Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Moram da se naoruzam informacijama pre nego sto zovem ili odem. Znas kako to ide.

Najbolje ih pitaj preko više kanala.
FB,TW,Email ili telefonom.
Možda će i preko njih da budu različite informacije,ali opet je sigurnije njih pitati nego ovde,bar kada je tvoj slučaj u pitanju.

Ovi iz vipa
nisu normalni
Ja sam koristio smart 700- 2 godine i placao ga 636 dinara
A sada mi preporucuju novu 3 za 1267 dinara sa 25%popusta
Ali sam u medjuvremenu za novu 3 dobio 1099 dinara i koliko ja znam ovo je najnize sto je iko dobio

Samo za Vas spremili smo specijalnu praznicnu ponudu! Obnovite ugovor uz tarifu NOVA 3 bez telefona, i Vasa pretplata ce iznositi svega 1099 RSD mesecno. I to nije sve, dobijate i neogranicene minute u Vip mrezi koje mozete trositi paralelno sa minutima ka drugim mrezama. Posetite nas do 31.12. Vas Vip

Poslednja izmena:
Svi koji smo imali 60% popusta smo to dobili, izlistaj malo. Ovde se sada radi o tome da se preko toga izvuce jos nesto ili telefon + popust na pretplatu. Samo da nam objasne clanovi koji su to sve dobili na koji nacin i kako.

Kako? VIP SIM popust si dobio - ako kupis bez uredjaja dobija popust, to je VIP SIM. Ti si kupio uredjaj, nema popusta.

Meni je tek danas povezana, od prekjuce je ugovor (juce isporucen, verovatno tek danas proknjizen). Komsija je dao njegovu karticu nekome, ali stigao mu je isto posle 2 dana SMS da je povezan broj.

Isao si u poslovnicu ipak?:)

U pravu si, ja sam racunao 50% kao u MTSu :)
Za Nova 5 24500, umesto 2690*24*0.25=16,140.
Mozda za miseve i slicne jeftine stvari nije lose!

Kačio sam screen shot za 25% I 35%.

Popunio sam sve online i izabrao da telefon preuzmem u poslovnici. Dobio sam 2gb za online porucivanje.
Valjda jesam, jer za sada mi to ne piše na aplikaciji. Valjda ce da krene novi ugovor kada mi istekne stari sa 60%. Pretpostavljam da je zbog toga o pisalo ono 25 & 35, jer sam još uvek pod ugovorom.

Svi koji smo imali 60% popusta smo to dobili, izlistaj malo. Ovde se sada radi o tome da se preko toga izvuce jos nesto ili telefon + popust na pretplatu. Samo da nam objasne clanovi koji su to sve dobili na koji nacin i kako.
Avtobus je izgleda bio srecan covek, pa je dobio veci popust uz telefon.
Standardno se dobija (svi imate) jedno od sledeca dva da se izabere:
- Dupli MB + konkretan popust uz telefon (6000 uz Nova 3, valjda 7000 uz Nova 4, itd. do 20000 uz Nova 7)
- 25% popusta sledecih 12 meseci (BEZ Dupli MB)
To svi imamo kao opcije (moze se izabrati samo jedna od njih), ja sam to video kod 3 osobe (pomogao tokom vikenda nekima koji se ne snalaze bas)

Avtobus je eto bio srecan pa je dobio 25% popusta na 24 meseca i duple MB kao drugu opciju. Cim je i na papirnom ugovoru tako stajalo, nije greska znaci.

Preko tih ponuda, mozete od nekoga iz banaka (SocGe sigurno, a mislim da i Raiffeisen opet ima) dobiti vaucer, za 20% popusta na pretplatu. On se spaja sa ostalim ponudama. Ko ne moze naci, ima na KP-u cesto, ali se placaju. Oni besplatni vas vezuju da uzmete i Kucni Net, ne daju samo vaucer za postpaid tarifu.

Mislim da je Ivan u pravu da mozete u neki "marketing" poslovnicama VIPa (Usce, Delta, Merkator) naci ljude iz SocGe-a, koji ce dati taj vaucer besplatno.
Pripazite da ako u poslovnici uzmete paket, nemate dodatne GB!

