Šta je novo?

Boot sa VELIKIH USB fleski?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Hmm, izgleda da ne mogu sa 64GB fleske da bootujem isntalaciju Windowsa? Moze samo kao exFAT i NTFS da se formatira, sto nije problem, jer su mi sve USB instalacije obavezno na NTFSu (FAT32 ne moze da podrzi velicinu install.wim-a, koji je za moje instalacije preko 6GB uvek)

Jel' uspeo neko? Isti ISO normalno bootuje sa Cruzer diska.

Veličina nema nikakve veze, mora Fat32 da se formatira. a sam pravio boot USB sa HDD-om od 500GB. Koji Win i sa čim si pravio boot disk ?

Good point, bootovao sam sa USB HDD-a, znaci nije velicina.. UltraISO-om, cime sam pravio i ranije.

Sad sam ga resetovao Rufusom, pa cu videti da nije do toga..

Ne mora FAT32 sigurno, ISO ima ogroman install.wim, uvek sam na drugim fleskama koristio NTFS.

Poslednja izmena:
Imas onu kako se zove... Windows USB Media Tool,tako nesto... skines sa MS sajta,skines legalan Win (imas Pool-ovo uputstvo za to) i odradis USB...
Pre neki dan sam pravio na Kingston 64GB bez problema sa tim alatom...

Ono sto je dobro kod njega je sto kao da ima neki check modul kojim proverava Win image koji stavljas.... ako nesto ne stima,nece odraditi...

Imam ja MSDN ISO-ve, imam i svoje (MSDN ISO preradjen kroz NTLite, zbog drivera i podesavanja). Rade kada ih stavim na starim 8/16GB fleskama, ali ne i na ovoj od 64GB :(

Da.

Onda ti samo ostaje da probaš i druge alate za kreiranje boot fleški.
Nisam ga odavno koristio ali ranije je bio odličan Novicorp WinToFlash.
Probaj njega, probaj i druge pa ako neće ni sa jednim do fleške je (to što je od 64GB nije od značaja).
Probaj takodje i easy2boot.

Da li je BIOS ili UEFI na tom kompu? MBR ili GPT particiona šema? Ako je UEFI i GPT, onda radi samo Rufus.

BIOS. Rufus sam i probao, nece ;)

Pogledaj da nije ta vleška nekako particionisana, neki Linuxi hoće to da naprave ali i Partiton magic itd.

Rufus bi to formatirao, tako da ne verujem da su ostale neke particijice od Linuxa ...
A kako to neće da butuje? Nemaš opciju u BIOS-u da butuješ sa tog USB fleša ili ne prepoznaje USB fleš kao butabilni? Ili neće da krene instalacija?

Poslednja izmena:
Ne krece nista, samo se startuje Windows sa HDDa. Kada ubacim u isti USB port drugi fles, od istog ISO-a, sa njega se pokrece. Probao sam i u USB2 portu da ga ubacim, da vidim da nije do toga, za svaki slucaj, i dalje isto.

Ne, za sada samo UltraISO (direktno Write Disk Image na USB), Rufus pa kopiranje na fles i Windows USB DVD Download tool.
Nije bio uopste u nekoj LInux masini, ili slicno, single partition je, formatiran u WIndowsu. Diskpart pokazuje single Primary partition, 58GB, offset 32kb.

U sustini ova od 64GB je ipak brza od drugih fleski koje imam, ali izgubih previse vremena na probe, ove starije su vec avrsile 10 instalacija ;)

Poslednja izmena:
Ja sam pre par dana probao da napravim usb boot Win10 sa Rufusom i nije hteo da se butuje.Probao sam sa Windows Boot alatom isto.Probao sa Power ISO i iz prve uspeo.

Sent from HLTE running RR 5.7.3

Ne krece nista, samo se startuje Windows sa HDDa. Kada ubacim u isti USB port drugi fles, od istog ISO-a, sa njega se pokrece. Probao sam i u USB2 portu da ga ubacim, da vidim da nije do toga, za svaki slucaj, i dalje isto.

Da nije butabilan, izbacio bi ono : ''Mising ... pres ctrl+alt+del ...'' ako si u setovanju BIOS-a odredio da butuje sa USB. Ako si samo sa F12, brzi but, odredio butovanje sa USB a pokrene OS sa HDD kao i da nisi odredio da butuje sa USB-a, značilo bi da ne vidi taj fleš, pogotovo što se taj ISO pokrene sa drugog fleša. Po tome ispada da ti taj fleš nije sasvim OK. Možda da ga formatiraš iz Windows-a, na FAT32(default) pa da onda nešto probaš sa njime, ili da upotrebiš neki Acronis Disk director ili Mini Tool Prtition Wizard da poništiš sve što možda ima na njemu. Pa onda opet instalacija sve iz početka :)

E, vidis to da ga BIOS ne vidi je moguce... jer u svim situacijama sa starije fleske normalno bootuje, kada treba, sa ove nece.
Probao sam i format na FAT32, sa default W7SP1 ISO-om, ali i to nije radilo ;)

Proradio! Kroz Rufus direktno ISO copy je jedino uspeo. NTFS.

Nazad
Vrh Dno