Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Sve može da se reši ali su oni ili toliko bahati da neće ili su toliko glupi da ne znaju.Sto puta smo prijavljivali da se slika na digitalnim kanalima "skocka" da ne može da se gleda.Kažu da su loši spojevi na tavanu i da to sami rešimo.Nemoguće da su svima loši spojevi u ulici...Samo slegnu ramenima okrenu se i odu...Banda da je nema veće!
Reci mi da se nisi *****avao kada si napisao to što si napisao?!?!?!? Ti si prijavio "bandi" problem sa slikom?!?!?

fc0f296c278bd826c597b96dc33e81eb.jpg

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Naravno da sam prijavio u očevo ime koji plaća redovno pretplatu,brat preko puta koji plaća redovno pretplatu...Ja koristim TotalTV,Kopernikus mi je opcija za Arene kada je Liga šampiona i za Aba ligu.

Poslednja izmena:
I ti koji kradeš signal se nađeš da komentarišeš... Pre "5 godina" nisu bile Arene, džaba edituješ postove... Mada, šta ja imam od toga, ako te nisu uhvatili, njihova sramota, samo nije umesno da ti iz tvoje pozicije (kradeš signal - nelegalno si se priključio, šta god) pišeš o njima da su oni "banda"....

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da ima ljudi koji brane kablovske provajdere,mobilne operatere,banke...Ja sam sa Kopernikusom raskinuo ugovor njihov je problem što nikada nisu došli da me isključe.To govori o njihovoj profesionalnosti...

Daj čoveče, budi realan. Koga bre branim? Kopernikus? Zašto? Zato što sam napisao da si se nelegalno priključio (tu priču da te nisu isključili - ko može da ti veruje) gledaš njihovu kablovsku za dž, i još ih kritikuješ da su banda? I na sve to "ne možeš da veruješ"??? Druže, obraz ko đon - svaka ti čast.

Kradi stoku, bandu, *****e, lopove.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Uz svo poštovanje, ne znam kako si došao do cifre od 1200 dinara. Na osnovu invalidnosti u Telekomu imaš popust od 50%: pretplata na fiksni 330 din., net 20 mb 850 din, i IPTV (popust samo na prvi uređaj) 567 din, i na dodatni uređaj pretplata je 300 dinara, tako da to ukupno iznosi oko 2050 dinara. Plus nemaš Sport Klubove, a svi znamo koliko voliš sportke kanale.

A da li je to bez ugovorne obaveze molim te recimi pozdrav

...Sto puta smo prijavljivali da se slika na digitalnim kanalima "skocka" da ne može da se gleda.Kažu da su loši spojevi na tavanu i da to sami rešimo.Nemoguće da su svima loši spojevi u ulici...Samo slegnu ramenima okrenu se i odu...Banda da je nema veće!

Kada sam dobio od njih digitalni risiver, isto mi je seckala slika a kada skidam nesto na netu nije se uopste moglo gledati. Pozvao sam ih, došli su već sutradan, merili sa nekim instrumentom, penjali se na tavan i utvrdili da je spliter (koji sam ja imao u to vreme i stavio ga) bilo loš, kineski, i da mogu, ako hoću, za 600 dinara od njih da kupim originalan spliter. Kada su stavili taj, više ni jednom nije secnula ni slika ni zvuk. Signal je uvek, i u svako doba dana i noći isti, izmedju 95% i 100%. Ja zadovoljan.

E ***, ne mogu da verujem da postojiš, kako te nije sramota da ih braniš... ;)

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Odradio sam i ja ping google.com: iz 10k paketa izgubio 12 (0%). Min ping 18, max 161, avg 21.

Kao sto sam u temi napomenuo da bi do nove godine trebalo da predjem kod Kopernikusa (PROFI DM + KTV), pa me zanimaju sledece stvari?

