Šta je novo?

Battlefield 1

ma sve je to sitno, sve uvek gledam da predjem na novi hardware ali nikako to da uradim, ako sad imam 80 90 fps sa 2500k, a sa 6700k cu imati 110 120 sta to meni znaci, moracu dati mnogo para,a slicno se igram, dokle god imam preko 60fps u igrama, nemam razloga da bilo sta budzim, a 4k u 60 fps ne moze ni titan da izvuce kako treba...i to treba sacekati bar jos dve godine, kad bude ok hdr televizora 4k vise ponude...

ma sve je to sitno, sve uvek gledam da predjem na novi hardware ali nikako to da uradim, ako sad imam 80 90 fps sa 2500k, a sa 6700k cu imati 110 120 sta to meni znaci, moracu dati mnogo para,a slicno se igram, dokle god imam preko 60fps u igrama, nemam razloga da bilo sta budzim, a 4k u 60 fps ne moze ni titan da izvuce kako treba...i to treba sacekati bar jos dve godine, kad bude ok hdr televizora 4k vise ponude...

Upravo to.
Iz ugla Battlefield 1 igre, meni je 60 ili 120 isto, kao i Battlefront, jasan reskin(nista lose).
Dok recimo u trojci i cetvorci 60 ili 100fps++ svakako nije isto.

Sa druge strane ja sam i5 3350p za razliku od nekih K Sandy i Ivy cpuova gde sirovu snagu nadoknadis klokom ovde, ja ne mogu, pa recimo sto sam gledao u Hots-u imam dropove i do 40fps sto ne smeta toliko, a opet i5 6500 baca min fps iznad 60. Slicno je sa svakom CPU bound igrom, Guild Wars 2 recimo, a od SP naslova GTA V...
Sve ima svoje u startu platio manje za cpu, plocu, ustedeo na hladnjaku, to je u poredjenju sa i5 3570K, hladnjakom i Z77 plocom bilo tada ako se dobro secam 130-150e. E sada se ta usteda vraca. Ali dobro...

Sa i5 bi bio miran još 5 godina :D

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Moj i7 2600k se jos uvijek mnogo dobro drzi, u svakoj igri mi je graficka usko grlo, posebno kad igram na 2k ili 4k, a cpu od 2011, ko bi rekao :D

novi update opet ja na 80-90fps-a e tuge....
probao novi driver jos gore

Ma sredice to oni, polako. Sta bi tek bilo da ne moze ni 30 fps-a da ima, kao Mafia. Ovako, ide preko 60, ponekad secne, ali moze da se igra i nije toliko iritantno. To je najvaznije :) Ovaj novi update je doneo i osetno i vizualno poboljsanje, sledeci ce opet isto. Ne mora da znaci da je samo do igre. Kazu ljudi da je to posledica servera i toga da procesori treba da obrade 64 igraca na jednom serveru, uglavnom tako nesto. Mada, pre ce biti da je do same igre.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

je$es mi sve ima da predjem na konzole majke mi. ne vredi da se nerviram

Ali čovek odvrne sve na ultra detalje i plače što ima 80-90 fps. Ja ću dobiti rakčinu.

koja je fora sa borderless modom kad ne mogu alt tab...
i jel jedina rush mapa ova sa pustinjom? mozda nekome glupa pitanja ali tek sad instalirah igru

Poslednja izmena:
Zato što je podešeno u ini fajlu, topmost window. Moraš da iskopaš to podešavanje i isključiš.

Ali čovek odvrne sve na ultra detalje i plače što ima 80-90 fps. Ja ću dobiti rakčinu.

valjda je ocekivao da ce imati oko 160 fps u 1440p pa bi mu onda gsync dao apsolutno orgazmicno iskustvo (mada g-sync radi fenomenalno i na nizem fpsu, barem meni je takav osecaj za filing)
a realno i malo glupo je da mu onakva masina ne pruzi tako nesto

e da igra je za sada vise optimizovana za mid range konfiguracije izgleda

Ja sam sinoc igrao Ballroom Blitz mapu dve runde i nije bilo laga uopste. Lockovao sam FPS na 60 i to je to.

valjda je ocekivao da ce imati oko 160 fps u 1440p pa bi mu onda gsync dao apsolutno orgazmicno iskustvo (mada g-sync radi fenomenalno i na nizem fpsu, barem meni je takav osecaj za filing)

smanji detalje i imace 144 fps za 144hz tako na yt rade ljudi....medium detalji...

konfa iz potpisa medium/high podesavanja neke gluposti na off. igra izgleda fantasticno ali zakucana na 120fps vsync on,poneki put dropa 3 do 5 frejma ali u glavnom 120.