Ja sam konkretno iskoristio vaucer od 20%, i u ugovoru mi stoji i 20% popusta na 24 i 25% na 12 meseci, kao zasebne stavke. Posto je Nova 5, popust na telefon nije bio korisna opcija uopste (1RSD je).
Mene sada Nova 5 + 3GB izadje 2690*0.675 (20 + 25/2% je popust na 24 meseca kada se preracuna) = 1,815.75, i manje 1000 mesecno sto sam prodao telefon - 815. Sve to ne ukljucuje sto efektivno ne placam 13 meseci nista iz svog dzepa, itd.
Ne treba mi ovaj paket, realno, ali za tako sitnu cifru postace jedini broj (MTS cu ugasiti kada istekne ugovor), i taman na neki nacin podrzim VIP sto je posao u pravom smeru (poceo da ceni stare korisnike, vratio na 60/60, ukinuo uspostavu, itd.)
Druge dve osobe su uzele Nova 4 uz vaucere (sami su nasli vaucere, nemam toliko vremena ipak :)), isto P9 Lite.
2190*0.675 = 1,478.25, ali posto uz Nova 4 je uredjaj 6000 (a ne 1RSD), -750 = ~730 ih izadje.

Uzecu verovatno i jedan na tatin broj januara, ako bude moglo ovako isplativo, vreme je da mojima upgradujem S3/Arc S :D

Kačio sam screen shot za 25% I 35%.
Kacio si i objasnio sam. Za 35% pise da je za Sigurica, Smart i Standard - ti si na Novi.
VIP SIM, isto, vazi samo bez telefona, a ti imas telefon.
U nekoj normalnoj zemlji bi verovatno i mogao da se zalis, ali realno, pise za sta su te promocije konkretno, ne vaze za tvoj slucaj.

Valjda jesam, jer za sada mi to ne piše na aplikaciji. Valjda ce da krene novi ugovor kada mi istekne stari sa 60%. Pretpostavljam da je zbog toga o pisalo ono 25 & 35, jer sam još uvek pod ugovorom.
Novi ugovor pocinje od sledeceg obracunskog perioda, ali se dodaje preostalo od starog ugovora.
Pisace ti +2GB tek za taj mesec. Mislim da bese da i novim korisnicima dupli MB i dodatni GB pocinju tek od 2. obracunskog perioda?

@avtobus, istrosio sam sve pretpostavke kome ide veci popust, srecan si slucaj izgleda :) U zdravje da te sluzi :)

Poslednja izmena:
Odakle sada ovo uredjaj + 25 % popusta na pretplatu +3gb online + dupli mb? Jel to neka specijalna ponuda u poslovnici koju si dobio ili si dobio online sve to? Ispada nerealno obzirom da nama sto smo i inali 60% daju nekih 5,6 hiljada popusta na uredjaj bez popusta na pretplatu, ili samo 35% na pretplatu. Rado bih otisao sa Nova 3 na Nova 4 ili 5 uz uredjaj ako mi daju 25% popusta na pretplatu.

@ Miki92, kreni od stranice 528 , od te stranice postavljao sam sve sto mi je nudjeno u toku online porudzbine, tj zavrsio sam sve ONLINE.

Moj savet tebi, a svima ostalima je da probate online porudbinu, da se igrate online sa tarifama, telefonima i da vidite sta vam je najbolje tj sta vam se nudi. Jer meni su bile opcije da unesem broj vaucera koji nisam imao, dalje da od vise ponudjeni da izaberem opciju A ili opciju B itd...(opcija A ili B stavio na strani 528, crveno ili plavo)

Da zakljucim:
Imao sam opcije sta da izaberem, sve sto sam izabrao pise mi u ugovoru, ali NAJBITNIJE dok ne stigne racun, ja u stvari ne znam sta sam dobio, tj sta se sabira, a sta iskljucuje jedno drugo..

Ako strogo seljacki citam ugovor ja bi trebalo da imam 1.8gb na NOVA 5 + 1.8gb promocije (100% vise mb) + 3gb za online produzenje ugovora, sto je 6.8gb total...zar ne!? Ali sumnjam da je tako...jer ugovor kao ugovor je tako napisan da ne znam koja opcija iskljucuje onu drugu...

