Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Auuu bre! Svaka čast! Da ta ploča može da primi više memorije i da ima PCIe 3.0 konfiguracija bi bila interesantna i za par narednih godina.

Ehhh, kad bi imalo ovako nesto za LGA 1150 :d

Auuu bre! Svaka čast! Da ta ploča može da primi više memorije i da ima PCIe 3.0 konfiguracija bi bila interesantna i za par narednih godina.

Ploča može da primi 16GB DDR3, što je sasvim dovoljno za svaki dan - i više nego dovoljno - u nekom narednom periodu za zahebanciju. Čim izleti neki Fury 1866 2x4 par za sitan keš, kupujem da vidim kako se ponaša setup sa svim zaposlenim slotovima; ne sumnjam da će lepo raditi, jer ima svako moguće podešavanje..

Ehhh, kad bi imalo ovako nesto za LGA 1150 :d

1150 je mrtviji socket od 775 :p:d

Pozdrav druze, jako mi se dopada ova tema i hocu da probam da se malo zezam sa mojim starim kompom. Sta mislis sta bih mogao maksimalno da ubudzim u ASRock4Core1600P35-WiFi ? Takodje imam pitanje za RAM. Imam 4gb DDR3 memorije sto je maksimum na ploci, a podrzava i 16gb DDR2... da li je bolje 4ddr3 ili 16ddr2 ?

DDR2 po 1GB je samo za slikanje, sve i da ide na 2000MHz...

bačena para.

Pozdrav druze, jako mi se dopada ova tema i hocu da probam da se malo zezam sa mojim starim kompom. Sta mislis sta bih mogao maksimalno da ubudzim u ASRock4Core1600P35-WiFi ? Takodje imam pitanje za RAM. Imam 4gb DDR3 memorije sto je maksimum na ploci, a podrzava i 16gb DDR2... da li je bolje 4ddr3 ili 16ddr2 ?
Dobrodošao u temu!

ASRock 4Core1600P35-WiFi je fino opremljena ploča, možeš da staviš šta god ti dopadne ruke od Xeon-a (preporuka E5450 E0) i nije isključena mogućnost da će ti raditi i sa 2x4GB DDR3. Ovo će ti potvrditi vlasnici Asus P5KC ploče, koji su takođe ugrađivali 8GB DDR3 memorije na svoju, bez obzira šta kažu specifikacije na sajtu proizvođača. Fazon je da probaš. Pozajmi, ako ništa drugo, od nekoga module na probu.

Što se tiče DDR2, slažem se sa kolegama. D9 chip-ovi su vrh, ali je 4x1GB malo i može da bude nestabilno pri OC-u; nemoj očekivati previše od tog modela ASRock-a.

Za početak pribavi CPU, a u sledećoj iteraciji memoriju. Tu smo da pomognemo. Pozz

Sent from my 6055K using Tapatalk

Poslednja izmena:
^Phah, nisam siguran da ću nju da trpnem.. AS5 izvisila, jerbo mi je nisu našli Mađari, Gelid sam istrošio, a smara me da cimam Slovence, pazario CM Essentials E1 da vidim je li bolja od Noctue.. Na žvakaćoj na 4GHz su mi temps 20 i kusur u leru, 60 i kusur load.. Videćemo..

Hvala ! Poručiću sad proc pa javljam kad stigne, našao sam neke za 20$ na aliexpresu već isečene i ne treba adapter, valjda je to ok...

Imas i kod nas na kp. Sigurnije ti je resenje, cena vise manje ista.

Ово је послао 6п!

I to što kažeš... Vidim da ima i x5472 da se nađe, na jednom od onih linkova što ste kačili vidim da je taj baš testiran sa mojom pločom i da sigurno radi

X procesori troše 120w i zato se izbegavaju.
E serija troši 80w. Uzmi lepo e5440 15evra je trenutno, isečen i zalemljen.

Što se tvoje ploče tiče, radiće SVAKI xeon, nakon što uflešuješ sređen bios.

Poslednja izmena:
roger. Porucicu sad sa ali-ja... ne zuri mi se, nemam sad ni vremena da se ozbiljno bavim sa tim... koje je neka jeftinija varijanta za hladjenje toga, neki mali oc, nikakvo obaranje rekorda kako se ovde voli :)

na defaultu provereno lepo radi sa najobičnijim intel box kulerom.

To mi je jasno, nego nemam iskustva sa klokovanjem previše pa razmišljam šta bi radilo posao ako se pojavi nešto polovno ili jeftino

Reda veličine da ne bude više nego duplo skuplje od toga koliko ću platiti procesor :D o tom-potom :)

Ovaj moj iz potpisa je jeftino, a dobro resenje. Doduse na na xeonu imam tx2 i ne hladi ga bas dobro.

Ово је послао 6п!

Reda veličine da ne bude više nego duplo skuplje od toga koliko ću platiti procesor :D o tom-potom :)

Aha, ti pitaš za qler. Puni su oglasi polovnih Gaia, OCZ-a i sličnih za po banku, jer nemaju druga kačenja, osim 775 - a tebi samo to treba.. U suprotnom nahvaljeni LC-120.

meni zapao AC freezer7 za 500keke ... zavisi šta naleti.

uglavnom gledaš tower hladnjak sa hitpajpovima, što teži, veći i bakarniji.

Poslednja izmena:
evo samo da se javim da mi je stigao e5440 od kolege sa foruma, za sada sam flesh-ovao bios koji sam skinuo od kineza jos dok mi je stari proc unutra (e6750), flesh je prosao bez problema, samo sto sada nece da se podigne win, konstantno startuje automatic repair i restart i tako u krug. Ovde je bio win 8.1 (nemam pojma zasto), sad cu da reinstaliram nanovo sa sedmicom pa da vidim sta ce da se desi.

evo samo da se javim da mi je stigao e5440 od kolege sa foruma, za sada sam flesh-ovao bios koji sam skinuo od kineza jos dok mi je stari proc unutra (e6750), flesh je prosao bez problema, samo sto sada nece da se podigne win, konstantno startuje automatic repair i restart i tako u krug. Ovde je bio win 8.1 (nemam pojma zasto), sad cu da reinstaliram nanovo sa sedmicom pa da vidim sta ce da se desi.
Jesi resetovao cmos? Greska se meni desavala zbog ahci i ide. Sistem je bio na jednom, a bios na drugom.

Ово је послао 6п!

Jesam i proradilo je, samo sto se moj stari proc usporio do zla boga, skoro duplo. To me je malo zabrinulo ali cim sam turio xeon sve je doslo na svoje :) Za sada sam i vise nego zadovoljan, kada budem imao malo vise vremena i pazarim neko bolje hladjenje malo cu da ga forsiram

image.jpg

Da i moj stari cpu se usporio. Znaci nisam u3povao :D

Ово је послао 6п!

nisi :d pretpostavio sam da je do bios-a ali sam vec video scenario u kom nesto nepovratno s*ebavam:)

Nazad
Vrh Dno