pokusajte ova podesavanja https://www.youtube.com/watch?v=N9oFmPZ3jL4&t=438s ja sam kod mene stavio res scale na 100%

Poslednja izmena:
Ljudi ne razumeju, nije problem do grafike, problem igre je preveliko iskoriscenje procesora. Ja stavio na Low, Medium ili Ultra, isto mi se hvata, procesor je svejedno na 90-100%. U pitanju je i5-4670k uparen sa GTX1070. Za ovu igru i GTX1060 pa i 1050 mogu da izvlace lagano 60 frejmova. Problem je dakle u procesoru tj. sto igra zahteva i7 i to novije modele za lezerno igranje. Nije meni problem da ja postignem 90 frejmova, to imam, problem je sto CPU ide previse i samim tim igra stuca i taj FPS nije realan. Na Ballroom blitz maltene da nemam lagova, na Empire's Edge koliko hoces.

Poslednja izmena:
konfa iz potpisa medium/high podesavanja neke gluposti na off. igra izgleda fantasticno ali zakucana na 120fps vsync on,poneki put dropa 3 do 5 frejma ali u glavnom 120.

pokusajte ova podesavanja https://www.youtube.com/watch?v=N9oFmPZ3jL4&t=438s ja sam kod mene stavio res scale na 100%

Hm...ima jedan deo Undergrowth quality koji abusuju svi.Prica je da izvlaci koliko god vise FPS_a, ali se abusuje. Na low ima manje travki po zemlji i bolje se vide neprijatelji kad zalegnu.Probao testirao.. bar 20-30% se bolje vide..

Ljudi ne razumeju, nije problem do grafike, problem igre je preveliko iskoriscenje procesora. Ja stavio na Low, Medium ili Ultra, isto mi se hvata, procesor je svejedno na 90-100%. U pitanju je i5-4670k uparen sa GTX1070. Za ovu igru i GTX1060 pa i 1050 mogu da izvlace lagano 60 frejmova. Problem je dakle u procesoru tj. sto igra zahteva i7 i to novije modele za lezerno igranje. Nije meni problem da ja postignem 90 frejmova, to imam, problem je sto CPU ide previse i samim tim igra stuca i taj FPS nije realan. Na Ballroom blitz maltene da nemam lagova, na Empire's Edge koliko hoces.

smanji detalje i imace 144 fps za 144hz tako na yt rade ljudi....medium detalji...

Igra je pre ovog zadnjeg patch-a radila super 110-150fps-a
razlika izmedju novog 6700k sa 32GB DDR4 3400 je 10 fps u avg.

nesto su brljali a da mi je krivo sto sam ispao magarac i dao tolike pare za gtx1080 jeste, al sam sam ga uzeo nije me niko terao, sad mora neko bude kriv... znaci DICE :d

Poslednja izmena:
Pa kad su *****i. Kao prvo za Gaming 90% ljudi kupuje i5 jer je on i vise nego dovoljan, a i7 vise za neki limitless gaming. Nije mi jasno kako studio ne gleda to.

ali znas kako nisam ispao veci magarac od druga koji je uzeo 2xgtx1080 i sad ima jedva 140fps na 1440p hhahahahah
ali dobro zezanje na tudj racun :d

Cz0BrBtVEAIt9rO.jpg:large

ali znas kako nisam ispao veci magarac od druga koji je uzeo 2xgtx1080 i sad ima jedva 140fps na 1440p hhahahahah
ali dobro zezanje na tudj racun :d

nista ti ne brini, doci ce sve na svoje :)

samo igranje u 1440p jos nije standard
niti je posedovanje 2x1080 standard ***

blesavo je ocekivati da najoptimalnije razultate dobijas na najvisim setovanjima i sa najnapucanijim hardverom, pogotovo u samom pocetku
a bf1 je retko doboro optimizovana igra (kao i pre toga battlefront)

sredio sam karticu malo 2098mhz na 62c sa sobnom na 28c :d dobio malo fps-a
mislim da moze da ide i preko 2100 mada treba sedeti i igrati se

Jel ima neko ko igra Bf1 neopterecen brojem FPSa?
I kako doživljava novu mapu? Na TDMu je obična bu*a :p

Jel ima neko ko igra Bf1 neopterecen brojem FPSa?
I kako doživljava novu mapu? Na TDMu je obična bu*a :p

Evo ja,poprilicno mi lose radi,ali navikao sam,i ne opterecujem se previse.
Inace,nova mapa je,barem meni,zivi ocaj.
Igrao sam je malo,kada je izasla,i deluje nedovrseno,prazno...
Gore od nje,moze samo da bude,neki novi metro,locker...

Vrh Dno