Najbitnija je ova recenica: 25 posto popusta na pretplatu za 24 meseca, uz uredjaj, i ovo mi je dovoljno... ako ne bude da mogu da se zalim...

dalje:
Mozda ali mozda sam mogao i da unesem neki vaucer pa da mi se sabere, a mozda i ne...
I ono sto me malkice boli, nisam znao koja opcija je crni P9lite plus lopta...pa sam ostao bez lopte.. .tj moji klinci su ostali bez lopte... :)

jos jednom iz maila tj: Izveštaj o uspešnoj kupovini

NOVA 5, ugovorna obaveza: 24 meseca 2.690,00 RSD

Jednokratna opcija - Vip SIM ponuda - popust* na mesečnu pretplatu naredna 24 meseca

Jednokratna opcija - Dodatna 3 GB za korisnike Online prodavnice

Jednokratna opcija - Novogodišnji paket - Eksterna baterija i zaštitno staklo za ekran

Jednokratna opcija - Prepaid Spoj SIM kartica

Jednokratna opcija - 25% popusta na mesečnu pretplatu na 24 meseca uz uređaj + Poklon paket 100% vise MB

Poslednja izmena:
BTW, ako neko naidje samo na varijante da dobije vaucer za postpaid, samo ako iskoristi i vaucer za Kucni Net, javite se, i recite koliko nudite da ga iskoristim :D

@avtobus, te opcije ako ti sve stoje na papiru, moraju da se sabiraju. Pitanje je jedino za mene recimo, i ostale koji su imali vaucer, da li se popusti sabiraju ili mnoze. Tj. da li je popust 20+25% prve godine, ili (1-0.8*0.75)=0.4 (40%). VIP je jednom ovu drugu varijantu primenio, ali nisu bila oba popusta u procentima, vec je jedan bio apsolutni, a drugi procentualni, pa su nepovoljniju varijantu koristili za korisnike.

Da li moze preko Call Centra da se navede osoba mladja od 30 da bi se dobio bezbrizan surf i dupli MB? (dupli mi ne znace uopste, imam trentno BUKVALNO neogranicen net na MTSu, ali bezbrizan surf mi znaci)

Poslednja izmena:
Zasto tako drsko i bezobrazno kultura ovde vise ne stanuje.Naravno da sam procitao forum.A ti vidim nisi, jer da jesi ne biste peglali narod na deset strana sa vaucerina od 20% za koje ne znaju ni u vip call centru.Prvo vauceri su iz oktobra...to tivaljda nesto govori ZASTARELO JE TO .....SAD JE DECEMBAR.

Misljenja sam da treba preci u drugu mrezu....ako posle nove godine ne promene tarife ili nedaju neki veci popust

Znaju, nije zastarelo. Niti je on delovao drsko.
Evo tri vaucera znam da su posle 10.decembra iskorisceni. To mi govori dovoljno.

Pitanje:

Kod NOVA tarifa, posle iskoriscenja MB iz paketa, ide koja opcija? Lupanje po usima za potrosene MB ili zakljucavanje potrosnje, ili smanjenje brzine itd?
Ako je ova prva varijanta, da li onda postoji opcija da trazim da mi posle potrosenih MB prekinu - zaustave, itd internet?

Pa sto ti ne ode po taj vaucer od 20% lepo ga slikas i pokazes nam.Znas ovo sa vaucerima,ali bez fotografije vaucera i fotografije ugovora na kome je sabrano 20%+25 %=45% spada u domen lovacke i ribolovacke price.

Znas ja sam u knicu upecao soma od 200 kila,i bas kad sam uzeo telefon da ga slikam upade mi u jezero, a drugaru se potrosila baterija....ali veruj mi i ostali su pecal ribe preko 113 kila, a oko od tog soma je kao velicina pegle....nadam se da.me razumes

Poslednja izmena:
Zasto tako drsko i bezobrazno kultura ovde vise ne stanuje.Naravno da sam procitao forum.A ti vidim nisi, jer da jesi ne biste peglali narod na deset strana sa vaucerina od 20% za koje ne znaju ni u vip call centru.Prvo vauceri su iz oktobra...to tivaljda nesto govori ZASTARELO JE TO .....SAD JE DECEMBAR.

