kaze Internal Server Error. Kod mene sve OK, ja mogu da povucem pare.

Jel ima neko ideju sta se desava, dvojica drugara su napravili nalog na paypalu pre 10-tak dana i obojica dodali Intesa Visa Electron karticu na nalog, kartica aktivirana, nalog aktiviran, primili pare na nalog, ali sada ne mogu da ih povuku? Kaze Internal Server Error. Kod mene sve OK, ja mogu da povucem pare.
Mislim da bi najbolje rešenje bilo da se na jednom nalogu doda nova kartica i na nju povuče novac. I da se novac prebaci na jedan nalog. Takođe može da se kontaktira njihova podrška, ali to možda i nije dobar korak jer bi mogli da otkriju da je izvršena zloupotreba sistema pa bi onda tražili da drugari prođu dodatne korake verifikacije a i novac tada mogu da blokiraju.
Još jednu stvar koju mogu da probaju je da sa jednog naloga uklone karticu i posle nekog vremena da probaju da povuku novac.

Poslednja izmena:
Ali kakvu zloupotrebu mogu da otkriju?? Nikakva zloupotreba nije napravljena. Ljudi su radili neki posao preko UpWorka, placeni su, povukli su pare sa UpWorka na paypal i sada ne mogu da povuku pare na karticu. Istu karticu koju ja koristim, i vecina nas na forumu.

Ali kakvu zloupotrebu mogu da otkriju?? Nikakva zloupotreba nije napravljena. Ljudi su radili neki posao preko UpWorka, placeni su, povukli su pare sa UpWorka na paypal i sada ne mogu da povuku pare na karticu. Istu karticu koju ja koristim, i vecina nas na forumu.
Shvatio sam da su istom karticom potvrdili oba naloga. Pošto su u pitanju različite kartice onda neće biti problema. Možda je potrebno da prođe neko vreme da bi mogli da povlače novac sa PP-a, jer ni meni nije htelo odmah da radi povlačenje kada sam registrovao nov PP nalog i novu karticu.
Svakako mogu da se obrate korisničkoj podršci, oni će objasniti u čemu je stvar.

Ne ne, dve razlicite kartice, dva razlicita naloga. Poslali su im poruku na FB, pa valjda ce da odgovore.

Ne ne, dve razlicite kartice, dva razlicita naloga. Poslali su im poruku na FB, pa valjda ce da odgovore.
Ma kakav FB. Bolje da su se javili u sekciji za pomoć i onda im odgovor stiže u PP sanduče za poruke. I ovih dana će da rade minimalno zbog praznika. 25 neće raditi uopšte a 29.-og se vraćaju na posao. Ima na sajtu obaveštenje.

Pa ja kada sam ima pre nekoliko meseci neki problem, na poruke preko kontakt forme nisu uopste odgovarali, morao sam preko FB da idem i brzo su mi odgovorili.

Meni je najbrži bio poziv u irsku, trajalo je možda 5-6 i rešili su odmah

Nazad
Vrh Dno