1.Koje kablovske modeme daju i sta je po vasem misljenju najbolje, da im trazim u startu da mi ne donesu neki krs pa da se posle cimam sa podrskom danima (vidim da neki hvale CBN CH6640E i kakav je)?
2.Koji STB se pokazao ok a da imaju u ponudi?

Ako vas ne mrzi za odgovore i sugestije jer bih voleo bih da to utanacim pre, nego posle da se cimam i ne ganjam sa njima?
Unapred hvala na odgovorima. :)
Pozz! :wave:

Meni CBN wifi ne radi kako treba, pa sam nasao stari adsl2 modem tplink i prikacio na njega wifi. Inace sa ostalim ja problem nemam, jer mi skoro nista vise i ne treba. Uptime drzi i po 25 dana bez problema. Samo mi odgovori zasto bi presao na kopernikus net? Jer ima svoje mane: visok i ne bas stabilan ping uz poneki packet lost. Koje su ti alternative u kraju?

Poslednja izmena:
Ako si iz Beograda stvarno ne vidim razlog za prelazak kod Kopernikusa?

Pod broj jedan... Kod Kopernikusa nema izbora. Dobices to sto imaju... Nema ovo ili ono... Drugo.. Spremju se novi uredjaji jer sledi skremblovanje i paketi... Tako da je uzaludno raspravljati..

Hm, živim u jednom mestu 10 km od Beograda i jedini izbor za net mi je bio Telekomov ADSL.
E sada to lepo radi, ali kako sam 1700m od centrale problem je u daljini i ništa više od 12Mb/s ne može linija da izvuče.
A Kako Telekom u skoroj budućnosti ne planira da stavi ni jedan Istureni stepen zato razmišljam o prelasku u Kopernikus.
Pre neku nedelju je u mom mestu Kopernikus pustio Digitalnu televiziju i preuredio mrežu (dodao nove pojačivače i kablove) za internet tako da se nadam da će to da šljaka kako treba.
A za modem pitam čisto da posle ne bijem glavu, Wi-Fi nije problem jer imam dva dodatna AP TP-Link TL-WA901ND.
Pozz i ako ima još nešto oko čega bi trebalo da obratim pažnju slobodno recite!

Meni CBN wifi ne radi kako treba, pa sam nasao stari adsl2 modem tplink i prikacio na njega wifi. Inace sa ostalim ja problem nemam, jer mi skoro nista vise i ne treba. Uptime drzi i po 25 dana bez problema. Samo mi odgovori zasto bi presao na kopernikus net? Jer ima svoje mane: visok i ne bas stabilan ping uz poneki packet lost. Koje su ti alternative u kraju?
Koji tačno model CBN modema imaš?

Ako telekom ne zuri sa isturenim stepenima, onda ok. Ali ne znam sta da ti kazem jos za koernikus, sem sto se nista ne zna sta ce biti sa paketima. Oni su u pismu uz racun naveli da je rok podele novih stb - april. Znaci pretpostavljam da ce tad i poceti novi paketi i novi ugovori - ali to se tice za tv. Sta ce biti sa internetom - ko zna. Cekam da vidim sta nude, ako mi se ne svidi - ili telekom nesto rodi adekvatno sa novim paketima - verovatno trazim raskid. Za tv mi se ne svidja bas sto cu morati da placam dodatno za pakete (ako ono sto imam sad posle na kraju ispadne jos skuplje, a osnovni paket bez dosta sadasnjih kanala ne bude bas mnogo jeftiniji od sadasnjih 1400 (do skoro 1200) - nece mi se svideti). Ali ajd da ne nagadjam, ni oni izgleda ne znaju sta ce predloziti na kraju.
CBN CH6541E uz stari FW (ima sad i neki novi FW od ove godine, kazu da je on vec ok)

Poslednja izmena:
Navodno neki kažu da noviji model CBN CH6640E radi ok i da je sve ispravljeno sa zadnjim FW.
Telekom mi lepo radi ali samo mi je problem brzina, jer nas četvoro (dvoje dece, žena i ja) kada sedne za kompove ili telefone 10Mb/s se očas istopi! :(
Tako da mi je za sada Kopernikus jedina alternativa što se tiče bržeg neta 60/4 Mb/s.

