Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Koliko % vise? I da li su na eth linux mineri davali vise nego na win?

Pa nije valjda linux komplikovaniji od Windowsa. :) jesam navikao na Win. Ali kontam da nije toliko komplikovano nauciti ga, bar toliko koliko je potrebno za rudarenje?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Pa probaj, pa nam javi...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

ETHOS se plaća. Ako imaš iskustva sa linux-om sve to isto možeš podesiti i na Ubuntu distribuciji a da te ne košta ni $ :)

Koliko je realna potrošnja koju prikazuje afterburner? Izvinjavam se ako je već pisano...

Po kartici 50-60w ili ukupno? [emoji4] Koliko troše ostale komponente? Moram da kupim jedan merač...

Po kartici 50-60w ili ukupno? [emoji4] Koliko troše ostale komponente? Moram da kupim jedan merač...
To pod obavezno ako te interesuje potrosnja,, a s obzirom da se primicemo iskopano=struja svaki wat ce biti znacajan :d
Incae dodaj jos 50-60w po kartici ;)

To onda ispada kod mene 130w po kartici na zec-u, 1250/1750? To je ok ili previše?

Ok, ništa bez merača... To onda ispada skoro 700W za 5 grafika... Afterburner pokazuje za 4 grafike da su to oko 80w, doj je jedna na oko 95w...

zcash.png

Poslednja izmena:
Ako je gpu na ~1v onda je oko 120w, ispod toga na npr 0.92v oko 105w je potrošnja al onda nemože preko 1100-1150mhs za gpu....

nepokazuje tačno GPUz, predpostavljam da meri samo potrošnju GPU-a a ne i memorije koja može isto lepo da poviče....

Kako vam se čine ova podešavanja? Ili da oborim memoriju još malo?

Ok, ništa bez merača... To onda ispada skoro 700W za 5 grafika... Afterburner pokazuje za 4 grafike da su to oko 80w, doj je jedna na oko 95w...

Pogledajte prilog 216388

5x480 sigurno bije nesto preko 700W iz zida ako si nategao na 140mhs snage...kod mene su 1150/1950 na 936mV sa rm1000i, celeronom, ssd-om, 8gb i btcpro plocom oko 690W-720W pokazuje ulaznu snagu napajac. Ovo vazi za ETH. Zec trosi nekih 15-20% manje ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta cu vise sa onim watchdog sranjcem sto se pojavljuje u mineru. Nove karte, nov ceo rig, ekstenderi, a nikad vise problema sa njim.

Menjao sve zive drajvere, ne vredi, smanjivao memoriju, povecavao napon, ma ne znam vise... Kada promenim drajver radi obicno duze nego inace ali uvek posle odredjenog vremena krene da puca. 470 karte, Nitro Sapphire 4 GB. Koje drajvere koristite a da vam se pre desavalo isto kao i meni pa je prestalo?

Ja ne znam sta cu vise sa onim watchdog sranjcem sto se pojavljuje u mineru. Nove karte, nov ceo rig, ekstenderi, a nikad vise problema sa njim.

Menjao sve zive drajvere, ne vredi, smanjivao memoriju, povecavao napon, ma ne znam vise... Kada promenim drajver radi obicno duze nego inace ali uvek posle odredjenog vremena krene da puca. 470 karte, Nitro Sapphire 4 GB. Koje drajvere koristite a da vam se pre desavalo isto kao i meni pa je prestalo?

imam iste karte crimson 16.10.3 driveri su kod mene i sve radi savrseno,koje extendere koristis i koja je ploca u pitanju ,koliko karti imas u rigu

Mislim da sam probao i te drajvere. USB ekstenderi sa 6pin, ne molex.

Ploca H81 BTC PRO, 5 karti

Krenes sistemom eliminacije, nadjes koja kartica zeza, prebacis je u dekstop i na testiranje, velika vjerovatnoca da je karta neispravna...

Prvo ako ti ne puca plavi ekran i vodi masinu u restart petlje onda pokreni 4 majnera( pretpostavka da po masini imas 4 GPU) cetiri BAT fajla i svakom dodaj redom opcije -di 0, -di 1 ....itd tako ces da izlujes koja grafika zeza.

U krajnjoj liniji i ove ostale ce nesto raditi ... da ne bude zbog zbog jedne da nista ne radi. Inace moze biti problem i sa slotovima na plocama tipa ubacis izbacis riser, znam da zvuci jadno... al kolko je puta to resilo problem, prasina/dlacice na ekstenderu, pukni nov sistem i instaliraj manuelno drajvere, znaci bez onih amd profila, utilitisa-a ... samo display driver direkt preko device manager-a

Da jedno pitanje, koristi li neko Claymore aplikaciju za android i ako zna za bolju(opsirniju) hoce li da podeli ? :)

Poslednja izmena:
Ja koristim Claymore na Androidu. Radi bez problema.
U kom smislu bolju(opširniju) aplikaciju?

Pa da ne bude samo monitoring ... recimo VNC za android ne radi kako treba, ili sam teski *****, a mozda i serem previse za zahtevima.

Ja clay ne mogu na androidu nikako naterati da radi. Uneo ip adresu i nece da ocitava. U dual mineru 7.4 sam uneo u bat -erate 1. Jel trebalo jos nesto uraditi?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

To za -erate ti ne treba, to je da saljes info o hashrate-u .... pool-u na kom kopas.
Prvo sto te molimo da proveris jeste IP adresa koju si uneo. Ako proveravas masinu(karticu) u okviru lokalne mreze, odnosno ako ti je masina konektovana na ruter preko kog si i ti wirr konekcijom konektovan telefonom onda samo uneses svoju internu IP adresu
Provera: CMD, kucas ipconfig

Ono sto je cesci slucaj to je da pokusavas da pristupis masinama "spolja" odnosno da ti je android uredjaj izvan NAT-a,

primer: Koristis mobilni net na telefonu, sedis u kuci a masina ti radi kod komsije(san i potajna zelja mnogih ovde) itd.
U tom slucaju za IP adresu unosis eksternu IP adresu(adresu rutera iza kog je masina) https://www.whatismyip.com/ na taj nacin proveris tu adresu i sad ti ostaje port. Po defaultu Clay otvara 3333 port za monitoring(mislim i da je za eth isto) , proveri da nemas u BAT-u opciju -mport 0 , proveri da ti je kroz firewall omogucen pristup BAT fajlu i proveri da li ti je otvoren port (3333) na ruteru iza kog je masina http://portchecker.co/check ili opet CMD, kucas netstats (-a) i trazis listening.
Ako ti je otvoren port na ruteru, ako ti je omogucen pristup kroz firewall aplikaciji problema ne bi trebalo da bude.

Nazad
Vrh Dno