Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Vec sam ti danas objasnio a ti se pravis blesav a nisi
A zahvaljujuci takvoj racunici si tu gde jesi jer umesto da imas min 50 grafa ti si shortovao i imas stolicu

Poslednja izmena:
Ti nesicu sad da kusnes kasicicu med, legnes da pajkis a sutra lepo promenis tu filozofiju od " kako da ne izgubim" do kako da zaradim... Secam se i ja kad si sortovao grafike, nije po meni bitno kad ce da se otplate vec da ih imam spremne kad se med ubira a ako ih tad nemas dok ih kupis, pokrenes i slicno ostale ti samo mrvice...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Da pitam nešto, da li mogu 2x380x i jedna 290x na chieftec A-135 od 1000w napajanje(za zeca)

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

I ja da pitam ovo, zbog čega mi konstantno jedna grafika baca od 17 do 19H/s manje od drugih?

Eb ga bolje i to,
nego pomenuo si (c) stolicu, daj pare)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

2 * PCI-e 1x +
1 * PCI-e 16x
=
3 graficke (uz minimum 2 extendera)

Hahahhaha...kad se samo setim tih vremena....evo novim rudarima da pokažemo kako se to nekada pravilo i hladilo...:)
1 & 2 & 3
hahaha,slicno sam i ja radio,al ova sa gajbom je bas hardcore,a onakva 5870 je bila ko zna kolko kopala pre mene od majnera kupljena pa kod mene godinu i po i sad i dalje radi u igraonici

Inovativno.
Mada za mene je apsolutni pobjednik ona varijanta sa okrenutom stolicom naopačke, šampanjcem i flašom vode.
Mislim da su bile Sapphire 380 na njoj.

Drugari, trebaju mi 4 extendera, ako neko ima neka mi pusti PM:)

Ljudi, počeo vent da se čuje na jednoj Sapphire Nitro 470. Nije ništa strašno, al biće sve gore i gore. Kupljena je preko, pa me zanima je je l' ona opcija sa slanjem ventova stvarno opcija ili je samo reklama? Je l' neko probao da poruči? Ko je generalni u Srbistanu za Sapphire, ako postoji uopšte?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pricasmo mi da ventovi treba da se stede... Sad...

@bojan
Treba da se štede, ali ovo veze sa stednjom nema jer je kartica toliko stara da ispravan vent nije mogao da se ošteti nu da se vrtio na 160%.
Radi se o defektu koji bi se svakako javio i da je kartica radila na kojem procentu niže.
@djoolle tebi bi zastupnik Sapphire (valjda ALTI, WinWin) trebao besplatno da isporuči zamjenski ventilator i da ga ti sam zamjeniš.
Upravo je to predvidio i sam Sapphire i ima to predstavljeno na home Page same kartice.

E sada, obzirom da pričamo o Srbistanu (ili al Bosnianu) vjerovatno će se tamo u predstavništvu praviti ludi i tražiti ti da ostaviš karticu. Pokaži im onda stranicu Sapphire i reci da ćeš pisati samom Sapphire-u.

Možda ti je i najbolja opcija da odmah pišeš Sapphire i da ti oni direktno posalju vent na adresu (odmah traži 2 komada) ili da ti napišu kom predstavniku da se obratiš.

Za sve ovo u garantnom roku ne bi smio da platiš ni €. E sada, na brdovitom Balkanu...

Javi kako si prošao.

Samo gasss , vidimo se letos...

@zex
Ne vidim po čemu si ti zaključio da on prebrzo vrti ventilatore, ali isti odgovor bi očekivao i u domaćim servisima, naravno u garantnom roku.
Svaki ventilator je napravljen da "mora" izdržati garantni rok i tu kalkulaciju ima i sam proizvođač pri određivanju cijene (ovdje ne mislim samo na grafičke nego na svu tehničku opremu).
Kartica 470 je toliko nov model da korisnik procentima vranje nikako nije mogao da ošteti ventilator. Oštećenje je moglo nastati fizički (udarcem i sl).

Naravno, slažem se da ventilatore treba štediti baš da bi što kvalitetnije obavljali posao nakon isteka garancije, ali otkazivanje u prva 2-4 mjeseca je posljedica defekta u proizvodnji.

ja sam svoje izmenjao posle 3 godine i evo opet lepo sve radi :)

dzaba ti zapinjes nekim teorijama ja sam u praksi doziveo da mi vent na sapphire 7950 rikne za jednu smenu (citaj 9h) dok sam bio na poslu a zaboo komp i grafika se vrtela na 100%... Tako da to MORA i MORA NE ZNACI NISTA, vi znam svi da znate bolje pa po svojoj savesti ja cu samo jos ovaj put da kazem ovde mada je besmisleno:
70C JE APSOLUTNO SIGURNA TEMPERATURA ZA MINING 24/7h neka vam to bude reper i nastelujte se prema tome a u Clayu imate opciju -tt 70 i resili ste problem...

Vrh Dno