Uopste nisam bezobrazan i slicno, prvi sam okacio da je Vip ponudio 35% popusta bez ikakvih vaucera, sa duplim mb za Nova mladje od 30, sa dodatnim mb uz online porudzbinu i paralelnim minutima. Sve bez uredjaja. Kuponi iliti vauceri postoje! I dalje ih ima i vaze i dalje. Moje pitanje je glasilo kako se sabira i kako su neki dobili vise i kolege su sve objasnile. Ne bih da nastavljam dalje, ko produzi ugovor neka napise kako je produzio i sta je dobio. Vodimo jednu normalnu komunikaciju.

Jel zna neko kad ce VIP da pokrije selo Maradik sa 4G signalom na 800 Mhz ? Kriticno je sto ni 3g nema u zatvorenom prostoru a u pitanju je ekstremna ravnica, nema visokih zgrada ni brda. Direktna opticka vidljivost sa Fruskom gorom.
Тешко. До људи у техничкој служби који то знају се не може допрети преко интернета. А Рател би могао да објави бар неки дан/недељу раније, али они одавно слабо шта објављују за Вип и Мтс (јер у државним фирмама може свако да (не) ради како хоће).
Једино poglavicas да каже како је сазнао за Пољску Ржану? :)

Poslednja izmena:
Uopste nisam bezobrazan i slicno, prvi sam okacio da je Vip ponudio 35% popusta bez ikakvih vaucera, sa duplim mb za Nova mladje od 30, sa dodatnim mb uz online porudzbinu i paralelnim minutima. Sve bez uredjaja. Kuponi iliti vauceri postoje! I dalje ih ima i vaze i dalje. Moje pitanje je glasilo kako se sabira i kako su neki dobili vise i kolege su sve objasnile. Ne bih da nastavljam dalje, ko produzi ugovor neka napise kako je produzio i sta je dobio. Vodimo jednu normalnu komunikaciju.

Evo ja obnovio ugovor pre nedelju dana.
Do sada sam koristio promociju 60% popusta na pretplatu. Sad sam (online) uzeo Iphone 7 i dobio:

Popust na cenu aparata od 10.000 din i otplaćujem ga na 24 rate
Duple megabajte na tarifu NOVA 5 (1,8 gb + 1,8 gb= 3,6gb)
Dodatnih 3 gb na kupovinu online, dakle ukupno mesečno 6,6 gb
Džepni punjač i staklenu zaštitu za ekran

Sve ovo startuje od 1 januara, a do tad koristim staru tarifu od 60% na pretplatu.

To bi bilo to.

Pretpostavljam da, da bih mogao da kupim telefon online i dobijem dodatne GB moram prvo da prenesem broj u vip, odnosno odem do poslovnice, to ne mogu online?

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

Moras prvo da prenes broj pa tek onda online kupovina . Pitao sam juce u poslovnici.

Moze i da kupi samo vip karticu. Ako ne zeli da prenosi broj. U svakom slučaju mora se imati aktivan vip broj da bi se moglo preko online prodavnice. Ako jos vazi akcija dodji i probaj i moze i na taj način. :d

Ne moze preci sa prepaida ako ga sada uzme, mora biti 3 mseca na prepaidu. Nisam probao licno, tako kazu :) Nkeada i ignorisu to.
(u MTSu uvek :D)

Ne moze preci sa prepaida ako ga sada uzme, mora biti 3 mseca na prepaidu. Nisam probao licno, tako kazu :) Nkeada i ignorisu to.
(u MTSu uvek :D)
Ja bih preneo postpaid broj iz telenora... Ako se tvoj post odnosi na moj za online kupovinu...

Ne, za ideju o uzimanju VIP kartice, pa da proverim da ne misle na prepaid.

Ja bih preneo postpaid broj iz telenora... Ako se tvoj post odnosi na moj za online kupovinu...