Poslednja izmena:
Sad mi je internet los. Ping mi je 58 a brzinu mi javlja 1.31mb???
Kako mogu da proverim da mi se nije jos neko okacio na wajfaj?

Sad sam ih zvao, imaju problem sa 'IP adresom', i cekaju opremu da im stigne, pa ce resiti problem. HAHAHAHAHAHAHA
OK

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Drugari vidite ovo :D

Levi je internet, desni je lokalna mreza.

6.JPG

E sad neka mi neko kaze nesto kako gubitak paketa nije neka posebna stavka itd ... pogledajte ucestalost gubitaka.

Inace ceo dan sam bio bez interneta jer mi je "crko" njihov ruter (nestis shit) i danas sam porucio nov iz emija, da se vratim na stari dobri tp link. I konacno uspeo da osposobim u 8 uvece i pazi ping i odziv i sve u pm ... :mad::mad::mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
Znaci ovako. Prvo pogledaj Signals na modemu. Sta treba da bude pisali smo par stranica unazad, ako se ne razumes - okaci ovde screenshot. Pa da vidimo sta dalje. Kao drugo - prijavi njima kvar rutera - neka menjaju. Ali prvo signal na modemu proveri pa ces prijaviti sve zajedno.

U Boru vec nekoliko dana a pogotovo u vecernjim satima nemoguce je gledanje digitalne televizije.Seckanja i prekidi su toliko cesti da sam se posle duzeg vremena vratio gledanju stare dobre analogne televizije.

Znaci ovako. Prvo pogledaj Signals na modemu. Sta treba da bude pisali smo par stranica unazad, ako se ne razumes - okaci ovde screenshot. Pa da vidimo sta dalje. Kao drugo - prijavi njima kvar rutera - neka menjaju. Ali prvo signal na modemu proveri pa ces prijaviti sve zajedno.

Znamd a gledam signale na modemu i na ruteru. Ruter samo blokira odjednom u toku rada i nece da radi sve dok ga ne restartujem. Modem ima lampice za receive i send, sve gore fino onako kao novogodisnja jelka, rade , ima protoka, ima signala ali to ne moze da pokaze koliko je stabilna konekcija.

sad sam ga malo stabilizovao kad sam stavio DNS server od googla.

Poslednja izmena:
Ja pricam o jacini signala (snr). To sto lampice gore - to jos nista ne znaci. Ali ajd
Pisi kopernikusu u servis na beogradski mail: broj ugovora navedi (mozes i adresu na svaki slucaj), i da ti se pokvario ruter. Oni ce kontaktirati lokalce i poslati tebi zamenu. E kad dodje ekipa hvataj njih i pitaj da ti provere signal zbog gubitka paketa.
p.s. ping ti je ok, ali gubitak paketa nije.

Druze, zvao sam ih, stvarno sam ih zvao, i slao sam mejl cak, sa svim podacima i problemom i niko mi nikada nije odgovorio na mejl, oni su mi preko call centra rekli da posaljem mejl i ja sam im poslao i niko mi nije odgovorio. Sto se tice terenca, naveo sam u prethodnim porukama, da su dolazili, postavljali mi podpitanja i pitanja i savete, kako da sredim mrezu, ja kad sam im rekao da nemam ni jedan jedini gubitak do rutera, i da sve sljaka,l i da prebacujem fajlove 100MB u sekundi kroz kucu, ljudi su se pokupili i otisli. IMao sam ranije tp link ruter sa 3 antene , 12db (mislim da su te bile, dugacke su, kupovao sam ih na kilo) i kad su to videli, zanemeli su, kao nova tehnologija .. koji qrac ... valjda oni treba da znaju sta su antene za ruter ...

Vrh Dno