Moras prvo u poslovnicu da ti prenesu broj pa tek onda online da uzimas sta hoces, juce hteo ortak online da naruci paket i tel. prenosi isto iz Telenora medjutim ne moze, prvo poslovnica da se preda zahtev za prenos broja.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ova akcija za Gigabajte preko online prodavnice istice 31. E sad nagradno pitanje je koja ce je promocija zameniti? Da li sacekati ili ici na ovo :D

Samo da prenesem iskustvo oko prenosa broja iz Telenora u VIP.... dakle, kao sto sam pisao u podforumu vezanim za Telenor, kada sam otisao u poslovnicu Vip-a pre nego sto sam podneo zahtev za prenos dva broja, rekli su mi da uz ugovor na 24 meseca, za Nova 3 i Nova 4 tarife mogu da dobijem uz super KARTICU ( ne vaucer ) i dodatnih 10% popusta i paralelno trosenje minuta + dupla internet potrosnja. Momka koji radi u poslovnici sam dva puta pitao da li je tako, a on je zvao nekoga telefonom gledajuci i citajuci broj moje kartice i dobio potvrdu,. Nakon sto je broj prenet, otisao sam u poslovnicu da napravim ugovor, kad ono.... ne moze kartica nego nego mora vaucer... Tu sam se vec iznervirao ali posto imam prijatelje kojima ne treba VIP vaucer a imaju ga, kazem hajde, da ne pravim situaciju, donecu vaucere. Dodjem sutra sa vaucerima, kad ono...ok je za popust ali ne mogu paralelni minuti... Tu popizdim, kazem momku koji mi je sve to rekao da napise mail pretpostavljenima i da resi to inace cu da im dovedem inspekciju ( mada ne bih imao velike sanse s obzirom da mi je sve usmeno obecano ) U isto vreme napisem sta i se desilo na njihovom FB sajtu. Sutradan na mesenger dobijem odgovor od izvesne Ma...e, kaze mi da ce da provere sve i da ne bi trebalo da budem ostecen.... Nakon nekoliko sati mi ona napise novu poruku na MS-u i kaze mi da idem u poslovnicu i da cu dobiti ugovor koji mi je i obecan...pet minuta posle toga zovu me iz poslovnice da dodjem i da potpisem ugovor u skladu sa prvobitnim dogovorom....I tako.....veceras sam iz treceg puta dobio ono sto mi je i ponudjeno prvi put.... Dakle oprez, proverite dobro sta nude jer ocigledno da nisu bas najbolje obavesteni sta i kako moze da se ponudi korisnicima....

na sajtu uz odredjene telefone (samsung i htc) stoji oznaka "snizeno" - na primer S7 je na snizenju...

Poslednja izmena:
Svasta koji amaterizam zaposlenih,ovako je bilo i meni u mts,
Gde uglavnom rade gospodje u 50godina koje za sta god da ti treba zovu nekoga telefonom da se rasputaju i uglavnom ne znaju ni za jednu promociju.

Dva pitanja.

Na koliko vremena moze da se obnovi ugovor to jest potpise novi a da stari jos uvek traje ?

Da li je moguce da se prebace MB/GB sa jednog broja na kome je potpisan ugovor na drugi, jer se na tom broju na kome je potpisan ugovor ne koriste a na drugom bi mogli da se koriste ?

Na koliko vremena moze da se obnovi ugovor to jest potpise novi a da stari jos uvek traje ?
Do 6 meseci pre isteka prethodnog, medjutim tih "do 6 meseci" se ne oprastaju, vec se dodaju na novi ugovor. (ako ti istice 31. maja, ti mozes vec 1. decembra da obnovis ugovor, ali od tada imas 24+6 meseci nove ugovorne obaveze)
Imajte ovo na umu, posebno kada uzimate telefon, jer kada prodje 24 meseca nemate nikakvih popusta!
Postoji mogucnost da se uredjaj doda na postojeci ugovor, i tada ide 24 meseca samo (tako mi rece iskusna osoba sa foruma, ali tada nema nikakvih promocija, pa nisam koristio licno)

Da li je moguce da se prebace MB/GB sa jednog broja na kome je potpisan ugovor na drugi, jer se na tom broju na kome je potpisan ugovor ne koriste a na drugom bi mogli da se koriste ?
Samo ako je to neka od novih Online tarifa, osim Online 3.

Nazad
Vrh Dno